TIPS: Je haar voller laten lijken

Je haar voller laten lijken, volume creëren, het lijkt een soort levensvraag van mij te zijn; hoe doe je dat? Ik heb van mezelf ontzettend steil haar dat heel plat op mijn hoofd ligt. Toen ruim een half jaar geleden minstens de helft (!) van mijn haar uitviel door een vitamine B12 tekort was ik er een beetje klaar mee. Nu werd het wel een heel zielig koppie haar. Niet dat het er echt heel gek uit zag/ziet hoor, een ander zal het niet opvallen. Maar goed, waar dit blogje om draait: ik heb een aantal tips om je haar voller te laten lijken, want soms is dat gewoon eventjes nodig!

hallovolume

Meer structuur in je haar creëren

Er zijn oneindig veel manieren om krullen of slag in je haar te creëren. Je kan natuurlijk een krultang gebruiken, dat is misschien de makkelijkste manier. Maar hiermee beschadig je je haar, waardoor het zou kunnen afbreken. Het resultaat daarvan? Nog dunner haar. Dus dit zou ik niet voor iedere dag aanraden! Er zijn echter nog veel meer manieren om krullen of slag in je haar te maken, zonder hitte! Als je het opzoekt op youtube of Google krijg je zeker weten veel resultaat.

volumepoeder

 Volume poeder

De laatste tijd komen er opeens veel meer merken met volumepoeders voor in het haar. En ook ik heb hier ervaring mee! Zulk volumepoeder strooi je op je hoofdhuid, eventjes in masseren/borstelen/shaken en voila, daar is je bos volume! Zelf heb ik die van de Kruidvat, deze schijnt iets minder goed te werken dan die van andere (duurdere) merken. Maar wat het vooral doet is je haar stug maken. Mijn haar is glad en plat dus een beetje stugheid is soms geen overbodige luxe. Daarentegen is het niet een product dat ik elke dag gebruik, je haar gaat er een beetje viezig van voelen.  Wat ik wel merk: als ik het gebruik, vervolgens mijn haar was en ga slapen heb ik de dag erna een instant good-hairday; mijn haar lijkt opeens uit zichzelf al voller te vallen. Werkt goed! Fijn spul, maar dus niet voor iedereen bestemd, dat volume poeder.

jehaarvollerlatenlijken

Je haar voller laten lijken door een beetje vals te spelen: (clip-in) extentions

De supertip, als je het mij vraagt; clip in extentions! Ja, het kan een beetje too much nep worden, ik denk dat iedereen daar een eigen mening over heeft. Maar wat mij betreft is dit echt dé manier om volume te creëren voor een feestje.

Zelf heb ik clip-in extentions van de webshop Luxury for princesses. Ik heb ze nu al een hele tijd (ze blijven echt heel lang mooi!), en heb ze destijds geknipt op de manier waarop het toen natuurlijk oogde. Als een extra laag in mijn haar, niet te lang maar wel een extra stuk lengte erbij. Inmiddels is mijn haar vrijwel net zo lang als de extententions en is het slechts een toevoeging qua volume. Maar jeetje, wat kan zo’n beetje extra haar een enorm verschil maken! ik voel me altijd extra vrouwelijk en zelfverzekerd (en het valt ook gewoon op: met die dingen in krijg ik meer mannelijke aandacht dan wanneer ik ze niet in heb. Dat is niet gek; vol en lang haar staat voor vruchtbaarheid net zoals bijvoorbeeld de kleur rood op je lippen en wangen). Ik draag ze dus alleen met een feestje, maar dat zijn ook de enige momenten waarop ik echt baal dat mijn haar zo is uitgevallen.

Dus, je wilt je haar voller laten lijken? Ik denk dat dit een van mijn favoriete trucjes is! Geen goedkoop trucje overigens, maar dat is een overweging die je zelf zult moeten maken.

Ondersteboven föhnen

Ik weet het: ook de hitte van de föhn is niet goed voor je haar. Maar wanneer je het ondersteboven fohnt is mijn ervaring dat je ten eerste meer stugheid en structuur in je haar krijgt, en ten tweede natuurlijk meer volume creëert. Nu is dit het geval bij mijn haartype, het zou kunnen dat dat verschilt per haartype.

assaut1

Een haardonut

Met een haardonut lijkt het net alsof je heel erg veel haar hebt. Je hebt je haar vast (dus niemand kent het echte verhaal) en dus in een donut knot gerold. Tricky is wel wanneer je weinig haar hebt dat het zou kunnen dat je je donut niet helemaal bedekt krijgt, waardoor je de donut zou kunnen zien. Dus deze is helaas niet voor iedereen geschikt…. sorry! Er schijnen wel van deze donuts te bestaan met nephaar eraan, misschien is dat dan een oplossing? Ik vind dit in elk geval erg mooi!

Dingen waarvan ik denk dat je ze beter niet kan doen: dingen in je haar doen die je haar zwaarder maken waardoor het platter gaat hangen en weer dunner lijkt. Bijvoorbeeld te veel conditioner, serum, leave in conditioner, mouse, gel, haarlak, het klinkt allemaal heel leuk, maar het maakt je haar zwaar. Hetzelfde geldt voor het steilen van je haar, daardoor lijkt het ook snel dunner en ligt het platter op je hoofd.

