7 tips voor geweldige kringloop vondsten

Zoals jullie weten ben ik dol op tweedehands shoppen. Soms heb ik de hele winkel doorzocht en kom ik met lege handen thuis, maar soms vind ik een pareltje waarvan ik nog jaren plezier heb. Ik deel vandaag mijn tips, zo kun jij ook van die ultieme kringloopvondsten gaan doen!

Twee van mijn favoriete tweedehands aankopen: een kan die ik gebruik als vaas en een medicijnpot: die ik ook als vaas gebruik (om bamboe in te zetten). Voor de blauwe kan betaalde ik €2,50, voor de medicijnpot €0,50

Bekijk álles

Kringloopwinkels zijn vaak groot en gevuld met een enorme hoeveelheid troep. En een klein beetje mooie spullen. Maar die mooie spullen die helemaal bij jou passen die staan tussen al die troepjes! Als je van tevoren al besluit dat het ‘allemaal troep is’ en je toch niets moois gaat vinden, dan vind je natuurlijk ook niets.

Hoe meer je bekijkt, hoe meer kans je hebt dat je iets moois vindt!

Het kastje komt van een aparte tweedehands meubelwinkel, daarvoor betaalde ik denk ik €10 (het is een IKEA kast) en het mandje bovenop kocht ik bij de kringloop! €1

Ga vaak naar de kringloop

Als je regelmatig een bezoekje brengt aan de kringloop dan ontdek je langzaamaan hoe vaak de nieuwe dingen neerzetten en misschien zelfs op welke dag. De dag dat ze allemaal nieuwe spulletjes neerzetten heb je natuurlijk de grooste kans dat je iets vindt. Wij hebben hier volgens mij maar één kringloop, maar je kan bijvoorbeeld eens in de maand je rondje langs alle kringloopwinkels in jouw buurt doen!

Dit riempje kocht ik bij de kringloopwinkel voor €1,20

Heb geduld

Juist ook als je op zoek bent naar iets specifieks (een jas, een vaas of een kast ofzo) zul je zien dat je niet altijd meteen de eerste keer iets vindt dat bij je past. Eigenlijk heb je dus wanneer je op zoek bent naar iets specifieks veel geduld nodig als je het echt bij de kringloop wil kopen.

Het werkt daarom ook het beste als je alles bekijkt en voor alles ‘open staat’. Zo hebben wij bijvoorbeeld een salontafel waar we niet 100% tevreden mee zijn, maar die wel goed genoeg is. Elke keer dat ik mijn rondje loop in de kringloop kijk ik even of ze een mooi exemplaartje hebben staan voor ons. Tot nu toe heb ik nog nooit iets passends gevonden, maar het heeft ook geen haast! Ik blijf gewoon elke keer een kijkje nemen.

benetton-jas

Er stond geen maat in, ik twijfelde over de kleur, maar toen ik hem aandeed was ik verkocht. Een perfecte jas, een perfecte kleur! En nog is super goede staat (hij leek wel nieuw) van Benetton, €12

Durf eens uit je comfortzone te stappen

Vooral met kleding is het makkelijk om gauw te zeggen ‘nah, dit is niet mijn ding/maat/kleur’. Maar soms moet je de dingen gewoon passen om te zien of het echt zo is! Dus, zie je iets waarvan je denkt dat het heel cool zou kunnen zijn, gewoon passen! En eventueel kijken of je er iets aan kan veranderen om het perfect te maken.

Een saai potje, maar perfect voor DIY projecten!

Zie de dingen in een ander licht & kijk door lelijkheden heen

Soms is er een knalrode kast met bloemetjes erop die met een wit likje verf erover jouw droomkast zou kunnen zijn. Maar dan moet je wel goed kijken! Je kan altijd iets (laten) veranderen aan een meubelstuk, je hoeft het niet te gebruiken precies op de manier hoe hij in de winkel staat. Ben je op zoek naar een kast? Dan ben je dus niet op zoek naar jouw droomkast, maar naar een kast die jouw droomkast zou kunnen worden!

De tip? Heel erg goed kijken!

