Veelgestelde vragen door (beginnende) bloggers

Ik doe het eens anders dan vorige twintig weken. Jep, dat lees je goed: mijn serie met blogtips bestaat inmiddels alweer uit 20 delen! Vandaag beantwoord ik een paar vragen die ik heel vaak krijg en die ik ook vaker langs zie komen in Facebook groepen waar bloggers bij elkaar komen. Lees mee!

veelgestelde-vragen-over--bloggen

Ik ben net begonnen met bloggen, hoe krijg ik meer bezoekers?

Daarover heb ik al een artikel geschreven! Als je blog helemaal net gestart bent zijn er een aantal dingen die je kan doen om meer bezoekers te krijgen. Je kan je dan wel suf bloggen, maar als er niemand iets leest dan gaan ze je artikels ook niet delen, etc. Dan kom je niet vooruit. Uiteindelijk gaat Google als het goed is je blog wel oppikken, maar je kan beter het geluk een handje te helpen als je net begonnen bent!

 • Laat op social media weten dat je een blog hebt. Zet je link overal in het stukje over jezelf, op Twitter, op Facebook, Google+, ga zo maar door. Als je ook je blogposts af en toe deelt zit je helemaal goed! Dan kan het bijna niet anders dat er wel iemand een kijkje op je blog gaat nemen!
  Verder zijn er op Facebook ook bepaalde groepen waarin je je blogposts kan delen. Zelf merk ik dat dat weinig uithaalt, daar zou ik mijn energie en tijd niet in steken. Maak dan liever een eigen pagina aan en zorg dat je daarop likes krijgt!
 • Uiteraard is het waardevol om te gaan commenten met je link (in het daarvoor bestemde vakje!) op andere blogs. Zorg dat je reacties een toegevoegde waarde hebben, op die manier heb je meer kans dat mensen doorklikken naar je site.

Misschien ligt het voor de hand, maar ik merk dat er ook veel bloggers zijn die dit niet doen, maar wel graag snel meer bezoekers willen. Echter zijn dit twee dingen die op de korte termijn werken. Om lezers op de lange termijn te krijgen zul je een leuk mens moeten zijn, kwaliteit kunnen leveren, een beetje SEO vriendelijk schrijven, en nouja… heel veel dingen, als je daar achter wil komen: lees al mijn blogtips!

Hoe kom ik aan gratis producten om te reviewen?

Wederom een veelgestelde vraag. Tenzij je blog een review-blog is raad ik je af om meteen op zoek te gaan naar gratis spullen, dat is totaal niet waar de focus hoort te liggen op een beginnende blog. Waarom?

 • Heel eerlijk: wil je de spullen omdat je die graag zelf wilt hebben, of wil je ze écht voor je blog? Als het je gaat om de kwaliteit van je blog, dan zijn mijn tips van toepassing. Gratis spullen zijn heel leuk, maar het is zonde om je blog daarvoor te gebruiken.
 • Eigen content is veel waardevoller: spullen die jij zelf koopt en waarover je uit jezelf schrijft zijn veel belangrijker dan iets wat je gratis krijgt om over te schrijven. Zet jezelf eens in de rol van lezer: een positieve review van een zelf gekocht product is toch veel meer waard?
 • Je bent niet meer onafhankelijk. De kracht van bloggen is juist het feit dat we onafhankelijk zijn, of in elk geval ooit waren. Door je meteen te focussen op spullen laat je dat wel heel gauw varen, dat is iets om over na te denken.
 • Schrijven over gekregen spullen heeft vaak geen toegevoegde waarde.

Heb je om de kwaliteit van je blog omhoog te brengen nu echt heel hard spullen nodig, dan kun je hierover verder nadenken. Stel jezelf de vraag: is mijn blog interessant voor degene die deze producten die ik nodig heb vertegenwoordigt en promoot?

