Vergeet deze 5 dingen niet als je gaat verhuizen

Wij zijn dit jaar van Den Helder verhuisd naar Alkmaar. Dat was een hele uitdaging! Ik ging van een huis in mijn eentje naar samenwonen met Bernard. De verhuizing ging super vlot, maar dat kwam omdat we van tevoren een aantal dingen geregeld hadden. Ik deel graag mijn tips met je!

In deze dozen zaten spullen die ik weg deed. Extra tip: neem geen spullen mee die je niet meer nodig hebt of die niet in je huis passen!

Inpakken met structuur

Inmiddels ben ik vier keer in mijn leven verhuisd, ik ben geen expert, maar ook geen groentje. Inpakken met structuur heb ik geleerd door het eerst een aantal keer verkeerd te doen, haha.

Als je al je spullen gaat inpakken, bedenk dan van tevoren naar welke kamer het moet. Geef elke kamer een kleur, dan gaat alles nog vlotter. Zo weten de verhuizers precies waar de dozen heen moeten en heb jij alles meteen op de juiste plek. Niets is vervelender dan tijdens het uitpakken ineens allemaal dozen van beneden naar zolder te moeten sjouwen, of andersom. Ik vind het heel fijn als alles in de juiste kamer staat!

Daarnaast schrijf ik altijd vrij precies op wat er in een doos zit. Zo hoef je geen dozen te doorzoeken als je iets specifieks nodig hebt.

Doordat ik alles zo gestructureerd had ingepakt kon ik ook alles gestructureerd uitpakken. Binnen een week waren beneden alle dozen uitgepakt. Alleen op zolder liggen nog wat seizoensdozen die nog niet zijn uitgepakt.

Verzorg je verhuizers goed

Wij hebben voor het verhuizen van de grote meubels een verhuisbedrijf ingeschakeld, dat was erg prettig. Maar er kwamen ook een aantal mensen helpen. Ik vind het zelf heel prettig om van tevoren te bedenken hoe ik deze mensen zo blij mogelijk houd.

Met een lekkere lunch en/of diner bijvoorbeeld. Het wordt heel erg gewaardeerd als er geholpen wordt, dat mogen ze ook merken!

Regel je internet

De eerste nacht in je nieuwe huis is even wennen, maar om meteen goede wifi in je huis te hebben, dat is superfijn! Regel daarom van tevoren je internet. Je kan aan de hand van je adres van tevoren al zien welke snelheden internet er beschikbaar zijn en bijvoorbeeld of er een glasvezelaansluiting is, dat is super handig om van tevoren te weten.

Je kan hier internet abonnementen vergelijken, het loont echt. Kijk naar de kwaliteit en de snelheid, maar natuurlijk ook naar de prijs. Hetzelfde geldt voor glasvezel vergelijken, kijk of het op jouw nieuwe adres beschikbaar is.

Het is maar heel even werk om naar Prijsvergelijken te kijken, want je kan in een oogopslag zien wat de opties zijn. Naast de verschillende opties qua snelheid kun je ook makkelijk de keuze maken uit de voordeligste optie. Doe dit van tevoren zodat je abonnement in kan gaan op de dag dat je er gaat wonen.

Vergeet je verzekeringen niet

Hetzelfde geldt voor je verzekeringen. Zorg dat je huis goed verzekerd is! Je weet nooit wat er gebeurt, zeker niet in een huis dat je nog niet kent. Denk bijvoorbeeld aan stormschade, dat heb je zelf niet in de hand. Of nog erger, brand! Brand in huis is verschrikkelijk, maar brand in huis zonder verzekering lijkt me helemaal een nachtmerrie.

Maar ook: wat gebeurt er als een van de twee overlijdt? Daar kun je ook een verzekering voor afsluiten, zodat je minder zorgen hebt wanneer er zoiets naars gebeurt.

Wij hebben ons voor onze verzekeringen laten adviseren bij onze financieel adviseur. Vooral de eerste categorie verzekeringen kun je gemakkelijk bij een verzekeraar afsluiten zonder dat daar een adviseur tussen komt.

Geniet van je nieuwe huis

De eerste dagen in je nieuwe huis zijn echt heel bijzonder. Probeer stil te staan bij alle eerste keren in je nieuwe huis. En geniet ervan!

Heb jij nog tips voor een verhuizing?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.