To ombre or not to ombre?

Oke, ik heb een probleem. Het is niet echt een enorm probleem, maar misschien toch wel. Een kwestie van uiterlijk en gezondheid. Een kwestie van haar en haaruitval. Goed, ik zal het je even goed uitleggen en dan mogen jullie mij helpen! (of nouja, ik heb gewoon jullie mening heel hard nodig!)

ombre

bron foto 1 – bron foto 2

Wat is het probleem?

Ik heb haaruitval, best wel extreem. Ik kan er hele plukken uittrekken en als ik dat nog nooit eerder had gezien dan was ik elke keer als ik ging douchen of mijn haar borstelen heel, heel, heel hard gaan huilen. Dan zou ik me afvragen of ik nog wel haar over zou houden en of ik kaal werd.

Maar gelukkig ik weet wat het is. Tenminste, ik heb het wel vaker gehad. Ik heb dat gewoon soms, dat ik opeens heel erg haaruitval krijg. Hoort een beetje bij mijn gebrekkige gezondheid, denk ik! Daarnaast denk ik dat het voornamelijk door de veranderingen in het weer komt. Volgens mij heeft iedereen er wel een klein beetje last van! Verder weet ik dat ik nog gewoon haar over houd (was de vorige keren ook zo, haha), dus dat stelt me wel gerust.

Maar dit is de eerste keer dat ik dit heb sinds mijn geblondeerde haar. Mijn uitgroei begint nogal erg te worden nu en die timing is dus niet zo goed. Ik heb altijd al last van het blonderen maar nu met deze haaruitval durf ik het eigenlijk gewoon niet. En toen bedacht ik iets leuks…

bron foto 1 – bron foto 2

Ombre haar!!! Dat had je vast niet verwacht, want dat staat natuurlijk niet in de titel.

Ik hoop dat de kapper mijn haar om kan toveren naar een mooie coupe de ombre. Wel wil ik het iets hoger beginnend dan we gewend zijn. Vooral het haar op de eerste twee foto’s vind ik prachtig!

ombre

bron foto 1 – bron foto 3

Het punt is dan wel dat de kapper van een geblondeerde kleur naar iets moet wat tussen mijn uitgroei en blond haar in zit… Maar dat zal toch wel kunnen? De meeste mensen doen het natuurlijk andersom!

Dus, de opties die ik heb:

 1. Mijn uitgroei zo houden en wanneer de haaruitval stopt weer blond maken
 2. Ombre haar (en dan maar hopen dat de kapper dat kan, haha)
 3. Helemaal weer terug naar donkerder (bruin of mijn eigen kleur)

Ik denk op dit moment dat het de ombre gaat worden, maar ik twijfel een beetje. Dus… wat denken jullie? Ik zou het super fijn vinden als jullie met mij mee willen denken 😀

19 reacties

 1. Emmelien 14 oktober 2012 / 08:02

  Omre! Sowieso, ik vind dat echt heel erg mooi. Ik zou het zelf ook wel willen maar mijn haar is zó droog, ik ben bang dat het niet goed tegen een verfbeurtje kan (nee, ik heb mijn haar inderdaad nog nooit geverfd).

 2. Wendy 14 oktober 2012 / 08:34

  Aha, nooit geweten dat daar voor een naam was. 🙂 Ik heb dat altijd een beetje vanzelf. Heb highlights in mijn haar, maar ik vind het te duur om elke zoveel weken het bij te werken. Ik ga zo’n 3x per jaar naar de kapper om de kleur bij te werken en in de tussen tijd krijg ik dus ook een soort van ‘ombre’. Eigenlijk ben ik dus helemaal stylish met mijn ‘uitgroei’? 😉

 3. Hester 14 oktober 2012 / 09:20

  Ik zeg ombre! Vind ik gewoon heel erg leuk staan. Ik wist niet eens dat jij van nature bruin bent, tot ik een paar weken geleden door je archief heen scrolde en een donkerblonde Lisanne tegenkwam :p

 4. Lifesplash 14 oktober 2012 / 09:41

  OMBREEEEE! Ik vind ombre echt vet leuk, haha en misschien dat ik het zelf ook weer ga doen, maar dan nog lichter dan vorige keer. 😀 Ik had zelf ook een tutorial van ombre hair geschreven, misschien handig? Want veel kappers die weten écht niet hoe het moet.

 5. Sylvia 14 oktober 2012 / 09:51

  Ik vind ombre juist helemaal niks, net of er bij de kapper iets fout is gegaan.. 😛

 6. Jolien 14 oktober 2012 / 11:12

  He wat vervelend voor je zeg! Ik zou voor de Ombre versie gaan. Als je het goed met de kapper bespreekt en je hebt een goede kapper dan komt het vast helemaal goed! Spannend, ben benieuwd naar het resultaat!

 7. anouk 14 oktober 2012 / 11:14

  Ik zou eerder terugverven naar je eigen kleur, vind ombre niet zo mooi, maar je moet doen waar jij je goed bij voelt!

 8. Jamie 14 oktober 2012 / 11:43

  Ik denk dat het wel al duidelijk is in de comments haha, maar ik zou voor ombre gaan! Het is een handige oplossing en het staat superleuk! Wel op zoek gaan naar een goede kapper dan, want als een kapster niet goed weet hoe en wat kan het natuurlijk snel fout gaan in jouw geval!

 9. MySuperSweetLife 14 oktober 2012 / 11:54

  Ik vind het zo mooi he! Wil mijn haar nog een beetje langer laten groeien maar ga zeker volgend jaar lente dit bij mezelf laten doen! Dan mag het wel niet meer zo ìn` zijn als nu, ik blijf het erg mooi vinden!
  Liefs

 10. Manon 14 oktober 2012 / 12:22

  Haar nog iets verder uit laten groeien en dan ombre.
  En stel dat het dan weer wat beter gaat met je haar dat je t alsnog kan blonderen weer.

  Wou dat ik dat kon, heb giga dun haar, groeit ook niet verder als schouderlengte en erg breek gevoelig, en valt ook geregeld uit.
  Verven is dus hiero geen optie 🙁

 11. Sharon 14 oktober 2012 / 14:01

  Ik vind ombre haar sowieso echt heel tof dus als dat zou kunnen zou ik dat zeker doen! Mijn haar is daar denk ik te licht voor haha, anders had ik het misschien ook wel gewild.

 12. Isabel 14 oktober 2012 / 14:23

  Ombre, dus 2, en daarna door naar 3. Of als het je heel erg goed bevalt gewoon ombre houden! Vertel ook even bij welke kapper (in Den Helder?) je dat gedaan hebt.

 13. Nathalie 14 oktober 2012 / 14:35

  Hmm. Weet je niet wat de oorzaak is van je haaruitval? Ik zou er toch even naar laten kijken… Ik zou voorzichtig aan doen met je haar en het saven. Niet verven dus.

 14. Ilse 14 oktober 2012 / 16:48

  Je moet zeker voor ombre gaan! Ik wil het zelf misschien ook doen!

 15. Kelly 14 oktober 2012 / 16:58

  Vervelend van je haaruitval! Ik zou gewoon er voor gaan, Ik heb 2x ombre haar gehad en kreeg elke keer veel complimentjes! en het is weer eens wat anders!

 16. Lilly 14 oktober 2012 / 19:20

  Ombre is wel heel mooi ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.