Wanneer bedrijven of pr-bureaus producten opsturen naar bloggers dan is dit omdat ze weten dat die bloggers invloed hebben. Dat ze weten dat het daardoor verkocht gaat worden. Een klein beetje bluffen kan geen kwaad (je bent lang niet de enige die dit doet), maar houd jezelf niet voor de gek.

Verder is het een kwestie van zoeken naar pr-bureaus, rondmailen, contact maken, netwerken. Maar eerst goed nadenken voordat je dit doet dus!

Ik heb een blog, moet ik nu ook filmpjes maken op YouTube?

Gek genoeg ook vaak gehoord! Nee, dit hoeft helemaal niet. Een blog is niet minder goed wanneer er geen video’s op staan.

Ik denk dat mijn blog een goed voorbeeld is als we het hier over hebben. Ik denk dat veel mensen het wel leuk vinden mij op video gezien te hebben, maar dat ze net zo lief een geschreven artikel lezen. Het is helemaal niet iets wat verplicht is als je blogt, een geschreven blog is niet minder dan een video!

Kortom: doe lekker waar jij je goed bij voelt. Wil je het graag eens proberen: give it a try! Is het niks voor je? Echt waar, dat is helemaal geen probleem!

Een bedrijf wil een advertorial bij mij kopen, hoe veel moet ik daarvoor vragen?

Dat is een lastige! Ik heb het al eerder gezegd in het artikel over geld verdienen met bloggen: het maakt niet uit welk bedrag je vraagt, ze gaan zeggen dat het te duur is. Laat je niet gek maken door wat ze tegen je zeggen, baseer de prijs van je advertorials op andere dingen!

Je zou kunnen vergelijken met andere blogs, maar omdat elke website heel erg verschillend is dat wel lastig. Sommige bloggers denken dat het bepalen van een prijs alleen om statistieken: bezoekersaantallen gaat. Dat is echter helemaal niet zo. Natuurlijk speelt dit mee, maar denk bijvoorbeeld ook aan het percentage lezers dat het product gaat aanschaffen.

Bijvoorbeeld: Wanneer je met een luxeproduct adverteert op een website van een tienermeisje die nog naar school gaat is de kans klein dat er veel verkocht wordt. Gaat het om een blog voor miljonairs dan is die kans natuurlijk vele malen groter. Maar ook: in hoeverre vertrouwt de lezer de blogger? Dat speelt natuurlijk ook mee! Alle redenen waardoor er meer verkocht kan worden maakt een advertorial meer geld waard.

Kortom, een prijs is lastig te bepalen, daar kan ik je geen handleiding voor geven. Maar ik wil wel zeggen: vraag op zijn minst 50 euro, onafhankelijk van hoe klein je blog is. Als er wat content op je blog staat is dat het echt waard! Laat je niet vertellen dat dat niet zo is, want het is wél zo. Misschien is dit materiaal voor een uitgebreider blogje, haha.

Zo, weer een boel antwoorden! Ik hoop dat ik op deze manier weer iets heb duidelijk gemaakt. Nu kan ik als ik deze vragen weer krijg mooi dit artikel sturen, haha. Als je nog meer vragen hebt voor een eventuele volgende keer dat ik zo’n artikel maak, stel ze in de comments! Hoe denk jij over deze veelgestelde vragen, zou jij ze anders beantwoorden?

Deze blogtips wil je misschien ook lezen:

79 reacties

 1. JOyce 2 maart 2014 / 07:39

  Wederom weer een erg goed artikel! Al merk ik wel dat mensen baat hebben bij producten die ik review. Niet alle natuurlijk maar wel een aantal

 2. Meike 2 maart 2014 / 07:53

  Handig artikel weer Lisanne! Ik haal er enorm veel uit als beginnende blogger, net als veel anderen denk ik. Sowieso is het fijn om te weten dat we allemaal zo zijn begonnen!

 3. Sanne 2 maart 2014 / 07:55

  Duidelijk verhaal zeg! Heb nog een andere vraag, ga jezelf op zoek naar adverteerders voor je blog of doe je dat via pr-bureaus? Super leuke serie dit!