Ga naar een goede kringloopwinkel

Mijn laatste tip: ga naar een goede kringloopwinkel. Lekker subjectief, een goede kringloopwinkel. Maar kijk eens in jouw buurt welke winkels er zijn en welke goed bij jou past. Sommige winkels hebben een geweldig assortiment aan kleding, of zijn juist meer gespecialiseerd in een bepaalde soort meubels.

Verder zijn de prijzen over het algemeen lager in winkels waar het minder druk is en waar tweedehands winkelen niet zo hip is. Hier in Den Helder liggen de prijzen heel laag, maar wanneer je naar bijvoorbeeld Amsterdam gaat om te kringloopwinkelen, dan kunnen de prijzen nog behoorlijk oplopen. Als je op bezoek gaat bij vrienden of familie die ‘in the middle of nowhere’ wonen: kijk eens of ze een kringloopwinkel in de buurt hebben. Grote kans dat die kringloop niet duur is!

Heb plezier!

Nog een laatste tip: doe het alleen als je er plezier in hebt. Als je tweedehands winkelen helemaal niets vindt en het bij voorbaat al vies of troep vindt, dan is het helemaal niet leuk om op zoek te gaan naar de ultieme vondst. Dan kun je beter iets leuks met je tijd doen en gewoon op zoek gaan naar een nieuw exemplaar van hetgeen dat je nodig hebt!

Winkel jij graag bij de kringloop, of iets het niet voor jou weggelegd? En heb je nog tips voor het scoren voor de ultieme kringloopvondst?

62 reacties

 1. Lesley 20 februari 2015 / 06:24

  leuk stuk! Ik ben dol op de kringloop en vind er ook de mooiste dingen! Het is inderdaad waar in Amsterdam bij de kringloop betaal je veel meer dan in mijn dorpje bijvoorbeeld! Ik vulde trouwens laatst de i love meuk tag in hierover. Misschien leuk voor jou om ook een keer in te vullen? X

 2. Eva 20 februari 2015 / 06:48

  Ik kijk eigenlijk nooit in de kringloop winkel, ben bang dat ik door de bomen het bos niet ziet. Maar dit zijn wel super tips! En jij hebt echt leuke dingen gevonden. Ik ga toch maar eens een bezoekje wagen! En dan een winkel in een dorpje lijkt me een goed idee!

  Liefs!

  Eva
  Eva blogde laatst over… Geef zelf het ‘goede’ voorbeeld

 3. Marion 20 februari 2015 / 06:54

  Laatst zag ik hier een winkel met allemaal van die hele oude vintage spullen. Oma’s potten en pannen en zo. Oh echt, die zou ik het liefst helemaal leeg kopen. Dat jasje is echt heel erg mooi.
  Marion blogde laatst over… Bladieblablog #21

 4. Miranda 20 februari 2015 / 07:06

  Ik ben gewoon nog nooit in een kringloopwinkel geweest! Handige tips, ik wil er binnenkort echt eens naar toe, zeker als ik zie wat voor leuke dingen jij er allemaal vindt:)
  Miranda blogde laatst over… DIY; waxinelichthouders van beton

 5. Chantal 20 februari 2015 / 07:33

  Ons huis is grotendeels tweedehands bij elkaar gesprokkeld. Op het moment ben ik opzoek naar een schommelstoel, maar als je specifiek naar iets zoekt, kun je het natuurlijk weer niet vinden…
  Chantal blogde laatst over… Banaan-havermoutkoekjes

 6. Celeste 20 februari 2015 / 07:38

  Wat een fijn artikel met goede tips! Ik ben gewoon nog nooit naar een kringloopwinkel geweest (er zit er hier geen in de buurt), maar ik wil er zeker een keer heen als ik zie en lees wat iedereen allemaal voor leuke spulletjes vind!
  Celeste blogde laatst over… Ben ik wel klaar om te genezen?

 7. Frauke 20 februari 2015 / 07:46

  Heel leuk! Ik merkte al dat je dol bent op kringloop shoppen, en je slaagt zo te zien ook heel vaak :)! Ik ben zelf wel al een aantal keer naar de kringloop geweest, op meerdere plaatsen, maar het viel altijd zó tegen! Weet niet of het aan de buurt ligt of de dag waarop ik ging, maar ik vond alleen maar onzin voor alsnog hele hoge prijzen. Bummer! X
  Frauke blogde laatst over… DIY: maak zelf een pennenzak!

