Tips voor meer volgers op social media

Het lijkt wel een soort ‘ding’ geworden, bloggers vergelijken hun eigen blog met andere blogs aan de hand van ‘followers’, voornamelijk Bloglovin wordt nog weleens als vergelijkingsmateriaal gebruikt. Nu gebruik je waarschijnlijk ook social media om je blog een stem te geven, misschien Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest? Waarschijnlijk kun je er nog veel meer uit halen dan je nu doet! Vandaag geef ik tips voor het krijgen van meer volgers op social media

meer-volgers-krijgen

Flickr / Smemon

Meer volgers via social media? Deel waarde!

Eigenlijk is er maar een goede manier om meer volgers te krijgen via social media, namelijk door waarde te delen. Door te delen wat je lezers interessant vinden. En dus niet alleen de stukjes die je op je blog plaatst om meer bezoekers te krijgen, maar ook extra content. Exclusieve content die je niet op je blog zet, maar waarvoor ze je moeten volgen via een bepaald medium.

De meest gebruikte social media ga ik bespreken: hoe krijg je nou meer followers?

bloglovinn

Meer volgers op Bloglovin

Veel bloggers denken dat het aantal Bloglovin volgers heel veel zegt over het bereik van een blog. Natuurlijk zegt het wel iets, als je twee identieke blogs hebt en de een heeft twee keer zo veel volgers, dan is dat waarschijnlijk ook degene die meer bezoekers heeft. Maar toch zijn er ook trucjes om te zorgen dat je meer volgers krijgt op Bloglovin. Natuurlijk trek je daar indirect ook weer volgers mee naar de website!

 • Reageren op oneindig veel andere blogs die ook Bloglovin gebruiken. Vooral de meiden die fanatiek commenter zijn volgen je vaak al gauw terug op Bloglovin wanneer je bij hen een comment achterlaat. Dit is de makkelijkste manier om meer Bloglovin volgers te krijgen buiten simpelweg goede content te schrijven.
 • Dat is natuurlijk ook meteen het aller belangrijkste: door goed te schrijven komen die volgers vanzelf. Als je zo goed schrijft dat mensen je stukken willen delen of je blog willen aanraden, dan zullen de volgers vanzelf komen. Dit is wat mij betreft de ultieme manier om meer Bloglovin volgers te krijgen. Sowieso is het natuurlijk een goed idee om je te focussen op de content, in plaats van op de cijfertjes!
 • Zorg dat je op je website aangeeft dat er een mogelijkheid is om je te volgen. Ik heb het alleen in mijn sidebar staan, maar wanneer je het bijvoorbeeld aangeeft onder elke blogpost, dan zul je daar nog meer volgers van krijgen. Wanneer je helemaal geen teken van Bloglovin op je blog zet is dat natuurlijk niet zo effectief als je meer volgers wil op Bloglovin. Maar sommige mensen vinden dat niet belangrijk, dus dan hoeft dat natuurlijk helemaal niet!
 • Door likes op je blogposts te verzamelen en op de popular page van Bloglovin te komen. Van het eerste punt in dit lijstje kun je op die manier wel profijt hebben, als mensen je leuk vinden (je volgt ze, dat vinden ze leuk!) zullen ze je eerder een like gunnen op je post via Bloglovin. Gelukkig kun je je gunfactor ook op een andere manier boosten, daarover schreef ik meer in de blogpost over meer bezoekers krijgen.

facebook-volgers

Meer likes op Facebook

Facebook lijkt wel echt een vak apart, het is heel bijzonder hoe sommige bedrijven hier geweldig mee kunnen werken. In het begin vond ik Facebook zelf een beetje ‘eng’, toen ik begon maakte ik namelijk meteen een pagina aan voor mijn blog. Ik wist nog helemaal niet zo goed hoe het werkte en was bang dat ik iets verkeerd zou doen.

Gelukkig is dat inmiddels over, en ik denk dat er nog maar weinig mensen zijn die het gebruik van Facebook niet onder de knie hebben. Echter is er natuurlijk een verschil tussen de functies kennen en die functies effectief gebruiken.

Bied iets extra’s

Je zou Facebook kunnen gebruiken als een medium waar je lezers jouw blog kunnen volgen. Echter als je enkel je nieuwste blogs posts haal je lang niet alles uit Facebook dat erin zit! En dat is natuurlijk zonde, je kan op een heel makkelijke manier net een beetje meer extra toevoegen aan je Facebook. Zodat het ook voor mensen die jouw blog al via een andere manier leuk is om jouw blog ook op Facebook te volgen!

