Trucjes en gadgets om het leven makkelijker te maken!

Zoals je waarschijnlijk wel weet ben ik lichamelijk beperkt waardoor sommige alledaagse dingen niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Stofzuigen bijvoorbeeld? Kun je mij echt niet laten doen. Maar… er zijn natuurlijk genoeg kerngezonde mensen die ook een hekel hebben aan stofzuigen! In de tijd dat ik mijn lijf niet meer voor 100% kon gebruiken heb ik heel veel trucjes en gadgets ontdekt die het leven net iets makkelijker maken. Heel handig voor mensen met een beperking, maar natuurlijk ook voor wanneer je kerngezond bent!

rotbotstofzuiger

Een robotstofzuiger/dweil

Haha, Tim is echt een tech-freak en sinds hij weet wat een robotstofzuiger is wil hij er al eentje. Voor mij is stofzuigen natuurlijk niet echt een optie, waardoor een stofzuiger die zelf zijn werk doet ideaal is, in mijn ogen. Wij hebben zelf dus een robotstofzuiger (die je hierboven ziet) en we hebben geen minuut spijt gehad van het feit dat we deze gekocht hebben destijds. Wat een heerlijk ding!

Redenen om een robotstofzuiger (of een combi, die zijn er ook) te kopen:

 • Ze maken veel minder herrie dan gewone stofzuigers
 • Logisch: je hoeft niet meer ‘gewoon’ te stofzuigen! Dus dat bespaart veel energie en tijd.
 • Je kan in principe zonder inspanning dagelijks stofzuigen. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld huisdieren hebt!

Nog even over onze robotstofzuiger: we hebben ongeveer een jaar geleden uitgezocht welke nou het beste was. Wij hebben geen vloerbedekking, en geen huisdieren. Aan de hand van die twee eisen kwam deze het beste uit ons onderzoekje (als je hem nog enigszins betaalbaar wilde houden). De meeste robotstofzuigers zijn rond, maar deze vierkant, waardoor hij beter in alle hoekjes enzo kan komen! Ik ben in elk geval zeer tevreden over onze stofzuiger haha. Het is de LG VHOMBOT3 om precies te zijn, oa hier op Bol.com te koop.

En er bestaan dus ook zulke robots die ook kunnen dweilen! Briljant, toch?

Boodschappen zelfscannen of laten bezorgen

Boodschappen doen, persoonlijk ben ik erg blij dat ik dit niet hoef te doen. Voornamelijk de vele indrukken in de winkel, maar natuurlijk ook het lichamelijke aspect: spullen pakken, karretje duwen, en vervolgens bij de kassa je spullen weer uit je karretje halen en er weer in.

De meeste AH’s hier in Den Helder hebben al zelfscanners, op die manier hoef je niet meer bij de kassa al je spullen uit je karretje te halen en kun je het dus tijdens het winkelen meteen in je tassen stoppen. Dat scheelt weer een hoop moeite!

Boodschappen laten bezorgen is natuurlijk nog beter, zo hoef je zelf helemaal niets te sjouwen en vaak kun je gewoon online bestellen.

pillen

Spullen dubbel kopen om altijd bij de hand te hebben

Typisch iets voor mij: het hele huis doorzoeken naar een specifiek iets dat ik nodig heb. Tegenwoordig heb ik voor de dingen die ik heel vaak nodig heb gewoon een extra exemplaar, of meerdere. Zo hoef je niet van de ene naar de andere kamer te lopen om iets te pakken (of te zoeken).

Denk hierbij aan simpele dingen als bijvoorbeeld:

 • Haarclipjes en elastiekjes
 • Medicijnen heb ik overal liggen
 • Scharen, pennen, potloden
 • Flesjes water
 • Opladers voor mijn telefoon en laptop
 • Verder heb ik een voorraadje eten in de keuken liggen, maar ook in mijn kantoor

Naast dat het energie bespaart is het ook prettig om in noodgevallen bepaalde dingen bij de hand te hebben. Stel dat ik niet meer kan lopen van de pijn, maar ik zit op mijn kantoor, dan is het fijn als ik mijn medicijnen kan innemen (medicijnen en een flesje water nodig) en even wat kan eten om wat bij te komen (mijn voorraadje op kantoor). Wanneer ik dat niet zou hebben en ik ben alleen thuis, dan zou iemand speciaal naar mij toe moeten komen om mijn medicijnen te brengen. Niet handig!

