Valentijn op mijn manier

Nee, ik ga niets vertellen over hoe ik valentijn vier, over hoe erg ik valentijn haat, of hoe commercieel valentijn is. Ik ga jullie vertellen dat ik het anders doe. Mijn valentijn is de allerbelangrijkste persoon in mijn leven. Ik zelf.


Via weheartit.com

Stiekem voel ik me wel een klein beetje alleen. En jullie weten wat mijn grootste angst is, dus ik voel me hier niet echt heel erg prettig bij. Maar stel dat ik nu echt alleen zou zijn, dan ben ik altijd nog met de belangrijkste persoon in mijn leven. De enige persoon waar ik echt op kan vertrouwen.

Eerder schreef ik al over hoe belangrijk houden van jezelf eigenlijk is. Nog steeds sta ik hier achter, je moet eerst houden van jezelf, voordat je van iemand anders kan houden. Maar ook moet je houden van jezelf zodat er iemand van jou kan houden. Wat is er nu aantrekkelijker dan een vrouw met vertrouwen in zichzelf?

Daarom laat ik deze valentijn niet voorbij gaan met een rotgevoel, maar juist met een goed gevoel. Een goed gevoel omdat ik houd van mezelf, wat stiekem veel belangrijker is dan houden van wie of wat dan ook. En om toch nog maar eventjes terug te vallen op het standaard valentijnverhaaltje, wat doen jullie met valentijn?

8 reacties

 1. Lieke 14 februari 2011 / 07:31

  Je bent de belangrijkste persoon in je leven, want zonder jezelf had jij je leven niet…

 2. Nathalie 14 februari 2011 / 09:45

  Jammer dat je stuk zo snel stopt. Had graag meer erover gelezen. Het voelt voor mij daarom een beetje niet af. Ik ben namelijk benieuwd wat het inhoud als je zegt dat je Valentijn niet zomaar voorbij zal laten gaan. Ben benieuwd hoe jij je eigen beste vriend bent en je van jezelf houdt. 🙂 Ik doe niets bijzonders. Ga lekker winkelen met m’ n ma 🙂
  Had mezelf op een bosje bloemen getrakteerd als het niet zo zou zijn dat er al twee staan van mijn verjaardag. Misschien vier ik het door een roosje te kopen voor op mijn kamer. En ik wil mijn prikbord al een poosje updaten met dingen die me inspireren. Dus ga dat doen 🙂 Dat is stiekem toch wel een ode aan de Liefde.

 3. Peet 14 februari 2011 / 10:20

  Helemaal met je eens. Je moet eerst goed voor jezelf zorgen voor je voor anderen kunt zorgen. Dus dat geldt ook voor houden van.

  Maak er een mooie valentijnsdag voor jezelf van!

 4. Tatjana 14 februari 2011 / 12:52

  Ik ben het ook met je eens hoor!

  Mijn vriendje en ik vieren wel Valentijnsdag! 🙂
  Vanavond lekker samen films kijken enzo. 😀

 5. Brigitte 14 februari 2011 / 15:22

  Ik heb een kaart gestuurd naar een van mijn beste vrienden, maar hij valt niet op vrouwen dus is het gewoon meer een presentje 😉

 6. Renske 14 februari 2011 / 16:30

  Goed dat je aan jezelf denkt! Het is inderdaad hele belangrijk van jezelf te houden. En als jij jezelf al niet de moeite waard zou vinden, waarom een ander dan wel? Iedereen is de moeite waard, hoewel jezelf accepteren niet gemakkelijk is natuurlijk.
  Mijn vriend en ik vieren geen Valentijnsdag. Van mij hoeft dit niet per se op die dag. Ik vind het belangrijk dat we elkaar laten merken hoeveel we om elkaar geven (en hij ook haha) en dat hoeft niet op een bepaalde dag, maar elke keer dat je bij elkaar bent of als je niet bij elkaar bent door toch een smsje of iets dergelijks te sturen. Het gaat voor mij om al die dingen die je voor elkaar doet. Ook hebben wij binnenkort 4 jaar een relatie en dan willen we wel iets leuks gaan doen. Dat is voor ons een meer persoonlijkere datum, vandaar.

 7. Saskia 14 februari 2011 / 17:16

  Super goed stukje. Helemaal mee eens. Ik zelf doe nooit aan Valentijn 🙂

 8. SanneWierda 17 februari 2011 / 17:38

  Jup, ik ben het helemaal met je eens. Af en toe is het zó belangrijk om ontzettend egoïstisch te zijn! Als je niet goed voor je zelf zorgt, kun je dat ook niet voor andere mensen doen. Vind ik, tenminste. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.