Gebruik websnacks en wissel dit af met waardevolle content

Ik merk dat over het algemeen websnacks afgewisseld met waardevolle, meer diepgaande content, het meest effectief is. Het zal natuurlijk per onderwerp waarover je blogt verschillen, maar vind een balans tussen korte ‘even snel’ dingen en waardevolle teksten.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende dingen:

 • Een websnack die je vond op NSMBL, Froot of LINDA die bij jouw blog past. Of een leuke lifehack!
 • Een mooie quote
 • Bepaalde inspirerende of juist grappige afbeeldingen doen het ook goed
 • Speel in op de actualiteit. Met een foto, uitspraak, een blog, etc. Doet het ook altijd goed op Facebook en lokt sneller reacties uit!
  Deze foto deelde ik laatst, op Facebook ik vond hem tof, maar hij is ook actueel, dit houdt de mensen bezig. En het raakt mensen. En dat zie je ook terug aan het aantal likes.
 • Het delen van waardevolle content van jezelf is goed, maar vergeet ook je collega bloggers of andere teksten waarvan je zelf hebt genoten niet. Als het bij je blog past, waardevol is voor je lezers, dan kun je het delen. Niet bang zijn dat je bezoekers naar de concurrent vertrekken; je kan elkaar beter versterken dan tegen elkaar ‘strijden’.
 • Zorg dat wanneer je linkt naar je eigen blog, je de lezer nieuwsgierig maakt. Naast het delen van de link is het goed om daar ook nog iets bij te vertellen. Dat maakt het ook meteen een stuk persoonlijker!
 • Blijf regelmatig updaten!

Doel: likes, reacties en shares

Hoe meer mensen er over je pagina praten op Facebook, hoe meer hij gezien wordt door mensen die je blog nog niet liken. En wie weet vinden op die manier wel meer mensen jouw Facebook pagina, en natuurlijk daarna je blog!

Een van de trucjes die hiervoor op Facebook ook vaak gebruikt wordt zijn winacties. Hoe groter je bereik al is, hoe meer effect een winactie heeft! Ik zou niet aanraden om dit te vaak te gebruiken, aangezien je beter volgers kan hebben die interesse hebben in de onderwepen van je blog en de dingen die je op Facebook zet, dan mensen die enkel interesse hebben in gratis spullen.

twitterrr

Meer volgers op Twitter

Eigenlijk komt Twitter op hetzelfde neer als Facebook, behalve dat je op Twitter makkelijker meer persoonlijk kan zijn. Daarnaast is interactie op Twitter ook vaak sneller en iedereen helpt elkaar.

Ik denk dat de gunfactor op Twitter ook een grote rol speelt. Als iemand je geen leuk mens vindt, volgt diegene je zeker niet op Twitter!

Een verleiding voor Twitter is wel eerder dat je te persoonlijk wordt en dat het een manier wordt om je frustratie te uiten. Dat is natuurlijk niet zo verstandig als je ook namens je blog twittert. Daar moet je dus een balans in zien te vinden. Persoonlijk gebruik ik Twitter weinig om mijn blog te promoten, maar meer om ‘als mezelf’ aanwezig te zijn. Tegelijkertijd vertegenwoordig je als jezelf natuurlijk ook wel je blog.

De juiste mix van persoonlijk zijn en waarde delen. Bezig met het onderwerp van je blog ben je toch wel, als je iets interessants leest, deel het met je Twitter volgers!

Wanneer je naar een artikel op je eigen blog linkt via Twitter, doe dit dan handmatig en schrijf er nog iets bij wat de lezer nieuwsgierig maakt. Zo’n automatische service is wel lekker makkelijk, maar duidelijk minder effectief dan wanneer je dit met de hand doet.

meer-instagram-followers

Meer volgers via Instagram

Net zoals bij Twitter is Instagram vaak een stuk meer persoonlijk dan bijvoorbeeld een Facebook page. Wederom een stukje gunfactor, maar bij Instagram zijn er meer dingen die je een handje kunnen helpen!

