Tip: Ticket to Ride Amsterdam!

Al sinds ik het spel Ticket to Ride Europe in huis heb ben ik fan. Het is een mooi uitgebreid, maar toch simpel spel waar je veel speelplezier uit haalt. Het is tactiek, maar ook geluk. Kortom: het is een perfecte mix van alles. Maar het heeft wel een nadeel: het bord is zo groot en het spel duurt wat lang. Daarvoor kreeg ik een goede oplossing opgestuurd, namelijk Ticket To Ride Amsterdam! Dit is een sneller en compacter spel, maar zeker niet minder leuk. Ik laat het je graag zien.

Dit is het Ticket To Ride Amsterdam spel. Heel leuk: het speelt zich af in de zeventiende eeuw, daar is alles ook op aangepast. Zo speel je niet met treinen en treinroutes, maar met wagentjes handelsroutes tussen bekende plekken in Amsterdam.

De spelstenen zijn aangepast op de zeventiende eeuw waarin het zich afspeelt. De steentjes hebben allemaal aardetinten.

Dit is hoe het bord eruit ziet. Het is niet zo groot, maar wel groot genoeg om goed op te kunnen spelen, zoals je ziet. Het is geen reisformaat, maar gewoon compacter dan de Europe versie.

Qua regels past alles op zo’n flyer, dat zegt wel iets! Het is simpel als je het eenmaal begrijpt. Ik legde het spel aan mijn spelbuddy uit en hij kon meteen volwaardig meespelen. We hoefden niet eerst een proefpotje te doen en ik was niet tijdens het spel steeds dingen aan het uitleggen. Ik kon het wel heel goed uitleggen omdat de regels bijna hetzelfde zijn als de Europe versie, maar ze zijn toch net iets anders. Dat maakt het ook wel heel leuk om beide spellen in de kast te hebben. Het is echt een toevoeging aan de spelletjeskast!

Tijdens het spelen trek je kaarten en maak je verschillende handelsroutes compleet. Hiermee verzamel je punten en wie aan het eind van het spel de meeste punten heeft wint het spel. En zeg nou zelf: met al die wagentjes ziet het spelbord er toch superleuk uit? En het is Amsterdam, de plekken op het bord bestaan natuurlijk echt!

Wij speelden het spel nu met twee personen, maar je kan het spel maximaal met vier spelers spelen. Dat lijkt me ook wel heel leuk om eens te proberen! Dat maakt het spel namelijk weer heel anders dan wanneer je met z’n tweeën bent.

Kortom: ik vind het een aanrader! Het spel duurt niet te lang, maar ook niet te kort. Er zit tactiek in, maar ook geluk. En het is makkelijk uit te leggen aan iemand die het nog nooit gespeeld heeft, de spelregels zijn niet moeilijk!

Ook zeker leuk om cadeau te doen aan iemand die iets met Amsterdam heeft. Bijvoorbeeld die er woont, gewoond heeft, er gaat wonen of gewoon heel graag naar Amsterdam gaat. Voor mezelf vind ik het leuk omdat ik zo mijn Amsterdam-kennis wat vergroot, ik ben namelijk helemaal niet op de hoogte van alle plekjes in de stad, haha.

Meer informatie over het spel vind je op Unboxnow.nl, daar vind je van verschillende spellen de handleiding en speluitleg. Heb jij ook weleens Ticket to Ride gespeeld?

DELEN:

3 reacties

  1. Audrey 8 juli 2021 / 09:02

    Klinkt leuk inderdaad! Ik ben dol op Ticket to Ride. Naast de Europe-versie heb ik de Nederland-uitbreiding in mijn kast staan. Die is wat dynamischer en afwisselender dan de Europe-versie, vind ik, dus die spelen we nu eigenlijk vooral.

    • Lisanne 9 juli 2021 / 14:25

      Ohhh ja, de Nederland versie lijkt me ook superleuk! Die wil ik ook nog weleens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.