7 van mijn favoriete Lisanneleeft.nl blogposts

Vandaag duiken we het archief van Lisanneleeft.nl in! Sinds niet zo lange tijd krijgt Lisanneleeft.nl veel meer bezoekers dan voorheen. Maar omdat ik al ruim 2,5 half jaar bezig ben met schrijven voor de site staan er onwijs veel leuke/mooie/goede/boeiende blogposts online die wel wat extra aandacht verdienen. Daarom haalde ik 7 oude blogs van mezelf naar boven waarvan ik denk dat ze het lezen waard zijn!

50 redenen waarom het leven gewoon heel erg leuk is

Zulk soort lijstjes vind ik zelf altijd heel erg leuk om te maken, maar ook om terug te lezen. 50 redenen waarom ‘t leven gewoon heel erg leuk is!

Mijn grootste angst

Een ‘gouwe ouwe’. Ik vond het doodeng op dat moment, maar ik schreef over mijn grootste angst. Nu voel ik dit ook niet meer zo erg, maar ik vind het nog steeds een erg bijzonder blogje.

Het Forer effect maakt ons allemaal hetzelfde, briljant!

Dit is een blogpost die je echt even moet lezen om hem goed te begrijpen. Maar ‘t gaat om het Forer effect. Dit effect kan je voor de gek houden aan de hand van menselijke eigenschappen. Goed… je moet ‘t gewoon lezen, het was voor mij echt een eyeopener!

Maakt het verschil over 5 jaar?

Als je ergens heel erg over twijfelt, iets eng vindt, of onzeker bent… dan is dit een geweldige vraag om jezelf eens te stellen.

Wat te doen als je je dag niet hebt?

Dingen die je zou kunnen doen als je je dag niet hebt. En de dingen die ik doe op zulke dagen… Dit is eigenlijk nog steeds een beetje zo! Het liefst kies ik voor optie 1, als het echt niet anders kan dan kiezen we voor optie 2, hihi.

Ik ben niet ziek, ik ben Lisanne

Dit was een van mijn eerdere artikelen. Ik zou hem ook niet meer opnieuw op deze manier schrijven, maar vind hem wel bijzonder. Dit is een van de dingen die iemand tegen mij gezegd heeft, waarvan ik later pas wist wat het betekende. Bijzonder!

Waarom studeren helemaal niet nodig is

Ook een blogpost die ik nooit meer zo opnieuw zou schrijven, en wat heb ik hier veel commentaar op gehad! Het gaat over studeren, ik schrijf over waarom studeren niet nodig is. Lekker tegendraads, haha. Het geeft je in elk geval wel iets om over na te denken, dat vind ik het belangrijkste!

Had jij deze blogs al eens gelezen? En heb je ook een favoriete blogpost op Lisanneleeft.nl?

25 reacties

 1. Lifesplash 27 februari 2013 / 07:12

  Sommige herken ik, andere niet. Maar ik volg je natuurlijk ook niet vanaf ‘t begin hè? Haha. Maar ik ga deze eens doorspitten. Leesvoer of blogvoer is altijd leuk.

 2. Charlotte 27 februari 2013 / 07:27

  Je posten zijn altijd zo goed!
  Daarom is jou blog ook zo leuk ^^
  Ik vond vooral het artikel angsten en 5 jaar erg goed.

 3. Kelly Caresse 27 februari 2013 / 07:39

  Ik volg je echt al heel lang en toevallig herken ik ze ook allemaal! Al vind ik het heel tof om ze terug te lezen! Vooral de 50 dingen die het leven zo leuk maken! Ik mis hier tussen je artikel over de lepeltheorie om fybro uit te leggen, die vond ik namelijk erg goed!

  • Kauthar 27 februari 2013 / 13:37

   Ja, het lepelverhaal! Maakte voor mij een stuk duidelijker wat het praktisch betekent om chronisch ziek te zijn.

   Wat ik ook mooi vond was dat artikel waarin je een TED-filmpje deelde van een vrouw die een bijzonder geschenk kreeg: een tumor. Weet niet meer welk artikel dat was, maar het filmpje vond ik erg mooi.