 • Persoonlijk zijn
 • Mooie foto’s maken
 • Regelmatig een nieuwe foto posten (maar ook niet te veel achter elkaar)
 • Naast je prive leven kun je wederom weer waarde delen: wat vinden mensen die jouw blog lezen interessant? Waarschijnlijk is het onderwerp van je blog iets waarmee je vaak bezig bent. Zorg dat je daar gebruik van maakt binnen Instagram en daar ook foto’s van maakt!
 • Zorg dat je profiel zichtbaar is op je blog, zodat je lezers weten dat ze je kunnen volgen op Instagram!

meer-pinterest-pins

Meer bereik met Pinterest

Voor sommige blogs is Pinterest een geweldig medium op bezoekers te trekken. Denk hierbij voornamelijk aan visuele dingen: interieur, kleding, maar ook heel creatieve dingen doen het goed op Pinterest. Past dit bij jouw blog? Dan kan het heel goed zijn dat jij met Pinterest op een makkelijke manier heel veel mensen kan bereiken.

Dit doe je als volgt:

 1. Je maakt een profiel aan met hetzelfde onderwerp als je blog
 2. Je maakt een aantal borden aan die erbij passen
 3. Doe waar pinterest voor bedoeld is: pinnen! Hierbij ga je weer terug naar het delen van waarde: pin hetgeen dat mensen graag willen zien of willen lezen.
 4. Uiteraard pin je daarbij ook je eigen afbeeldingen zodat dat zorgt voor meer verkeer naar je blog!
 5. Met een beetje geluk worden die pins ook gerepind wat ervoor zorgt dat er nog meer verkeer naar je blog komt.

Als je hier veel mee bezig bent, zorg dan dat foto’s pinnen vanaf jouw blog makkelijk is. Er zijn verschillende plugins beschikbaar om automatisch een icoontje te laten verschijnen wanneer je over een foto heen gaat met je muis waarmee je kan pinnen.

Nadeel kan wel zijn dat er mensen met allerlei verschillende talen op af komen, maar dat is even uitvogelen hoe dat het beste werkt voor jouw blog. Persoonlijk heb ik nog niet heel veel ervaring met Pinterest, maar ondanks dat komen er wel best een aantal bezoekers binnen via Pinterest! Hier liggen echt wel kansen voor veel bloggers.

Verder nog een tip die je in het oog kan houden, deze geldt eigenlijk voor alle social media kanalen wel: bedenk wanneer jouw doelgroep online is! Wanneer ze online zijn kun je het beste iets nieuws posten, waardoor zo veel mogelijk mensen je nieuwe updates lezen.

Verder zijn er ook bizarre trucjes om volgers en likes te kopen of zelfs… je kan ze ook gratis krijgen. Bizar he? Je leest hier hoe je dat doet. 1000 Facebook likes in een week, gratis. Maarja, wat heb je eraan? Dat zijn volgers waaraan je niets hebt, die zijn eigenlijk niets waard, zonde om daar tijd en energie in te steken! Maar goed, in theorie zou je dit kunnen doen voor meer likes/volgers.

Het aller-belangrijkste blijft…

Goed schrijven en waarde delen, dat blijft de basis. Daar omheen kun je dan gaan werken met deze tips!

Heb jij nog tips voor bloggers hoe zij het beste volgers op social media kunnen krijgen? Wat maakt dat jij iemand wel of niet volgt via social media?

tips-voor-bloggers

DELEN:

61 reacties

 1. Stéphanie 4 mei 2014 / 07:26

  Goede tips! Vooral voor Facebook en Pinterest kan ik nog wel iets leren c:

 2. Kelly Caresse 4 mei 2014 / 07:26

  Wederom een heel goed en vooral handig artikel want ik worstelde nog met wat ik het beste kan doen met mijn blog facebook pagina 🙂 ik maak veel gebruik van twitter en instagram en vind dat heel fijn. Pinterest gebruiken voor mijn blog is voor mij nog een vaag iets, pinterest gebruik ik gewoon om doelloos lekker te pinnen haha

 3. Beautydagboek 4 mei 2014 / 07:48

  Dit vind ik hele interessante informatie! Ik probeer veel te doen via social media, maar je geeft zeker tips waar ik wat aan heb. Pinterest, daar zou ik bijvoorbeeld wat meer mee moeten doen 🙂

 4. Marion 4 mei 2014 / 08:01

  Handige tips. Vooral als je geld verdient met je blog, want dan is het aantal volgers natuurlijk heel erg van belang.