 4. Jess 2 maart 2014 / 08:00

  Handige tips. Dit zijn idd dingen denk ik die bij veel bloggers spelen.

 5. Tess 2 maart 2014 / 08:32

  Weer super handige tips! Hier heb ik echt iets aan als beginnende blogger hihi, dankje!

 6. Sofie 2 maart 2014 / 08:40

  Leuk artikel met goede tips! Ik denk dat beginners zich dit inderdaad veel afvragen.

 7. Elize 2 maart 2014 / 09:03

  Handig artikel weer! Ik ben echt dol op je blogtips artikelen! Wat betreft gratis spullen… Aan de ene kant is het leuk, aan de andere kant wil ik het ook eerlijk zeggen als ik een product echt niks vind. En dat zou ik veel moeilijker vinden als ik iets gratis opgestuurd had gekregen om er iets over te schrijven. Af en toe lees ik wel eens een review van iemand die het product gekregen heeft, waarbij het op het eerste gezicht wel positief lijkt maar als je door de regels doorleest is het helemaal niet zo positief. Zo wil ik niet bloggen…

  • Lelie - A Bouquet of Buttons 2 maart 2014 / 17:58

   Ik hoor ook vaak van mensen dat ze mailen naar het bedrijf dat ze het niet zo goed vinden en dan overeenkomen dat je er niets meer over hoeft te schrijven.

   • Lisanneleeft 2 maart 2014 / 20:47

    Denk dat het wel heel goed kan werken, dat is eigenlijk ook zoals het zou moeten zijn! Maar denk dat weinig bloggers het op die manier kunnen/durven doen.

 8. Beautydagboek 2 maart 2014 / 09:03

  Je schrijft nuttige artikelen Lisanne! Ik denk dat velen hier wat aan hebben.

 9. Kelly Caresse 2 maart 2014 / 09:03

  Wat een handig en helder artikel weer Lisanne! Wauw deel je de blogtips al 20 weken? Ik heb veel aan jouw tips gehad, ik heb je laatst gesproken over de tarieven voor advertorials en daar heb ok ook veel aan gehad, goed dat je het hier ook aandraagt. Ik review niet vaak producten omdat ik niet zo hou van review blogs, ik probeer maximaal eens per 2 weken een review te doen maar dan het liefst met een zelfgekocht product of iets waar ik echt achtersta, als het via bedrijven gaat verbind ik er liever een winactie aan om het voor de lezer interessanter te maken 🙂

 10. Kirsty 2 maart 2014 / 09:04

  Handig artikel! Ik merk zelf dat ik vaak te weinig te vragen voor een advertorial, maar daar probeer ik nu wel wat strenger in te worden.

 11. Martina 2 maart 2014 / 09:15

  De Laatste vraag vind ik heel boeiend en heb ik zeker wat aan!

 12. Susanne 2 maart 2014 / 09:17

  Weer super handig. Ik houuuu van deze artikelen haha. Ik wil nog heeeeel graag informatie over het overstappen van de gratis versie van wordpress naar een eigen domein en hosting. Ik ben totaal niet technisch aangelegd dus ik weet ook niet goed hoe ik moet beginnen, wat een goede maar goedkope hosting is etc. Daar zou ik veel aan hebben!

 13. Lelie - A Bouquet of Buttons 2 maart 2014 / 09:22

  Leuk artikel! Ik ben benieuwd naar het volledige artikel over advertorials. Ik wil toch nog iets toevoegen over het posten op groepen in facebook. Ik merk weinig van groepen a la “post je blog hier dan gaan wie allemaal lekker gezellig lezen!”, maar ik blof over kleding, maken en ik ben actief in een paar groepen daarover. Ik post daar als ik een nieuw artikel is, of als ik er een foto op zet van mijn nieuwe maaksel zet ik een link naar de blogpost erbij en verwijs ik hen naar daar voor meer info over bijvoorbeeld, de stof, patronen, aanpassingen etc. Ik heb natuurlijk een blog waarvoor er zo’n groepen zijn op facebook, maar waarschijnlijk zijn er ook zo nog vele andere over andere onderwerpen. Kijk gewoon uit dat je de groep niet plat spamt. Ik post max 2 links per week op zo’n groep en dat zijn dan giga pieken in m’n statistieken en op die dagen merk ik ook nieuwe likes op mijn facebookpagina en nieuwe m’n volgers.

