Update over de verhuizing, Tim naar Engeland en houden we ons huis?

Vandaag geef ik je een update over onze verhuizingen! Mijn verhuizing én die van Tim. Allebei naar een andere plek, boeehoeee. Maar goed, ik leg het je allemaal uit in deze video! Onder de video heb ik ook nog even een tekst met uitleg gezet.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Tim gaat een master doen in Engeland

Je hebt het al eerder op mijn blog kunnen lezen, maar Tim gaat studeren in Engeland! Super gaaf, maar tegelijkertijd ook wel heel erg spannend.

Hij is nog niet officieel aangenomen, maar er is niet echt een reden dat hij niet aangenomen zou worden. Het duurt allemaal mega lang met inschrijven en alles regelen, op dit moment zijn ze aan het wachten tot Tim ‘gecheckt’ is op goed gedrag. Daarvan moeten ze de gegevens opvragen van Nederland omdat de universiteit waar hij heen gaat ook een militaire academie is. Maar ja, hij is hier al militair en hier hebben ze al zo’n uitgebreide check gedaan, dus dat is allemaal een beetje omslachtig.

Dus nu is het wachten tot hij officieel is aangenomen op deze opleiding! En dan kan hij een woonplaats gaan zoeken en alles echt gaan regelen voor de verhuizing.

Mocht hij toch niet aangenomen worden dan gaat hij een master doen in Delft trouwens. Maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit!

Ik verhuis naar mijn ouders

Omdat ik veel zorg nodig heb vanwege de chronische Lyme, ga ik zelf ook verhuizen. Ik ben niet in staat om voor mezelf te zorgen, dus moet ik verhuizen naar een plaats waar wel mensen zijn die voor mij kunnen zorgen.

Op dit moment doet Tim dat (voor het grootste deel, mijn ouders helpen ook), maar als Tim in Engeland zit kan dat natuurlijk niet. Daarom ga ik bij mijn ouders wonen!

Wat gebeurt er dan met ons huis?

Tim en ik wonen nu twee jaar samen in een heeeeel fijn huis. Die staat dan dus leeg. Ik kreeg vaak de vraag of we daar dan helemaal uit gaan, maar dat gaan we gelukkig niet doen! We houden ons huis gewoon. Er is iemand die wij heel goed kennen die tijdelijk in ons huis wil gaan wonen. Als Tim dan eens een weekendje thuis komt wil hij zelfs even terug naar waar hij voorheen woonde! Dus dat is super fijn.

Over een jaar wonen we als het goed is dan gewoon weer lekker samen in ons fijne huis!

Ik vind het verhuizen wel weer heel spannend, maar ook wel leuk. Ik heb weer een kamer om in te richten, haha. Dus… dat was het wel zo’n beetje. Als je nog vragen hebt oid dan kun je ze altijd stellen!

DELEN:

46 reacties

 1. Manon 19 juli 2015 / 06:39

  Echt spannend dat je vriend gaat studeren in Engeland! Fijn dat jullie na een jaar wel weer terug gaan naar jullie eigen plekje. Heel veel succes in ieder geval! 🙂

 2. Marion 19 juli 2015 / 06:46

  Leuk dat je even op deze manier een update geeft. Geen idee of je je ook zo voelt, maar je ziet er goed uit. Mooi met je haar zo opzij. Lijkt me wel fijn dat er iemand in je huis komt. Zo’n lange tijd leegstaan lijkt me geen fijn idee. Goh meid, ik vind het toch nogal wat. Terug naar mijn ouders zou ik ook prima kunnen trouwens (mits het voor max een jaar is), maar goeie genade wat zou ik het zwaar vinden een jaar zonder mijn lief. Niet dat jij het niet zwaar vindt, maar ik vind het zo knap dat je vooral de focus legt op hoe graag hij dit wil. Dat maakt het ook wel een stukje makkelijker misschien. Dan nog, je bent een dappere dame. X

 3. Kelly Caresse 19 juli 2015 / 07:35

  Mooi om zo’n update in video vorm te bekijken. Wat fijn dat jullie dit huis kunnen aanhouden, dan heb je je eigen stekkie weer zodra Tim volgend jaar terug komt. Ik vind heel knap hoe je zijn geluk voor laat gaan en hem deze uitdaging laat maken.