Oja: een pillendoos is ook super handig als je dagelijks medicijnen moet nemen! Zo weet je precies of je ze al hebt genomen die dag (of ochtend, middag, avond). Bij de Action vind je pillendoosjes voor nog geen twee euro, maar ook de apotheek verkoopt ze gewoon.

Elektrische fiets

Nogal onnodig als er niets aan je lijf mankeert, maar ideaal wanneer je graag fietst, maar dit niet meer kan. Zelf heb ik jarenlang naar school gefietst op mijn elektrische fiets! Niet elke dag, maar wanneer het mooi weer was vond ik het heerlijk als ik gewoon met mijn klasgenootjes mee kon fietsen en genieten van het mooie weer.

Nadeel is wel dat een elektrische fiets een stuk duurder is dan een gewone fiets, waardoor dat niet alleen minder vriendelijk is voor je portemonnee, maar je ook altijd heel erg moet oppassen met waar je je fiets neerzet in verband met diefstal. En hem natuurlijk altijd goed op slot zetten!

Op dit moment kan ik mijn fiets niet gebruiken, maar wanneer ik me weer een beetje beter voel hoop ik dat ik dat wel weer gewoon kan!

philips-wake-up-light

Philips wake-up light

Deze is vooral heerlijk wanneer je moeite hebt met in slaap vallen en/of opstaan!

Wanneer je in slaap valt kun je de wekker een zonsondergang laten nabootsen, bij het wakker worden wordt er een zonsopgang nagebootst! En er is bewezen dat dit werkt om prettiger wakker te worden. Zeker het opstaan in de winter is een uitkomst. Ik ben altijd heel somber wanneer het pikkedonker is en ik uit mijn bed moet, wanneer je rustig wakker wordt gemaakt door het licht dan is dat een stuk prettiger!

De in slaap vallen functie gebruik ik eigenlijk het hele jaar door, ik heb het gevoel dat mijn lijf zich er meer slaperig door gaat voelen!

Ook deze kun je op Bol.com vinden, mijne is van Philips! Exact die van mij hebben ze niet meer, maar er zijn tegenwoordig zo veel van deze lampen te koop (ook van niet Philips en bij allerlei verschillende winkels). Genoeg keus in verschillende prijsklassen!

De grootste tip: hulp leren vragen

Natuurlijk is het fijn om zo veel mogelijk dingen zelf te kunnen. Dat is precies waarom ik ook zo blij ben met al deze trucjes! Maar feit is: ieder mens kan soms wel wat hulp gebruiken. De een meer dan de ander, maar je zult je kwetsbaar op moeten stellen om die hulp te durven vragen. Mensen willen je vaak graag helpen, ook al denk jij dat je ze lastig valt! Wanneer je ergens graag hulp bij zou willen, vraag gewoon aan de persoon die je ermee kan helpen hoe diegene erover denkt en of er tijd voor is!

Wat voor trucjes of gadgets gebruik jij om je leven een beetje makkelijker te maken?

Deze blogpost bevat affiliate links. Weten wat dat is? Lees het hier.
DELEN:

43 reacties

 1. Marion 21 oktober 2014 / 06:36

  Dat blijf ik moeilijk vinden, hulp vragen, al gaat het steeds beter. Gelukkig kan ik het nu zelf omdat ik niet werk, maar wij hebben heel vaak boodschappen laten bezorgen. Ideale oplossing. Die stofzuigerrobot! Geweldig!

 2. Desmain 21 oktober 2014 / 06:54

  Wat een leuk artikel! Hulp vragen, opzich vind ik dat niet erg lastig!

