Tips om ultiem te genieten van de feestdagen!

It’s the most wonderful time of the year!

Ja, de feestdagen zijn heel erg leuk want hopelijk heb je gezelschap van je vrienden en familie en heb je samen een geweldige tijd.

ultiem-genieten-van-de-feestdagen

Maak je niet druk om details

Met de feestdagen hebben veel mensen de neiging om alles perfect te willen doen. Er perfect uitzien, perfect eten maken, naar het perfecte feestje gaan, het iedereen perfect naar de zin maken. Maar stiekem zijn de details waar je je daardoor druk om gaat maken helemaal niet zo belangrijk. Denk aan:

 • Welke kleur panty moet je hierbij aan?
 • Ben je niet iets vergeten te kopen bij de winkel?
 • Kom je wel op tijd?
 • Heb je wel genoeg cadeautjes gekocht?
 • Zit er niet te weinig tijd tussen het hoofdgerecht en het toetje?
 • Waarom heeft tante Miep niets feestelijks aan?
 • Is de kerstboom wel groot genoeg?
 • Past dat ene jasje wel en wat moet je anders aan?
 • Dat feestje waar we heen gaan, is dat wel hip?
 • Is dat ene gerechtje wel lekker genoeg?

Focus je op wat belangrijk is

Er zijn eigenlijk veel simpelere dingen die belangrijker zijn tijdens de feestdagen!

 • Heb je een fijne dag?
 • Weten de mensen om je heen dat je hun gezelschap op prijs stelt?

Tel je zegeningen

Tijdens de feestdagen is het een soort van ‘verplicht’ om het leuk te hebben en verplicht om samen te komen. Maar kom op, hoe vanzelfsprekend is het nou eigenlijk echt?

Denk aan je broers, zussen, ouders, familie of vrienden. Ze zijn er! Er zijn een heleboel mensen die naasten moeten missen, waarschijnlijk mis jij ook iemand, en met de feestdagen voel je dat altijd een beetje extra. Maar hopelijk zijn er ook mensen wél, geniet ervan, dat ze er zijn! Het lijkt misschien op dit moment best vanzelfsprekend dat ze er zijn, maar we weten allemaal dat dat echt niet zo vanzelfsprekend is.

Kijk naar alles wat er wél goed gaat en naar de mensen die er wél zijn.

Ik weet zelf nog niet of ik me goed genoeg voel om samen met familie kerst of oud & nieuw te vieren, maar als het niet goed genoeg gaat, dan ben ik in elk geval blij dat zij samen zijn. En dat eigenlijk heel veel mensen op dat moment een fijne tijd hebben! En als je ook alleen bent met kerst: verwen jezelf een beetje. Dat verdien je! Het zijn toch ook maar gewoon een paar dagen, eigenlijk.

Geniet!

Denk niet te veel na over details, focus op de belangrijke dingen, tel je zegeningen en geniet! Heb gewoon een fijne tijd samen. Ik wil je fijne feestdagen wensen!

DELEN:

39 reacties

 1. Annemijn 24 december 2014 / 06:27

  Bedankt dat je mij hier aan herinnert! Ik ben echt iemand die zich drukmaakt om details. Ik wil jou ook hele fijne dagen wensen!

 2. Kelly Caresse 24 december 2014 / 06:59

  Wat een goede reminder, we zijn zo snel gefocust op het regelen van alles rondom het eten, onze kleding, de cadeaus waardoor we de essentie kunnen vergeten. Leuke foto van jou met kerstmuts!

 3. Ilse 24 december 2014 / 07:25

  Hopelijk voel je je wél goed genoeg om tenminste een van de twee samen met je familie te vieren.
  Leuke kerstmuts trouwens!

 4. Marion 24 december 2014 / 08:05

  Ik had het niet beter kunnen zeggen. Ik wens je hele fijne kerstdagen en hoop dat je er heel erg van kunt genieten. Liefs!

 5. Elize 24 december 2014 / 08:14

  Wat mooi geschreven Lisanne! Ik hoop dat je hele fijne dagen hebt!

