Ups & downs van mijn laatste tienerjaar (& JARIG!)

Nu ik dit typ ben ik slechts een paar minuten geen tiener meer. Inderdaad, today is my birthday! Mijn 20e levensjaar was een bijzonder jaar, een jaar van uitersten zou ik het best kunnen noemen, eigenlijk. Misschien volg je mijn blog nog niet zo lang, heb ik niet over alles geblogd, of heb je simpelweg niet alles meegekregen. Het leek mij een mooi moment om terug te kijken naar de downs maar vooral de ups van dit jaar!

Downs

Laten we beginnen met de downs, niet omdat dit het belangrijkste is, maar omdat mijn jaar hiermee begon. Ik had mijn Havo diploma na 7 jaar in de pocket en je zou kunnen zeggen dat ik in een enorm zwart gat terecht kwam. In het kader ‘eerlijk & open zijn’ noem ik vandaagΒ dus ook de dieptepunten.

 • Al mijn oude klasgenoten begonnen een studie, tegelijkertijd kwam het besef dat mijn leeftijdsgenoten al in jaar 3 van het hbo zaten. Je kan wel zeggen dat dat op dat moment heel hard aankwam, omdat ik ‘thuis zat’.
 • Tim. Ging. Weg. 6 weken afgesloten van de buitenwereld, voor de introductie van zijn studie. Het enige wat voor teken van leven ik ontving waren een paar vieze mini briefjes die in korte momenten bekrabbeld waren. Je snapt- hier werd ik niet heel vrolijk van, ik heb hem behoorlijk gemist!
 • Mijn grootste angst kwam uit. Ik moet huilen als ik eraan terug denk maar vooral toen Tim weg was, maar ook daarna, voelde ik me door de weeks ZO eenzaam. Ik denk dat dit echt het grootste dieptepunt van het jaar was.

Afbeeldingen in deze post zijn via weheartit.com

Ups

En dan nu de hoogtepunten! Die zijn natuurlijk veel leuker voor mij, maar ook leuker voor jullie om over te lezen.

 • Het feit dat ik die rottijd doorgekomen ben op eigen kracht maakt me heel erg blij! Natuurlijk heeft ook dat me weer een klein beetje sterker gemaakt.
 • Ik meldde me aan als vrijwilliger bij de FES. Ik ben nog nauwelijks een half jaar aan de slag en ik heb nu al ontzettend veel bijzondere mensen leren kennen en mooie dingen mogen meemaken. Het voelt goed om op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen!
 • Hiervoor heb ik opnieuw ‘leren’ treinen. Mijn lichaam kon het voorheen totaal niet aan. Vaak viel ik na een dag school van een aantal uurtjes letterlijk om. En dat kon dus ook gebeuren als ik alleen met het OV ging, geen goed idee dus. Mijn lichaam heeft meer rust gekregen, mijn hoofd ook. Eindelijk kan ik reizen met het OV, zo fijn!!! Voor de FES moet ik 2 uur heen en 2 uur terug reizen op een dag. Dat is wel echt de max, maar ik doe het mooi wel!
 • Ik ben begonnen met ervaring opdoen bij Vrijwaard. Ik had nooit verwacht dat dit zo goed zou bevallen. Alles is beter dan thuiszitten, maar dit is geweldig! Ik heb heel veel leuke en verschillende collega’s die mij allemaal wel iets willen en kunnen leren.
 • Mijn vakanties met Tim waren ook echt 2 hoogtepunten. Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik dat zou kunnen en durven, zonder mijn ouders. De pijn heeft me er tot nu toe altijd van weerhouden (en als ik het probeerde, ging het mis, haha). Maar het is allemaal goed gegaan en we hebben heel erg genoten! Weer een stap vooruit.
 • Mijn blog blijft maar groeien en het wordt steeds leuker! (Voor mijn gevoel worden mijn lezers ook steeds leuker, yay voor jullie!)
 • Door mijn blog en Twitter ben ik veel mooie en bijzondere mensen tegengekomen.
 • (Ik ben vast en zeker nog iets vergeten, gelukkig kan ik om mijn vergeetachtigheid ook nog gewoon lachen!)

Verder is het altijd fijn om te weten dat er een heleboel lezers zijn van mijn blog die altijd achter me staan. Daarom wil ik jullie allemaal heel erg bedanken, jullie zijn geweldig! Dit gedeelte wordt vanmiddag vervolgd…

Ik heb even getwijfeld om dit online te zetten, omdat het nogal zwaar is voor op een verjaardag. Verjaardagen horen eigenlijk te gaan over vrolijke koetjes en kalfjes, toch? Maar ik doe het lekker toch zo, haha. Zo zie je maar weer dat je van elke ervaring leert en dat ik echt een jaartje ouder en wijzer ben geworden! En ja, ik ben op vrijdag de 13e jarig, haha. Maar ik wens jullie toch allemaal een fijne dag!Β 

51 reacties

 1. Marit 13 juli 2012 / 07:24

  Gefeliciteerd!! Maak er een leuke dag van!