 5. Sofie 4 mei 2014 / 08:34

  Wat een duidelijk en handig artikel met goede tips!

 6. Marieke 4 mei 2014 / 09:17

  Goede tips! Ik gebruik mijn social media kanalen zeker nog niet optimaal. Maar wat bizár van dat ‘gratis likes’. Ik wist dat het bestond, maar er zit gewoon serieus een heel systeem omheen? Nee joh……..

 7. Mirte 4 mei 2014 / 09:24

  Fijn artikel. Veel volgers zijn in mijn ogen niet het belangrijkste, maar het is natuurlijk altijd leuk als mensen interesse hebben in je blog. Ik zou dan ook nooit volgers kopen, onzin.

 8. Susanne 4 mei 2014 / 09:30

  Wow super uitgebreid artikel! Heel erg fijn! Ik moet zeggen dat ik buiten bloglovin niet veel met social media heb/doe. Misschien komt dat nog, misschien niet!

 9. Elize 4 mei 2014 / 09:49

  Ik gebruik vooral Facebook en Pinterest. Ik denk dat mijn doelgroep voornamelijk op Facebook actief is. Via dat medium worden echt bizar veel tips uitgewisseld op pagina’s en groepen. Pinterest vind ik zelf gewoon heel erg leuk.

  Met Twitter en bloglovin heb ik op de een of andere manier niet zo veel. Op bloglovin word ik bijna alleen gevolgd door mijn mede glutenvrije bloggers. Maar ik merk dat de meeste mensen alsnog via de wordpress reader pagina of via Facebook komen.

  Instagram kan ik niet gebruiken op mijn telefoon, maar lijkt me wel heel leuk. Misschien nog eens bij een volgende telefoon 🙂

 10. Daniëlle 4 mei 2014 / 09:50

  Waardevolle tips Lisanne! Ben het ook met alles eens. Ik denk dat je gewoon jezelf moet blijven, goed moet schrijven, maar daarnaast ook aan je lezers moet denken. Als jij alleen maar zeurt op Twitter, volgen ze je echt niet! 😉

 11. Lauriëtte 4 mei 2014 / 10:27

  Hi Lisanne, wat een goede tips! Ik wist niet eens dat Bloglovin een populair page had! Wat betreft de Pinterest tips. Ik hou er absoluut niet van om ‘reclame’ te maken voor mijn eigen blog, maar ik ben zelf erg fanantiek op Pinterest (dat heb ik ook al veel langer dan mijn blog!) en heb mijn ervaringen gedeeld met tips hoe je meer followers op Pinterest kan krijgen. Natuurlijk kloppen jouw tips ook wel, maar het is bijvoorbeeld niet heel erg belangrijk dat je blog aansluit op je pinterest account. Mocht je interesse hebben: http://tijgertjerawr.com/hoe-krijg-je-volgers-op-pinterest/ 🙂 Fijne zondag! x

  • Lisanneleeft 4 mei 2014 / 15:47

   Leuk, ik ga even lezen!

   Dat je Pinterest onderwerp aansluit bij het onderwerp van je blog is oa een kwestie van de juiste doelgroep bereiken! Maar je kan natuurlijk ook op Pinterest aanwezig zijn ‘gewoon’, niet vanuit je blog. Dan bereik je alleen minder makkelijk je doelgroep, maar dat wil niet zeggen dat het helemaal niet werkt!

 12. Inge 4 mei 2014 / 10:28

  Bedankt voor de tips!
  Om eerlijk te zijn blijft het trekken van volgers naar FB, Twitter en Pinterest een lastig iets. Mede omdat ik af en toe het idee heb dat mensen een beetje Social Media moe zijn en door het grote aanbod, door de bomen het bos niet meer zien. Laten we eerlijk zijn een “like” is leuk maar wat zegt het nu echt? Iedereen kan liken. Puur om het liken. Tuurlijk goede content leveren helpt zeker, maar ik dat het waardevolst is dat je gewoon weg jezelf blijft. Laat zien wie je bent en waar jij voor staat en ik denk dat je dan zeker op de goede weg bent.

  • Lisanneleeft 4 mei 2014 / 15:50

   Hoe meer likes, hoe meer mensen het zien, hoe meer bezoekers en bekendheid je blog krijgt. Hoeft helemaal niet natuurlijk, als je het niet belangrijk vindt heeft een like misschien geen waarde (buiten dat het een complimentje is natuurlijk).

