Een upgrade voor het verlaten bureau

Een verlaten bureau… jep, die stond er na een jaar nog steeds: het bureau van mijn ex. Leeg, ongebruikt en alleen met een lampje erop die niet eens aangesloten was. Daar word je wel een beetje sipjes van. Ik wel, haha. Tijd om daar iets aan te doen!

leegte-op-het-bureau

Hoe het hoekje erbij stond. Jep, écht leeg, verlaten.

twee-lampen

Bij directlampen.nl mocht ik twee lampen uitzoeken, eentje daarvan gebruikte ik voor mijn verlaten hoekje!

de-bureaulamp

Deze, om precies te zijn! Een bureaulamp van het merk Bronq, je kunt hem hier bekijken op de webshop van Directlampen. Lekker modern, maar ook praktisch doordat hij simpelweg goed licht geeft op je werk.

kantoorhoekje-met-nieuwe-lamp

Daar is het plekje nu ook voor bedoeld, gewoon zodat je er kan zitten werken zonder al te veel afleiding om je heen. Voor mij, mijn broers, mijn ouders, een vriend, of misschien wel een toekomstige liefde. Je weet het niet…

Naast de lamp hing ik nog een aantal prints op de muur en legde ik er een leeg notitieboek neer. Top!

afbeeldingen-aan-de-muur

Dit zijn de prints die ik ophing. De buitenste twee prints komen uit Flow Magazines, de middelste kocht ik ooit eens bij Loods 5 en is een van mijn favoriete quotes. Die moest wel een mooi plekje aan de muur krijgen! Dit is er het perfecte plekje voor. Inmiddels heb ik nog meer zwart/wit prints die ik er op kan hangen, zo heb ik er bijvoorbeeld laatst eentje gekregen die zelf was gemaakt met handlettering door een lezer. Heel tof! En die was toevallig ook zwart/wit.

kantoorhoekje

Ziet er niet meer zo verlaten uit, toch? Ik vind de kamer wanneer ik boven kom nu een stuk fijner om in te vertoeven, gewoon omdat hij weer wat meer ‘af’ voelt.

directlampen

De andere lamp die ik uitkoos is deze voor boven de eettafel. De eettafel is een rommeltje en ik liet jullie mijn nieuwe canvas laatst al zien, dan krijg je een idee hoe hij er boven de eettafel uitziet. Het past goed bij het nieuwe stijltje met alle planten enzo in mijn woonkamer. Ik word er happy van! Het is een lamp van het merk Bronq, toevallig hetzelfde merk dus!

Toen ik hier net kwam wonen vond ik het uitzoeken van lampen super lastig. Nu begin ik het steeds leuker te vinden! Het is alleen jammer dat de hangplekjes wel een beetje bezet aan het raken zijn, haha. Maar er is altijd ruimte voor meer moois, het geeft toch wel sfeer. Voorheen vond ik dat een lamp maar één functie had: goed en veel licht geven (mij wakker houden), nu merk ik dat ik lampen met wat meer sfeer ook echt heel fijn vind in huis! Wat voor stijl hebben de lampen in jouw huis?

DELEN:

18 reacties

 1. Darina 18 november 2016 / 06:45

  Mooie lampen Lisanne! Vooral de laatste, leuke stijl. Je hebt er een fijn werkplekje van gemaakt. Ik heb twee staande lampen. Eén industriële lamp en één met een kap. Boven de eettafel hangt een lamp die we kunnen ‘verstellen’ en een ‘kap-in-kap’ heeft 🙂

 2. Charelle 18 november 2016 / 07:33

  Leuk idee om dat hoekje eens op te fleuren Lisanne! En die laatste lamp vind ik ook heel gaaf!

 3. Romy 18 november 2016 / 07:44

  Die lampen staan echt heel mooi! Vooral de bureaulamp vind ik prachtig. Het ziet eruit als een heerlijk plekje.

 4. Jessica J. 18 november 2016 / 11:17

  Het zag er initieel inderdaad nogal troosteloos uit, als ik dat mag zeggen. Heb je mooi opgeleukt! Fijn, zo’n plekje waar je kan gaan zitten werken zonder afleiding. Toffe bureaulamp, ook!

 5. Suzan 18 november 2016 / 12:09

  Leuke lampen. Deze past ook veel beter bij het bureau.
  En samen met de quotes aan de muur is het weer een gezellig hoekje.
  De lamp boven de eettafel ziet er trouwens ook gaaf uit.

 6. Catherine 18 november 2016 / 12:53

  Fijn dat je wat aan dat verlaten hoekje hebt gedaan, dat zag er allemaal een beetje zielig uit eerst. Zelf ben ik dol op mooie lampen met warm ligt, ik heb een heel fijne van de Ikea die mijn hele studentenkamer een gouden gloed geeft!

 7. Jacqueline 18 november 2016 / 13:19

  Lampen kunnen zo’n groot verschil maken! Wij hebben in de slaapkamer twee enorme bollen van draadjes. Geeft een leuk lichteffect en ook als ze niet aan staan, zijn ze prachtig om naar te kijken.

 8. Bianca Schrijft 18 november 2016 / 15:18

  Lampen doen heel veel voor een ruimte en kunnen erg sfeer bepalend zijn voor een ruimte. Knap dat je op deze manier een pijnlijk stukje uit het verleden weer een toekomst hebben gegeven ipv alles maar de deur uit te doen. Respect!

 9. Daniëlle 19 november 2016 / 12:32

  Goed idee om dat hoekje op te fleuren. Ik zou er ook sipjes van worden!

 10. Mariska 20 november 2016 / 11:54

  Dat heb je wel leuk gedaan zo, beter dan een hele lege, donker en verlaten plekje. Zo ziet het er stukken beter en gezelliger uit 🙂

 11. Anouk 20 november 2016 / 17:14

  Het ziet er nu leuker uit! Kun je eigenlijk wel iets met het bureau?

  • Lisanne 21 november 2016 / 16:54

   Hoe bedoel je of ik er wel iets mee kan?

 12. Ayla 20 november 2016 / 18:26

  Ziet er mooi uit Lisanne! Fijn om dat bureauhoekje weer even wat leven in te blazen. Wij gaan binnenkort naar een nieuw huis, en ik heb nu al zin in het uitzoeken van de lampen! Thanks voor deze website-tip 🙂

 13. Maike 21 november 2016 / 20:51

  Mooi hoor, die lampen! Past ook beter bij het bureau dan dat wit vind ik.

 14. Evelien 5 december 2016 / 19:10

  Hoi! Leuk blog en leuke posts! Ik had een vraagje, waarmee heb je die prints opgehangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.