 8. Anneleen 20 februari 2015 / 07:51

  Ik ga zelden naar een kringloopwinkel maar door dit artikeltje krijg ik toch zin om in zo’n winkel te gaan shoppen 😉 handige tips! Je medicijnpot blijf ik echt heel leuk vinden!
  Anneleen blogde laatst over… #PlukhetGeluk project 4

 9. Kimberly 20 februari 2015 / 07:59

  Fijn artikel! Jij bent zooo goed in kringloopshoppen, dus ik was al erg benieuwd hoe je het deed, haha. Ik denk dat ik vaker moet gaan en ook geduldiger moet zijn. Ga vaak maar 1 x in de zoveel maanden, en dan zie ik niets, en dan denk ik ‘laat maar :(‘. Haha!
  Kimberly blogde laatst over… Favourites #1

 10. Dina 20 februari 2015 / 08:03

  Tof dat je gewoon medicijnflessen kunt vinden bij de kringloop, ik heb er nog nooit een gevonden. De medicijnflessen die ik heb, die komen bij mijn oma vandaan, ze staan zo leuk.
  Dina blogde laatst over… I woke up like this

 11. Nicky 20 februari 2015 / 08:20

  Bedankt voor de tips! Ik stap niet gauw een kringloop binnen. Ook al is het daar ook gezellig, maar ik sta er niet echt bij stil.
  Nicky blogde laatst over… Een onverwachte ontmoeting.

 12. Lisanne 20 februari 2015 / 08:31

  Je punt over amsterdamse kringloopwinkels is helemaal waar 🙁 vroeger was het niet zo, maar nu is nieuw soms zelfs goedkoper!
  In mijn dorp heb je trouwens een hele grote winkel, waar veel mensen met problemen werken. Heel tof idee, maar verschrikkelijk duur! Alle kleine initiatieven van mensen in de buurt zijn vele malen goedkoper. Maarja, in hun kleine vaak donkere winkels moet ik wel altijd heel goed zoeken! 😉
  Lisanne blogde laatst over… Persoonlijk | Vragen voor Lenzendragers

 13. Francis 20 februari 2015 / 08:36

  Ik ga eigenlijk nooit naar de kringloop, omdat ik niet zo ben van tweedehands spullen. Maar als ik dan zie wat voor leuke dingen anderen daar kunnen scoren… Super leuke spullen die je vaak zelf ook nog kan verven of naar je eigen zin kan maken. Toch maar weer een keertje langs gaan 🙂
  Francis blogde laatst over… Interior: the kitchen

 14. Anita 20 februari 2015 / 08:42

  Ik kom er te weinig, maar idd als je goed zoekt en geduld hebt kan je de meest mooie dingen vinden. Helaas maken ze het wel steeds duurder allemaal!
  Anita blogde laatst over… Plog 18 februari 2015: werkdag

 15. Elize 20 februari 2015 / 09:13

  Kringloopwinkels vind ik hartstikke tof! Waar ik nu woon vind ik alleen gek genoeg nooit iets, terwijl ik bij de kringloopwinkel bij mijn moeder in de buurt altijd met iets thuiskwam. Misschien snel daar maar weer eens langs de kringloopwinkel gaan!
  Leuk om te lezen hoe jij het kringloopwinkelen aanpakt!
  Elize blogde laatst over… 4 redenen waarom coeliakie soms moeilijk wordt ontdekt

 16. Nienke 20 februari 2015 / 09:14

  Wat ik het liefst koop in de kringloop zijn handtassen! Zo heb ik al eens een prachtig leren exemplaar van een Belgische ontwerper gevonden voor amper 1€! Dat was inderdaad ergens in een klein dorpje waar ze waarschijnlijk soms niet goed weten wat ze in hun handen krijgen 😉
  Nienke blogde laatst over… Beauty || Dior gel coat

 17. Elke Uyttenhove 20 februari 2015 / 10:40

  Ik ga er zelf ook niet echt veel heen. Heel af en toe spring ik een keertje binnen, maar ik vond nog nooit wat moois. Maar misschien zoals je zegt: geduld en gewoon vaker gaan. Kledij zal ik er nooit kopen, maar van die leuke decorspullen. Waarom niet. Jij haalde er echt super leuke dingen uit. Ik ben fan van het mandje en de vazen. Heel erg leuk! Bedankt voor dit overtuigend artikel! Ik ga er vanmiddag al een keertje heen, gewoon omdat je me zin deed krijgen!
  Elke Uyttenhove blogde laatst over… Herkenbaar?