 13. Manon 4 mei 2014 / 10:32

  Handig om te lezen dit! Twitter, Facebook en Instagram gebruiken wij wel voor onze blog maar Pinterest niet echt.

 14. Linda | VoorJouGespot.nl 4 mei 2014 / 10:35

  Dankjewel voor dit leuke artikel! Als beginnend blogger kan ik die goed gebruiken 🙂 Mijn ervaring is dat de volgers op Twitter best snel gaan, maar de rest “gestaag”. 🙂

 15. Marije 4 mei 2014 / 10:51

  Ik vind dat gratis likes krijgen echt bizar, dat geeft voor jezelf toch geen waardig gevoel. Ik vind het belangrijk dat mensen het leuk vinden om te lezen wat je schrijft. Liever de langere weg afleggen en volgers krijgen door goed schrijven! En jezelf laten zien mag natuurlijk. 🙂 Maar ik ben persoonlijk niet zo goed en up to date met Twitter.

 16. Todayslife 4 mei 2014 / 11:02

  Leuk om te lezen, ik kan op het gebied van bloglovin nog wel wat leren geloof ik 🙂

 17. Kirsty 4 mei 2014 / 11:08

  Leuk om te lezen! Ik denk dat ik vooral mijn Facebook pagina een stuk beter kan gebruiken dan ik nu doe!

 18. Alix 4 mei 2014 / 11:09

  Handig, alweer haha! Vooral met m’n Facebook pagina wist ik niet zo goed wat ik moest doen, maar dit is alweer een goede hulp! 🙂

 19. Sandra Lindeman 4 mei 2014 / 11:15

  Goeie en handige tips! Ik kan er veel van leren! Van al je tips eigenlijk, dankjewel!

 20. Hester 4 mei 2014 / 11:17

  Jaaa, interessant! Ik vind het bij mezelf soms wel een beetje lastig omdat mijn social media kanalen (Twitter + Instagram) eigenlijk gewoon persoonlijk zijn, het staat niet per se in het teken van mijn blog. Maar omdat ik er ook wel eens wat loslaat over mijn blog en mijn blog in principe ook over mijn persoonlijke leven gaat, heb ik ze wel aangegeven op mijn blog. Alleen mijn persoonlijke Facebook niet, een Facebook voor mijn blog wil ik nog wel aanmaken! Zoals jij het doet vind ik het erg leuk en ik voel dat ik soms ook de behoefte heb om een kort berichtje, dat vooral leuk is voor mijn bloglezers, te delen zonder er een hele blogpost over te schrijven. Dus, die ga ik binnenkort maar eens even aanmaken!

 21. Frederique 4 mei 2014 / 11:55

  Ik gebruik mijn facebookpagina dus echt enkel om mijn blogberichten te delen. Deed dat eerst op mijn eigen facebookpagina, maar vond dat dat toch eigenlijk apart moest, zodat niet iedereen constant de boel onder zijn neus kreeg (uiteindelijk like ik wel mijn posts, dus slaat ook eigenlijk nergens op). Voor mij vind ik het wel prettig dat mensen echt zelf moeten liken willen ze het in hun overzicht krijgen, het is echt hun keuze.

  Marketingtechnisch is dat dan weer onhandig natuurlijk, maar omdat ik toch niet met ads zit, maakt dat voor mij niet zoveel uit. Tuurlijk zou het ontzettend leuk zijn als ik duizenden volgers zou hebben, maar ik denk niet dat dat erin zit (en ik geniet zo ook van het bloggen, is dat dan ook nog wel zo?)

  • Lisanneleeft 4 mei 2014 / 15:54

   Het lastige daaraan is dat Facebook veel selectiever is geworden met wat er wordt weergegeven in iemands overzicht. Dat iemand de page van jouw blog een like heeft gegeven wil helaas niet zeggen dat hij ook alle updates die jij plaatst in zijn overzicht ziet.
   Volgens mij is het zo: Hoe meer een liker betrokken is (dus likes geeft aan dingen op jouw pagina), hoe groter de kans is dat nieuwe updates in zijn overzicht verschijnt.