 2. MarCreaties 13 juli 2012 / 08:22

  Mooi om te lezen!
  Gefeliciteerd en maak er een jaar met alleen maar ups van! πŸ™‚

 3. Rosalie 13 juli 2012 / 08:22

  Ik had je al op twitter gefeliciteerd, maar hier gewoon nog een keer. Lisanne Gefeliciteerd! πŸ™‚ Veel geluk je 21e levensjaar πŸ™‚

 4. Laura 13 juli 2012 / 08:32

  Van harte gefeliciteerd! Op naar een nog mooier jaar πŸ™‚

 5. Chantal 13 juli 2012 / 08:36

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Lisanne, maak er een geweldige dag van!

 6. Leonie 13 juli 2012 / 08:57

  Mooi geschreven!
  Gefeliciteeeeeeeeerd!

 7. Yara 13 juli 2012 / 09:21

  Van harte gefeliciteerd meid, maak er een mooie dag van!! Heel mooi geschreven trouwens.

 8. Alyssa 13 juli 2012 / 09:29

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er een leuke dag van en mooi artikel om te lezen πŸ™‚

 9. Karin 13 juli 2012 / 09:33

  Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria! Ben ik de eerste die voor je zingt ;P.
  Lisanne, hartelijk gefeliciteerd met je twintigste verjaardag en een heel fijne dag vandaag. Hopelijk is het in Den Helder zonniger dan in het zuiden want hier is het grauw en grijs.
  Enne, ik hou van dit soort open en eerlijke blogjes.

 10. Elise 13 juli 2012 / 10:02

  GEFELICITEERD! Ik hoop dat je nog een fijne dag hebt, maak het gezellig (en vergeet de downs van dit jaar, stay positive!).

 11. Fleur 13 juli 2012 / 10:04

  Mooi geschreven!
  Geniet er maar van en masker vandaag maar een mooie dag van, dat heb tenslotte meer dan verdiend!
  Gefeliciteerd!

  Liefs,
  Fleur

 12. Irving 13 juli 2012 / 10:11

  Gefeliciteerd! je hebt meer ups dan downs, dus het was dan een successvol jaar toch πŸ˜€

 13. Hester 13 juli 2012 / 10:13

  Happy birthday to Lisanne! Leuk idee van je ups & downs. Ik krijg trouwens honger van die taart op het eerste plaatje haha!

 14. Nikita 13 juli 2012 / 10:26

  gefeliciteerd, geniet ervan. Het is ook leuk om te lezen dat er toch meer ups dan downs waren doorheen het jaar

 15. Charlotte 13 juli 2012 / 10:59

  Gelukkige verjaardag! Maak er een fijne dag van !!!!

 16. jenny 13 juli 2012 / 11:00

  Gefelie! Ik ben op vrijdag de 13 geboren! Een geluksdag toch?!

 17. Alexandra 13 juli 2012 / 11:03

  De ups overwinnen de downs met een grote voorsprong, lieve Lisanne! Leuk om te lezen, dit lijstje… πŸ™‚ Ik zal je als lezeres altijd blijven steunen, wat er ook gebeurt! Maak ‘n ontzettend fijne dag van vandaag, lieverd! <3

 18. Lien 13 juli 2012 / 11:17

  Mooie post. πŸ™‚ Geniet ontzettend van deze dag! πŸ™‚ En gefeliciteerd.

 19. Jamie 13 juli 2012 / 11:17

  Gefeliciteeerd! Dit jaar wordt vast een nog mooier jaar dan vorig jaar, ik hoop het voor je!

 20. Limoentje 13 juli 2012 / 11:43

  Van harte!
  Knap dat je ze open hebt geschreven over je angst. Dapper om dat me het www te delen.
  Je blogje van vandaag vind ik helemaal niet te zwaar hoor, terug kijken op een periode is soms nodig en soms prettig om je te beseffen wat je hebt meegemaakt in de tijd die geweest is.

  Fijne dag!

 21. Gerda 13 juli 2012 / 11:54

  Gefeliciteerd met je verjaardag, lieve Lisanne!

  Je bent zo’n inspiratiebron. Ik herken veel van mezelf in jou. Het gevoel van eenzaamheid, het idee dat je achterloopt en thuiszit… Mooi om te lezen dat je zoveel hoogtepunten hebt beleefd. Keep up the good work! πŸ™‚

 22. Rianca 13 juli 2012 / 12:01

  Ten eerste Hieperdepiephoera! =D

  En ik vind dat het helemaal geen zware blog is voor op een verjaardag. Het is gewoon hoe jij bent, en na zo een jaar mag je best je ups en downs delen!

  En over het niet naar school gaan! Ik wordt 21 in november en na 8 jaar heb ik dan eindelijk mijn VWO diploma in mijn zak. You’re not the only one dus.

