Vakantie naar Gran Canaria – vakantieverslagje

Deze keer geen gewone Lisanne beleeft, maar Lisanne beleeft op vakantie naar Gran Canaria! Ik neem je mee op mijn vakantie. Samen met mijn ouders ging ik ruim een week genieten van het zonnetje op Gran Canaria. We bekeken wat dorpjes, genoten van de zon en het eten en gingen zelfs een dagje winkelen, ik laat het je graag zien.

Schiphol glutenvrij gran canaria

Het begon al goed op Schiphol, ik vond zowaar toevallig een glutenvrij broodje, ik wist helemaal niet dat ze dat hadden! Dat was een meevaller, nu had ik een lekker broodje voor onderweg.

De reis ging goed, ik heb wel veel extra medicatie genomen, maar het is allemaal gelukt!

kussen mee op vakantie

Uiteraard nam ik weer mijn eigen hoofdkussen mee. Zonder kan ik niet lekker slapen.

De eerste volle dag op het eiland begon met een bezoekje aan de wc waardoor ik verblind werd door de zon die naar binnen scheen. Toen was ik meteen goed wakker, haha. Dan maar gewoon meteen lekker buiten liggen. Heerlijk!

thee mee op vakantie

Genieten van de perenthee, die ik uiteraard meenam van thuis. Heel blij dat ik dat gedaan heb! Ik vind dit gewoon heel lekkere thee, haha. En het zorgt ervoor dat ik me meteen thuis voel.

Deze eerste dag gingen we lekker uit eten, ik had een vleesgerecht met heel veel knoflook, het was echt heerlijk. En ze hadden zelfs vooraf glutenvrije broodjes, dat was top! Gelukkig kon ik goed duidelijk maken dat ik glutenvrij eet, ondanks dat er helemaal niemand Nederlands sprak, er geen Nederlandse menukaarten waren en zelfs geen allergenenkaarten in een andere taal. Ik moest het dus elke keer vragen, maar het ging goed! Ik ben steeds maar voor de veilige keuzes gegaan (bijvoorbeeld geen sausjes, daar wordt namelijk soms tarwe aan toegevoegd).

flared broeken zara

De tweede dag gingen we even op pad naar Maspalomas. We zaten in het stadje Arguineguin, daar was niet echt iets, maar in Maspalomas was een winkelcentrum waar we wel even wilden kijken.

Bij Zara zag ik deze geweldige flared broeken die precies de goede lengte hadden voor mij met geweldige prints. De meeste mensen stemden voor de roze broek.

flared broeken zara gran canaria

Welke zou jij kiezen? De keuze die ik uiteindelijk heb gemaakt zie je hier in de reels die ik maakte. Heel blij mee!

lekker in de zon

Dit was het net niet, de broek zat te strak en het shirtje eigenlijk ook. Jammer, want het was een leuk setje. Dit was ook bij de Zara.

Het complex waar we zaten was echt prachtig, super nieuw, alles mooi ingericht en comfortabel. We hadden zelfs een vaatwasser. Echt heel fijn! Het complex was van Servatur.

fohn arguineguin park servatur

Zelfs de föhn was hip. Werkte heel goed trouwens, veel beter dan mijn eigen föhn, haha.

Lekker met mijn benen in de zon. Zó fijn om zo lekker van het zonnetje te kunnen genieten.

meloneras drankje

We maakten ook nog een tripje naar Meloneras, daar is een boulevard en zijn wat winkels. We zaten heerlijk aan zee een drankje te drinken.

Het is daar echt prachtig, maar overal staan zó veel appartementencomplexen en hotels, niet normaal. Ik had wel het gevoel dat het in maart allemaal nog lang niet vol zat, ik denk echt minder dan de helft.

visrestaurant arguineguin

In Arguineguin was een heel fijn visrestaurant aan zee, het was echt prachtig en het eten was heerlijk. Hier hebben mijn ouders drie keer gegeten, haha. Ik heb er twee keer gegeten, ik had niet altijd energie om mee te gaan.

