Valeriaan: mijn held op stinksokken

Valeriaan. Als je het kent, dan weer je precies wat de titel betekent. Dit goedje stinkt namelijk onwijs naar vieze, hele, hele vieze stinksokken. Maar toch is het een medicijn dat mij heeft geholpen. Misschien is het wat raar om over een medicijn te schrijven, maar omdat deze zonder recept te krijgen is doe ik het toch maar.

valeriaan

Wat vinden jullie van mijn onwijs mooie foto? Zelf vind ik hem helemaal fantastisch, je zou bijna denken dat ik een photoshop talentje ben. Het potje komt trouwens bij De Tuinen vandaan.

Maargoed, terug naar het medicijn. Een homeopaat (eigenlijk heeft het een andere naam, maar die weet ik niet, maar het komt neer op zoiets of natuurgeneeskundige ofzo), die tevens ook de beste dokter is die ik ooit gehad heb, zei mij dat dit goedje mij weleens zou kunnen helpen. Dus mijn vader is zo lief geweest om dit te halen.

Valeriaan is een goedje dat rust geeft en ontspant. Het gaat nu om pure valeriaan, er zijn ook veel middelen op de markt die erop lijken (valdispert), maar het gaat puur en alleen om de valeriaan. Mijn spieren waren zo gespannen dat het pijn deed. Niet zomaar pijn, maar heel erg pijn. Nu ik dit spul heb genomen voel ik me compleet anders, wat fijn! Alles voelt opeens zo licht. Of eigenlijk: eerst voelde alles zo zwaar en nu een stuk lichter!

Nu is het helaas wel zo dat medicijnen bij mij vaak eventjes werken. Een week is het helemaal geweldig en ben ik beste vrienden met het medicijn, maar daarna laten ze me altijd in de steek. Ik heb geen idee wat ik fout doe, maar het effect zakt dan gewoon af. Hopelijk is dit met mijn nieuwe beste vriend, valeriaan, niet het geval.

Valeriaan is mijn held op stinksokken. Neus dicht en innemen die vieze dingen. En nu maar genieten voor zolang het werkt. En wie weet blijft het wel werken, omdat dit een natuurlijk medicijn is. Dankjewel Valeriaan (het is een combinatie van Adriaan en Valerio, dus het is mannelijk), je bent mijn nieuwe beste vriend voor zolang het duurt!

13 reacties

 1. Lieke 18 februari 2011 / 07:08

  Wat mooi dat je nu een medicijn hebt gevonden dat helpt! Hopelijk blijft het ook helpen, dat zou mooi zijn. (:

 2. Sophie 18 februari 2011 / 07:28

  In het kruidvat verkopen ze die dingen ook in bolletjes. Er zit dan een soort filtertje rond de valeriaan waardoor je het niet zo erg proeft 🙂 Fijn dat het werkt voor jou!

 3. Nathalie 18 februari 2011 / 12:49

  Het is met de meeste ontspannende middelen zo dat ze na enkele dagen niet meer werken. Dit komt doordat je lichaam gewend eraan raakt en de medicijn dan niet meer hetzelfde effect heeft.
  Dus ik zou een paar dagen ‘pauze’ inlassen met valeriaan zodat je er daarna weer ervan kan profiteren.

 4. joyca 18 februari 2011 / 15:32

  wat fijn.
  Ik neem ook liever homeopathische dingen.
  Zoals slaappillen neem ik ook homeopathische tabletten.
  Werkt vaak beter bij mij en langer omdat het een natuurlijk product is en vroeger kende ze alleen maar natuurlijke dingen dus alleen maar goed dat je zulke dingen neemt 🙂

 5. Olga 19 februari 2011 / 11:05

  Ik gebruikte dit ook wel voordat ik op reis ging, maar ik vind dat het meer bijgeloof is. Want van de 2 keren dat ik het gebruikte, had het pilletje alleen de goede werking toen ik er zelf helemaal van overtuigd werd dat ik van stresskip naar relaxt meisje zou gaan. Het jaar later, wederom vlak voor een lange reis, had het totaal geen nut.. 🙁

 6. Emma 19 februari 2011 / 16:27

  haha ik zit in mijn hoofd nu echt een beeld te vormen van Valerio Zeno en Adriaan van Boer zoekt vrouw samengevoegd tot 1 persoon :p

  Fijn dat het zo goed helpt, hopen dat het blijft werken! 🙂

 7. Suleika 12 december 2011 / 19:46

  Hey Lisanne,

  ik weet niet of je dit nog zal lezen maar de reden dat je medicijnen niet zo lang werken is omdat je klachten niet echt lichamelijk zijn. je pijn wordt gevormd in je hersenen, en de medicijnen hebben moeite om door de bescherming heen te komen. dit zegt mij revalidatie arts dan he…ik heb zelf al 14 jaar fibro en je schrijfstijl is heel erg als die van mij, dus het is wel leuk om te lezen. maar iig, veel succes verder!

  Suleika

 8. cees! 8 augustus 2013 / 11:02

  Hallo Lissanne,

  Met verwondering je verslagen gelezen.
  Het zou natuurlijk te gék zijn als die valeriaan mij ook zou helpen.
  Mijn hele body doet de hele dag wel op een plek pijn, wil er wel vanaf op een NIET schadelijke manier!

  Nu de vraag om de broodrooster, de 1000 eurie, of ‘t eggie:………. HELPT HET NU ANNO 2013 NOG?

  Ik hoor het héél graag van je.

  Groet, Cees!

  • Lisanneleeft 8 augustus 2013 / 12:09

   Hoi Cees, het heeft gewerkt voor hoever medicijnen bij mij vaak werken; een paar weken perfect, daarna was het effect veel minder!

 9. Charelle 18 maart 2014 / 20:53

  Hoi Lisanne,

  Mijn vader kwam laatst ook op het idee om Valeriaan voor me te kopen, maar ik was bang dat ik daar wat duf van zou worden. Nu was ik vandaag bij de Tuinen en daar stond het inderdaad tussen de middeltjes voor een goede nachtrust, ik zag ook dat je het daarvoor aanraadde in een ander postje. Maar werd jij er niet slaperig van wanneer je de pillen overdag innam? Ben toch wel erg benieuwd naar het effect namelijk!

  Liefs,

  Charelle

  • Lisanneleeft 18 maart 2014 / 20:57

   Nee, ik werd er niet slaperig van, meer ontspannen! (als in: spierspanning leek minder te worden)

 10. Charelle 19 maart 2014 / 08:22

  Okee goed om te weten! Dan ga ik het binnenkort toch maar eens halen!

  Bedankt!

 11. marga 7 december 2023 / 20:35

  per ongeluk ontdekte ik dat als ik de allereerste signalen van een opkomende migraine krijg, er 2 innen, de aanval blokkeert, wel hoofdpijn krijg maar dat is niks in vergelijking met migraine, dus misschien helpt dit berichtje iemand ook! altijd te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.