 4. Tiffany 19 juli 2015 / 07:49

  Wat spannend allemaal. Het zal wel wennen zijn om weer bjj je ouders te gaan wonen. Maar het is natuurlijk super lief van ze dat ze voor je willen zorgen.

 5. Andrea 19 juli 2015 / 09:54

  Ik vind het zo mooi om te zien dat je Tim de vrijheid geeft om zo’n uitdaging aan te gaan. Ook al moet jij daar ook veel voor aanpassen. Dat is pas echte liefde! Gelukkig kunnen jullie je huis aanhouden voor het komende jaar 🙂

 6. Chantal 19 juli 2015 / 10:02

  Wat spannend allemaal! Hopelijk weet je vriend snel of hij is aangenomen! Ik duim voor jullie 🙂

 7. Margot 19 juli 2015 / 10:29

  Spannend! Maar fijn dat jullie het huis kunnen houden.

 8. Anneleen 19 juli 2015 / 10:51

  Wauw zo zo zo zo zoveel respect voor jou Lisanne! Knap hoe je hier zo positief mee omgaat. Ik hoop dat het verhuizen in september allemaal een beetje mag meevallen, zowel voor Tim als voor jou!

 9. Denise 19 juli 2015 / 11:37

  Mag ik vragen waarom je er voor kiest om zorg te ontvangen van je ouders en partner en niet van (bij.) thuiszorg?
  Ik vind het zo verschrikkelijk knap van jullie beide dat Tim naar Engeland gaat.

  xx

  • Lisanne 19 juli 2015 / 11:59

   Goede vraag! 🙂
   Voor mijn gezondheid is het beter als het allemaal wat flexibeler is! Ik word bijvoorbeeld de ene dag om half 10 wakker, maar de andere dag om 1 uur. Dan is afspraken maken nogal lastig, maar tegelijkertijd kun je natuurlijk ook niet iemand de hele ochtend in je huis gaan laten zitten wachten (dat doen ze waarschijnlijk ook gewoon niet haha). Elke dag te vroeg (of te laat) uit bed gehaald worden maakt me zieker, met als gevolg dat ik weer meer medicijnen nodig heb, etc. En het lijkt me ook niet prettig als ik met een onbekende ben en ik veel moeite heb met praten, mijn ouders en Tim begrijpen wel wat ik bedoel omdat ze me goed kennen, maar het lijkt me enorm frustrerend als het iemand is die ik niet ken (en mij niet kent) en dat diegene me dan gewoon niet begrijpt. Als het echt niet anders kon dan zou het natuurlijk wel moeten, maar ik denk dat ik dan eerder in een begeleid wonen situatie terecht kom 🙂
   Verder is het voor mij ook wel heel prettig dat een (of twee: mijn ouders) personen alles meekrijgen. Bij de thuiszorg heb je natuurlijk verschillende personen die alles doen. Ik vergeet zelf veel dingen en wanneer ik een afspraak heb met mijn arts dan weet Tim (of mijn ouders) precies hoe het met me is gegaan, terwijl ik dat allang vergeten ben.
   Je kan in principe ook wel een ander persoon aannemen, maar omdat ik iemand nodig heb die 24 uur per dag beschikbaar is, wordt dat natuurlijk bizar duur, dat kan ik niet betalen hihi.

   Zo, dat is een heel verhaal geworden haha 😀 Ik hoop dat het een beetje een goede uitleg is!

 10. Carlijn 19 juli 2015 / 12:38

  Ik zo veel respect voor hoe jullie met de situatie omgaan. Dat Tim naar Engeland gaat, ondanks dat jij veel zorg nodig hebt. Geen probleem, ga je toch even terug naar je ouders. Heel knap hoe je best afhankelijk van iemand bent, maar hem toch zijn eigen weg laat volgen. Wat ongetwijfeld heel moeilijk is voor jullie allebei.

  Jullie maken er niet zo’n ding van. Het is zoals het is en er is altijd wel een oplossing. Dat vind ik heel bijzonder om te zien, dat wilde ik even zeggen. Liefs!