  • Lisanneleeft 2 maart 2014 / 20:45

   Ik kan me voorstellen dat het in zo’n geval juist wel heel goed werkt. Ook omdat je simpelweg iets waardevols toevoegt aan zo’n groep!
   Dus je hebt wel een punt: binnen sommige niches kan het ongetwijfeld wel goed werken! Maar dan niet in blog-dump groepen, maar in speciale groepen waar gewoon info wordt uitgewisseld 🙂

   • Lelie - A Bouquet of Buttons 4 maart 2014 / 09:01

    Blog dump groepen werken echt niet. Ik steek mijn tijd er ook niet meer in. Ik heb er wel eentje gemaakt specifiek voor naaiblogs, en dat is erg enthousiast onthaald, ook bij lezer. Dus wie weet dat ook zo’n dumpgroepen wel werken, maar wederom, het moet voldoende niche zijn anders haken mensen af.

 14. MySimplySpecial 2 maart 2014 / 09:43

  Handige tips weer! Vooral die laatste vraag is iets waar ik ook over na loop te denken.

 15. Bibian 2 maart 2014 / 09:55

  Handig overzichtje weer, en ik moest soms best lachen. Sommige dingen zijn gewoon heel herkenbaar haha. Deze blogs vind ik heel erg interessant Lisanne, super fijn. Liefs

 16. Petra 2 maart 2014 / 10:11

  Dank je wel weer voor de handige tips weer!

 17. Rosa 2 maart 2014 / 10:12

  Ik heb me ooit suf gezocht naar een antwoord op de laatate vraag, echt heel waardevol dat je dit artikel hebt geschreven! ondanks dat ik steeds meer leer over bloggen, vind ik de basis tips nog steeds heel nuttig en leuk om te lezen!

 18. Simone 2 maart 2014 / 10:20

  Leuk artikel, al heb ik de tips niet echt nodig als blogger die 2 jaar blogt ^^

 19. Lenneke 2 maart 2014 / 10:22

  Haha, ik vind het ook altijd zo mooi als bedrijven zeggen dat je te veel geld vraagt… Goede tips, Lisanne. Vind het een erg goede serie!

 20. Manon 2 maart 2014 / 10:24

  Fijne blogtips weer :)! Ik heb er echt wat aan elke keer als ik ze lees!

 21. Judith 2 maart 2014 / 10:38

  Bedankt voor al je tips! Ik zou persoonlijk iets hebben aan tips om van een site met .wordpress.com of .blogspot.com naar een eigen domein (dus gewoon .nl) te gaan. Welke dingen moet je doen en hoe moet je het precies doen? 😀

 22. Dionne 2 maart 2014 / 10:49

  Wat een boel handige tips en weetjes. Mensen moeten dankbaar met jou zijn dat je iedere keer van zo’n goede posts schrijft!

 23. Rosalie 2 maart 2014 / 10:50

  Jeetje alweer 20 weken verder, dat gaat echt snel hé!

 24. Iris 2 maart 2014 / 11:04

  Wat een handig artikel weer. Had laatst al wat van je andere tips doorgelezen en kwam nu weer wat dingen daaruit tegen maar alsnog fijn om het nog is te zien. Heel handig voor mij, als beginnende blogger, om nog wat tips te lezen.