   • Frederique 4 mei 2014 / 21:11

    Klopt ook wel denk ik 🙂 Maar de mensen die het echt willen volgen, die liken ook wel 🙂

 22. Esther 4 mei 2014 / 12:19

  Hoi Lisanne, interessant dit artikel. Ik ben vorige week begonnen met mijn blog en dan zijn dit soort tips meer dan welkom! Dank daarvoor.

 23. Bloggelientje 4 mei 2014 / 12:28

  Ik vind Pinterest fijn! Ik heb vrij veel blogs, en op Pinterest kan ik heel eenvoudig vanuit 1 account verschillende blogs bijhouden.

 24. Miranda 4 mei 2014 / 12:54

  Handige tips. Ik ben pas begonnen met mijn blog en kan hier zeker wat mee.
  Fijne zondag!

 25. Laura 4 mei 2014 / 13:17

  Super handige tips weer! Ik heb ook een aparte FB pagina aangemaakt en ik post eigenlijk alleen iets wanneer ik een nieuw artikel online heb gezet. Ik merkte direct al dat dit veel te weinig verkeer oplevert voor mijn blog. Ook zit ik al een tijdje te denken om toch ook een pinterest account aan te maken. Ik ga zeker je tips opvolgen!

 26. Chantal 4 mei 2014 / 13:21

  Ik heb wel Pinterest, maar dat gebruik ik niet voor mijn blog. Zelf volg ik blogs vooral via bloglovin’ en de personen erachter via Twitter. En zelf gebruik ik Bloglovin’, Facebook, Twitter en Instagram. Al wil dat laatste niet zo vlotten met volgers 😉

 27. Jorien 4 mei 2014 / 13:27

  Super handige tips weer, ik ga er zeker een aantal van uit proberen. Dankjewel voor het delen!

 28. De Zuinige Student 4 mei 2014 / 13:50

  Je weet ons weer te verrassen op zondag met goede blogtips Lisanne.Ik ben je dankbaar voor alle moeite die je hier steeds weer voor doet.
  Zelf gebruik ik alleen twitter en sinds kort bloglovin. Misschien moet ik me eens gaan verdiepen in de andere mogelijkheden.

 29. Kimberley 4 mei 2014 / 14:46

  Hele fijne tips. Als ik vanavond even rustig kan gaan zitten, ga ik alles even doornemen. Fijn dat je dit aan de kaart gebracht hebt!

 30. Zwartraafje 4 mei 2014 / 15:28

  Momenteel maak ik vooral gebruik van Facebook, Pinterest en Twitter. Al weet ik bij die laatste niet steeds wat te melden met zo’n kort aantal tekens. 🙂 Ik merk zelf echter ook dat een teveel aantal posten per dag bij mensen die ik volg een averechts effect op me heeft. Instagram lijkt me leuk vermits ik regelmatig zelf allerlei dingen klaarmaak of knutsel, maar daar ben ik tot nu toe nog niet aan toegekomen.

 31. Carlijn 4 mei 2014 / 15:36

  Goede tips, maar een facebookaccount laat ik nog even zitten denk ik. Ik denk dat ik, met weinig echt fanatiek volgers, een zielige profiel krijg. Daar komt bij dat ik anoniem blog en dus niet mijn hele vriendenkring ga uitnodigen. Als ik over een tijdje wat meer vaste lezers heb zal ik de overweging nog eens maken

 32. Mamoesjka 4 mei 2014 / 16:45

  leuke tips! Ik gebruik mijn Facebook om allerlei extra’s te delen…

 33. Lenneke 4 mei 2014 / 17:33

  Prima tips! Ik ben er zelf helemaal niet mee bezig om zoveel mogelijk volgers te krijgen, eigenlijk… Ik vind het leuk en fijn als mensen mij volgen omdat ze mij en mijn content leuk vinden. Dat geldt ook voor mijn blog.

 34. Marloes / GLAMOURMOES 4 mei 2014 / 20:29

  Weer een heel fijn en leerzaam artikel. Ik heb nog niet zo heel lang een Facebookpagina voor mijn blog dus ik moet het nog een beetje uitvogelen. Op Facebook volgen voornamelijk familie en vrienden mij die geen Bloglovin’ hebben.