 11. Laura (daisiesmusic) 19 juli 2015 / 12:45

  Echt fijn dat jullie het op zo’n manier kunnen oplossen! En dat jullie je huis kunnen behouden!
  Dan blijft het toch wel lekker jullie plekje, voor als Tim terug is!
  En natuurlijk fijn voor jou dat je bij je ouders kan wonen voor zo lang.

 12. Anouk 19 juli 2015 / 12:52

  Respect voor jullie beide maar ik vraag mij af waarom je ouders niet gewoon bij jou komen wonen waar jij in je eigen omgeving zit en je spullen om je heen hebt die jij nodig hebt. En het levert waarschijnlijk nog minder stres op dan te verhuizen ik denk dat dat juist nog meer stres oplevert en dat is natuurlijk slechter voor jou gezondheid. Als ik hulpbehoevend zou worden dan willen mijn ouders juist dat ik in mijn eigen omgeving ben en mijn eigen spullen om mij heen heb.

  • Lisanne 19 juli 2015 / 14:15

   Mijn ouders hebben een veel groter huis! Op die manier hebben we nog steeds gewoon allemaal ons eigen plekje 🙂 Nu hebben we in ons eigen huis enkel een slaapkamer boven (waar Tim nu slaapt), maar mijn moeder is ook niet zo goed ter been, dus als zij steeds van de trap moet lopen is dat niet zo fijn! En anders zou ik mijn kantoor weer helemaal leeg moeten halen om daar een slaapkamer van te maken, wat ook een boel gedoe geeft. Dit was gewoon de makkelijkste oplossing voor iedereen 🙂

   Als het voor kortere tijd zou zijn dan willen ze best hier komen wonen, maar omdat het een heel jaar is komt dit beter uit

 13. Emily 19 juli 2015 / 13:12

  Gelukkig dat jullie het huis kunnen houden! Dat zou me namelijk nóg moeilijker lijken. Spannend allemaal hoor. 🙂

 14. Sophie 19 juli 2015 / 13:17

  Oh fijn dat je jullie huis niet kwijt raakt! Is toch altijd wel lastig lijkt me! Misschien voelt het over en jaar ook wel weer als een feestje om in jullie huis te mogen verblijven en krijg je prachtige nieuwe ideeën betreft inrichting!

  • Lisanne 19 juli 2015 / 14:17

   Ja, ik denk het wel! Ik ben al verliefd op ons huis, maar als je het dan ook nog een tijd moet missen dan ga je het weer extra waarderen, denk ik 😀

 15. Tamarah 19 juli 2015 / 14:49

  Wat een ontzettende spannende tijd voor jullie beiden. Wel fijn dat je bij je ouders weer terecht kan, al lijkt me dat ook wel weer erg wennen als je eenmaal gewend bent om op jezelf te wonen. En daarnaast moet je Tim een jaar missen. Maar ik hoop wel dat jullie elkaar tussendoor opzoeken en zien. Lijkt me een behoorlijke uitdaging voor je relatie ook! Succes met alle voorbereidingen!

 16. Kim 19 juli 2015 / 17:40

  Bedankt voor je uitgebreide update, ik was al nieuwsgierig!
  Heel fijn dat jullie je huis wel gewoon kunnen houden. Anders zou het allemaal nog veel moeilijker zijn denk ik. Ik vind het stoer en mooi van je hoe je er tegenover staat dat Tim zijn master in Engeland gaat doen. Respect!
  Liefs

 17. Lilian 19 juli 2015 / 19:55

  Jeetje wat heftig. Maar wel superfijn dat je op je ouders kunt terugvallen en jullie huisje blijft 🙂

 18. Dina 20 juli 2015 / 09:18

  Aah meis, volgens mij is dit best wel stressig en heftig voor je (hoe leuk het natuurlijk ook is dat Tim in Engeland gaat studeren). Heel fijn dat jullie je eigen huis wel houden en dat jij in de tussentijd bij papa en mama terecht kan (wel zo vertrouwd).

 19. Mirjam 20 juli 2015 / 12:26

  Jeetje wat heftig allemaal zeg.. Wel leuk zo’n video update! Wat fijn dat je straks bij je ouders terecht kunt als Tim in Engeland zit. Zal wel weer eventjes wennen zijn denk ik.

