Van winter naar lente in mijn kledingkast!

Al een tijdje hikte ik hier tegenaan: dat mooie weer begint steeds een beetje meer te komen, maar mijn lentekleding zat nog opgeborgen in de kast boven. Tijd voor de grote wisseltruc, het is tijd voor meer lente in mijn kledingkast!

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

kledingkast-resultaat

Hoe de kledingkast er nu uitziet! Een stuk meer kleurtjes in elk geval. En nu weet ik ook precies of er dingen zijn die ik nog nodig heb voor dit seizoen! Ook heb ik weer een paar dingen gehad waarvan ik dacht: leuk, ik wist niet dat ik dit nog had! Dus ik heb weer een kledingkast vol met kleding waar ik blij van word!

Doe jij ook elk seizoen zo’n wisseltruc? En hoe doe je dat dan?

DELEN:

22 reacties

 1. Marion 27 april 2015 / 06:47

  Dat ziet er netjes uit! Wij hebben twee van die hele eenvoudige kasten uit de jaren 70. Eén hangkast. Eén legkast. Alles past daarin, dus we hoeven nooit te wisselen. Peter heeft twee planken en twee hangers. Ik heb de rest van de hangers en vier planken. Ik heb wel ook van die stapeltjes zoals jij met leggings, tshirt kort/lange mouw etc. Alleen ietsje minder netjes dan in jouw kast 😀

 2. Celeste 27 april 2015 / 07:41

  Ziet er netjes uit! Ik doe dat eigenlijk nooit maar laat alles in mijn kast liggen. Het gevolg is een grote bende haha. Maar daar ga ik binnenkort wat aan doen (echt waar!). Haha, na mijn tentamens ga ik mijn kast opruimen 😉 Maar waarschijnlijk nog steeds minder netjes dan bij jou haha 😉

 3. Eline 27 april 2015 / 07:48

  Ziet er keurig uit! Aangezien ik maar 12 kledingstukken heb hoef ik dat niet te doen 😀 (hard bezig om mijn kast aan te vullen maar onwijs veel afgevallend dus ga vandaag echt alle verkopen op de vrijmarkt hoop ik!)

 4. Kim | Kimsbloglife 27 april 2015 / 08:42

  Dit moet ik ook eens dringend doen! Ik doe het eigenlijk niet hetzelfde als jij. M’n zomerkleding ligt onderaan in mijn kast in bakken en nu ga ik deze wisselen met winterkleding. Verder ligt alles ook mooi gestorteerd: korte mouwen, simpele lange mouwen, specialere lange mouwen, simpele topjes, specialere topjes,… En in het hanggedeelte ook: jurkjes, blazers, jeansjasjes,…

 5. Frauke 27 april 2015 / 08:42

  Ahh, fijn hè al die zomerse kleding bij elkaar! Geeft je ook gelijk meer zin in het lekkere weer :). Ik heb zelf gewoon winter- en zomerkleding bij elkaar liggen dus moet zo’n wissel niet doen, maar vroeger thuis was dat wel altijd het geval. Zo’n fijn gevoel als het klaar is! X

 6. Henny 27 april 2015 / 08:44

  Ziet er keurig uit. Bij mij ligt alles door elkaar. Binnenkort ga ik de kast opruimen en aanvullen.

 7. Miranda 27 april 2015 / 09:04

  Ziet er netjes uit zo!
  Eerlijk is eerlijk; ál mijn kleding zit gewoon in de kast en ligt voor het grijpen. Alle seizoenen door elkaar en ik gebruik ook alles door het hele jaar heen haha. Shirtjes van de zomer kunnen in de winter met een vest er over heen etc.
  Mijn schoenenkast wisselt wel op deze manier 2 keer per jaar trouwens:)

 8. Darina 27 april 2015 / 09:05

  Heel overzichtelijk! Ik vind het altijd heerlijk om mijn kleding uit te zoeken en weer aan te vullen 🙂

 9. lifesabout 27 april 2015 / 10:03

  Heerlijk die vrolijke kleuren. Ik heb geen goede zomerkleding op zolder liggen aangezien ik vorig jaar net bevallen was. Ik ben op dit moment lekker aan het shoppen dus mijn garderobe wordt lekker opgefrist! Neig alleen wel naar heel veel donkere kleuren, gek is dat. Toch maar ook veel vrolijke kleuren aanschaffen!