 3. Kelly Caresse 21 oktober 2014 / 07:20

  Wat een handig en ook goed artikel, iets waar ik ook niet zomaar bij stil had gestaan. Die robotstofzuiger is dan echt zeker een uitkomst. Ik ben ook wel nieuwsgierig naar het effect voor mijzelf van de philips wake up light

 4. Loes 21 oktober 2014 / 07:29

  Allemaal goede tips, maar de laatste vind ik het belangrijkst.

 5. Akosua 21 oktober 2014 / 07:52

  Wat een nuttige tips, het enige wat ik hiervan gebruik, zijn meerdere opladers in huis. Maar dat komt gewoon dat ik op meerdere plaatsen wil kunnen werken. En flesjes water, want anders drink ik echt niet genoeg. Zo’n wake up light moet ik ook misschien naar gaan kijken, want ik merk dat nu het langer donker is, ik weer moeite begin te krijgen om uit bed te komen.

 6. Elize 21 oktober 2014 / 07:55

  Zo’n robotstofzuiger lijkt me zo ideaal! Alleen een beetje te duur voor mij, haha!
  Hulp vragen vind ik heel erg lastig. Ben altijd bang mensen lastig te vallen en 9 van de 10 keer als ik dan toch hulp vraag valt het allemaal hartstikke mee.

 7. Miranda 21 oktober 2014 / 08:29

  Goede tips! Ik kan echt niet meer zonder mijn elektrische fiets! En zo’n robotstofzuiger lijkt mij ook wel wat haha! Nu moet mijn man altijd stofzuigen;)

  Een tip waar ik niet meer zonder kan is ons bed met elektrisch verstelbare bodem. Ik kan niet eens uitleggen hoe ideaal dat precies is. Door mijn reuma heb ik vaak pijn wanneer ik te lang in dezelfde houding lig, dan pas ik het matras gewoon elke keer een beetje aan. Daarnaast lig ik helaas vaak in bed en dan is dat echt een uitkomst bij tv kijken, laptoppen, lezen of eten:)

  • Lisanneleeft 21 oktober 2014 / 14:01

   Dat is ook een goede tip inderdaad een elektrisch verstelbare bedbodem, ik zou niet meer zonder kunnen!

 8. Hannah 21 oktober 2014 / 08:53

  Ik gebruik zelf graag to do lijstjes in alle soorten en maten. Door vermoeidheid kan ik niet altijd evengoed overzicht houden en dan is overzicht op een papiertje of in een app meer dan welkom haha! Zo’n robotstofzuiger lijkt mij ook echt ideaal trouwens!

 9. Manon 21 oktober 2014 / 08:59

  Wat een handige dingen allemaal. Mij lijkt de boodschappenbezorgservice ideaal! Wij hebben ook heel overdreven luxe twee stofzuigers: een boven en een beneden zodat ik niet met dat zware ding de trap op en neer hoef te sjouwen haha. Ook boven heb ik een “schoonmaakkit” staan: emmer met allesreiniger, doekjes, dweil enzo, als ik dan boven schoon wil maken hoef ik niet eerst helemaal naar beneden om spullen te halen!

 10. angelique 21 oktober 2014 / 09:21

  Oh dat hulp leren vragen heb ik de laatste maanden echt wel geleerd. Goeie tips!

 11. Vanessa 21 oktober 2014 / 09:36

  Dingen dubbel kopen om ze altijd bij de hand te hebben, dat heb ik ook! Zo heb ik bijna in elke kamer en tas een lippenbalsem zitten omdat dit echt onmisbaar is voor mijn droge lippen.

 12. monique 21 oktober 2014 / 10:41

  Onwijs leuke gadgets inderdaad! Zelfscannen in een winkel vind ik erg handig en die robotstofzuiger staat sowieso op mijn verlanglijstje!