 6. Manon 24 december 2014 / 08:27

  Dit jaar is voor ons sowieso al een bijzondere kerst! We vieren het als eerst als papa en mama, dus onze dagen kunnen nu al niet meer stuk. Ik trek een makkelijke broek aan, een fijne kersttrui, we hebben lekkere hapjes als “diner” en laat maken we het niet want onze baby komt gewoon om de 3/4 uur voor een fles, kerstmis of niet haha. Fijne dagen Lisanne!

 7. Jess 24 december 2014 / 08:33

  Mooi stukje! Om deze reden hebben mijn ouders ingevoerd dat we met Kerst gewoon in pyjama onder de boom zitten, we met zn allen de keuken induiken om wat te eten te maken en we vooral heel veel flauwe kerstfilms kijken. Ieder jaar is het weer een puinhoop maar voor ons is dat perfect.

 8. Esther Marieke 24 december 2014 / 08:50

  Je hebt zó gelijk! Gelukkig nodigt de hele kerstsfeer ook wel uit om alleen maar te genieten, maarja van tevoren maak ik me weleens te druk hihi. Hele fijne dagen Lisanne!

 9. Dagmar 24 december 2014 / 09:06

  Wauw wat een mooie tips geef je, superfijn om deze te lezen en ik wens je van harte stralende dagen toe <3

 10. Emily 24 december 2014 / 09:37

  Yep! Deze kerst kan ik eindelijk weer samen vieren met mijn broer en schoonzusje die in Amerika wonen. Dat is onbetaalbaar! 🙂

 11. Dina 24 december 2014 / 09:43

  Ik ga er alles aan doen om het gehele kerstfeest leuk mee te kunnen doen met iedereen en te genieten. <3 Ik wens je een hele fijne kerst Lisanne!

 12. angelique 24 december 2014 / 09:59

  Dit is weer zo’n artikel waar je keihard mee binnen komt. Ik heb het zelf mee mogen maken dat het niet vanzelfsprekend is om kerst te mogen en kunnen vieren met je geliefden. Het is mij jarenlang verboden en ik mag dit jaar sinds 5 jaar weer kerst vieren met familie ik kijk hier al zo naar uit dat de cadeaus een leuke bijkomstigheid is.

 13. Eva 24 december 2014 / 10:05

  Je hebt helemaal gelijk! Er gaan ziezo dingen fout. Dus…. Relax! Leuke post Lisanne!

  Liefs,

  Eva

 14. Eline 24 december 2014 / 11:18

  Fijne feestdagen Lisanne!

 15. Naomi 24 december 2014 / 11:23

  Je hebt hebt helemaal gelijk! Ik had het er gister nog met mijn moeder over dat iedereen zich zo’n zorgen maakt over de details met kerst. Wij zelf gelukkig niet hoor, gewoon lekker doen waar je zin in hebt met de mensen waar je van houdt.

  xx

 16. Sylvia 24 december 2014 / 11:44

  Ik ben normaal altijd wel erg van de details, maar kan dat met kerst gelukkig prima loslaten 😉

 17. Yvonne 24 december 2014 / 12:00

  Je hebt zó gelijk. Het is niet vanzelfsprekend dat mensen er zijn – oma werd gisteren met spoed naar het ziekenhuis gebracht en ligt nu op de IC. Geniet van het moment en het samen zijn.

 18. Heleen 24 december 2014 / 12:22

  Jij ook hele fijne en ontspannen dagen! ♥

 19. Anita 24 december 2014 / 12:38

  Jij ook hele fijne feestdagen en idd details zijn niet zo ontzettend belangrijk!

 20. Manon 24 december 2014 / 13:20

  Je hebt helemaal gelijk! Fijne feestdagen x

 21. Rosa 24 december 2014 / 13:49

  Goede tips! Het belangrijkste is inderdaad dat het gezellig is! 🙂

 22. Fleur 24 december 2014 / 13:55

  Hele fijne tips! Dankje! Fijne kerstdagen toegewenst! 🙂

 23. zomersproetje 24 december 2014 / 14:27

  Precies! Maak het een relaxte kerstmis en geen stress kerst! Jammer dan als de kalkoen een beetje zwart ziet en je toevallig net dezelfde jurk aan hebt als je nichtje.. Het gaat om de gezelligheid. Jij ook een fijne kerst, hoop dat je je goed genoeg voelt.x Marij

 24. Joost 24 december 2014 / 14:56

  Ik haat het ook altijd dat het ‘verplicht leuk moet zijn’. Maar eigenlijk is dat inderdaad iets wat je jezelf op legt. Ik heb dat vooral met oud&nieuw en verjaardagen. Maar ik probeer steeds minder druk er op te leggen, en het gewoon niet groter maken dan het is 🙂 Gewoon genieten van de gezelligheid die er is, en niet steeds naar meer streven!

