Unieke kerstkaarten #1

Zelf kaarten illustreren. Zelf kaarten laten drukken en verkopen. Zoals je wellicht weet heb ik mijn eigen kaartenlijn uitgebracht. Maar hierdoor ben ik er ook achter gekomen dat er nog veel meer moois te koop is wat dat betreft. Inclusief een aantal super mooie getalenteerde illustratoren die kerstkaarten uitbrachten. Deze wil ik heel graag aan je laten zien. Dus… er komt een kerstserie met blogposts aan op mijn blog over deze unieke kaarten. We beginnen vandaag met het eerste deel.

Kuukeluus unieke kerstkaarten

Illustrator Linda heeft er een fan bij, wat een geweldige afbeeldingen maakt deze vrouw! Als ik ga verhuizen (wie weet wel in 2019!) dan weet ik zeker dat ik iets van haar hand aan mijn muur wil hebben. De huisjes zijn mijn favoriet, ik schilder zelf ook graag huisjes, maar deze zijn wel heel erg leuk. Ook zij heeft geweldige kerstkaarten uitgebracht. Hierboven zie je mijn favorieten, heel verrassend: de huisjes. Maar in haar Etsy shop staan nog meer bijzondere kerstkaarten van haar hand.

Oja, mocht je in de buurt wonen, Linda staat komend weekend twee keer op een Etsy markt: Rotterdam (De Kroon, Schiemond 20) op zaterdag en zondag in Leiden (Scheltema, Marktsteeg 1). Daar zijn nog veel meer Etsy verkopers aanwezig, de perfecte plek om een kleinere creatieve ondernemer te steunen en geweldig om unieke cadeaus te kopen voor bijvoorbeeld Sint of Kerst.

Liesk kaartenset kerst

Deze set met kaarten is oa te koop via Post & Papier, een van mijn favoriete shops als het gaat om papierwaren. En ook de maker van deze set ken ik (en jij vast ook, het is EliseDingen!). Stiekem zijn deze kaarten vorig jaar al uitgebracht, maar toen heb ik dat helemaal niet meegekregen in verband met mijn ziekte. Nu kwam ik ze tegen en dacht ik dat ze nieuw waren, ik vind ze geweldig schattig, echt heel leuk.

En een voordeel: ook lekker betaalbaar! Voor deze set betaal je €3,95. Dat is minder dan een euro per kaart! De kaartjes zijn ook los te koop.

Weest gerust
je wordt omgeven
door warmte, aandacht, hoop
door liefde, licht en leven

Ninamaakt kerstkaarten voor donkere periodes

Aan mijn volgers op Instagram heb ik gevraagd waar zij hun kerstkaartjes bestellen. Ninamaakt kwam naar voren als een van de tips, en ik moet zeggen: ik ben onder de indruk. Natuurlijk heb ik zelf een decemberkaartje voor iemand die het zwaar heeft, maar Nina heeft er een heleboel in haar collectie. Als je bijvoorbeeld meedoet met Write For Lyme zijn deze kaartjes heel erg mooi. Of als je gewoon iemand in je omgeving hebt die ziek is, een dierbare heeft verloren of het op een andere manier niet fijn heeft met de feestdagen.

Je merkt dat er over deze kaartjes echt is nagedacht en veel liefde in is gestoken. Er zijn meer varianten dan die ik hierboven laat zien, je vindt ze in de Ninamaakt webshop.

Jit & Jac unieke kerstkaartjes

Van deze kaartjes word je toch spontaan vrolijk? Deze kaartjes worden ook verkocht door een Nederlandse shop, de illustraties zal je misschien vaker tegen komen, meer merken gebruiken deze mooie illustraties. Ook is er een variant met ijsbeertjes. See it for yourself in de shop van Jit & Jac! Ook deze kaartjes zijn erg goed betaalbaar.

Feestje van hout verkoopt houten kerstkaarten

En als je een uniek kaartje van een illustrator die niet in elke winkel ligt nu nog niet bijzonder genoeg vindt… dan kun je altijd nog voor houten kerstkaartjes gaan. Hoe bijzonder is dat? Deze set kun je kopen op Feestjevanhout.nl hun kerstafdeling. Mijn favoriet? Deze. Gniffel. Ook heel leuk om op te sturen zijn de ornamenten die ze verkopen. Dan is een kerstboodschap meer blijvend omdat deze elk jaar weer de boom in kan!

Nu denk je misschien: Kerst?! Sint is nog niet eens voorbij! Dat is natuurlijk waar, op Instagram laat ik je de komende tijd zien hoe ik cadeautjes inpak met prachtig inpakpapier dat ik ontving van Post&Papier. Op Post&Papier krijg je overigens ook tot het eind van het jaar 10% korting op (bijna) alles met de code ‘lisanneleeft’.

Ik ben wel benieuwd, aangezien smaken ontzettend verschillen. Welke van deze kerstkaartjes vind jij het leukste? Of heb je een ander merk waarvan jij zeker weten kerstkaarten gaat kopen? Een merk dat we niet mogen missen?

DELEN:

7 reacties

 1. Romy 21 november 2018 / 19:48

  Wauw, wat een gave kerstkaarten! Ik ben gek op dit soort unieke kaartjes. Ik maak mijn kerstkaarten vaak zelf, maar kan ze nooit allemaal zelf maken, dus meestal koop ik ook een stapeltje. Ik vind vooral die van Kuukeluus supertof.

 2. Anouk de Jonge 21 november 2018 / 20:22

  Nina maakt vind ik zo leuk, ik volg haar al een paar maand op instagram en ik wil zo graag eens een kaartje van haar kopen. Die met de huisjes zijn idd prachtig!

 3. Darina 22 november 2018 / 09:14

  Wat een mooie kaartjes! Ik vind vooral de houten kerstkaarten heel mooi.

 4. Josephine 22 november 2018 / 09:19

  Erg mooi! De eerste twee kaarten zijn mijn favoriet. Bedankt voor de tip van de live Etsy-markt, ik wist niet dat dat bestond. Ideaal – en stiekem veel leuker dan online winkelen!

 5. Ilona Wielinga 22 november 2018 / 20:04

  Aah dit zijn echt onwijs toffe kerstkaarten allemaal! Die van Ninamaakt vind ik erg leuk gemaakt en het idee erachter vind ik ook gewoon heel mooi.

 6. Luna 24 november 2018 / 10:25

  Mooie kerstkaarten zeg! Ik vind het echt heel leuk om kerstkaarten te versturen en doe het ook wel jaar maar moet eerlijk zeggen dat ik gewoon ga voor goedkope kaarten van de Kruidvat. Daar hebben ze altijd wel een set met tien stuks die jong, leuk en vlot zijn en ook nog betaalbaar. ^_^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.