 20. Sytse 20 juli 2015 / 12:38

  Jeetje, wat lijkt me dat vreselijk zeg. Je vriend een jaar naar een ander land. Maar hij komt vast af en aan wel eens een weekendje bij je, hoop ik.

  Ik weet niet of ik dat zou kunnen. Ik zou daar zo onzeker van worden. Fijn dat jij er wel zo positief naar kunt kijken!

 21. Ilse 20 juli 2015 / 18:06

  Fijn dat je zo dit huis toch niet kwijt raakt!

 22. Maartje 20 juli 2015 / 21:01

  Lieve iedereen die dit leest,
  Ik kom even met een vraag die iets wat off topic is maar ik zou echt heel graag wat ideeën van jullie willen ontvangen.
  Ik heb mijn havo diploma (met hele hoge cijfers) gehaald (in deeltijd) en zou graag een hbo studie willen gaan doen alleen doordat ik chronisch vermoeid ben kan ik maar zo’n 9 tot 15 uur per week werk/studie aan (incl. huiswerk, zo af en toe nog wat extra uren bij bijv. tentamenweken lukt nog wel ook al heb ik dan wel erg veel tijd nodig om er van te herstellen). Ik heb al wat gezocht op internet naar wat andere mensen met chronische vermoeidheid zoal doen qua opleiding en werk maar vond niet echt antwoord. Heb al een paar keer het UWV gebeld voor advies maar het duurt echt eeuwen voor ik een afspraak met ze kan maken, ik heb tot nu toe alleen advies van ze gekregen bepaalde dingen vooral niet te doen en dus niet wat ik dan wél kan doen. Een thuisstudie wordt me afgeraden en is ook ongeveer 24 uur per week studeren als ik er de maximale 6 jaar over zou doen.
  Please please please, is er iemand met ideeën? Het enige wat ik nu kan bedenken is vrijwilligers werk doen (want een parttime baan is minstens 20 uur per week), een bijbaantje als oppassen en slechts een module van een opleiding of een cursus volgen.
  Als het me zou lukken om een duale opleiding te doen zit ik nog met het feit dat ik er werk in moet kunnen vinden tot max. 15 uur per week. (deeltijd opleiding is uitgesloten, dat zijn te lange dagen en ik moet er dan een baan naast hebben).
  Alvast ontzettend bedankt als iemand me advies kan geven!

  • Anita 20 juli 2015 / 23:02

   Ik heb zelf ook chronische vermoeidheid + een te langzaam werkende schildklier. Ik denk dat het voor iedereen anders is en dat het ook een beetje ligt aan de ‘hoeveelheid’ moe dat je bent. Ik ben op mijn 16e gelijk gaan werken + heb een opleiding gevolgd, het was zwaar echt loei zwaar maar ik heb het gehaald. Na mijn opleiding ben ik gaan werken, 20 tot 36 uur in de week. Ik merk dat ik als ik ‘gewoon’ werk veel minder inspanning heb dan wanneer ik een opleiding volg, ik hoef niets te onthouden en geen huiswerk te maken. Dit geeft voor mij veel meer rust. Nogmaals, ik heb nu nog steeds dagen dat ik alleen in bed lig. Maar omdat ik werk heb ik wel vaak 2/3 dagen in de week vrij om bij te komen. Ik denk dat je moet kijken naar wat je denkt dat je aankan, want dit is voor iedereen weer anders.

  • Kirsten 20 juli 2015 / 23:02

   Misschien kun je eens Emma at Work om advies vragen? Is een nonprofit uitzendbureau voor chronisch zieken, misschien hebben ze tips. Ze hebben een facebookpagina en twitter, misschien ook een site. Google het eens, ze hebben hier in ieder geval ervaring mee 🙂
   Wel erg vervelend voor je, knap hoe je in oplossingen denkt! Sterkte en succes!

   • Loes 21 juli 2015 / 09:14

    Ik heb ook goede ervaringen met Emma @ Work! Zelf nog opleiding SPH gedaan voordat ik ziek werd, daarna kwam ik niet meer aan de bak, vanwege pijn & vermoeidheid. Via emma@work werk ik nu 6 uur per week bij Natuurmonumenten, als administratief / commercieel medewerker, erg leuk om te doen!

