TIP: Wat als de wet van aantrekking niet werkt?

Wat nou als ‘the Secret’ de grootste onzin ooit is? Wat als ‘de wet van aantrekking’ niet bestaat? Zijn alle mensen die er in geloven dan gek of liegen ze dat het bij hen echt heeft gewerkt? Lianne maakte er een filmpje over…

http://www.youtube.com/watch?v=WG9jDFGlREc

Als je het filmpje niet kunt zien, kijk hem dan hier.

Ik heb het zelf al vaker geprobeerd uit te leggen, maar ik denk dat Lianne het op deze manier heel goed doet! Enige punt is dat je wel Engels kunt verstaan, maar volgens mij zijn mijn lezers behoorlijk slim, dus ik denk dat jullie dat wel kunnen!

Als je ook geïnteresseerd bent in de wet van aantrekking, positief denken, of andere ‘self-help’ kwesties, neem dan zeker even een kijkje op Theselfhelphipster.com (de blog van Lianne in het filmpje). Helaas wel in het Engels, maar zoals ik al zei, de meeste van jullie kunnen dat aan!

Hoe denken jullie over de wet van aantrekking? Geloof je erin of denk je dat het onzin is? En als je bij de laatste groep hoort, denk je dan niet dat het ook maar een klein beetje werkt?

DELEN:

8 reacties

 1. Emmelien 3 augustus 2012 / 08:52

  Cool, ik kwam haar blog toevallig gisteren tegen via de groene meisjes en heb gelijk een tijdje rondgekeken (plus haar E-book gelezen). Echt een leuke blog heeft ze!
  Ik ben zelf christelijk en geloof dus niet in ‘the universe’, maar ik geloof wel zeker dat die manier van denken heel fijn kan zijn en alles wat ze net opnoemde ben ik het compleet mee eens. Doe ik zelf (onbewust) eigenlijk ook!

 2. Elise 3 augustus 2012 / 09:45

  Ik geloof deels in de wet van aantrekking, maar ik sluit me helemaal aan bij dit filmpje.

 3. laura 3 augustus 2012 / 10:01

  Ik sluit me ook aan bij het filmpje. Manieren van denken kan wel zeker invloed hebben.

 4. 08Iepo 3 augustus 2012 / 10:14

  Positief denken is zeker niet verkeerd. Een soort van obsessed raken door dingen die je wilt vind ik wat gevaarlijk worden. Waar draait het in dit leven om?… Wat mij betreft niet om materiaal….

  Ik geloof in God en de crazy onverklaarbare dingen die lianne mee maakt komen als je t mij vraagt niet voort uit the universe of sterker nog, vanuit haar zelf. Dat is God die zich aan haar probeert te openbaren. Helaas lijkt ze daar nog niet zo open voor te staan.

  “als t niet werkt”… Het werkt ook niet. Je krijgt in dit leven enkel wat je nodig hebt en aan kan. Daarnaast is er het kwaad, maar zelfs hieruit bewerkt God voor jou iets goeds. Ondanks dat het kwaad niet vanuit Hem komt!

  Ik vind dit een heel interessante discussie, goed onderwerp!

 5. Naomi 3 augustus 2012 / 11:18

  Heb deze vlog ook gepromoot op mijn blog, omdat ik ‘m erg sterk vond. Ik geloof absoluut in de wet van aantrekkingskracht, elke ochtend weer. Alleen vanmorgen al heeft het me weer bewezen. : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.