   • Lisanneleeft 27 februari 2013 / 13:44

    Oja, die video was erg mooi! (als je hem terug zoekt, kun je zoeken op ‘the best gift i ever survived’)
    Het lepelverhaal was onlangs nog langs gekomen in een lijstje met de meest gelezen blogjes, vandaar dat hij er niet bij staat! Maar hij behoort zeker ook tot mijn favorieten 🙂

 4. Anne Solveig 27 februari 2013 / 07:52

  50 redenen waarom het leven leuk is, die ga ik lezen! Klinkt heel erg mooi en inspirerend 🙂

 5. Martina 27 februari 2013 / 08:13

  Veel ken ik nog niet, volg je ook nog niet zo lang!

 6. Hester 27 februari 2013 / 08:58

  Als ik me verveel spit ik het archief van mijn favoriete blogs graag door, haha, heb ik ook een keer bij jou gedaan ^^ Leuk om te zien hoe iemand is veranderd en toen was! Mooie blogposts allemaal 🙂

 7. Sas 27 februari 2013 / 09:09

  Ik ga er eens in spitten, leuk!

 8. Kelly 27 februari 2013 / 09:23

  Handig dat je dit doet, want ik had ze allemaal nog niet gelezen! Staan zeker mooie posts bij

 9. Ashleey 27 februari 2013 / 09:40

  sommige ken ik en andere niet, maar ik ga degene die ik nog niet ken even lezen 🙂

 10. Cynthia 27 februari 2013 / 10:11

  Leuke stukjes! Vooral 50 redenen waarom het leven leuk is, vond ik heel leuk om te lezen. Gaan slapen en weten dat het morgen mooi weer wordt is altijd zo fijn 🙂

 11. annouska 27 februari 2013 / 10:20

  Leuk leuk, ik ga er eens een paar lezen nadat ik bloglovin eindelijk eens leeg gelezen heb 😛

 12. weheartfit 27 februari 2013 / 10:26

  Leuk idee om een paar interessante blogposts uit het archief te laten zien. Ik vind vooral de eerste, de 50 redenen waarom het leven gewoon leuk is, leuk. Echt een feel-good artikel!

 13. LounaBeauty 27 februari 2013 / 11:50

  Volg je echt al heeel lang, maar super om al die oude even terug te lezen. Mooi en inspirerend. 🙂 Fijn

 14. Melanie 27 februari 2013 / 11:56

  Leuk artikel! Ik volg je nog niet zo lang, dus ik kende ze allemaal nog niet! Vooral de laatste lijkt me interessant, die ga ik even lezen!

 15. Lianne 27 februari 2013 / 12:23

  Ik kon ze niet allemaal, maar nu wel, haha!
  Ik wordt helemaal blij van dat filmpje: Everythings gonna be allright now ;D

 16. Joyce 27 februari 2013 / 14:28

  Leuk heb ze allemaal even gelezen, leuk voor jezelf ook om zo terug te blikken!

 17. Anouk 27 februari 2013 / 17:33

  Je bent inderdaad Lisanne, mooie titel voor een blogpost!

 18. La vie mondaine 27 februari 2013 / 19:01

  Je schrijft erg leuk! En dat lijstje met 50 redenen waarom het leven erg leuk is, vindt ik echt super leuk om te lezen!

 19. Lydia 27 februari 2013 / 19:50

  Ik volg je al die 2,5 jaar, dus ik kende ze allemaal wel. Ik kan alleen niet zo één blogpost uitkiezen die ik het krachtigst vond. Juist de afwisseling tussen positief denken en persoonlijke stukjes maken je blog leuk en fijn om te lezen. 🙂

 20. Yolande 27 februari 2013 / 21:40

  Je grootste angst ken ik wel, dat vond ik zo knap dat je dat had opgeschreven!

 21. Wendy 27 februari 2013 / 23:10

  Leuk ken deze artikelen nog niet omdat ik je niet zo lang volg maar ga ze is bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.