  • Lisanne 20 juli 2015 / 23:02

   Hi Maartje! Ik had toevallig een beetje hetzelfde dilemma als jij een paar jaar geleden. Ik heb er destijds voor gekozen om een thuisstudie te doen (geen HBO maar iets simpelers). Dat vond ik niet echt leuk, aangezien het nogal alleen was, ik vond naar school gaan veel fijner en gezelliger! Al mijn energie besteden aan iets dat je alleen doet maakte me niet blij.

   Mijn bedoeling was sowieso ook om daar een baan bij te zoeken! Er zijn zeker weten parttime banen van minder dan 20 uur per week, het komt niet veel voor, maar ze zijn er. Maarja, dan moet je natuurlijk maar net de juiste persoon voor de baan zijn. Maar ik zou zeker een poging doen tot een ‘gewone’ betaalde baan. Natuurlijk geen zekerheid dat dat gaat lukken, maar naast opties voor vrijwilligerswerk zou ik ook zeker naar gewone vacatures kijken 🙂

   Uiteindelijk is mijn uitkomst dat ik ondernemer ben geworden, omdat een baan in loondienst te hoog gegrepen bleek (ik kwam op 12 uur maximaal, met heel veel moeite) maar het ondernemerschap zou ik je niet echt aanraden hehe. Het is wel heel leuk en heel goed passend te maken, maar het is een ellendig stuk administratie en paarse krokodillen waar je tegenaan loopt.

   Ik snap ook dat je graag een studie wil doen, maar op dat gebied heb ik dus geen ervaring. Ik heb je vraag even op Twitter gedeeld, wie weet zijn er mensen die hier meer van weten!

  • Anita 20 juli 2015 / 23:11

   Om nog even toe te voegen, als ik zou gaan studeren zou ik kiezen voor een thuis opleiding. Als je echt even niet meer kan kun je gewoon je rust pakken, dit kan niet als je echt naar een school gaat. Wel moet je dan echt discipline hebben en er echt voor willen gaan.

  • Vivian 20 juli 2015 / 23:30

   Ik zou eerst eens kijken wat je eventueel voor studie zou willen doen en kijken of je daar een gesprek kunt aanvragen om te praten over wat er allemaal mogelijk zou kunnen zijn: ik doe een op,eidi g waar ze echt onwijs goed rekening met me houden en ik alle ruimte krijg. Mocht het studeren dan alsnog geen optie zijn, zou ik toch een thuisstudie doen: bij de LOI bijvoorbeeld zijn ze wel flexibel en mag je de boel bijvoorbeeld ook tijdelijk stil leggen. Als je meer wilt weten over mijn ervaringen kun je via mijn blog (viviansvocabulaire.nl, waar ik ook veel schrijf over het ziek zijn en studeren) contact met me opnemen! Heel veel succes in ieder geval!

  • Michelle 20 juli 2015 / 23:40

   Ik zat met hetzelfde.. voltijdstudie was te zwaar en ik liep er ook tegenaan dat je bij heel veel opleidingen stage moet lopen. Ben zelf uiteindelijk voor volwassen onderwijs gegaan. 1 avond in de week naar school, 3.5 uurtjes, rest was thuisstudie. Per module scheelde het hoelang je met huiswerk bezig was. Ligt ook aan je leerniveau, ik deed namelijk mbo ipv hbo. Elke module duurde ongeveer 6 weken dus je bent ook niet eindeloos bezig met 1 vak. Ik deed de studie management assistent bij mulder opleidingen in Groningen, maar er zullen vast meer van dit soort instanties zijn. Qua werk zijn er wel baantjes met zo weinig uur maar die zijn er niet in overvloed en zijn populair bij velen. Denk er zelf ook overna om vrijwilligerswerkte gaan doen om iig iets te kunnen doen voor anderen / soort dagbesteding te hebben voor mezelf.

