Uniek zijn als blogger

Het is nogal een ding, Hester schreef er een tijdje geleden een blog over: de snel-succesformule van blogs. Die zette me aan het denken. Wat is de snel-succesformule als je kijkt naar bloggen? En hoe kan het dat al die blogs, terwijl ze zo veel op elkaar lijken, toch zo veel succes hebben? Ik geef je uitleg, mijn mening, en uiteraard… tips!

Uniek zijn als blogger

De snel-succesformule

Een formule die blogs in korte tijd snel succesvol maakt. En eigenlijk gaat dat heel anders dan je op het eerste gezicht zou verwachten!

Waarom beautyblogs succesvol zijn geworden

We weten allemaal dat de beautyblog branche in Nederland (maar ook in het buitenland) groot is. Hoe kan dit? Ten eerste zijn hier een paar talentvolle mensen mee begonnen die al hun liefde erin hebben gestopt. Als je hier achteraf naar kijkt is dit zakelijk gezien ook gewoon ontzettend slim geweest.

Waarom?

Beauty draait om spullen. Er valt iets te verkopen. Hoe verkochten beautymerken producten voordat er blogs waren? Hopen genoemd te worden in bladen, advertenties inkopen in bladen, misschien op tv en natuurlijk een goede verkoopster in de winkel. Uiteraard zijn er meer dingen, maar dat waren de belangrijkste.

Eigenlijk kun je als consument uit die dingen helemaal niet opmaken of een product echt goed is, of dat ze maar wat zeggen. Van reclame weten we allemaal dat het reclame is, en een tijdje nadat een bepaalde soort advertentie is geïntroduceerd wennen ook je hersenen daaraan en kijk je er niet meer naar (kijk jij nog naar Google Ads? Nee toch? Toen het net bestond nog wel!). Kortom: we herkennen de verkooptrucjes die gebruikt worden en we hebben geen betrouwbare info als het gaat om beauty. Ja, je vriendinnen die je over hun ervaring kunnen vertellen.

Daar hebben beauty blogs een enorm gat opgevuld qua adverteren. Een mix tussen ‘een eerlijke mening’ en ‘advies van een vriendin’. Omdat je nog geen expert (iemand die veel ervaring heeft en die je kan vertrouwen) had die eerlijk was over beauty.

Natuurlijk waren de beautyblogs eerder dan de adverteerders, maar het zou wel ontzettend dom van adverteerders zijn geweest als ze hier niets mee hadden gedaan. Dat kon gewoon niet anders lopen dan op de manier dan hoe het nu gaat: als het om beauty gaat zijn er adverteerders genoeg.

Waarom anderen dat nadoen

En als het kunstje werkt, dan gaan anderen dat nadoen. Natuurlijk is dat lang niet altijd vanuit zakelijk oogpunt, ook omdat ze bij anderen zien dat het leuk is. Hoe dan ook, het blijkt succesvol, het is leuk, en het levert geld op; mensen gaan het nadoen. Niets mis mee, als je het mij vraagt.

Ik denk dat je dit al wel weet, maar op dit moment is er een oneindige hoeveelheid meiden in het bezit van een beautyblog. In Nederland zijn er zeker honderden beautyblogs.

Adverteerders en pr bureaus die daar op in spelen

Uiteraard hebben adverteerders en pr bureaus het eerst ‘uitgeprobeerd’ met de grote bloggers, de eerste bloggers. Maar nu blijken er nog honderden meisjes te zijn die het hetzelfde doen. Relatief makkelijk om aandacht te krijgen op hun site (vergeleken met bijvoorbeeld tijdschriften), dus waarom niet samenwerken met al die meiden?

Beautybloggers hebben al gauw adverteerders, spullen om te reviewen, etcetera. Zakelijk succes is begonnen!

De snel succesformule in de vorm van lezers

Nu weet je waarom er zo veel beautybloggers zijn en waarom zij aandacht krijgen van pr-bureaus en adverteerders, maar die aandacht krijgen ze natuurlijk niet voor niets. Zonder lezers, en dus zonder dat het iets oplevert, zouden zij geen interesse hebben in een blog!

Over het algemeen is het een soort cirkeltje: bloggers zien dat iemand ‘gratis spullen’ krijgt, op een event aanwezig is, of in contact is met een bepaald mediabureau, en dan ineens is een blogger interessant. ‘Die zal vast dan ook een erg leuke blog hebben, even kijken!’ Tel daarbij het contact op met andere bloggers – met ook een beautyblog en dus dezelfde doelgroep – via bijvoorbeeld die events of mediabureaus, diegene schrijft daar een stukje over, en daar komen je bezoekers.

En vervolgens zijn er meer bezoekers, worden de blogs weer interessanter voor adverteerders en pr-bureaus, en begint het cirkeltje weer opnieuw.

Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren die meespelen aan het succes van een blog, de meeste bloggers doen ongetwijfeld veel meer dan alleen dit ‘simpele’ cirkeltje en schrijven bijvoorbeeld bijzonder goede content en doen iets unieks. Maar dit is wel een simpele verklaring voor die snel-succesformule die Hester benoemt.

Natuurlijk gaat dit niet alleen zo bij beautyblogs, maar ook bij bijvoorbeeld life(style)blogs en modeblogs.

Wat ik in de blog van Hester las, en vooral veel bij de comments: sommige blogs zijn helemaal niet uniek, maar hebben toch in een extreem korte tijd bijzonder veel ‘followers’.

En hoe ik hem zie

Zoals ik al zei is het met een blog in een markt waar adverteerders in aanwezig zijn (beauty, lifestyle, mode, en ongetwijfeld nog meer) makkelijker om snel lezers te krijgen. Vaak wordt dit gecombineerd met in het begin ‘overal je gezicht laten zien’, wat wil zeggen dat er overal reacties worden achtergelaten en die blogger bijzonder vaak op events aanwezig is. Dat brengt lezers, adverteerders, meer lezers, wat ik net vertelde.

Ik keur dat absoluut niet af overigens, als je weet hoe de dingen werken kun je daar gebruik van maken. Alleen maar slim!

Maar zoals vaak het geval is zijn die snelle succesmaniertjes niet lang houdbaar, alleen daarmee red je het niet. Dan heeft zo’n blogger misschien in een paar maanden 900 bloglovin followers, maar komt diegene nooit verder dan de (ik noem maar iets groots) 10 000. Verder zegt Bloglovin ook niet zo heel veel, per niche verschilt het enorm welk percentage van de lezers op Bloglovin aanwezig is. Een beautyblog met 3 000 Bloglovin followers zou minder bezoekers kunnen hebben dan een persoonlijke blog of een blog in een specifiek niche met maar 500 followers via Bloglovin. Bloglovin wordt soms gezien als ‘statussymbool’, maar zegt helemaal niet zo veel als vaak gedacht wordt.

Je kan lezers alleen niet dwingen je blog leuk te vinden als je niet goed schrijft. Dan haken lezers af en na een tijdje stopt je blog met groeien. Dat is helemaal niet erg als je blogt voor je plezier, maar wat dat betreft werkt zo’n snel-succesformule vaak niet voor groot succes. Als in: ervan kunnen leven. Ik geloof niet dat je dat op zo’n manier kan waarmaken.

Uniek zijn als blogger: noodzaak voor succes, en verder

Ik zal het maar eerlijk zeggen: Ik denk dat als je alleen de snel-succesformule gebruikt, dat je blog maar beperkt houdbaar is. Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat je blog wél interessant blijft!

Eigenlijk was dit het aller-eerste begin van alle blogtips die ik schreef. Nog voor een naam, domein, het tikken van je eerste blogje:

Een uniek idee

Denk erover na. Denk niet aan de blog die je misschien nu al hebt, maar denk na: waarover zou jij heel graag willen en kunnen schrijven, terwijl je tegelijkertijd iets unieks doet?

Het is niet altijd zo, maar wanneer je over spullen gaat bloggen zou het heel goed kunnen dat de geschiedenis zich herhaalt. Iets dat zich al heeft afgespeeld, maar het trucje kennen we en kan opnieuw gebruikt worden. Wanneer je iets unieks doet met je blog (zoals de eerste beautybloggers met hun beautyblog), dan zal dat vanzelf lezers brengen, en uiteindelijk zullen adverteerders je niet meer kunnen negeren. Om online kunnen ze immers toch niet meer heen inmiddels, haha. En dit is absoluut niet de snel-succesformule, misschien zelfs wel het tegenovergestelde. Maar dan liever geduld hebben, bloggen met liefde en passie (en plezier!), en vanzelf zien wanneer het ‘succes’ komt.

Wanneer je dat lukt dan heb je twee dingen:

 1. Succes, in de zin van geld en bezoekers
 2. Een eigen idee, een uniek idee, en iets dat je helemaal zelf hebt groot gebracht. In een onderwerp waarover je met liefde en passie schrijft.

Sounds like heaven, huh?

Hoe pak je dat aan, uniek zijn als blogger?

Tsja, dat klinkt heel leuk. En makkelijk. In de praktijk is het natuurlijk iets lastiger.

Dat unieke idee

Iets waar jij veel van weet, en waar je liefde en passie voor voelt. Blog erover!

Kijk naar jezelf, als persoon. En kijk niet naar ‘wat er succes oplevert’, maar kijk naar waar jij graag over schrijft en wat jouw ultieme onderwerp zou zijn. Als dat ‘mode’ of ‘beauty’ is, kijk dan bij het volgende kopje. Maar denk ook nog even twee keer heel erg hard na of je daar niet alleen aan denkt omdat het voor de hand ligt. Voor lifestyle: een unieker, specifieker thema? Ga daar eens naar kijken!