 25. Yvonne 2 maart 2014 / 11:07

  Leuk om hierover te lezen. Handige tips idd, ook voor mijzelf, thanks! Toch moet ik bekennen dat bezoekers krijgen door zoveel mogelijk op andere blogs te reageren, mij enorm tegen staat en ik daar niet meer aan mee doe. Ik zie dat veel bloggers dat wel doen en met succes maar in mijn ogen gaat t echt nergens over. Als mensen je blog interessant vinden dan lezen ze het uiteindelijk wel. My 2 cents;)

  • Lisanneleeft 2 maart 2014 / 12:36

   Maar dan moeten ze je blog eerst wel kunnen vinden, dat is mijn punt. Als je 0 bezoekers hebt kunnen je bezoekers ook niet terug komen omdat ze het zo leuk vinden, want er is niemand die je blog gezien heeft!

   • Yvonne 2 maart 2014 / 17:26

    Dat is zeker waar en andere blogs bezoeken is ook hartstikke leuk en inspirerend. Ik snap jouw punt hoor, liet me even gaan.

 26. Mandy 2 maart 2014 / 11:33

  Goede tips weer, met name de laatste is er een die ik soms lastig vind.

 27. Marion 2 maart 2014 / 11:39

  Hoe vaker ik over dit onderwerp lees, hoe meer ik er naar neig om mijn blogje maar lekker klein en voor mezelf te houden. Ben heel blij met de tips hoor, zo bedoel ik het niet. Ik zou zo bang zijn dat de lol, de ontspanning eraf gaat als je met zoveel dingen rekening moet houden en dat de focus veel meer op andere dingen komt te liggen dan op het schrijven zelf. Ach, wie weet in de toekomst. Succes, Lisanne! Wens je een goede week!

  • Lisanneleeft 2 maart 2014 / 12:34

   Dat klinkt wel herkenbaar hoor! Je begint (als het goed is) omdat je schrijven leuk vindt en bloggen je leuk lijkt. Als er allemaal ‘kansen’ om de hoek komen kijken kan dat leuk zijn, maar dat was niet waarom je ooit begon…

 28. Amber 2 maart 2014 / 11:50

  Heel leuk en handig artikel! Ik wil graag ook wel wat meer bezoekers, ik heb mijn blog nu al meer dan een jaar en plaats elke dag een artikel… De laatste tijd groeit het wel een beetje, maar ik zie dat bv. mijn vriendin, die bijna nooit een artikel plaatst op haar blog (max. 1x per week), al 30 volgers meer heeft. Soms is dat wel vernederend, want ik steek écht veel tijd in mijn blog, maar ja, zij heeft gewoon geluk gehad denk ik. Niet dat ik het haar niet gun hoor!
  <3<3

 29. Hester 2 maart 2014 / 12:13

  Oeh ik vraag vaak net iets minder dan €50, maar aan de andere kant vind ik het wel slecht dat mijn tarief een jaar geleden hetzelfde was als nu dus als ik weer eens een opdracht krijg (is echt heel stil de laatste tijd, ligt dat aan mijn blog of …?) vraag ik misschien eens wat meer. Onderhandelen is toch ook altijd wel leuk, haha. Goede antwoorden!

 30. Luuke 2 maart 2014 / 12:14

  Handig artikel! Ook erg leuk dat je tips geeft. Ik wil heel graag geld verdienen met blog, maar ik denk dat ik daar nog te weinig volgers voor heb of maakt dat niks uit? :s

 31. Evelien 2 maart 2014 / 12:23

  Oh wat een fijn artikel weer! Ik vind deze tips altijd zo handig. 🙂

 32. Manon 2 maart 2014 / 12:26

  Ik heb heel veel gehad aan je artikels echt super handige tips en waar ook nog!

 33. Fleur 2 maart 2014 / 12:27

  Het bepalen wat je vraagt voor een advertorial vind ik nog het aller lastigste. Weer een goed geschreven artikel!

 34. Stephanie 2 maart 2014 / 12:48

  Wat een fijn artikel weer. Ik merk bij mezelf dat ik het altijd heel lastig vind om hoog in te zetten bij een advertorial. Ik voel me dan een beetje schuldig ofzo haha. Maar je hebt wel echt gelijk, dus vanaf nu ga ik er op letten en gewoon net wat meer vragen dan normaal.