  • Carlijn 21 juli 2015 / 09:05

   Hi Maartje,

   Ik ben afgelopen jaar ‘gewoon’ aan een opleiding begonnen, maar door vermoeidheid ging dat niet goed. Ik heb toen samen met mijn studieadviseur afgesproken dat ik het jaar in twee keer zou doen. In het eerste jaar de theoretische vakken en het tweede de praktische en stage. Ja, dan ben je langer bezig, maar mijn ervaring is dat je een hele hoop kunt regelen.

   Deeltijd opleidingen zijn er best weinig en zijn in mijn ogen niet even praktisch.

   Ik ben om een andere reden gestopt met mijn opleiding, maar je mag me altijd mailen! Clossine@outlook.com

  • Yvonne 21 juli 2015 / 11:32

   Ik zat met hetzelfde probleem na mijn vwo. Ik ben toen aan Akademie Vogue in Amsterdam gaan studeren, dat zijn lessen van 2,5 uur per vak per week en een aantal uren huiswerk wat je gewoon thuis kan doen. Je kunt zelf kiezen hoeveel vakken je per jaar wilt doen. Het zijn allemaal creatieve vakken, dus dat moet je natuurlijk wel leuk vinden.. Een particuliere opleiding lijkt mij het beste, helaas is het wel duur. Succes!

  • Maartje 21 juli 2015 / 20:51

   Ontzettend bedankt allemaal voor de reacties! 🙂 Echt heel fijn.
   Ik ga zeker eens contact op nemen met Emma@work. Daar had ik nog niet eerder van gehoord dus bedankt voor de tip!
   Dikke knuffel,
   Maartje

 23. fany 20 juli 2015 / 21:37

  hey lisanne jij bent gewoon mij!
  je altijd positief houden, sterk zijn en aan de anderen denken maar vergeet jezelf niet hé… hoe spannend ook dit is niet leuk voor jou dus dat mag je ook voelen…geniet vooral van je tijd met je ouders en de quality time met Tim als het kan… en gelukkig een jaar is zo voorbij en je huisje blijft ook van jullie dus dat is fijn! Respect!

 24. Vivian 21 juli 2015 / 18:55

  Het lijkt mij echt niet makkelijk, maar zoals hierboven al is gezegd vind ik het super dat jullie het wel gewoon doen! Hopelijk gaat Tim ervan genieten en kun jij ook gewoon fijn je dingen doen bij je ouders thuis! In ieder geval heel fijn dat je jouw thuis gewoon kunt houden!

 25. Amber 21 juli 2015 / 19:45

  Wat een verandering! Wel fijn dat jullie je huis kunnen houden, want niks is vervelender om een fijn huis op te moeten geven. Het lijkt me ook niet makkelijk om je vriend te moeten missen. Tijdelijk bij je ouders wonen is misschien ook wel eens fijn, lekker genieten samen. 🙂

 26. Miriam 21 juli 2015 / 21:31

  Wat een leuke video, vind het leuk hoe je dat doet! (grappig trouwens dat ijsje ;p). Ik wens je alvast heel veel succes met de verhuizing, ik weet zeker dat het je allemaal lukt.

 27. Saar 21 juli 2015 / 21:39

  Oef, lekker spannend allemaal zeg! Ik hoop dat Tim snel officieel nieuws krijgt hoor, dat scheelt al gauw een hoop!

 28. Deisy 22 juli 2015 / 15:21

  Wauw meis, wat een verandering zeg! Echt heel mooi om te zien hoe je hiermee omgaat en Tim ook zijn keuzes laat maken: je hebt echt een groot hart en hij mag zichzelf prijzen met iemand zoals jij (ook al denk ik dat hij zich dat wel realiseert). Ik denk dat gewoon het belangrijkste is dat je op jezelf past voor de komende tijd. Hoe dan ook vind ik erg mooi om te zien hoe jij in het leven staat <3

 29. Jantine 22 juli 2015 / 18:21

  Dat lijkt me ontzettend spannend, dat Tim zomaar een jaar naar Engeland gaat. Gelukkig zal het ook bij je ouders nog redelijk ‘eigen’ zijn, lijkt me. En als het moeilijk wordt: ook een jaar is tijdelijk, er komt een eind aan dat jaar, en dan zijn Tim en jij weer fijn samen in jullie eigen huisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.