Wat ik net zei over het bloggen over spullen: houd je daar niet aan vast. Niets wordt beter dan een blog die geschreven is uit liefde voor het onderwerp. In zo’n manier kun je echt lezers krijgen, als je wilt. En geld verdienen ook, mocht je dat willen, alleen op een andere manier. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je er zelf happy van wordt! En dat word je het meeste van bloggen over het onderwerp dat het beste bij jou past.

uniek-zijn-als-blogger

Flickr / mhumphrey

Heb je al een mode-, lifestyle- of beautyblog? Mijn tips!

Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer je al heel erg lang bezig bent met je blog, een fijne groep lezers hebt opgebouwd, misschien jezelf al wel als succesvol wil bestempelen (op wat voor manier dan ook), dat je stopt met je blog omdat je onderwerp niet uniek genoeg is. En vervolgens compleet opnieuw begint. Kan wel natuurlijk, maar hoeft absoluut niet. Wat je dan kan doen om gebruik te maken van het uniek zijn? Mijn tips:

 • Een specifieker onderwerp kiezen en je daarin specialiseren. Laat iets specifiekers je hoofdonderwerp worden!
 • Doe het op een andere manier. Er zijn onwijs veel manieren van bloggen. Niet alleen een standaard tekstje met een foto. Sommige blogs gebruiken zelf gemaakte illustraties, maken geweldige foto’s in een bepaalde stijl, of hebben gewoon een bijzonder format. Op dit moment heb ik nog weinig voorbeelden, maar websites als NSMBL zijn wat dat betreft een voorbeeld. De content was allemaal al te vinden online, alleen de manier van verspreiden en daar vorm aan geven is compleet anders.
  Grappig ook: je ziet dat andere websites dat trucje na gaan doen (ik weet niet wie eerste was, ongetwijfeld niet NSMBL). Werkt het bij een site? Dan bij anderen ook en dan wordt daar gebruik van gemaakt!
 • Er is ooit een blog expert geweest die zei dat je voor een succesvol persoonlijk blog wel een heel boeiend figuur moest zijn. Daar ben ik het absoluut niet mee eens, genoeg persoonlijke bloggers die het tegendeel al hebben bewezen.
  Wel denk ik dat je toch naar dat ‘unieke stukje van jezelf’ moet kijken wanneer je persoonlijk blogt. Wat maakt jou bijzonder? Dat vinden mensen boeiend! Daar hoeft echt je hele blog niet over te gaan, maar door dat naar voren te laten komen ben je weer een beetje meer ‘uniek’ als blogger.

In mijn ogen heeft iedereen wel iets bijzonders. Denk aan een hobby, een eigenschap, een ervaring, bepaalde kennis, iedereen heeft wel iets. Mijn advies: ga daarover bloggen! Misschien levert het geen snel succes op, dat succes op lange termijn is veel meer waard. En dan hebben we het niet alleen over succes in de zin van geld of lezers, maar ook in je eigen plezier en voldoening.

Nu ben ik natuurlijk nieuwsgierig: wat maakt jouw blog zo bijzonder? Wat is er uniek aan jouw blog? En… wil je daar misschien nog iets aan veranderen?

tips-voor-bloggers

DELEN:

54 reacties

 1. Nicole 11 mei 2014 / 07:43

  Ik denk niet dat mijn blog uniek is. Weet het eigenlijk wel zeker. Maar ik blog ook niet om uniek te zijn of om adverteerders te trekken. Ik ben begonnen met bloggen (en doe dat nog steeds) omdat ik het fijn vind mijn verhaal kwijt te kunnen en om te schrijven. Natuurlijk is het leuk als er mensen reageren, maar ik doe het echt puur voor mezelf.

  Maar stel dat ik er iets anders mee zou willen, dan zijn jouw tips wel erg fijn!

  • Linda 11 mei 2014 / 13:41

   Dit is precies wat ik wilde zeggen! Ik sluit me volledig bij Nicole aan: ik vind het heel erg leuk als mensen mijn blog lezen (zeker als het mensen zijn die ik niet ken, best bijzonder vind ik dat!) maar ik vind het ook gewoon leuk om te schrijven en daarin te groeien en ervaring op te doen! 🙂

 2. Martina 11 mei 2014 / 08:11

  Ik vind dit echt heel boeiend en heb je artikel vol aandacht gelezen. Het is namelijk iets waar ik de laatste tijd continu mee bezig ben in mijn hoofd…. Wil ik dat mijn blogs voornamelijk uit reviews bestaat? Nee, maar ik vind het wel leuk om ontdekkingen en favorieten te delen. Wil ik dagelijks outfits plaatsen? Nee, maar ik vind outfits plaatsen en virtueel samenstellen wel een van d’r leukste dingen om te doen. Gezond leven en sporten vind ik belangrijk, maar het is niet iets waar ik genoeg van weet om anderen over te adviseren of verantwoord over te vertellen… Ik stoei nog lekker even verder, al heeft je artikel me zeker wel weer een beetje geholpen 🙂

