Vergelijking van 6 populaire bullet journals – ik deed het!

De bullet journals die ik in deze video test had ik allemaal in huis omdat ik ze zo interessant vond. Sommige super budget bullet journals, andere wat meer luxe bullet journals. En naast de blanco boekjes ook de bullet journals voor beginners met extra uitleg. Altijd handig als je nog niet zo goed snapt hoe het systeem werkt of als je er nóg beter in wil worden en er nog veelzijdiger mee aan de slag gaat.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

De bullet journals die ik noem in de video:

De Micron pennen kun je ook bij Bol.com kopen, maar een goede prijs heb ik nog niet gevonden. Dan kun je ze beter kopen bij Postenpapier.nl (15% korting met de code lisanneleeft) of gewoon bij de Bruna of andere boekhandel.

De originele bullet journal video

Deze bedenker krijgt veel te weinig credits, eigenlijk. Iedereen noemt zijn boekje maar een bullet journal, terwijl hij dit bedacht! Ik vind de eerste video nog steeds zó fijn kort maar bondig en gewoon helemaal duidelijk.

Bullet journal uitleg in het Nederlands

Ik kan me voorstellen dat je na het kijken van de korte video hierboven nog graag iets naleest in het Nederlands, als je Engels misschien iets minder is. Dat kan, hier is mijn Nederlandstalige bullet journal uitleg.

Meedoen met de winactie

 • Mail je naam en adresgegevens naar win@lisanneleeft.nl
 • Titel van je mail: Bullet journal
 • Laat in je mail weten op welke kanalen je mij volgt (Youtube, Instagram, mijn blog Lisanneleeft.nl, Facebook, ergens anders? Let me know!)
 • Dat was alles, klaar!

Na de actie worden alle gegevens verwijderd, deze worden enkel en alleen voor deze actie gebruikt. Meedoen kan als je in Nederland of België woont, tot en met zaterdag 31 maart.

Gebruik jij ook een bullet journal? En welke uit de video is jouw favoriet?

 Deze blopgost kan affiliate links bevatten. Weten wat dat is?

12 reacties

 1. Jantine 23 maart 2018 / 10:24

  Nou, ik heb een mailtje gestuurd hoor 🙂
  Volgens mij ben ik ooit ook door jou begonnen, in een schriftje inderdaad. Nu heb ik een Leuchtturm1917 liggen die ik echt als bullet journal gebruik, en een van de Action voor mijn schrijfproject. Die vind ik inderdaad wel fijner als het gaat om ghosting en zo. Bij mij is hij nog niet kapot, maar zo lang/veel heb ik hem dan ook nog niet gebruikt. Ik denk dat ik wel de Leuchtturm vol zou maken voor ik een nieuwe zou beginnen.

 2. Daniëlle 23 maart 2018 / 12:21

  Echt een hele handige video! Ik ben zelf pas een tijdje geleden begonnen in een schriftje dus ik heb een mailtje gestuurd! Ik wil nog een “echte” bujo gaan kopen en deze video helpt zeker bij het maken van een keuze welke!

 3. Sushy 23 maart 2018 / 15:54

  Ik gebruikt geen bullet journals, maar wel schetsboeken.

 4. Olga // Daar Was Eens 25 maart 2018 / 18:40

  Volgens mij kwam ik ook via jouw blog bij dat filmpje uit ooit. Heb nog een tijdje op die manier dingen voor mijn studie ingevuld. Dat is al van jaren terug, dus wat je zegt: het bestaat al veel langer dan wij denken.

 5. Jacqueline 25 maart 2018 / 21:32

  Ik geloof niet dat het wat voor mij is, een bullet journal bijhouden. Maar ik heb wel verschillende notitieboekjes waar ik van alles in schrijf. En die liggende versie vind ik wel wat!

 6. Leonie 25 maart 2018 / 21:34

  Ik ben ook al een tijdje bezig met bullet journaling, misschien zelfs wel door een blog van jou. Ik had eerst een boek met lijntjes, maar ben al snel overgestapt op puntjes. Werkt veel prettiger inderdaad! Ik heb eerst de Mijn bullet journal gehad, die vond ik heel fijn. Nu heb ik er een van Inspirerend leven, die is mogelijk nog prettiger. Die van de Action ben ik heel benieuwd naar, ik wil er een selfcare journal van gaan maken.

 7. Displays laten maken 26 maart 2018 / 10:59

  Leuk om te lezen dat de bullet journals nog steeds populair zijn (en worden gepromote 😉 ).
  Noteer je ook wel eens op een kleine tablet of gebeurt dat niet meer?

 8. Annelies 27 maart 2018 / 08:41

  Intressant. Ik ga het miss ook bijhouden. Lijkt me leuk.

 9. Bianca Schrijft 28 maart 2018 / 17:18

  Sinds begin/midden februari begonnen met een bullet journal van de action, al doen ik maar wat. Er staan niet perse veel lijstjes en planningen in, wel veel creatieve uitspatting. Vandaag met de Ali sale nog 2 notebooks, waarvan 1 bujo besteld. Ik ben razend benieuwd naar die kwaliteit.

 10. Bianca Schrijft 28 maart 2018 / 17:18

  Sinds begin/midden februari begonnen met een bullet journal van de action, al doen ik maar wat. Er staan niet perse veel lijstjes en planningen in, wel veel creatieve uitspatting. Vandaag met de Ali sale nog 2 notebooks, waarvan 1 bujo besteld. Ik ben razend benieuwd naar die kwaliteit.

 11. Jennifer 30 maart 2018 / 14:12

  Leuk om te zien dat je echt weer video’s maakt! Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar dat boekje van de Xenos, lekker handzaam voor in mijn tas. Ik zie dat ik nog op tijd ben voor de winactie, dus ik ga snel even een mailtje sturen. Groetjes!

 12. Yoni 17 april 2018 / 18:27

  Ik heb ook een beperking, en vind het heel mooi hoe jij alles beschrijft, Ik vind het fijn om mijn gevoelens op te schrijven in mijn blog, soms is alles opschrijven makkelijker als echt met iemand in gesprek gaan. Ga zo door meid! xxYoni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.