Tip voor het minimaliseren van je magazineverzameling

Vandaag heb ik een super leuke, maar simpele tip voor je. Persoonlijk vind ik het altijd moeilijk om tijdschriften weg te doen. Soms pak ik er bijvoorbeeld eens eentje bij op zoek naar inspiratie voor mijn blog. Of ik wil het bewaren voor dat ene mooie artikel of die mooie uitspraak die iemand in een interview deed. Met deze tip hoef ik mijn tijdschriften niet meer te bewaren, maar mis ik ook niets!

100tsc1

Zoals ik al zei; een simpele tip voor het minimaliseren van je magazineverzameling

 1. Neem een map en insteekhoesjes
 2. Pak je magazines erbij en zoek de pagina’s op die voor jou de reden zijn dat je het magazine niet weg wil doen. Fijne recepten, mooie afbeeldingen, goede artikels, noem het maar op!
 3. Knip/scheur ze er netjes uit en stop ze in de mapjes
 4. En klaar is kees, daar is jouw boek vol inspiratie en waardevolle artikels!

Het begin is in elk geval gemaakt bij mij, maar ik ga hier zeker nog verder mee. Aandacht magazine is overigens vrijwel leeg, wat een heerlijk boek vol inspiratie was dat! Hoe minimaliseer jij je tijdschriften? Geef je ze weg, gooi je ze weg, of verzamel je ze?

37 reacties

 1. Laura 8 augustus 2013 / 07:23

  Als ik ze moet bewaren heb ik een extra huis nodig. Werkend bij Sanoma heb ik teveel tijdschriften (vanuit mijn functie krijg ik een tijdschriftenpakket). Ik red het niet eens om ze allemaal te lezen. Het grootste deel gaat na het lezen/bladeren naar mijn moeder, die het weer doorgeeft aan tig mensen (verschilt per blad) en een deel naar collega’s.

  Scheuren doe ik zelden, omdat ik weet dat ik er dan weinig mee doe uiteindelijk. Alleen met recepten wil ik het nog wel doen.

 2. I scream beauty 8 augustus 2013 / 07:47

  Wat een leuke en handige tip! Tijdschriften spaar ik altijd een paar maanden op en dan geef ik ze meestal aan mijn zusje!

 3. MySuperSweetLife 8 augustus 2013 / 08:28

  Handige tip! Ik heb juist vaak dat ik ze te snel weggooi en daar later spijt van krijg!
  Liefs

 4. Hester 8 augustus 2013 / 08:47

  Ik heb niet veel tijdschriften en diegene die ik heb bewaar ik wel, voor als ik ooit nog eens een tijdschrift wil lezen ofzo (ik gok dat ik dan gewoon een nieuwe koop, maar goed). Dit is wel echt een handige tip, doet mijn moeder al wel met Allerhandes etc. maar het kan natuurlijk ook gewoon met interviews enzo! Dan heb je eigenlijk gewoon je eigen tijdschrift samengesteld.

 5. Anneke 8 augustus 2013 / 09:20

  Ik heb zo’n schriftje met harde kaft gekocht bij de Action een tijdje terug en elke keer als er een nieuwe Allerhande is dan knip ik alle recepten die me lekker lijken eruit en die plak ik in dat schriftje. Op die manier maak ik mijn eigen kookboek, haha.

 6. Benthe 8 augustus 2013 / 10:00

  Ik bewaar er een heleboel. De dunne, zonder harde kaft dus Viva, Flair etc, gooi ik meestal wel weg na uitgescheurd te hebben, maar ik bewaar verder alle VOGUE, Glamour, overige glossy’s en tig kooktijdschriften.

 7. martina 8 augustus 2013 / 10:18

  goed idee! Ik gooi alles weg, behalve mijn linda collectie. Die liggen netjes in de boekenkast.
  Dat bovenste blad aandacht heb ik ook en daaruit hangen wat mooie quotes op het toilet. Eigenlijk zou ik ze in lijstje willen hebben maar dat is er nog steeds niet van gekomen…

 8. Stephanie 8 augustus 2013 / 11:15

  Erg leuk idee!! 🙂
  Ik spaar zelf de Cosmogirls en Cosmopolitans! Hiervoor spaarde ik de Ellegirl 🙂

 9. Linda 8 augustus 2013 / 11:53

  Wat een leuk idee, daar ga ik zeker eens iets mee doen! Ik heb al wel een map met andere spulletjes die ik wil bewaren maar die anders los rondslingeren door het huis. Ook heb ik een boekje met concertkaartjes, -muntjes, festivalkaartjes, museumtickets e.d., dat zit dus ook allemaal bij elkaar. Lekker makkelijk en het wordt nooit meer een zootje.