 3. Frederique 11 mei 2014 / 08:13

  Weer een mooi stukje Lisanne! Ik denk zelf nog steeds dat het vooral uitmaakt op welke manier je blogt. Als je begint met bloggen om er groot mee te worden, sta je er toch anders in dan als je begint met bloggen omdat je het leuk vindt en je er toevallig groot mee wordt.
  Ik vraag me wel eens af hoeveel mensen er op de laatste manier mee zijn begonnen en hoeveel op de eerste manier en hoe je dat terug kunt zien in de statistieken.
  Het zou inderdaad mogelijk moeten zijn om snel snel snel succesvol te zijn, maar ik heb het gevoel dat juist de blogs die zijn ontstaan uit interesse en liefde voor bloggen, langzamer succesvol worden (of helemaal niet succesvol worden).
  En als ik dan kijk hoe ik gestaag mijn volgers, unieke bezoekers en dergelijke omhoog zie gaan, terwijl ik nog steeds mijn hobby uitvoer, dan ben ik blij. Ik zou dat gevoel niet kwijt willen raken en ik vraag me of datzelfde gevoel wel bestaat als je op de andere manier blogt. Snap je hem nog?

 4. Tineke 11 mei 2014 / 09:16

  Goed geschreven Lisanne, staan weer een paar handige tips in!
  Liefs

 5. Kelly Caresse 11 mei 2014 / 09:19

  Wat een interessant artikel weer Lisanne! Tof hoe je al deze theorie en informatie samen met je ervaringen kunt delen 🙂 dat maakt de informatie ook heel relevant. Mijn blog is een voor mij uniek idee met de onderwerpen die ik interessant vind en ik heb het idee een unieke combinatie te hebben waar ik m’n plezier en ei in kwijt kan en die mij nooit verveeld 🙂

 6. Susanne 11 mei 2014 / 09:44

  Wat een boeiend en uitgebreid artikel! Ik vind het echt super goed geschreven. Bij veel dingen had ik het nog niet zo bekeken. Wat mij nu vooral veel opvalt is dat het echt een vrienden wereldje is geworden. Niet dat daar iets mis mee is, maar ik er zijn zat veel betere blogs maar die komen er niet (zo snel) vanwege heel dat vrienden-wereldje. Misschien heb ik het fout, misschien niet, maar dat valt me wel op. Verder ga ik het artikel zeker nog een keer (of twee keer) goed doorlezen. Ik vind het interessant!

 7. Esther 11 mei 2014 / 09:56

  Echt een interessant onderwerp inderdaad. Ik ben gaan bloggen, omdat ik schrijven heel leuk vind en ik vanwege mijn gezondheid op zoek ging naar de juiste sport en mij verdiepte in gezondheid, voeding en gelukkig zijn. Ik denk dan ook niet dat mijn blog helemaal uniek is qua onderwerp, maar het is zo leuk om te zien dat iedere blog toch zijn eigen identiteit heeft. Zo heeft bij mij bijvoorbeeld elke dag een eigen thema, allemaal binnen het hoofdonderwerp wellness. Grote ambities met mijn blog heb ik niet. Van reacties word ik uiteraard erg blij en ik probeer mijzelf constant te verbeteren, maar uiteindelijk is het gewoon een hele leuke hobby!

 8. The Berbs 11 mei 2014 / 10:03

  Interessant artikel weer Lisanne! Tot dusver heb ik al veel aan je blog tips gehad!

 9. Alyssa 11 mei 2014 / 10:07

  Wat een handige tips weer ^^! Wat ben je hier toch vreselijk goed in.

 10. Dagmar 11 mei 2014 / 10:22

  Wauw je slaat de spijker op de kop, heel mooi geschreven en fijn artikel <3

 11. Marion 11 mei 2014 / 10:45

  Ik heb wel bewondering voor degene die echt hun werk maken van het bloggen. Het is echt een hele dagtaak. Wel een leuke dagtaak! Toch pik ik zelf vaak de blogs eruit die net even iets anders zijn. Die echt uniek zijn en hun eigen ”dingetje” hebben.

 12. Chantal 11 mei 2014 / 11:03

  Wat een fijne tips. Ik schrijf vooral over boeken en films, daarnaast soms iets persoonlijks. Ik studeer Italiaans, dus regelmatig komen er Italiaanse films en boeken aan bod, naast de vaak Nederlandse en Engelse op andere blogs. Soms denk ik er wel eens aan om alleen maar over Italiaanse literatuur/cultuur te schrijve, maar ik ben bang dat dat naast mijn studie als een moeten gaat voelen en dat wil ik dus niet…

 13. Kimberley 11 mei 2014 / 12:17

  Beautyblogs schieten overal tevoorschijn. Ik vind het zelf wel belangrijk dat een beauty blog ook een beauty uitstraling heeft. Geen standaard WordPress layout, goed te lezen, veel en duidelijke foto’s van de producten en het effect op de huid etc. Als een beautyblog dat niet heeft, zou ik er persoonlijk niet voor kiezen als PR-bureau zijnde om daarmee in zee te gaan.