 13. Peggy 21 oktober 2014 / 12:50

  Ik heb sinds een paar maanden ook een elektrische fiets, en dit heeft mij zoveel meer bewegingsvrijheid gegeven! Ook heb ik weer meer mijn gevoel van zelfstandigheid hierdoor terug gekregen. Ik kan nu gelukkig zelf naar de winkel fietsen, of mijn medicijnen ophalen bij de apotheek als ik dat wil. Ik ben daardoor niet langer meer alleen maar afhankelijk van mijn omgeving of de deeltaxi. Heerlijk!
  Voor het stofzuigen en (bijna) alle andere huishoudelijke taken heb ik gelukkig thuiszorg. Die komt 1 keer in de week, en maakt mijn hele huisje weer heerlijk schoon voor mij 🙂
  Leuk artikel!

 14. Harriët 21 oktober 2014 / 13:16

  Leuk artikel!

  Het is dat ik er helaas echt geen geld voor heb. Nr. 1 prioriteit is nu een bankje vinden waarop ik kan chillen overdag, zodat ik niet meer al teveel op bed lig. Maar die krengen zijn duur pff. Zelfs via marktplaats, want voor hij er dan eindelijk is. Nog maar even sparen.

  • Caroline 21 oktober 2014 / 13:39

   Dat is bij mij ook het probleem. Ik kan wel wat oplossingen bedenken die m’n leven een stuk aangenamer zouden maken, maar ik kan het niet betalen. Af en toe best frustrerend.

   • Harriët 21 oktober 2014 / 20:31

    Jaa stom soms hea. Ik blijf alle kleine beetjes aan de kant zetten, dan moet ‘t toch ooit lukken! 🙂

  • Lisanneleeft 21 oktober 2014 / 13:59

   Hopelijk vind je gauw een fijn bankje! Dat is fijn als je daar overdag op kan zitten/liggen, dan heb je toch meer een scheiding tussen dag en nacht 🙂

   • Harriët 21 oktober 2014 / 20:31

    Dankje! Ja nu probeer wel te zitten op bed maar echt een scheiding is fijner. Even ergens anders zijn 🙂

 15. Chantal 21 oktober 2014 / 13:25

  Vrienden van me hebben een robotstofzuiger. Heel fijn ding!

 16. Thefoodiary 21 oktober 2014 / 14:05

  Ik zie altijd gelijk wanneer mensen een elektrische fiets hebben. Zit ik me helemaal kapot te trappen om door die rot wind heen te komen, fietst er iemand gwoon super relaxt voorbij. Ik denk dat eerst: huh? Hoe kan dat?! Maar dan zie ik al snel de accu onder de bagagedrager zitten. Lijkt me super handig 😀

  • Lisanneleeft 21 oktober 2014 / 14:10

   Bij mij zit de accu in het frame verstopt, dus bij mij is het niet zo duidelijk, haha! Is wel erg lollig als het hard waait en je mensen voorbij racet 😛

 17. Yvonne 21 oktober 2014 / 14:23

  Handig! Hulp vragen blijft moeilijk. Juist omdát ik weet dat iedereen in huis het druk heeft.

 18. Denise 21 oktober 2014 / 15:03

  Handige tips! Vooral de Philips wake-up light lijkt me handig!

 19. Nicky 21 oktober 2014 / 16:47

  Die tips zijn zeer handig. Zelf zit ik voor later ook te denken aan een robotstofzuiger. Maar het enige wat me tegenhoudt is het feit dat hij van onze verdiepingen af zou vallen. Wij gaan namelijk geen binnenmuren bouwen in ons huis, wel een afsluiting zetten, maar die robot zou dus wel van een verdiep af kunnen vallen, snap je me? Anders zou ik helemaal niet twijfelen, en al eentje investeren. Vriendlief en ik werken allebei flink wat uren in de week, en dan heb ik ‘s avonds ook echt geen zin meer om rond te lopen met de stofzuiger. Dus ja, een robotstofzuiger zou handig kunnen zijn..

  • Lisanneleeft 21 oktober 2014 / 17:40

   Tim denkt dat die van ons ertegen zou moeten kunnen, maar we hebben het niet geprobeerd omdat wij boven op zolder een luik hebben dat dicht kan. Dus wanneer we boven stofzuigen gaat dat luik gewoon dicht, voor de zekerheid!
   Het moet op een of andere manier wel mogelijk zijn (met een sensor controleren hoe diep het komende stukje vloer is), of het in de praktijk ook al werkt weet ik dus nog niet, hehe.