Kijk nou hoe mooi!

Vrijdag gingen we naar Las Palmas.

nieuw adidas schoenen mingroen

Ik kocht belachelijk veel kleding. Én een paar schoenen! Deze Adidasjes (waar ik heerlijk op loop) waren nu €33, dat is nog eens een koopje. Wat ik nog meer kocht laat ik je binnenkort nog wel zien!

De dag na het tripje naar Las Palmas was ik erg moe, dus het enige dat ik die dag deed was een ministukje wandelen.

spar express arguineguin

Naar de Spar Express! Deze zit bij het park.

Het aanbod glutenvrij was voor zo’n klein supermarktje echt top! Er waren drie soorten pizza’s in de diepvries, een kant-en-klare pasta, vissticks, kipvingers (die koos ik!) en nog veel meer. Ik at aan salade met de kipvingers, heerlijk. Mijn ouders gingen lekker samen uit eten en ik bleef in het appartement met mijn eigen feestmaaltje.

uitzicht park servatur

De laatste twee dagen viel het weer wat tegen, wel jammer.

Maar er zijn genoeg plekjes om te bekijken! Dit was één dorpje verderop, waar bijna het halve dorp bestond uit prachtige appartementen gemaakt door een Noorse eigenaar. Sowieso zaten er heel veel Noren op de plek waar wij zaten. Alle menukaarten waren er wel in het Noors, haha. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt!

ijsje met passievrucht

We aten er een ijsje, ik koos yoghurtijs met passievrucht. Was erg lekker!

‘s Avonds dacht ik een jas nodig te hebben.

visrestaurant aan zee glutenvrij arguineguin gran canaria

Weer bij het visrestaurant aan zee, zo’n fijn restaurant!

De jas was niet nodig, de zon begon namelijk weer even te schijnen. Zo fijn tijdens het eten!

terugreis gran canaria

Zo veel kocht ik, oeps. Het paste allemaal makkelijk in de koffer uiteindelijk.

En dat was alweer de laatste dag van de vakantie. Dit was de vertrekdag, we vlogen pas om tien over 4, dus voordat we gingen aten we nog even een ijsje bij de Spar Express bij het park. Daar zaten we lekker in het zonnetje, heel fijn.

vliegtuig wc vueling gran canaria

De reis ging goed, we hadden extra beenruimte! Wat was dat fijn zeg, wat een enorm verschil maakt dat. Daardoor heb ik het ook met minder extra medicijnen gedaan dan op de heenweg. Dat het op Gran Canaria warm is helpt mijn gezondheid ook wel hoor, ik voelde me daar echt beter.

Dat was de vakantie! Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken naar mijn tripje naar Gran Canaria!

DELEN:

5 reacties

 1. Dionne 30 maart 2022 / 17:13

  Zon! 😍 Gelukkig was er hier ook ontzettend veel zon, anders was ik nog meer jaloers geweest haha, heerlijk dat je op vakantie kon! En zoveel hebt kunnen zien, klinkt als een fijne vakantie 🙂

 2. Geke 30 maart 2022 / 18:10

  Fijn te lezen dat het zo’n geslaagde vakantie was 🙂 En heerlijk om op vakantie lekker te winkelen, dat zijn mooie (en goed van pas komende) souvenirs.
  Wat goed ook dat glutenvrij geen probleem was. Dat houdt me vaak tegen om op vakantie te gaan. Ook omdat je natuurlijk de controle wat uit handen moet geven en als je dan ook de taal niet spreekt… maar misschien is Gran Canaria toch wel te doen als ik het zo lees.

  • Lisanne 1 april 2022 / 15:39

   Het is heel goed te doen op Gran Canaria, maar op Mallorca was het nog veel makkelijker, ook een tipje voor glutenvrij dus! 😀

 3. Naomi 30 maart 2022 / 20:12

  Wauw, heerlijk wakker worden onder zo’n stralende zon! Fijn dat het allemaal goed is gegaan en dat je hebt kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.