 10. Sofie 27 april 2015 / 10:36

  Momenteel barst onze kast uit zijn voegen, dus ik ben heel blij dat we in het najaar verhuizen zodat we ook de grote wisseltruc kunnen gaan doen… Kleding op zolder, en meer ruimte beneden, heerlijk!

 11. Kim 27 april 2015 / 10:45

  Ik heb niet zo veel kleding dat het nodig is! Ik verhang alleen de vestjes. Ik ruil ze om met de “echt” zomerse dingen. Eigenlijk is dat niet nodig, want ik heb ruimte zat, maar het is voor het idee, haha. 🙂

  Fijne dag!

 12. Margot 27 april 2015 / 11:05

  Leuk om te zien! Ik laat eigenlijk altijd gewoon alles hangen.

 13. Shaz 27 april 2015 / 12:21

  Paar weken geleden had ik al mijn zomerkleding tevoorschijn gehaald. Ik heb al mijn oude winterkleding opgeborgen in koffers, zodat ik ruimte bespaar.

 14. Tiffany 27 april 2015 / 15:13

  Ik heb altijd alles in mijn kasten hangen. Wel zijn mijn kasten gesorteerd op soort kleding en op kleur. Hierdoor vind ik het niet nodig om voor seizoenen te wisselen. Ik denk dat ik ook niet wissel omdat ik 3 kasten heb, dus alles hangt al heel erg gesorteerd.

 15. Saar 27 april 2015 / 15:54

  Alle kleding die ik niet nodig heb, zit bij mij in een doos die ik opberg. Zo rond de tijd dat het weer begint aan te geven dat het tijd is voor de wisseltruc haal ik de doos boven, ruim mijn kledingkast uit, doe alle stukken die ik niet meer leuk vind weg en hang alle nieuwe seizoenskleding in de kast. Tussenseizoenskleding berg ik nooit op. Het is handig om als extra jasje of trui te gebruiken als het echt koud wordt of om als jasje te gebruiken als het in de zomer net iets te fris is 🙂

 16. Michelle 27 april 2015 / 15:56

  Ik doe dit dus echt nooit! Ik heb het in de zomer vaak genoeg koud en heb ook niet veel èchte zomerkleding. Eerder dingen die ik het hele jaar door in laagjes draag. Ik heb wel laatst mijn kledingkast opgeruimd met de KonMari methode. Marie Kondo verbiedt kleding apart opbergen ook haha.

 17. Chantal 30 april 2015 / 08:57

  Netjes! Ik heb dit twee weken terug op de Marie kondo manier gedaan. Drie vuilniszakken vol kleding weg 🙂

 18. Ilse 30 april 2015 / 16:26

  Hoi lisanne,

  Zit nu een programma te kijken op npo 2. De kennis van nu.
  Gaat over Lyme. Misschien heb je er wat aan.

  Groetjes Ilse

 19. Sarah 30 april 2015 / 17:43

  Slim dit! Moet ik misschien ook eens gaan doen. (gedwongen kleine) kledingkast is overvol altijd! En leuk he om oude nieuwe dingen terug te vinden op die manier 😀 Vroeger reisde ik veel en stonden bijna al mijn spullen in de opslag en bij anderen thuis. Als ik dan weer even in NL was en door alles heen ging was het net of ik aan het winkelen was met mijn eigen spullen!

 20. Tamarah 11 mei 2015 / 12:32

  Leuk om deze metamorfose te zien! Ik heb precies hetzelfde met kledinghangers.. het moeten in mijn kast allemaal dezelfde zijn voor het nette en overzichtelijke gevoel 😀 .

 21. Anneleen 16 mei 2015 / 17:17

  Leuk om zo’n kijkje te kunnen nemen in jouw kledingkast 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.