 14. Paul 11 mei 2014 / 12:52

  Toch, denk ik dat er een verzadiging van de beautybloggers aan zit te komen. Ik kom steeds vaker dezelfde artikelen tegen op verschillende blogs. En soms met totaal andere meningen over een product, dat vind ik verwarrend. Gelukkig ben ik niet echt een potentiële afnemer van dat soort beautyproducten. Ik lees de blogs meer om de personen er achter. Wel leuk om te zien dat er ook steeds meer professionele bloggers komen op andere vlakken zoals woonartikelen of technische gadgets.

  • Lisanneleeft 11 mei 2014 / 14:28

   Ik denk dat die verzadiging al lang is bereikt, om eerlijk te zijn. De enige reden waarom het nog werkt is het ‘trucje’ dat ik beschrijf en het feit dat je dan toch nog ergens kan komen als je iets speciaals doet als beautyblogger!

  • Frederique 11 mei 2014 / 20:06

   Ik nam net een hap kwark toen ik je stukje las over dat je geen afnemer bent van dat soort producten. Dat was bijna kwark op mijn beeldscherm 😀

 15. Rianne 11 mei 2014 / 13:33

  Wat een leuke informatieve blog! Zelf ben ik nog aan het kijken welke kant mijn blog op gaat. Ik vind het enorm leuk om te bloggen over wat mij op het moment bezig houdt. het nadeel daarvan is dat ik nu een allegaartje aan blogs heb staan die niet echt verband met elkaar hebben.

  In je blog staat: ‘Een specifieker onderwerp kiezen en je daarin specialiseren.’ Dat is echt een hele goede tip! Bedankt daarvoor!

 16. De Zuinige Student 11 mei 2014 / 13:55

  Geweldig goede tips geef je weer Lisanne 🙂
  Ik ben mijn blog begonnen met de intentie om mensen te helpen met besparen en niet om er zelf aan te verdienen.
  Een uniek blog maken terwijl er al zoveel blogs zijn, is niet gemakkelijk.
  Je zet me weer aan het denken! Daar ben ik je heel erg dankbaar voor.

 17. Angela 11 mei 2014 / 14:22

  Mijn tip is: bloggen over onderwerpen waar je hart ligt, zolang jij het leuk vind om te schrijven is het goed! En doe af en toe eens iets geks, doe iets origineels wat nog weinig anderen die jij kent gedaan hebt, dat trekt vaak bezoekers.

 18. Samantha 11 mei 2014 / 15:06

  Interessant artikel! Ik blog omdat ik er gelukkig van word. Niet om adverteerders, producten, geld, evenementen of wat dan ook. Ik hoef van mezelf niet uniek te zijn of eruit te springen, want ik doe dit omdat ik het leuk vind. Dus of ik maar 10 bezoekers per dag heb of 10.000, ik blijf dit doen. En ik ben nog niet zo lang bezig, maar het gaat er voor mij om dat ik het leuk blijf vinden. En zolang dat het geval is, zal ik ermee doorgaan. Mijn blog gaat dan ook over mijn persoonlijke leven, maar ook over positiviteit en andere lifestyle dingen. Gewoon de dingen waar ik blij van word als ik erover schrijf. En natuurlijk is het super leuk als ik meer volgers zou krijgen of bezoekers, maar dat is niet de reden waarom ik mijn blog gestart ben! Ik vind het dan ook heel jammer dat er tegenwoordig zoveel (beauty)blogs ontstaan om de gratis producten, geld etc. en niet omdat ze het leuk vinden om te doen en er met passie over schrijven. Dit artikel heeft me dan ook wel echt aan het denken gezet. Daarom ben ik zo dol op je blog!

 19. Cindy 11 mei 2014 / 15:52

  Interessant artikel. Ik blog omdat ik zo op deze manier wat meer positiviteit uit het leven wil halen, mijzelf bewuster wil worden van alle leuke dingen op de wereld en omdat ik het fijn vind om te schrijven en te fotograferen. Het is helemaal geweldig dat ik volgers heb via Bloglovin’, maar het is niet mijn intentie om ontzettend groot te worden. Dan zou ik andere dingen ervoor moeten laten en dat wil ik niet 🙂

 20. Mandy 11 mei 2014 / 16:07

  Mooi geschreven. Ik probeer dingen vanuit mijn beleving te bloggen. Soms gaat dit ook over beauty gerelateerde dingen, gewoon weg omdat ik heel erg van make up etc. hou. Ik probeer de onderwerpen waarover ik blog zoveel mogelijk te verspreiden zodat het niet eentonig wordt, maar dit is soms best lastig om te plannen. Wel een leuke uitdaging. Ik blog in ieder geval niet om zoveel mogelijk lezers te krijgen, maar omdat ik het leuk vind!

