Tips: Sims Social en Sims Freeplay!

Ik houd van de sims! Ik speel het al vanaf dat ik een mini Lisannetje was en nog steeds vind ik het geweldig. Ik heb ooit sims 3 gehad, op mijn vorige computer, maar mijn computer was vol en toen heb ik hem eraf gegooid. Nu is dat spel erg groot (en best duur). Maar soms heb ik gewoon nog een klein beetje verlangen naar de sims! Daarom zijn deze twee spellen voor mij gewoon heel erg leuk om te spelen.

Sims Freeplay
Als eerst… jawel, weer een iPhone app. Ik heb geen flauw idee of hij op andere smartphones ook gespeeld kan worden, maar op de iPhone in elk geval wel! In Sims Freeplay voer je opdrachten uit waardoor je steeds in een hoger level komt. In dit spel speel je met meerdere sims tegelijkertijd.

De tijd loopt precies hetzelfde als in het echt (het is nu inderdaad nacht, haha!). Je kunt je sims dan ook zo 7 uur laten slapen of anderhalf uur een filmpje laten kijken. Maar er zijn ook snellere alternatieven, gelukkig!

En dit is mijn buurt! De keus uit kleding van je sim is niet zo ruim als die bij Sims 3 natuurlijk, maar er is genoeg keus. Daarnaast kun je ook nog elke sim een soort persoonlijkheid geven. Tot nu toe is dit een erg leuk spelletje, vooral als ik een tijd niets te doen heb! (deze app is gratis)

Sims Social
En dan hebben we nog Sims Social, een spel op Facebook dat je waarschijnlijk wel kent. Ook dit spel werkt aan de hand van verschillende levels. Je kan op bezoek in de huizen van je vrienden en bevriend worden met de sims van je vrienden (die ook echt gewoon gemaakt zijn door jouw Facebook vrienden).

En maak kennis met mijn sim, Summer! Haha. Sims Social is een leuk spel dat je steeds even kan spelen. Soms heb je je vrienden nodig om dingen te vragen die je bij een bepaalde opdracht nodig hebt. Dat is aan de ene kant vervelend, omdat je dan moet wachten, maar aan de andere kant natuurlijk ook wel leuk. Speel je toch een beetje samen met je vrienden!

Wat voor sims spellen speel jij? En als je het niet meer speelt, dan heb je het vroeger vast en zeker wel gespeeld? Volgens mij heeft bijna iedereen vroeger wel de sims gespeeld!

18 reacties

 1. Yara 26 december 2011 / 09:18

  Haha superleuk, ik speel sims 3 op de PC, maar ik wil nog uitbreidingen erbij. Het enige nadeel is dat die zo prijzig zijn.

 2. Sanne 26 december 2011 / 10:15

  Hihi op het moment (jaa echt NU) speel ik sims social haha. Heerlijk spelletje om gewoon gedachteloos mee bezig te zijn. Als je actieve vrienden hebt is het best te doen 🙂 Leuk he?

 3. Evelien 26 december 2011 / 11:05

  Ahh, I love de sims! Al vanaf sims 1 trouwe fan :p
  Maar het is inderdaad te duur om alles te kopen.
  Ik heb het proberen downloaden & it works! Alle uitbreidingen en de volledige store ^^
  Ik weet dat het niet mag maar ach, ik heb al genoeg betaald voor alles van sims 1, sims 2 én de helft van sims 3 denk ik :p

 4. Miranda 26 december 2011 / 11:34

  Ik vind de sims ook echt een super leuk spel. Ik ben het sinds kort weer gaan spelen, ik heb nu alleen de sims 3 (geen uitbreidingspaketten) maar ik vind het nog steeds leuk om te spelen, net als toen ik jong was 😉

 5. dina 26 december 2011 / 11:44

  Ik ben ook echt gek op de sims! Moet het nodig maar weer eens installeren.

 6. xx_Patries_xx 26 december 2011 / 13:29

  ik was verslaafd aan sims, maar nu met m`n laptop kan ik he tniet spelen omdat er geen goede video kaart inzit 🙁 dus als ik ooit weer een nieuwe laptop neem dan let ik daar wel op 😉 verder speel ik ook sims op facebook, maar dit is heel traag en vind het jammer dat je maar bepaalde enrgie krijgt want daar duurt het lang mee om op te wachten!
  Voor Android is de sims er nog niet 🙁

 7. Elien 26 december 2011 / 15:34

  de sims is ook mijn favoriete spel!
  ik heb het nu pas gekregen met de feestdagen op mijn nintendo omdat het spel ook te zwaar was voor mijn pc. ik heb het ook op de ps3 maar die tv is stuk en ik ben ook best wel verslaafd (:

 8. Ilse 26 december 2011 / 22:04

  Ik hou oprecht van de Sims! Als ik het op mijn laptop installeer doe ik niets anders meer dan spelen, heerlijk! Via een vriendin heb ik alle pakketten van de Sims 2, die vind ik fijner spelen dan de Sims 3. Ik heb weet ik hoeveel downloads gedownload en mijn Sims hebben álles.

 9. Nadia 27 december 2011 / 14:27

  Vroeger was ik ook een echte Simser. Op mijn vorige telefoon had ik ook nog Sims staan, op deze niet meer, het neemt zoveel ruimte in beslag he.

 10. Judiyh 29 december 2011 / 00:54

  The sims freeplay speel ik ook op mn ipad! Zeer verslavend! Alleen hoe spoel je de tijd door?!

  Leuke blog btw! Ik ga je volgen.x

 11. Karin 19 april 2012 / 09:49

  Weet iemand hoe ik The Sims Social kan spelen om mijn Ipad2? 🙂

 12. Kelsey 9 februari 2013 / 18:55

  Ik ben met Sims in niv 9 maar ik snap de opdracht niet

  De opdracht is : je heb niet genoeg geld om te leven , zet een sim aan het werk

  Maar hoe zet ik een sim aan het werk. 🙁

  • Pim Ruisendaal 6 juli 2013 / 15:38

   Heb je bedrijden gebouwd? Want dan je Sims selecteren wat voor werk ze moeten doen

 13. Pim Ruisendaal 5 juli 2013 / 20:08

  Moet een jonge Sims op glijbaan laten spelen. Weet iemand van hoe en wat ze er mee bedoelen? En wat ik moet doen? Want ik laat haar al een tijdje van glijbaan af gaan. Maar lukt niet het te voltooien

  • Bert 9 juli 2013 / 21:44

   je moet zo’n platteglijbaan kopen

 14. Bert 9 juli 2013 / 17:00

  hi ik speel nu al een tijdje de sims3fp en heb er best wel veel tijd in gestoken,
  maar nu heb ik een opdracht en die werkt niet ofzo

  Laat een sim, De Sims spelen op een computer!…

  ik heb alle computers in store geprobeert maar die opdracht blijft telkens staan.
  weet iemand misschien een oplossing??

  BVD MVG Bert

 15. fleur 26 oktober 2013 / 16:53

  hoe kan je de tijd door spoelen want ik moet 37 uur wachten

 16. Sabrina 25 december 2013 / 21:01

  Vraag ik me ook af hoe je de tijd moet doorspoelen op psp wist ik hoe het moest maar bij ipad geen flauw idee 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.