 25. Xaviera 24 december 2014 / 15:20

  Fijn om hier even bij stil te staan, je hebt helemaal gelijk! Hele mooie kerstdagen gewenst! 🙂

 26. Nancy 24 december 2014 / 15:52

  Helemaal on point! Het gaat er inderdaad niet om wat je allemaal klaarmaakt, hoe je eruit ziet enzo, het gaat erom dat je samen bent. En dat is al heel mooi en bijzonder. Soms kan het als een verplichting voelen, maar zet dat opzij en je zult zien dat je diep van binnen intens blij bent dat je die mooie mensen om je heen hebt om kerstmis mee te vieren.
  Mijn vader is 3 jaar terug plotseling overleden en ik ben ieder jaar dankbaar dat ik kerstmis mag vieren met mijn moeder en mijn broer. Hoewel het gemis met de kerst inderdaad iets groter is (je denkt nu eenmaal terug aan vroeger tijden, dat doet iedereen wel denk ik aan het einde van het jaar) is het een prettig samenzijn met veel liefde en plezier. En mocht je je vervelen, dan kan je altijd een boekje lezen, wat op internet kijken, een film aan zetten. Niks gespannen het MOET gezellig zijn, dat gebeurt vanzelf als je er allemaal wat losser in staat. Bedankt voor je extra reminder hiervoor.

  Fijne feestdagen Lisanne!

 27. Kimberly 24 december 2014 / 16:01

  Mooi geschreven Lisanne, ik hoop dat je je goed genoeg voelt om kerst te kunnen vieren!! <3 Ik hoop lekker te kunnen genieten en alles ook mee te kunnen maken! Het gaat gelukkig allemaal niet om details over hoe en wat, maar lekker over genieten!

 28. Lifesabout 24 december 2014 / 17:08

  Heerlijk artikel. Niet druk maken om iets of iemand inderdaad. Stress met kerst (of uberhaupt altijd) is nooit goed, Tel je zegeningen vind ik het belangrijkste. Deze kerst wordt de eerste kerst met mijn dochter en voor mij is het bijzonder om dit jaar kerst mee te maken, bijna had ik het niet kunnen vieren. Fijne kerst Lisanne, ik wens je heel veel warmte!

 29. Paul 24 december 2014 / 18:27

  Hmz, als ik het lijstje zo lees dan kan ik nog wel wat dingetjes gaan loslaten, de komende dagen…

 30. Iris 24 december 2014 / 18:44

  Dit is zo waar! Een perfect kerstdiner hoef ik niet, we gaan naar familie en eten iets uitgebreider. Misschien kariger, maar best leuk.

 31. Elke 24 december 2014 / 18:57

  Groot gelijk haha, de feestdagen mogen zo relaxed mogelijk zijn en op de een of andere manier raken veel mensen toch erg gestresst erdoor. Rustig ademhalen, lean back en kerstkransjes soldaat maken 😀 Ik hoop dat je je goed genoeg voelt om gezellig kerst te vieren met je familie, ik wens je fijne kerstdagen! Groetjes Elke

 32. Laleh 25 december 2014 / 16:26

  Heel goede tips, erg belangrijk.
  Ik ben al erg blij dat mijn ouders ons op komen
  halen en thuisbrengen omdat ik niet meer zelf kan reizen.
  De rest is bijzaak, zolang het maar een beetje gezellig is geen ruzies 🙂

  X

 33. Anneleen 26 december 2014 / 16:07

  Wat een mooie tips! Genieten van de mensen rondom je heen is inderdaad het allerbelangrijkste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.