Dus, dit zijn mijn tips op het gebied van je haar voller laten lijken! Ik weet dat veel meiden met fibromyalgie (en natuurlijk iedereen met een verminderde weerstand, waardoor dan ook) meer last hebben van haaruitval. En laten er nu veel dames zijn met fibromyalgie die meelezen! Maar uiteraard zijn deze tips ook goed te gebruiken als je niet gezegend bent met een volle bos of je gewoon nog een klein beetje extra volume wil! Heb jij nog tips om je haar voller te laten lijken?

DELEN:

32 reacties

 1. Kelly Caresse 20 mei 2013 / 07:28

  Wauw je nieuwe layout, ik ben er helemaal dol op! En wat een leuk artikel dit over je haar, staat je goed die volle bos met krullen

 2. Kimberly 20 mei 2013 / 07:39

  Leuke tips!! Ik wil het zelf nog een keer gaan proberen met het ondersteboven fohnen van mijn haar! Die krullen staan je trouwens echt heel mooi

 3. Anne Solveig 20 mei 2013 / 08:29

  Aaah leuke tips, je hebt echt heel mooi haar, vind het hele mooie foto’s! Haha.

 4. Mariska 20 mei 2013 / 08:52

  Leuk artikel! Mijn haren zijn ook veel dunner geworden door haaruitval. Leuke tips!

 5. Ashleey 20 mei 2013 / 09:01

  Heel leuk tips en ik moet nog wennen aan je layout, maar eu mie guud wat is het mooi!

 6. Monique 20 mei 2013 / 09:32

  Ik fohn inderdaad ondersteboven. Dat helpt een beetje. Ik ga dat volumepoeder eens uitproberen!

 7. natanja 20 mei 2013 / 09:48

  wat een mooie lay-out , en weer een mooie stuk , ik lees je blog graag

 8. Joyce 20 mei 2013 / 10:09

  Ik moet die volume poeder ook maar eens een kans geven! Leuk en handig artikel!

 9. Sterre 20 mei 2013 / 10:37

  Mag ik ook nog even zeggen dat ik he-le-maal verliefd ben op je nieuwe lay-out ? ik vind hem echt prachtig! 🙂
  xx

 10. Suzanne 20 mei 2013 / 10:53

  Ik fohn het ook ondersteboven! en gebruik een goede mousse!

 11. LaraLaurentia 20 mei 2013 / 11:11

  Leuke tips! Ik heb ook de extensions, maar ik moet ze nog steeds af laten knippen. Ze zijn toch wel weer iets te lang 🙂

 12. Sophie 20 mei 2013 / 11:23

  Wat een leuke tips ! Die gaan zeker van pas komen, dankjewel. (:

  liefs

 13. Diana 20 mei 2013 / 12:48

  Handig artikel! En wat is je site mooi geworden!!!!

 14. Biancaa 20 mei 2013 / 13:07

  De volume powder van Andrelon kan ik steeds niet vinden, heel vervelend. Ik fohn ook vaak op de kop als ik zin heb om te fohnen haha. En die foto met die krullen, staat je echt mooi!

 15. LounaBeauty/ Milou 20 mei 2013 / 13:21

  Goede tips meiske! helemaal leuk! 🙂 Ik wil ooit nog extentions kopen haha, lijkt me gewoon erg leuk!

 16. Ingeborg 20 mei 2013 / 14:04

  Super handige tips! Ondersteboven föhnen deed ik altijd al haha.

 17. Lindsey 20 mei 2013 / 15:03

  Handige tips! Ik heb zelf ook mogen ervaren hoe het is om een deel van je haar te verliezen. De kapster wist er geen raad meer mee en heeft het toen in een bob geknipt. Gelukkig begint het weer te groeien 😀 ik zelf heb Flip in hair gekocht voor meer volume, werkt ook wel fijn:)

 18. Renée 20 mei 2013 / 16:26

  Wat ook helpt is je haar een klein beetje touperen. 🙂

 19. Melissa 20 mei 2013 / 17:28

  Goede tips! Ik zou ook wel eens clip-in extensions willen, lijkt me echt handig voor af en toe.

 20. roos 20 mei 2013 / 18:37

  Handige tips! Volume mousse vind ik trouwens ook altijd erg fijn werken.
  Ik heb ook een potje volume poeder maar hou echt niet van de structuur die het geeft.

 21. Marike 21 mei 2013 / 00:10

  Leuke tips! En handig dat je er foto’s bij hebt geplaatst! 🙂 Ik vind je lay-out ook erg mooi geworden! 🙂

 22. Chezzelia 22 mei 2013 / 20:14

  Inpricipe kan iedereen een donut gebruiken die haar heeft tot haar schouders ( en langer natuurlijk ). Je hebt tegenwoordig verschillende formaten. Als je dus dun haar hebt kan je het beste de kleinste gebruiken zodat er meer haar om de donut komt dan bij een grote.

 23. Claudia 26 mei 2013 / 18:05

  Mooi artikel. Mag ik vragen hoeveel gram jou clip in zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.