 35. Tiffany 4 mei 2014 / 21:09

  Ook best interessant, een artikel over social media! Van de Facebook-tips zal ik zeker en vast gebruik maken. En misschien moet ik op Twitter de aanpassing gaan maken over mijn artikels… Het staat nu automatisch ingesteld, en dat is inderdaad niet altijd even mooi 🙂

 36. Sanne 4 mei 2014 / 23:44

  Handige tips en informatie die ik goed kan gebruiken. Ben onlangs gestart met bloggen en moet nog een hoop leren.
  Jouw artikelen komen dus goed van pas, dankjewel! 😉

 37. Joyce 5 mei 2014 / 09:35

  Fijn artikel weer! Ik zou eigenlijk wat meer met social media moeten doen, maar ik ben vaak zo druk dat ik er niet om denk of ik denk er pas achteraf aan dat ik die website of die foto had moeten delen 😉

 38. Fleur 5 mei 2014 / 12:55

  Wat een onwijs handig artikel! Heel interessant!

 39. Mandy 6 mei 2014 / 19:29

  Bedankt voor je tips! Ik heb nog veel te leren, maar dat is juist leuk!

 40. Karlijn 7 mei 2014 / 11:11

  Goed om te lezen. Ik merk bij mezelf dat ik het best een moeilijk punt vind. In eerste instantie blog ik omdat ik het leuk vind, het graag doe en het leuk vind om te schrijven over wat ik doe en leuk vind. Maar het is natuurlijk ook leuk als er lezers zijn! Reacties zijn altijd fijn om te lezen, laten me lachen en nadenken. Ik kan het lastig vinden dat sommige bloggers die net beginnen meteen 1000 volgers hebben terwijl ze alleen maar een persbericht van een mascara merk overtypen. Terwijl ik me er ook weer aan erg dat ik dat lastig vind, want ‘nou ja dat moeten zij weten’. Het is gewoon zo dubbel vind je ook niet? Ik zou het fantastisch vinden om ik weet niet hoeveel volgers te hebben, maar dan wil ik wel het gevoel hebben dat mensen mij volgen omdat ze mijn artikelen leuk vinden en ik bij mezelf blijf.
  Wat ik ook lastig vind is het reageren op andere blogs. Ik vind het heerlijk om andere blogs te lezen, maar heb gewoon niet altijd tijd om te reageren en dus zullen heel veel mensen niet weten van mijn blog.
  Nou ja, weetje ik vind het maar lastig allemaal 😉 Laten we het daar op houden. Fijne dag! X

 41. Laura 7 juni 2014 / 22:08

  Ik ben gek op jouw blogtips! Ze zijn duidelijk en uitvoerig. Precies wat ik nodig heb:)

 42. Kattebelletjes 14 oktober 2014 / 23:03

  Wauw wat een uitgebreid en nuttig artikel!! Ik ben pas begonnen met mijn blog voor katten en hun kattenliefhebbers en dacht dat ik al goed bezig was met een facebook, twitter, pinterest account en nieuwsbrief. Maar ik ben duidelijk nog iets belangrijk vergeten: bloglovin. Klinkt waarschijnlijk erg dom, maar tot nu toe had ik er nog niet over gehoord. Ga ik meteen eens uitzoeken!!
  Dus wie weet, tot binnenkort op bloglovin 😉

 43. conchita Markhorst 20 januari 2015 / 16:25

  Wat een leuk artikel. Ik ben pas begonnen met mijn blog. Door dit artikel gaat er een wereld voor mij open. Ik vond het nogal lastig om te bepalen hoe ik social media moest gebruiken. Bedankt voor de tips. Liefs Conchita

 44. Josan 21 februari 2015 / 11:40

  Dank je wel voor je artikel. De meeste social media lopen wel bij mij, maar Bloglovin en Instagram ben ik net mee gestart. Ben benieuwd wat ik met jouw tips kan bereiken.

 45. Diyaata 24 mei 2015 / 10:11

  Dankjewel! Erg leerzaam 🙂 ik zocht naar een dergelijke post via Google vandaar deze late reactie haha. Ik ga er mee aan de slag!

 46. Hanneke 9 juli 2015 / 09:34

  Naar deze duidelijke tips was k op zoek! Thanks!
  Ineens komen er een hoop ideetjes op, benieuwd of het gaat werken. En nu dus aan de slag!

 47. Annelies 10 november 2016 / 16:56

  Even je stukje over Bloglovin’ gelezen hoor! Goeie tips, zelfs na ruim 2 jaar haha.
  Tnx joh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.