 23. Annika Korving 13 juli 2012 / 12:08

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

  Het is pas een zwaar blog als het in jouw ogen een zwaar blog is. Ik vind het juist knap dat je hem gepubliceerd hebt. Je hebt laten zien dat het niet altijd een makkelijk jaar geweest is. Maar dat heeft niemand, niemand heeft een jaar dat alles helemaal perfect is. Het is alleen perfect als jij het als perfectie ziet.
  Zolang je er maar gelukkig mee kunt zijn.

  Maare, nog vele jaren en hopelijk schrijf je nog heel veel blogs!

 24. Annet. 13 juli 2012 / 12:19

  Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, maak er leuke dag van ! πŸ™‚

 25. josianne 13 juli 2012 / 12:28

  Gefeliciteerd met je verjaardag πŸ˜€ Maak er een ontzettend leuke dag van!

 26. natanja 13 juli 2012 / 12:28

  hey lisanne

  van harte gefeliciteerd met je verjaardag op naar een mooie en super jaar

  groetjes natanja

 27. Nicolien 13 juli 2012 / 12:39

  Gefeliciteerd πŸ™‚ Maak er een leuke dag van en laat je niet op je kop zitten door het feit dat het vrijdag de 13e is haha πŸ˜‰

 28. Petra 13 juli 2012 / 13:26

  Happy Birthday to youuuu!!!
  fijne dag vandaag!!

 29. Lisanne 13 juli 2012 / 13:32

  Mooi artikel! Er kan in een jaar inderdaad ontzettend veel veranderen, dat zie ik in je lijst van up’s en down’s zeker terug. Fijn om te zien dat de lijst met up’s langer is dan die met de down’s πŸ˜‰ Fijne verjaardag!

 30. Kimberly 13 juli 2012 / 13:56

  Gefeliciteerd!!! Op naar nog meer Up’s dit jaar!!! πŸ˜€

 31. Tirsa 13 juli 2012 / 14:22

  Gefeliciteerd en maak er een mooie dag van! En weekend, en maand en jaar (:

 32. bianca 13 juli 2012 / 14:35

  Gefeliciteerd en onwijs mooi lijstje… Na regen komt zonnenschijn je mag trots zijn op jezelf πŸ™‚

 33. Sandra 13 juli 2012 / 14:43

  Van harte gefeliciteerd!

 34. Lydia 13 juli 2012 / 14:53

  Zonder dalen geen pieken, zonder regen geen zonneschijn enzo. πŸ˜‰ Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Lisanne! πŸ˜€

 35. Chezzelia 13 juli 2012 / 16:18

  Gefelictieerd! Geniet van het jarig zijn en welkom in de TIG! haha

 36. Anne 13 juli 2012 / 16:37

  Van harte gefeliciteerd Lisanne! Wat kun jij trots zijn dat je met je 20 jaar zo in het leven staat. En de dieptepunten? Die maken het voor mij alleen maar ‘echter’. Je inspireert me steeds meer. πŸ™‚

 37. josien 13 juli 2012 / 16:55

  van harte gefeliciteerd met je verjaardag. maak er een mooie dag van!

  en zonder downs zou je de ups niet zien! dus lekker genieten van de mooie momenten!

  groetjes, josien

 38. Nathalie 13 juli 2012 / 17:19

  Van harte! Op naar veel mooie nieuwe momenten… x

 39. Ise 13 juli 2012 / 19:36

  Heel mooi geschreven. Ik herken heel veel dingen dus ik weet hoe het voelde, maar focus je op de positieve dingen dan komt het zeker goed! Van harte gefeliciteerd!

 40. Renske 13 juli 2012 / 21:41

  Je hebt behoorlijke sprongen gemaakt zeg. Dat je zoveel dingen meer zelfstandig kunt, wat een geweldig gevoel moet dat zijn:) Ook superknap dat je met je positieve insteek en doorzettingsvermogen uit dat dal gekomen bent. Ik weet zelf uit ervaring hoe lastig zoiets is.
  Daarmee wil ik je feliciteren, nog meer dan met het feit dat het je verjaardag is. Hoe je gegroeid bent is natuurlijk de echte prestatie:)

 41. Marike - LIVWOW.nl 13 juli 2012 / 22:56

  Nogmaals gefeliciteerd! En ik vind het een mooie blog, erg persoonlijk, maar de boodschap is wel positief en dat hoort bij je! πŸ™‚

 42. Mirthe 14 juli 2012 / 15:55

  Gefeliciteerd, mooi en eerlijk lijstje! Je kunt volgens mij heel trots op jezelf zijn πŸ™‚

 43. Mariska 15 juli 2012 / 10:25

  Ik lees het artikel nu pas, maar evengoed nog van harte gefeliciteerd natuurlijk en hopelijk heb je een hele leuke dag gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.