  • Joanne 26 oktober 2014 / 17:13

   Er zijn ook robotstofzuigers (zoals de iRobot Roomba) die een sensor hebben onderop waardoor ze gewoonweg niet van een verdieping af zullen vallen. Hij ‘ziet’ dat hij zou vallen als hij doorrijdt dus doet hij dat niet. Wij hebben een gang met een open (hele hoge) trap en hij stopt altijd netjes precies op het randje. Daarnaast kan je ook ‘virutal walls’ neerzetten. Dat zijn kleine kastjes met een infrarood signaal waar hij niet doorheen gaat. Zo zou je ook kunnen voorkomen dat hij eraf valt, als hij geen sensor heeft.

 20. Iris 21 oktober 2014 / 18:32

  Zo’n Wake Up Light leek me wel handig, maar ik wordt nergens goed wakker van, dus ook niet van licht.

 21. Hester 22 oktober 2014 / 10:08

  Origineel artikel Lisanne, goede tips! Die robotstofzuiger lijkt mij wel echt heeel erg handig en leuk, haha 😀

 22. Valerie | More Than squats 22 oktober 2014 / 15:23

  Leuke tips! Ik ben erg vergeetachtig en als oplossing heb ik veel spullen dubbel zodat ik bijvoorbeeld in mijn sporttas(ik werk in een sportschool) altijd mijn oplader bij me heb en ook een oplader thuis.

 23. Eilish 22 oktober 2014 / 16:05

  Wat wil ik graag een elektrische fiets, pff… Maar dat zal vast niet zo makkelijk zijn !

 24. Anne 25 oktober 2014 / 15:14

  Zo’n wake up light moet ik echt eens aanschaffen. Ik was het bestaan van zo’n ding helemaal vergeten, ik ga me er eens in verdiepen!

 25. Eline 26 oktober 2014 / 16:11

  Hulp durven vragen is het belangrijkste, maar ja wel altijd een gigantische drempel. Aan de andere kant, als iemand jou om hulp vraagt doe je dat toch ook met liefde? Ik in ieder geval wel, dus zo probeer ik het dan maar te beredeneren 🙂

 26. Joanne 26 oktober 2014 / 17:10

  Ahhh robotstofzuiger <3 Beste aankoop ever! Wij hebben een iRobot Roomba en zijn er zo ontzettend blij mee!!

  • Lisanneleeft 26 oktober 2014 / 18:32

   Die was op het moment dat wij hem wilden kopen echt een stuk duurder dan de LG, vandaar dat wij de LG hebben genomen! De iRobots komen altijd heel goed uit de tests, weet ik nog haha 😀 En zijn zeker ook beter wanneer je huisdieren of tapijt ofzo hebt 🙂

 27. Floor 28 oktober 2014 / 12:55

  Ik zou ook zo graag een robotstofzuiger willen!! Helaas is mijn vriend nog niet echt overtuigd. Misschien moet ik hem elke dag laten stofzuigen… hihi! Ik koop ook altijd alles dubbel. Overal heb ik wel een voorraadje van liggen. Ideaal!

 28. Rianne 24 november 2014 / 15:00

  Wat een leuke blog, het maakt je leven ook echt een stuk makkelijker, Sinds een paar maanden heb ik een robot stofzuiger, echt geweldig dat ding! Hoe heb ik ooit zonder geleefd? Ook de wake-up light is in bezit en zeker in de winter is het heerlijk relaxt wakker worden!

 29. Karo 26 februari 2015 / 09:55

  Hoi Lysanne, bedankt voor de tips! Heb een centraal stofsysteem dus een mooi robot stofzuiger is aan mij niet besteed..Dat van bepaalde spullen dubbel kopen is wel een hele fijne, die ga ik doorvoeren!! Nu nog even een wake-up light testen want het klinkt toch wel heel fijn zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.