 21. Mique 11 mei 2014 / 17:23

  Ik blog over mijn werk als dierenarts, dus een unieke niche heb ik wel gevonden ;). Ik ben begonnen op aanraden van vrienden die smulden van alle verhalen die ik in de kroeg en op de Whatsapp met hun deelde. Daarnaast heb ikmschrijven altijd leuk gevonden en is dit een mooi podium hiervoor.

   • Mique 11 mei 2014 / 19:16

    Dankjewel,

    Daarnaast is het werk heel anders dan je op basis van alle “dierenarts-series” op tv zou verwachten. In die tv-shows wordt vaak een heel eenzijdig (en vrij romantisch 😉 ) beeld van het vak geschetst. Ik laat ook de ‘rauwere’ kant van het vak zien.

    • Lisanneleeft 11 mei 2014 / 19:38

     Heel erg leuk, heb even gekeken. Had je linkje op Twitter gedeeld, volgens mij ben ik niet de enige die het leuk vindt 🙂 Keep up the good work!

 22. Zo simpel is dan geluk 11 mei 2014 / 18:35

  Interessant om te lezen!
  Persoonlijk vind ik mijn eigen blog helemaal niet bijzonder of uniek. Maar ik ben niet van plan om er iets aan te veranderen. Beleef er veel plezier aan zoals het nu is. 🙂

 23. Thuisfrontmrs 11 mei 2014 / 18:37

  Weer fijne tips. Dank je wel!

  Ik blog over mijn leven als thuisfrontvrouw van een militair. In eerste instantie om mijn verhaal kwijt te kunnen en inmiddels ook voor anderen omdat ik merk dat er maar weinig bekend is over het leven van en met een militair.

 24. Yanna 11 mei 2014 / 18:51

  Heel erg goede tips! Eerlijk gezegd ben ik nog steeds op zoek naar hetgeen mij uniek zou maken als blogger… vind het best moeilijk!:)

 25. Tiffany 11 mei 2014 / 21:08

  Een interessant onderwerp om aan te halen! Ik heb zelf niet het gevoel dat ik een erg unieke blog heb. Wel schrijf ik over allerlei dingen. Voornamelijk beauty, maar ik schrijf ook erg graag persoonlijke dingen. Dus komt er wel wat meer dan beauty bij kijken op mijn blog. Ik schrijf waar ik graag over wil schrijven, en over dingen die mij boeien. Dat maakt mij uniek, want niemand is zoals mij, en niemand heeft dezelfde verhalen als ik. Misschien maakt dat mijn blog een beetje uniek?

  • Lisanneleeft 11 mei 2014 / 21:57

   Er zijn natuurlijk heel veel mensen die gewoon schrijven over wat hen boeit, net waar ze zin in hebben. Het hangt er dan net vanaf wat je boeit en wat je te vertellen hebt of je uniek bent tegenover andere bloggers!
   Dat zal bij de een minder zijn dan de ander, maar toch allemaal wel een beetje uniek 🙂

 26. Rahma 11 mei 2014 / 21:17

  Ik vind het echt heel tof dat je allemaal blogtips deelt, en daardoor word ik ook steeds beter met mijn blog! 🙂 Maar eerlijk gezegd snap ik niet hoe je zonder liefde kan bloggen. Je blog toch omdat je het leuk vind, en omdat je je passie wilt delen? Of heb ik het nu mis? Zelf blog ik wel uit liefde en ookal zijn mijn statistieken niet zo hoog, ik blijf doorgaan. Ik vind bloggen gewoon leuk. Ik denk dat dat ook iets unieks is aan mijn blog. Xx

  • Lisanneleeft 11 mei 2014 / 21:51

   Ik zou het niet weten. Het lijkt mij om eerlijk te zijn ook lastig om elke keer weer te gaan bloggen zonder dat je ervan houdt.

   Maar aan de andere kant: als er geld te verdienen valt doen mensen het ook. Gewoon, omdat het een manier van ondernemen is. Dat hoeft niet perse liefde voor het onderwerp te betekenen, je zou dus ook kunnen gaan bloggen uit liefde voor ondernemen, en dus het onderwerp kiezen waarmee je het meeste kan verdienen. Denk niet dat dat veel oplevert, hoewel de websites als NSMBL dat natuurlijk wel geweldig doen.