 35. Tess Evea 2 maart 2014 / 13:20

  Al blog ik ondertussen bijna een jaar, het is wel prettig om dit soort dingen te lezen en de blogserie van je volg ik ook al sinds het begin. 🙂

 36. Fleur 2 maart 2014 / 15:16

  Wat een fijn artikel Lisanne!
  Ik denk dat het ook gewoon heel veel met geduld en regelmaat te maken heeft.
  Want als je iets wilt of doet omdat je het leuk vind, dan is het vaak geen eendagsvlieg en besteed je er sneller meer tijd aan waardoor je geduld opwekt en tegelijkertijd ook regelmaat (in de meeste gevallen dan). En dan komt de rest, net wat jij zeg, vanzelf wel!

 37. Tamarah 2 maart 2014 / 16:20

  Wat een goed en fijn artikel! Zeker waardevolle tips waar ik wat mee kan! Thanks Lisanne!

 38. Sander 2 maart 2014 / 17:27

  Goed artikel! Ik ben even alle gerelateerde artikelen aan het doorbladeren en die zijn stuk voor stuk erg handig!

 39. Sanne Marlijn 2 maart 2014 / 17:27

  Wat weer een mega handig artikel! Ik hoop dat je nog genoeg inspiratie hebt om nog veel meer van dit soort artikelen te blijven publiceren. Grappig om te zien dat eigenlijk steeds dezelfde thema’s naar voren komen waar onduidelijkheid over bestaat (zoals prijs voor een advertorial, SEO instellingen, meer bezoekers genereren). Je laat duidelijk zien dat je er verstand van hebt en ik vind je een ontzettend goede raadgever op dit gebied.

 40. Mandy 2 maart 2014 / 17:50

  Fijne tips weer! Ik moet nog steeds goed uitzoeken hoe het werkt met SEO instellingen.

 41. Esmay 2 maart 2014 / 18:57

  50 euro vind ik best wel veel geld voor een advertorial als je een beginnende blog hebt. Denk ook niet dat je dat moet doen, want dan haken adverteerders sowieso af.
  Ik vind het trouwens wel tof van je dat je al deze blogposts maakt, denk dat veel beginnende bloggers er wat aan hebben 🙂

  • Lisanneleeft 2 maart 2014 / 20:40

   Je moet de blogpost ook nog schrijven he! Als je kijkt naar een fulltime minimumloon en de tijd die je nodig hebt om een advertorial te schrijven, dan is alleen je artikel al gauw 50 euro waard.
   En ja, je gaat er ongetwijfeld adverteerders mee afschrikken, maar liever dat dan je blog in de uitverkoop gooien. Ik bedoel: als je kan kiezen tussen 4 advertorials waarvoor je elk 50 euro krijgt, of eentje waarvoor je 200 euro krijgt, waar kies je dan voor?
   Adverteerders maken misbruik van bloggers op deze manier, en het is heel zonde dat bloggers meegaan in hun ‘veel te duur’ uitspraken. Zelfs ik krijg aanbiedingen met de boodschap dat hun budget niet hoger gaat dan 40 euro per advertorial. Dat zegt helemaal niets over mijn prijzen, des te meer over de adverteerders, daar kun je het niet mee oneens zijn, toch? 😛
   Vooral als je wordpress gebruikt (vanwege de SEO) is een advertorial op een blog vol content NOOIT minder dan 50 euro waard.

 42. Tiffany 2 maart 2014 / 19:10

  Wat een handig artikel! Ik ben blij dat je het ook hebt gehad over de filmpjes. Ik denk dat ik er nog even mee wacht. Ik heb geen probleem met dingen te doen voor de camera, maar het praten is er mij nog wat teveel aan. Ik vind me zo vreemd klinken, en ik praat ook te gemaakt volgens mij. Iets wat nog niet met de wijde wereld gedeeld hoeft te worden! 😀 Ik wacht dus nog eventjes af.

