Tips: Laat die beachbody maar komen!

Vanmorgen vertelde ik al over het feit dat ik ooit 10 kilo afviel. Dat is inmiddels alweer een paar jaar geleden en er zitten weer een paar kilo’s aan. Tot die ontdekking kwam ik vorige week, toen ik me bedacht dat ik wel heel gauw in die jurken moest gaan passen. Tijd om weer een paar kilo’s kwijt te raken dus! Ik deel graag met jullie hoe ik dat doe.

 • Je moet het echt willen, er moet een knop omgezet worden. Als je er eigenlijk niet zo’n zin in hebt kun je het beter meteen opgeven; it’s not gonna happen. Maak een keuze!
 • Kom je tot de conclusie dat je wil afvallen? Begin NU, niet morgen, niet volgende week, gewoon NU.
 • Water, water, water en nog eens water. Dat is, zoals bekend, goed voor je gezondheid en het afvallen. Maar als je wilt zondigen, drink er dan veel water bij. Je zult merken dat je dan veel eerder vol zit en geen trek meer hebt. Daarnaast is het ook zo dat als je het gevoel hebt dat je trekt hebt, je vaak gewoon dorst hebt. Water dus!
 • Eet in kleinere porties. Lekker hoor, zo’n enorm bord warm eten of de meest uitgebreide lunch ooit, maar niet goed voor de kilo’s. Eet kleinere porties, maar eet wel regelmatig genoeg. Op het moment dat je honger krijgt gaat je lichaam in de spaarstand en ga je alleen maar meer calorieën verbranden als je weer gaat eten. Blijven eten dus, zo houd je ook je verbranding op gang!
 • Probeer ongezonde dingen te vervangen voor gezonde. Zin in iets hartigs? Eet een bruin broodje ham. Zin in iets zoets? Neem een lekker bakje fruit. Als je zo blijft doorgaan zul je merken dat je geen behoefte meer zult hebben aan ongezond.
 • Een hele belangrijke: Geniet van elke hap die je in je mond stopt. Wanneer je bewuster wordt van alles wat je in je mond stopt, ga je opeens veel meer aan eten denken. Dat maakt het een feestje wanneer het weer tijd is om iets te eten! Zèlfs als het dat droge broodje kaas is dat je normaal helemaal niet lekker vindt, echt! Ik denk dat mensen dit onder meer bedoelen als ze het hebben over “opnieuw leren eten”.

Nu is mijn eetpatroon als ik hier niet op let niet zo goed. Ik eet veel en soms ongezond. Maar ook vergeet ik vaak te eten of haal ik het, wanneer ik alleen thuis ben, niet tot de keuken (haha, dat klinkt stom). Ik denk dat dat ook een van de redenen is dat ik in een week van 64 kilo naar 62 kilo kan gaan op deze manier. (Schouderklopje voor Lisanne!)

Hopelijk kan ik zo nog even doorgaan en kan ik van de zomer zonder zorgen (en zonder vetrollen!), in mijn bikini het strand op! Ik heb trouwens helemaal geen last van overgewicht oid, maar een gewicht van 60 a 61 kilo daar voel ik me gewoon fijner bij. Vandaar! Ben jij al klaar voor het strand van de zomer, of ga je ook nog even actie ondernemen?

DELEN:

11 reacties

 1. Esmay 8 mei 2012 / 13:13

  Goede tips 🙂 Zelf hou ik van fruit & gezond eten, dus dat is wat ik doe! Soms wel een keertje ongezond, maar als je alles gaat verbieden is er ook niks meer aan. Maar het probleem is bij mij dat ik vaak niet tevreden met het resultaat ben. Ik zie altijd weer wat lelijks, best vervelend. 🙁

 2. Liliane 8 mei 2012 / 16:59

  Ik ga ook nog even wat actie ondernemen maar dan in de sportschool! Niet zozeer om gewicht te verliezen, dat zit wel goed maar meer om mijn conditie weer goed te krijgen en te shapen 😉

 3. Mariette 8 mei 2012 / 17:14

  Erg handige tips! Ik loop zelf 1x in de twee weken hard :).

  Liefs, Mariette

 4. Lifesplash 8 mei 2012 / 18:03

  Goede tips! Ik probeer bijna altijd gezond te kiezen. Sinds mijn eetpatroon is veranderd (en dat heel positief) heb ik inderdaad ook geen behoefte meer aan ongezond. x

 5. Renske 8 mei 2012 / 19:39

  Succes! Ik ben ook weer bezig. Morgen lekker yoghurt met een halve rode grapefruit en wat cruesli voor de crunch als tussendoor aan het eind van de werkdag 🙂 Geloof mij, hemels, die rode grapefruit daarbij!!

 6. Marit 8 mei 2012 / 20:15

  Dit is handig om zo wat af te vallen zonder een echt dieet ofzo! Ik loop zelf 3x in de week 20 minuutjes hard en probeer er op te letten dat ik niet te veel ongezond enzo eet.

 7. therese 8 mei 2012 / 22:31

  ik vond het ook nodig tijd om af te vallen dus besloot ik al mijn drinken te veranderen in gewoon alleen maar water! ik ben nu 2 weken bezig en ik ben al 2 kilo afgevallen! je wilt niet weten wat voor een suikers er in frisdrank en andere zoete dranken zitten. water is het beste! het helpt echt!

 8. Ania'lysis 8 mei 2012 / 23:57

  I belive your blog is so intersting, I want it in english version to!! 😀

  Xx. A

 9. Nena 9 mei 2012 / 22:32

  Ik moet zeggen dat dit toch wel de beste en meest to the point tips zijn die ik ooit heb gelezen over afvallen. Ik moet ook echt meer water drinken maar ik vind kraanwater altijd zo vies ruiken (klinkt misschien heel raar maar soms kan ik er echt niet tegen) dus dan kies ik liever andere dingen. Misschien als ik gewoon water uit flessen drink dat het dan beter lukt (: Bij mij mag er nog zo’n 15 kilo af, heb je ook nog motivatie tips om me in de sportschool te houden? 😛

 10. Savine 9 mei 2012 / 22:34

  Goede tips! Maar ik vind jou al zooo slank! Echt hoor… Maarja als jij je er fijner bij voelt moet je het gewoon doen inderdaad, good luck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.