   Aan de andere kant kun je liefde voor je onderwerp en voor bloggen ook mixen met liefde voor ondernemen. Volgens mij komen daar de beste blogs uit, uiteindelijk! De meeste blogs die geschreven zijn met passie en liefde gaan er uiteindelijk 100% voor, ook op zakelijk vlak. Dus dan ontstaat vaak die mix.
   Niet altijd overigens, er zijn ook blogs die puur als hobby zijn en niets aan advertenties doen, en echt geweldig zijn. Maar vaak toch de mix tussen liefde voor bloggen en het schrijven over een bepaald onderwerp EN het ondernemen!

   • Joyce 12 mei 2014 / 07:54

    ja daar zeg je wel iets, de combi tussen liefde en passie voor bloggen en schrijven maar ook ondernemen. als succesvolle en fulltime blogger ben je natuurlijk ook ondernemer dus je zou idd kunnen stellen dat je ook iets van die eigenschap in je bloed moet hebben om een blog succesvol te maken. maar dan ook weer: wanneer is een blog succesvol? als je er veel geld mee verdient van advertorials en opgestuurde producten? veel volgers en reacties? of als je unieke en goede content schrijft en er veel engagement is? dat is natuurlijk ook een dingetje. je kan zeggen dat moet ook een combi zijn maar miss heeft er altijd wel 1 ding de boventoon.

 27. alexa 11 mei 2014 / 22:01

  Wat leuk dat je dit met ons deelde het is zeker handig en ik denk dat het lastig is om echt uniek te zijn omdat er al zoveel verschillende dingen zijn dat het heel lastig word. Ik vind gewoon dat je zelf moet schrijven over dingen die je inspireren en niet over iets moet schrijven waar al 100 x over geschreven is.

 28. Jorien 11 mei 2014 / 23:49

  Interessant stuk. Persoonlijk vind ik niet dat je moet bloggen om de nummers, maar omdat je het leuk vindt en iets wil vertellen. Ik vind al die blogs die het zelfde vertellen eigenlijk helemaal niet zo leuk. Ik lees liever een onbekende blog over een passie dan een bekende blog die 10x het zelfde verteld. Dankjewel voor het delen van jouw visie!

 29. Esther 12 mei 2014 / 08:49

  Wat een interessante post en tips! Het is in deze wereld vol met social media en blogs best lastig om nog totaal uniek te zijn. Ik ben het zeker wel met je eens dat je op zoek moet gaan naar iets waarmee jij je als blogger net wat onderscheidt van de rest. Bovenal denk ik dat je er vooral heel veel plezier in moet hebben. Ook al schrijf je maar voor een klein aantal volgers. Als je het maar leuk vindt om te doen!

 30. Laura 12 mei 2014 / 08:56

  Hele fijne tips. Mijn blog was in het begin niet uniek, het was zoals veel andere blogs en dat vond ik jammer. Ik schreef ook niet over de dingen die mij echt bezig houden. Nu is dat anders. Nu schrijf ik over de dingen die mij boeien en mij raken. Dat maakt het bloggen leuker. Ook krijg ik meteen al een stuk meer reacties dan voorheen!

 31. NailTalk 12 mei 2014 / 10:53

  Heerlijk geschreven, prettig om te lezen. Het is duidelijk waar jij in uitblinkt! Ik blog grotendeels voor mezelf. Niet voor spullen. Niet voor een heel groot publiek. Natuurlijk leuk als ik een lakje krijg te reviewen! En dat er mensen zijn die mijn blog lezen en een comment plaatsen. Maar het ‘grote’ werk hoef ik niet. Mijn leven buiten mijn blog is al een uitdaging genoeg en vind het gewoon een leuke hobby en uitlaatklep 🙂

 32. Frederique 12 mei 2014 / 12:35

  Hoi Lisanne,
  Helemaal mee eens dat je er met alleen een snel-succesformule niet komt. Dat is niet alleen zo op internet uiteindelijk maar bij alles in het leven….Wij schrijven dan wel niet over beauty maar jouw blog dekt natuurlijk de lading voor alle blogs!

 33. Jadwiga 12 mei 2014 / 16:39

  Goed stuk Lisanne! Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind dat je een blog moet starten uit een passie die je hebt, hobby of liefde voor je vak. Dat heb ik ook gedaan en bevalt tot nu toe prima, zit geen moment verlegen om inspiratie. Snel geld verdienen is misschien in het begin leuk, maar moet nooit je echte motivatie zijn. Want vind je het dan over een tijdje nog steeds leuk? Als je zelf al heel enthousiast bent zie je dat ook terug in de content die je schrijft, en dat vinden lezers toch het leukste denk ik. Althans ik wel! Eerlijk gezegd lees ik ook alleen maar goede unieke blogs, want wat is de toegevoegde waarde van de zoveelste slecht geschreven review van product x?!

 34. Stéphanie 12 mei 2014 / 18:33

  Mooi artikel!