  Heel leuk dat je een prijs vermeld bij die advertorial. Dat kleine blogs met wat content toch ook 50 euro minstens moeten vragen. Ik had hier geen flauw idee van, wat je kan vragen, wat het minimum is… Fijn dat je deze blogtips blijft opsommen voor ons, dankjewel! 🙂

 43. Stephanie 2 maart 2014 / 19:14

  Ik vind dat je sowieso niet aan advertorials moet beginnen als beginner zijnde.

  En ook niet moet bloggen om het geld en de gratis spullen.

  • Lisanneleeft 2 maart 2014 / 20:33

   Ik vind dat het geen kwaad kan, zo lang je je blog maar niet in de uitverkoop gooit 🙂 Er moeten natuurlijk geen rare verhoudingen komen waardoor advertorials erg storend gaan worden. Maar dat is bij een grotere blog exact zo!
   En wat betreft de spullen: vandaar ook mijn focus op kwaliteit van je blog, niet op de spullen.

 44. eline 2 maart 2014 / 19:19

  Handig artikel, vooral hoe je meer bezoekers krijgt. Ik blog niet om veel bezoekers te krijgen, maar het is natuurlijk wel motiverender als er überhaupt mensen op je blog komen.

 45. Miranda 2 maart 2014 / 19:41

  Wederom een handig artikel. Ik vind het persoonlijk wel fijn dat er product reviews zijn, vooral bij dingen die ik zelf niet snel zou kopen vanwege de prijs is het fijn om eerst het een en ander na te kunnen lezen. Ik doe het zelf ook weleens maar alleen met producten die ik zelf koop en gebruik of als ze in een pakket zitten die ik gewonnen heb.

  • Lisanneleeft 2 maart 2014 / 20:31

   Ben ik het wel mee eens, maar ik lees liever de mening van een blogger die ik langer ken, waarvan ik weet dat ze eerlijk is & die meer spullen opgestuurd krijgt en daar ook weleens negatief over schrijft; zodat je weet dat het niet een positieve review is omdat het gekregen spullen zijn.
   Dus een grote waarde op een beginnende blog vind ik het nog niet!

 46. Chantal 2 maart 2014 / 21:18

  Fijne tips weer! De meeste zijn (nog niet) van toepassing op mijn blog, maar ik houd ze in mijn achterhoofd 😉

 47. Miss Happinez 2 maart 2014 / 21:45

  Super handig artikel! Van de meeste tips was ik me al bewust, maar het blijft fijn om dit soort artikelen te lezen om nog meer te leren over het bloggen 🙂

 48. Kim / Vintage & Beauty 3 maart 2014 / 09:08

  Wat leuk weer om te lezen! Goed dat je dit met ons deelt. Ik begrijp zelf het SEO gebeuren nog niet. Ga me daar nog even in verdiepen. Ik tag namelijk wel een aantal dingen in mijn post maar weet niet of ik het zo nu goed doe zeg maar.

 49. Esther 3 maart 2014 / 09:47

  Grappig Lisanne, elke keer als ik weer op zoek ben naar nieuwe tips, post jij er weer een aantal! De andere blogtips lees ik ook nog vaak terug. Mijn blog bestaat pas twee maanden en nu lukt het regelmatig om elke dag wat te publiceren, maar daarbij ben ik ook nog elke dag op zoek naar verbetering. Nu twijfel ik eigenlijk of ik wel een goede keuze heb gemaakt door voor Blogger te kiezen. Jij richt je vooral op WordPress en het lijkt net of daarbij veel meer mogelijkheden zijn. Klopt dat? Is het lastig om dit om te zetten?

 50. Modenise.nl 4 maart 2014 / 13:01

  Bedankt voor de handige tips!

 51. Suzanne 5 maart 2014 / 22:07

  Bedankt voor je super tips! Ik heb weer genoeg stof tot nadenken haha.
  Ik blijf het lastig vinden die bedrijven die je gaan benaderen voor samenwerkingen etc.