  Qua tijdschriften ben ik vaak niet zo moeilijk.. Ik koop sowieso weinig tijdschriften – vaak doe ik ze cadeau aan vriendinnen als ik geen cadeautje weet voor een verjaardag – maar ik had een tijdje een abonnement op de Quest Psychologie. Die heb ik allemaal nog, maar ga ik binnenkort weggeven of verkopen omdat ze eigenlijk in de weg liggen en ik er niets meer mee doe. Maar dan ga ik ze eerst doorbladeren voor dit idee ja, leuke! (: Verder koop ik wel eens het Historisch Nieuwsblad of de Quest Historie – omdat ik geschiedenis studeer – maar die gooi ik meestal weg of geef ik weg als ik ze gelezen heb. Recepten willen m’n vriend en ik wel graag bewaren, daar ligt het helemaal vol mee. Misschien ook eens een boekje van maken (:

 10. Charlotte 8 augustus 2013 / 12:22

  Superhandig.
  ik bewaar meestal al mijn tijdschriften wel maar nu je het zegt qua uitzoeken is dat wel slim.
  Er zijn zo veel oude tijdschriften die allang weg kunnen, haha.

 11. Ise 8 augustus 2013 / 12:53

  Goed idee! Ik wil tijdschriften vaak ook bewaren voor één of twee dingetjes die erin staan.

 12. MySimplySpecial 8 augustus 2013 / 13:02

  Ik bewaar mij tijdschriften meestal een tijd en heel af en toe gooi ik een hele verzameling weg. Wel blader ik za dan eerst even door om te kijken of er nog iets interessants in stond.

 13. Claudia 8 augustus 2013 / 13:31

  Dat heb ik al eens eerder gedaan! Maar nu heb ik een heeele mooie hoge stapel Britse Glamours, en ik heb nog geen zin/tijd gevonden om zolang daaraan te besteden.. Ik had het trouwens bij nader inzien liever in een mooi groot plakboek gedaan (met name omdat ik dan bijv, schoenen/kleding die ik echt mooi vind er los uitknip en in plak, nu heb ik dat op een A4 gedaan en die in de insteekhoezen gedaan).

 14. Renske 8 augustus 2013 / 13:45

  Vroeger kon ik gewoon helemaal geen tijdschriften verscheuren. Het was dan alsof ik ‘een rib uit mijn lijf’ scheurde’. Daarom heb ik samen met mijn vader een tijdschriftenrek gemaakt. Vol? Dan moet er eentje weg. Er was zelfs een tijdschrift waar ik maandenlang geen afscheid van kon doen, uiteindelijk heb ik dat toch gedaan. De mooie foto’s knipte/scheurde ik eruit en daarmee maakte ik een soort van behang voor boven mijn bureau! Ik word elke dag blij als ik deze foto’s zie.

 15. Resy 8 augustus 2013 / 14:59

  Ik bewaar de meeste tijdschriften wel. Maar bij sommigen scheur ik inderdaad alleen de dingen, waarvan ik denk dat ik er nog eens wat aan kan hebben, eruit en bewaar ik alleen dat

 16. Desiree 8 augustus 2013 / 16:27

  Goede tip! Van dingen die ik leuk vind of wil onthouden maak ik vaak een foto. Tijdschriften geef ik weg als ik ze gelezen heb, anders wordt het zo’n verzameling en zo maak ik er nog iemand blij mee.

 17. Lianne 8 augustus 2013 / 16:30

  Voor de flow heb ik zo’n bewaarbox en verder heb ik niet echt veel tijdschriften hier. maar kan het nooit over m;n hart verkrijgen om ze weg te doen of om er uberhaupt maar in te knippen, haha

 18. Charlotte 8 augustus 2013 / 16:52

  Super handige tip! Ik heb nu een mand met allemaal magazines die ik eigenlijk niet weg wil gooien! Als ik ze zelf uit heb en niet wil bewaren geef ik ze weg, heeft iemand anders er nog iets aan 🙂

 19. G. 8 augustus 2013 / 19:19

  Wat een goed idee! Ik heb nog zoveel tijdschriften liggen en vind het heel moeilijk om er afstand van te doen. Op deze manier gaat dat misschien eindelijk eens lukken! Ik reageer zelden, maar vind je blog zeer leuk om te lezen. Heb ook veel interesse gekregen voor minimalisme en al een hoop opgeruimd :).

