Van deze zelfhulpboeken ben ik fan!

Door de jaren heen heb ik heel wat zelfhulpboeken gekocht en gekregen, maar deze vijf zijn wel bijzonder voor mij. Allemaal om hun eigen reden, bijvoorbeeld omdat ze me erg bijgebleven zijn, me erg geholpen hebben of me geïnspireerd hebben. Het zijn allemaal heel verschillende boeken, ik deel graag waarom ik fan ben van van deze zelfhulpboeken.

Sommige boeken heb ik jaren geleden gelezen en sta ik niet meer 100% achter, maar omdat ze mijn leven wel veranderd hebben noem ik ze toch. En sommige heb ik recent gelezen of zelfs geluisterd!

Je kan het (doen!)

Dit is een boek dat ik heb geluisterd via Storytel (je luistert via deze link 30 dagen gratis!), heel erg leuk want Lianne, de schrijfster, heeft hem zelf ingesproken. Ze spreekt je toe als een soort grote zus met heel veel wijze woorden.

De tips die je in het boek vindt om je dromen waar te maken zijn lekker concreet en totaal niet zweverig. Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd van dit boek en ben tot nieuwe inzichten gekomen. Bijvoorbeeld dat je heel ver kan komen door drie innerlijke coaches aan te stellen: een enthousiast kind, een filosoof en je beste vriend(in). Door naar hen te luisteren kun je heel veel leren over jezelf en kun je verdere stappen zetten naar datgene dat je wil (doen!).

Je kan het (doen!) is hier op Bol te vinden.

365 dagen succesvol

Het vorige boek was een nieuwe, dit is een oudje. Ik kocht (of misschien kreeg, ik weet het niet eens meer!) dit boek echt wel een jaar of tien geleden. Ik vond het een fijn boekje om minder beren op de weg te zien en sneller actie te ondernemen en dingen te doen die ik graag wilde. Destijds heb ik het boek ingevuld, want het is een soort werkboekje, om eerlijk te zijn zou ik hem nu anders invullen. Maar dat is juist wel leuk om weer eens naar te kijken.

365 dagen succesvol is hier op Bol te vinden.

De kracht van kwetsbaarheid

Een van de weinige dikke boeken die ik echt heb uitgelezen, maar wat een mooi boek is dit. Het is waar ik (zeker in de eerste jaren dat ik blogde) totaal naar leefde: alles open, eerlijk en kwetsbaar. Nu vind ik dat iets moeilijker, maar dit boek bewijst wel dat kwetsbaar zijn zó waardevol kan zijn. In dit boek worden mooie voorbeelden gegeven en er wordt ook daadwerkelijk onderbouwd waarom op een bepaalde manier kwetsbaar of imperfect zijn goed voor je is.

De kracht van kwetsbaarheid is hier op Bol te vinden.

De vijf talen van de liefde

Van dit boek heb ik ontzettend veel geleerd. Het is niet zo’n dik boekje, je bent er zo doorheen, maar je kijkt na het lezen van dit boek echt op een andere manier naar de liefde. Het zet je aan het denken over welke taal jouw liefdestalen zijn. Over hoe je graag liefde geeft en ontvangt, en hoe dat is bij jouw partner.

De vijf talen van de liefde is hier op bol te vinden.

The Secret voor jongeren

Ik weet niet of je The Secret kent, maar voor mij is dit heel dubbel. De wet van aantrekking staat centraal in dit boek en zegt eigenlijk dat je met je gedachten alles voor elkaar kan krijgen. Goede dingen, maar ook slechte dingen. Ik geloofde hier heilig in, en eerlijk: dat heeft me echt wel veel gebracht, het is een van de redenen dat ik mijn blog ben gestart. Nu geloof ik hier niet meer in en heb ik me verdiept in hoe toxisch het ook kan zijn, maar een inspiratie is het zeker geweest.

Deze versie voor jongeren is niet meer online te vinden, het origineel wel. Ik weet niet of ik het zou aanraden, misschien als je benieuwd bent. Maar ik zou eerder het eerste boek uit dit lijstje kopen als je je dromen wil waarmaken.

Heb jij een favoriet zelfhulpboek?

DELEN:

1 reactie

  1. Bianca Schrijft 24 september 2022 / 10:57

    De secret heb ik al 2x gelezen en verder zijn er vooral boeken die ik helaas moet lezen. Degene die ik wel wil lezen zijn de kracht van kwetsbaar zijn en je kunt het doen! Beide ga ik opzoeken om te luisteren. Bedankt voor de tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.