Uitdaging: gezond eten!

Hoe ik eerder vertelde dat ik 9 kilo was afgevallen (in dit blogbericht), moet ik nu bekennen dat ik weer een beetje terugval. Ik eet weer meer, en meer ongezond, omdat ik wat minder goed in mijn vel zit. Daar moet iets aan gedaan worden!

Ik weet niet hoe veel zwaarder ik ben, maar het voelt alsof er wel weer twee kilo bij is. Ik eet weer veel meer, en veel ongezonder. Ik had met mezelf afgesproken dat ik dat niet meer zou doen!


Foto door esimpraim op Flickr

Ik heb dan wel nieuwe medicijnen die ervoor kunnen zorgen dat ik dikker word. Daarnaast moet ik ook een vervelende pil nemen ‘s ochtends die ervoor zorgt dat ik me meteen misselijk voel. En dan is het zo fijn om gewoon een vol gevoel te hebben. Maar hoe dan ook, ik vind het niet fijn, met dit gewicht zit ik meteen al minder goed in mijn vel.

Ik ga er dus iets aan doen, ik wil graag afspraken met mezelf maken. En doordat ik deze op mijn blog zet voel ik me verplicht om me eraan te houden, haha. Hier komt ie dan:

 1. Niet meer snoepen, geen koek, chips, en snoepjes meer
 2. Als ik trek heb ik iets ongezonds moet ik fruit of een broodje nemen
 3. Ik moet de hele dag door blijven eten, niet een halve dag niet eten en daarna dan heel veel
 4. Elke avond mee-eten met het avondeten. Ik heb het avondeten een paar keer overgeslagen deze week omdat ik in bed lag. Gewoon eerder uitrusten als dit nodig is zodat ik het avondeten haal dus.
 5. Weer veel water gaan drinken, dit ben ik ook een beetje vergeten
 6. Meer bewegen, gewoon als ik eens tijd heb op de crosstrainer stappen
 7. lijstjes op schrijven wat ik op een dag eet, dit helpt echt heel goed, ik post het op een forum
 8. Zaterdagavond is een uitzondering, dan mag ik me fijn gaan uitleven

Het mag dan wel donker weer zijn geworden, met druilerig herfstweer, bah! En ik voel me meteen een beetje down. Ik wil vooral blijven denken aan de dingen waarvan we extra genieten in de herfst, want als ik eraan toe ga geven wordt het alleen maar erger.

Hoe dan ook, het zou fijn zijn als ik voor de feestdagen (kerst en oud&nieuw) 60 kilo weeg. Daar ga ik voor! Wie doet er mee met gezond eten?

1 reactie

 1. Allungaa 12 november 2010 / 12:27

  Ben heel benieuwd hoe het gaat! Fijn dat ik dit steeds bij meer mensen zie, daar vind ik tenminste een beetje steun bij! Gd lck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.