 18. zomersproetje 20 februari 2015 / 10:47

  Naar een echte kringloopwinkel ga ik niet vaak, wel naar een kledingruilatelier. Dan ruil ik items in die ik zelf niet (graag) meer aan doe en hoef ik misschien maar 1 of 2 euro voor andere items die ik dan weer terug ruil neer te leggen. Ik ga binnenkort weer, dan ruil ik wat winteritems in voor mooie lente kleertjes ;-). En inderdaad het is vaak gewoon toch even passen, wie weet staat het wel erg mooi (net als jouw jas)! Fijn weekend.x
  zomersproetje blogde laatst over… 100 Happy Mama Days Challenge part 2

 19. Angelique 20 februari 2015 / 10:53

  Ik vind het echt een kunst hoor dat je de mooie dingen eruit pikt,

 20. Xaviera 20 februari 2015 / 11:30

  Wat een leuke spullen allemaal, heel fijn dat je dit bij de kringloop hebt gevonden! Ik bezoek meestal zo’n één keer in de maand de kringloop, heel leuk om rond te kijken. Vaak kom ik in ieder geval met boeken weer thuis!
  Xaviera blogde laatst over… Thoughts & Tea #8 – Lucky Girl!

 21. chantal 20 februari 2015 / 11:32

  Ik heb je blog vandaag ontdekt en wat is ie leuk, ik ga je zeker volgen. Ik heb vandaag hele leuke kinderkleding gescoord bij de kringloop. Ook benneton en dkny voor 3-4 euro als nieuw. Voor mezelf een jurk en een spijker gilet. Ik ga zeker vaker en zeker geen schaamte hebben om daar te winkelen. Je bent gewoon slimmer om het daar te kopen dan veel te duur nieuw.
  chantal blogde laatst over… Run-CC-Run FUN #6

 22. Esther Marieke 20 februari 2015 / 11:37

  Wat een fijne tips! Ik ben er nog nooit geweest, maar het stond toevallig op de planning voor binnenkort.

 23. Meinke 20 februari 2015 / 11:43

  Goedemorgen Lisanne,
  Leuke blog weer… Ėn leuk om ideeën te lezen waar je moet zijn voor de kringloop. Gelukkig woon ik in de buurt van een heleboel kringloopwinkels. Een ware ‘kringloopwalhalla’ dus 😉
  Van het voorjaar is er ook weer de kofferbakmarkt in Schoorl (duurt geloof ik tot september, elke zondag).
  Echt een aanrader, misschien tot ziens 🙂
  Lieve groet

 24. Yvonne 20 februari 2015 / 12:09

  Mijn tweedehands bed stond aan de straat. Hij moest geverfd en gerepareerd worden. Maar – hij is zo leuk! Onze kringloop wilde hem niet hebben werd me verteld. Het is daarom dat de vrouw hem aan de straat had gezet.
  Yvonne blogde laatst over… 20 x Eerste Tekenen …

 25. Eline 20 februari 2015 / 12:10

  Ik vind de kringloop superleuk maar scoor er niet zo vaak als jij iets!
  Eline blogde laatst over… Appelcake

 26. Rianne 20 februari 2015 / 14:18

  Jaa leuk! Ik hou van kringloopwinkels. Je hebt leuke tweedehands spulletjes gevonden, bij de kringloop bij mij in de buurt vind ik eigenlijk nooit wat leuks… Voornamelijk ‘saaie’ potten en pannen en de kleding is ook niet echt om over naar huis te schrijven helaas. Maar toch ga ik er vaak heen, want je weet nooit! 🙂
  Rianne blogde laatst over… Travel tip: Plitvice Lakes (Kroatië)

 27. Elze 20 februari 2015 / 15:48

  Leuk! Ik kan me ook uren vermaken met het bezoeken van kringloopwinkels. Een soort gokken, maar dan goedkoop 😉 Heb er al heel wat leuks gevonden!