 52. Tommie 7 maart 2014 / 16:54

  Hey Lisanne! Ik ben een artikel aan het schrijven over hoe je op een “grove” manier aan meer traffic kan komen voor je blog. Nu wil ik de nette manier wel uitleggen maar zo te zien kan ik voor dat gedeelte de bezoekers beter doorsturen naar een van deze uitgebreide artikelen! Groetjes Tommie

   • Tommie 12 maart 2014 / 19:46

    Geen nette manier om likes te krijgen op Facebook, meer abonnees op YouTube en meer Twitter volgers en bezoekers op je blog. Uiteraard zijn dit dummies, ben er geen voorstander van maar wil wel laten zien als je dit wilt, hoe je dit kunt doen.

    Dus voor de correcte uitleg zou ik een linkje willen plaatsen naar een van deze artikelen.

    • Lisanneleeft 12 maart 2014 / 20:13

     Kom maar op met je linkje, ben benieuwd! 🙂
     Zo lang het een waardevolle toevoeging is mag je gewoon links plaatsen in de comments, dat is geen probleem!

 53. Mandy 7 maart 2014 / 18:17

  Dit zijn erg handige tips, vooral over die advertorials. Toen ik net begon had ik geen flauw idee hoeveel ik voor een advertorial moest vragen. Ik was bang dat ik te veel zou vragen en dat het bedrijf dan zou afhaken, dus ik noemde telkens zomaar een bedrag, dat veeel lager was dan de 50 euro die jij noemt. Zonde, haha maar tegenwoordig doe ik dat dan ook niet meer!

 54. Nathalie 8 maart 2014 / 23:42

  Heel erg handige tips, ik blog zelf al een hele tijd, maar ben eigenlijk nog maar pas begonnen om het over een iets professionele boeg te gooien en dan komen jouw tips toch goed van pas. Advertorials heb ik nog niet gedaan, maar ook omdat ik helemaal geen idee had wat ik ervoor moet vragen en al lijkt €50 me ook vrij veel, nu heb ik er tenminste een idee van, dus dankjewel! 🙂

  Wat betreft de filmpjes, ik heb me ook al lang en veel zitten afvragen of ik het erop zou wagen, maar heb het tot hiertoe toch niet aangedurfd, ik voel me nogal ongemakkelijk met het idee van filmpjes van mezelf, die iedereen zomaar kan zien, op het worldwideweb te gooien, al heb ik totaal geen problemen met foto’s, dus ik denk dat het vooral belangrijk is hoe je je er zelf bij voelt. Voelt het niet goed? Doe het dan niet. Het is leuk om filmpjes te zien maar of het nu echt iets bijdraagt aan je blog, ik denk het niet,want van een geschreven tutorial of een fototutorial kan je tenslotte ook veel leren… 😉

  Nogmaals, handige post! Dankjewel! 🙂

  Liefs,
  Nathalie

 55. Emma 15 mei 2014 / 17:02

  Je hebt echt een handige blogsite, haha. Dankjewel voor al je tips, ik ga er zeker gebruik van maken! Xx

 56. julia 26 november 2014 / 18:59

  Mooi artikel!
  Je schrijft heel netjes en ervaren!
  xx

 57. Daniekityourself 5 maart 2015 / 20:00

  Hoi, ik heb zelf ook een blog, en ik vind dit echt heel leuk hoe je verschillende dingen behandeld/verteld voor mensen die net beginnen met bloggen.

  echt top xx

 58. Marlies 1 oktober 2017 / 17:13

  Hey Lisanne,
  Ik kende je blog nog niet, maar ik ben heel blij dat ik je toch ontdekt heb! Leuke content schrijf je zeg! Ik vind je serie over bloggen ook erg leuk! Ik heb zelf ook en blog en ben nog steeds aan het uitvinden welke kant ik een beetje op wil etc. Ik begin er wel steeds meer plezier in te krijgen dus het komt vast goed! Zeker nu ik steeds meer een richting kies waarover ik wil schrijven!
  Liefs, Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.