Touren door de kop van Noord- Holland

Zoals je wellicht wel weet woon ik in Den Helder, dit ligt in het noordelijkste puntje van Noord-Holland. Precies, daar waar de boot naar Texel vertrekt. Er is voor auto- en motorrijders echter een prachtige route die je kunt nemen. Zeker nu in de zomer is het perfect om de tijd te nemen en deze route te rijden.

Wist je dat je vanaf Schoorl een weg hebt die helemaal langs de duinen gaat? Het is een prachtige route met veel fijne plekjes om te stoppen. Schoorl is een prachtig vertrekpunt omdat de natuur daar geweldig is.

Langs de route zelf kun je de strandtenten af gaan die achter de duinen liggen, er zijn er meer dan genoeg! Als je het écht goed wilt doen, dan ga je helemaal door naar Den Helder en stop je om iets lekkers te eten bij Storm aan zee of Lands End. Storm aan zee ligt precies op het puntje waar het waddengebied begint en waar het strand stopt. Lands End is een prachtige plek, bijna zo noordelijk als je kunt komen, dit ligt naast de TESO, waar je naar Texel kunt.

Texel

Texel is natuurlijk ook een geweldige bestemming als je toch al in de buurt bent, maar maak dan zeker een stop in Den Helder om te genieten van het uitzicht. Als je je ritje plant richting Texel zou ik wel rekenen op een stuk meer drukte dan de route in Noord-Holland richting Den Helder.

Medemblik

Wil je nu terug? Dan kun je altijd nog langs het oosten van de kop van Noord-Holland rijden, bijvoorbeeld langs Medemblik. Dat is een route die ik nog niet eerder met de motor gereden heb, maar wel in de old-timer van een vriend van B. Daar kun je het beste de wegen tussendoor pakken zodat je de omgeving ook nog een beetje kunt bewonderen. Maar dat kost best wat tijd, dan is de route langs de duinen een stuk snellere.

Het is heerlijk om achter op de motor te zitten op deze route, als je het mij vraagt. Tot nu toe heb ik nog nooit de hele route achterop gezeten, dat heb ik nooit volgehouden. Maar ik heb wél motorhelmen, zodat ik kleine stukjes achterop kan. Op deze route zie je altijd veel motorrijders, maar de meesten weten niet waar de goede plekjes in Den Helder zijn om even te relaxen. Dus… thank me later voor deze tips! Uiteraard heb ik deze route al heel vaak met de auto gedaan. Als je een fijne auto hebt is het natuurlijk ook heel leuk om de route te rijden!

Ken jij deze route al?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.