 28. Sofie 20 februari 2015 / 16:56

  Ik hou ook van de kringloop! We hebben hier één om de hoek en daar lopen we nog wel eens heen voor vaasjes en speelgoed. Maar dat is verder niet echt wat, een beetje troep. Verderop in het dorp hebben we nog een grotere en daar kopen we sneller iets, vooral veel boeken! 🙂
  Sofie blogde laatst over… Blogpost tips #1 | Kids

 29. Woon-Geluk 20 februari 2015 / 17:31

  Ik ben ook helemaal dol op kringloopwinkels! En Marktplaats:) En inderdaad,geduld hebben en niet perse iets willen hebben werkt echt goed!
  Wij doen ook nog wel eens met vriendinnen een dagje kringloopshoppen. Dan pakken wij een regio, en gaan we 5 kringloopwinkels af, met een vooruit gestippelde route! Werkt ook heel goed!
  Woon-Geluk blogde laatst over… DIY Vaas pimpen

 30. Anne 20 februari 2015 / 20:19

  Ik hou van de kringloopwinkel! Ik maak er vaak een tourtje van! Hier in de buurt zijn er nu 5 op fietsafstand van elkaar. Ik merk wel dat ik de kringloopwinkels die een goed doel steunen met hun opbrengsten op de een of andere manier fijner vind. Er is 1 kringloop waar ik niet zo graag kom. Eigenlijk precies wat jij zegt in je blog, zoek er een of meerdere die bij je passen!
  Laatst zag ik weer een bord aan de weg van een kringloopwinkel (1 van de 5) ik ben er nog niet geweest maar ben zeker van plan er binnenkort eens een kijkje te nemen!
  Anne blogde laatst over… Pizza Shoarma!

 31. lotte 20 februari 2015 / 22:19

  Je hebt in den helder meerdere kringloop/tweedehands winkels ik ga ook regelmatig even een rondje langs deze winkels.

  In het centrum heb je cheap (achter de dekamarkt) en in de breewaterstraat ook heb je er een in de sluisdijkstraat en een op de fabrieksgracht. en seringeplein in nieuwden helder heb je een kleding en een weggeef winkel en dan heb je nog rateplan natuurlijk,
  en de laatste vlak naast de scapino (centrum)

  • Lisanneleeft 21 februari 2015 / 20:47

   Volgens mij ken ik die allemaal wel! (ik ben alleen niet zo goed met namen, haha). Ik ga vooral vaak naar die bij het Seringepleintje, dat kledingwinkeltje vind ik super leuk om af en toe eens te neuzen (erg lage prijzen ook!, daar kijken we vaak even als we iets hebben weggebracht naar de weggeefwinkel 🙂 Die zitten lekker dicht bij elkaar

 32. Luuke 20 februari 2015 / 22:20

  Ik wil ook graag naar een Kringloopwinkel, ik zie zoveel leuke spulletjes voorbijkomen op blogs! Geen idee waar er hier een zit, haha! Maar die vazen zijn erg leuk en je jas vind ik geweldig 🙂
  Luuke blogde laatst over… Shoplog: Eindhoven februari 2015

 33. Sanne 20 februari 2015 / 22:28

  Ik heb vandaag een sims gevonden die ik nog niet had en twee camera´s. Dus het is zeker de moeite waard.

 34. Amber 20 februari 2015 / 22:30

  Ik hou ook heel erg van kringloopwinkels! Ik heb er een paar in de buurt en als ik er naartoe ga, vind ik altijd wel iets leuks. Handige tips! Je hebt ook al veel leuke dingen gevonden in kringloopwinkels.
  Liefs!
  Amber blogde laatst over… Polyvore Friday | Chic spring party ♥

 35. Daphne 21 februari 2015 / 11:25

  Kringloopwinkels zijn inderdaad heel verschillend. Sommige zijn zo duur dat het niet meer leuk is. En vooral tussen alle spullen kijken en uiteindelijk een geweldige vondst doen is zo leuk. Jij hebt ook super leuke spulletjes gevonden!
  Daphne blogde laatst over… DIY Paper gift bag tutorial, English and Dutch!