  Op dit moment blog ik al een tijdje, en ik merk dat mijn bloggebied, waar ik over schrijf, steeds een beetje begint te verschuiven. Ik weet steeds beter wat ik wil op mijn blog en wat niet. Zo schrijf ik over mijn genderdysforie. Maar dan niet met de vooruitgang als in ‘hoi ik ben Stephanie, ik ga binnenkort in transitie en dan moet je me Steve noemen’, dat ik dus in transitie ga. Maar juist over de struggles die gaan als bigender. Want dat is pas echt moeilijk.

  Ik ben allang blij dat ik mijn ei daar kwijt kan! Voor beauty is amper plek op mijn blog, al vind ik het wel heel leuk om reviews te schrijven en looks te maken en dergelijke (als ik me goed voel, that is). Alleen als ik mijn kop in de plamuur heb gedoopt, maak ik er een foto van, maar dit hoort bij mij en wat ik meemaak en uitprobeer.

  Ondanks alles, dat de markt verzadigd is (ik zie nu al 100x die fucking blush pearls van haute future voorbijkomen, flikker op), dat je niet groot kan worden, dat ik geen expert ben in beauty, heb ik wel besloten om een beautysite naast mijn huidige blog op te richten. Het klinkt als grootpraat, maar ik vind dat bepaalde producten en merken onderbelicht zijn, en dat er simpelweg te weinig goede blogs zijn die goede reviews leveren, en uberhaupt juist over beauty praten. Ik wil écht kritisch zijn, écht uniek, met unieke producten, merken, looks, tutorials, whatever. Of dat gaat lukken is een tweede. Maar proberen kan geen kwaad.

 35. Anne 13 mei 2014 / 20:15

  Interessant om te lezen wat jouw mening hierover is. Ik ben zelf niet op zoek naar succes, wat voor adverteerders zou ik in vredesnaam moeten trekken? Maar ik vind het toch best interessant. Voor school ben ik nu bezig met marketing, wat ik eigenlijk niet leuk vind omdat ik niet commercieel gedoe hou, maar ik denk wel vaak: Hoe zit dat met mijn blog?

  Ik heb trouwens over jou geschreven en de keuze die je hebt gemaakt om even minder te bloggen. Dat heeft me geholpen bij het maken van mijn eigen keuzes. Dus dankjewel!

 36. Emma 15 mei 2014 / 16:47

  Goed artikel! Ik ben nog niet een ervaren blogger, en vind het interessant om dit soort artikelen te lezen. Dit is namelijk een cruciaal punt, wat maakt jou uniek?
  Het belangrijkste vind ik vooral dat je voor jezelf blogt, en niet om het succes.

  Liefss

  http://lifethingsbyemma.blogspot.nl/

 37. FabulousHeidi 21 mei 2014 / 10:46

  Wat een goed geschreven artikel (nr 1 uniek ;-)) ik had ook veel aan je eerdere artikel over advertorials, ik kreeg nu ineens de vraag al blijf ik dat ergens lastig vinden, vraag ik niet te weinig…

  Ik zie zeer zeker bloggers die voor mij 13 in dozijn zijn. Weinig vernieuwends, weer die budgetproducten (niets mis mee maar past niet helemaal meer bij mij). Je ziet ook dat ze blijven hangen. Ik ben sinds 2 maanden weer actief en heb erg over jouw vraag nagedacht, wat maakt uniek. Ik heb een mix van beauty en een stukje lifestyle, fashion en wellness, is het uniek nee, maar ieder persoon is uniek dus op zijn manier weer wat bij te dragen en ik denk een grote dosis enthousiasme voor het artikel wat je schrijft, nadenkt over wat je wil plaatsten, past het bij mij. Schrijf iets waarbij jij denkt, dit is leuk, dit is interessant, dit wil ik lezen, probeer dus te kijken vanuit het oogpunt van een lezer. En trigger jezelf iedere dag weer een stukje beter te worden. Daar hoef je geen ervaren blogger voor te zijn 🙂

 38. E 22 juni 2014 / 11:02

  Ik ben een jaar geleden begonnen met bloggen. Zonder plan (of anders gezegd, een nogal breed plan. Zeg maar het ‘over fashion en beauty en zo’). Ik heb ‘vroegahh’ vijf jaar intensief geblogd over mijn ziekte, daarin ook redelijk met succes (zonder dat ik het doorhad maar afijn. Wist ik veel dat er een term zoals statistieken bestond), maar ik wilde juist níet meer dat mijn ziekte centraal stond en dus een algemenere blog. Mijn doel was niet het groots worden, maar gewoon iets om handen hebben in de lange dagen dat ik thuis zit. Maar gaandeweg ontdek je wel steeds meer wat je wel en niet ligt, en zie je die verschuiving ook in je eigen blog terug. Dus ik zie het ook maar als een soort ontdekkingsreis en ik zie wel waar het schip strand. Verder zijn je tips wel erg nuttig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.