 20. rosalie 8 augustus 2013 / 19:26

  Oh dat is wel echt heel handig! Maar mijn Flow magazine bewaar ik gewoon helemaal.

 21. kvgr 8 augustus 2013 / 19:27

  ik heb nog een extra tip. Ik lees ook altijd veel tijdschriften en had veel moeite ze weg te doen, er was altijd nog wel een ongelezen artikel en vooral woontijdschriften vind ik zo mooi. En duur. En die doe je toch niet zomaar weg…. Enfin, ik slibde dicht.
  Nu heb ik al jarenlang een kleine leesmap, een leespakket bij http://www.meneerkees.nl . Elke week krijg ik de Flair, de Viva en een maandblad. Dat maandblad is afwisselend de VT Wonen, Tuinieren, 101 Woonideeën en Home&Garden. Maar ook bijv. de Linda is mogelijk, de Cosmopolitan, de Elle, etc. Ik betaal minder dan 20 euro per maand (voor tijdschriften van ongeveer 2 weken oud), en ik heb nooit meer bergen bladen slingeren, want ik heb er maar 3 in huis 🙂 !!

 22. Josephine 8 augustus 2013 / 20:14

  Dat is een goede! Ik bewaar sommige tijdschriften waar ik niet in durf te knippen. Oude tijdschriften heb ik weggegooid en de rest bewaar ik.

 23. Nynke-Boudien 8 augustus 2013 / 20:19

  Ik bewaar eigenlijk nooit tijdschriften, maar geef ze weg aan vriendinnen om te lezen. Uit kooktijdschriften bewaar ik wel recepten die me lekker lijken.

 24. Laura - what about her 8 augustus 2013 / 20:51

  Inderdaad een heel goed idee. Ik ben daar ook een ramp in. Maar elke pagina van de Happinez en Flow en reistijdschriften zijn mooi 🙁

 25. Manja 8 augustus 2013 / 21:31

  Ik had altijd een hele stapel flow, die heb ik op marktplaats gezet en er iemand heel blij mee kunnen maken, werkt heel goed 🙂
  Mijn yoga tijdschriften bewaar ik, maar die komen niet zo vaak uit. De Happinez bewaar ik ook, maar daar heb ik er ook niet zoveel van. Verder lees ik eigenlijk geen tijdschriften… scheelt weer in ‘rommel’ 😉

 26. me 8 augustus 2013 / 21:56

  Weinig tijdschriften hier eigenlijk alleen maar een incidenteel computerblad en daar haal ik inderdaad artikelen uit die ik wil bewaren.

 27. Anouk 9 augustus 2013 / 17:49

  Haha, leuk tip. Alleen wil ik een magazine juist niet uit elkaar halen. Gelukkig heb ik alleen de Flow (een hele verzameling) 😉

 28. Hannelore 9 augustus 2013 / 21:45

  Slim gezien! Ik hou enkel de magazines bij die ik qua lay-out heel inspirerend vind, de rest lees ik van A tot Z, als er echt interessante artikels instaan hou ik ze ook bij, anders knip ik alle leuke dingen eruit die ik dan bijhoud om collages van te maken. Ook fijn!

  • Marloes 9 augustus 2013 / 22:19

   Echt een goed idee! Ik heb laatst heel veel tijdschriften weggegooid, ik las ze echt nooit meer.

 29. Mira 11 augustus 2013 / 19:06

  Dit is echt een leuke tip! Ik Scheur nu alles uit en plak het in een boekje maar dit is een stuk netter. Heb je Flow wel eens gehad? Daar staan ook zulke mooie dingen in!

 30. ellen 13 augustus 2013 / 00:20

  Zo slim! Ik heb nog wel een map over, en die insteekhoesjes kan ik ook wel regelen. Inderdaad, vaak wil ik tijdschriften niet weg doen omdat er een aantal leuke recepten of foto’s in staan, of ideeën voor mijn kamer enzo, maar zo’n tijdschrift neemt heel veel ruimte in beslag!

  Je zou het ook in een los mapje kunnen doen, maar dat is minder overzichtelijk..

 31. Renske 13 augustus 2013 / 23:55

  Of scannen en je eigen, gepersonaliseerde e-magazine maken 🙂 Evernote schijnt ook heel fijn te zijn voor dat soort dingen! Scheelt weer ruimte 🙂

 32. Peet 20 augustus 2013 / 22:12

  Een deel van mijn tijdschriften gaat naar een vriendin, het grootste deel verknip ik en gebruik ik voor andere dingen. Snailmail, scrapbook of om in een lijstje aan de muur te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.