 36. Lenneke 21 februari 2015 / 19:19

  Kringloopwinkels zijn echt mijn lievelings. Ik houd van oude dingen. En ik vind dingen vaak juist mooi van lelijkheid. Leuke blogpost dit!
  Lenneke blogde laatst over… in mijn bloed

 37. Marjolein 21 februari 2015 / 23:09

  Leuk! Ik ben vorige week toevallig nog naar een kringloopwinkel geweest en heb daar 2 speciaalbier-glazen vandaan gehaald voor mijn vriend. Ik betaalde 50 cent per stuk. Belachelijk weinig! 🙂 En mijn vriend was natuurlijk weer helemaal blij!
  Marjolein blogde laatst over… De chiropractor #2

 38. Ruth 22 februari 2015 / 10:21

  Hi Lisanne!

  Ik vind je blog echt super gaaf en volg m nu een tijdje:). Gaaf om te zien hoe je ondanks je omstandigheden toch super mooie dingen doet. Ik dacht tot vorig weekend dat er ook maar 1 kringloop/tweedehands winkel in Den Helder is, maar het was carnaval en ik ging op zoek.. Het blijkt dus dat er veel meer is in de stad! Achter de Deka in de stad zit een mega leuk kleding winkeltje. Het heeft hele leuke kleding voor heeeeel weinig, het heet ook heel toepasselijk Cheap. Dan heb je in de wezenstraat nog een vintage winkeltje, Trash & Treasures, maar daar ben ik niet geweest. Er zit daar verder op nog een winkel met tweedehands spulletjes, die heet Drommels Goed volgens mij. Uiteindelijk ben ik zelf geslaagd voor m’n outfit bij De Marktkraam, tegenover de Scapino, waar vooral heeeeel veel troepjes lagen. Ik vond het echt bizar hoeveel tweedehands winkeltjes Den Helder alsnog heeft! Ze zitten alleen allemaal een beetje verstopt en niemand kent ze (voor zover ik weet).

  Groetjes Ruth

 39. Jacintha van den Brink 23 februari 2015 / 12:20

  Wat een leuk artikel en ik ben een echte liefhebber van tweedehandswinkels! Ik woon in Tilburg en ik ga regelmatig even bij mijn vaste kringloopwinkel kijken en ben al geregeld met super leuke vaasjes, schoenen, tassen en kleding thuisgekomen. Ik ben student, dus toen ik ging verhuizen naar een appartement, vond ik in de kringloopwinkel precies de bank die ik in mijn hoofd had en was er nog geen veertig euro voor kwijt!

 40. Maai 23 februari 2015 / 20:17

  Jaaa ik vind het ook echt leuk maar dan wel zonder de kinderen en die kans heb ik helaas niet zo vaak. Kleding hebben ze bij allemaal hier niet zo veel helaas. Binnenkort weer eens doen 🙂
  Maai blogde laatst over… Mijn bevallingsverhaal

 41. Julia 23 februari 2015 / 21:50

  Ik vind het zo leuk om door een kringloopwinkel te snuffelen! Het is super cheap en je vind zo nu en dan zulke originele dingen!
  Julia blogde laatst over… Beautybox Januari

 42. Mascha 31 maart 2015 / 07:41

  Eerst ging ik alleen voorborken naar de kringloop. Maar tegenwoordig kijk ik ook echt voor allerlei andere dingen. Heerlijk! Jouw tips zijn geweldig, want.. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet had bedacht dat ik de spulletjes ook kan verven. Haha! Inspiratie much!
  Mascha blogde laatst over… Hoe zorg jij dat je je hoofd op orde hebt? 

 43. Laura 11 maart 2016 / 22:58

  Ik bezoek ook graag de kringloop, je kunt er zoveel leuke dingen vinden als je maar niet te snel opgeeft en goed blijft zoeken. Ik gebruik graag de Kringloop App (www.kringloopapp.nl), daarin staan alle kringloopwinkels van Nederland. Ideaal voor een dagje kringloop shoppen.

 44. Kristof 18 juni 2017 / 09:07

  Leuke blog Lisanne! De kleine kringloop winkeltjes buiten de stad is waar je moet zijn en meestal goedkoper inderdaad! Ikzelf koop niet erg veel tweedehands. Maar vind het altijd wel fijn om mijn overtollige spullen te doneren aan zulke organisaties. Ik schenk meestal aan http://www.missiewerk-inzameling.info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.