Versier je wereld! Leer tekenen met Masja

Kleurboeken voor volwassenen? Leuk, lekker verstand op nul en kleuren! Maar wat nu als je voor jezelf een toffe kleurplaat kunt maken? Op élk papier dat je wilt en in te kleuren met de spullen die je wilt (aquarelliefhebber hier!). Dat leert Masja, die al veel kleurboeken voor volwassenen maakte en verkocht, je in het boek Versier je wereld. Ik was wel erg benieuwd naar deze manier van tekenen, het is toch anders dan realistisch tekenen. En dát is juist wat mij aanspreekt!

De cover van het boek vind ik al mooi, maar als je eenmaal in het boek kijkt word je nog blijer.

Misschien ken je Masja van den Berg al wel van haar kleurboeken! Nu dus het nieuwe boek…

Zó veel inspiratie! Alleen al van deze pagina krijg ik zin om aan de slag te gaan. Lekker bloemen tekenen! Bloemen tekenen (en schilderen) is wel iets wat ik heel graag doe, juist omdat het je zo veel vrijheid geeft en het niet perfect hoeft. Maar dat maakt ook dat je oneindig veel nieuwe manieren kan leren. En daar helpt Masja een handje bij!

Hoe dan? Denk bijvoorbeeld aan iets heel simpels als deze blaadjes! Een simpel vaasje bloemen tekenen is erg makkelijk, maar deze wordt nog net even leuker wanneer je er mooie bladeren aan toevoegt. En aan al die verschillende vormen denk je misschien uit jezelf niet zo snel, tenzij je gaan natekenen. En dat is zo leuk aan dit boek: het realistische wordt achterwege gelaten en je kan je helemaal mee laten slepen door je eigen fantasie en met deze technieken maken wat jíj wilt!

Hangers maken aan wat je al hebt gemaakt. Het is zo simpel, maar je moet maar op het idee komen?!

Heel erg fijn aan het boek vind ik overigens dat hij mooi plat blijft liggen en dat de pagina’s van erg mooi dik papier zijn.

Wederom iets wat zo leuk en makkelijk is, maar wat je zelf niet bedenkt. Ook hiermee kun je weer alle kanten mee op. Zo leuk! Ik weet zeker dat mensen die graag bezig zijn in kleurboeken voor volwassenen hier ook enthousiast van zullen worden. En echt waar, denk niet dat je het niet kan, want dit is zo goed uitgelegd dat je het zo makkelijk of moeilijk kan maken als je zelf wilt!

Ik ga uiteraard ook aan de slag…

En nog een leuke tip: oude kaartjes of foto’s versieren. Een zwarte of witte stift/fineliner is het enige dat je nodig hebt!

Mijn eigen eerste probeersels! Het is echt heel leuk en ontspannend om mee bezig te zijn! Zo kun je prima je eigen “kleurplaten” leren maken. Of gewoon lekker doodlen en je bullet journal of andere notitieboekjes, schriftjes of agenda’s een upgrade geven met leuke tekeningen.

Kortom: ik ben enthousiast! Het is niet moeilijk, het resultaat is heel leuk. En ik denk, hoe meer je dit doet, dat je echt super mooie dingen kan leren maken. Oefenen is key, mijn tekeningetjes zijn ook niet perfect, maar als ik oefen kunnen ze dat wel worden. En ook: perfect hoeft helemaal niet om iets moois te maken. Als je er maar blij van wordt!

Het boek Versier je wereld is te koop bij oa Bol.com voor €14,99. Kleur jij weleens kleurplaten in? Is dit iets voor jou?

Dit product heb ik gekregen van een merk/bedrijf. In deze blogpost wordt gebruik gemaakt van affiliate link(s).
DELEN:

5 reacties

 1. Mariska 13 augustus 2018 / 10:56

  Wat leuk! Ik heb toevallig afgelopen week 2 kleurboeken gekocht waar je op nummer kleurt. Al even mee bezig geweest en werkt echt rustgevend ook 🙂

  • Lisanne 13 augustus 2018 / 13:53

   Oh, dat is ook super leuk! Inderdaad lekker rustgevend omdat je niet echt hoeft na te denken hihi 🙂

 2. Linda 13 augustus 2018 / 15:28

  Wel leuk zeg! 🙂 Ik vind het idee heel erg leuk.
  Ik hou zelf heel erg van kleuren, ik heb enorm veel kleurboeken haha. Ik word vooral blij van mandala’s en andere patronen kleuren, omdat je daar heel erg zelf je ideeën in kan stoppen; dat kan ook wel met personen/dieren bijvoorbeeld, maar dan vind ik fantasie-kleuren gebruiken vaak toch minder leuk.
  Ik zou dit zelf niet zo snel kopen, maar ik vind het idee wel heel tof.

 3. Darina 14 augustus 2018 / 06:47

  Wat een leuk idee! Het is lang geleden dat ik gekleurd heb, misschien dat ik het weer ga oppakken.

 4. Muurstickers 16 augustus 2018 / 21:16

  Ohhhh heerlijk dat kleuren voor volwassenen, heb er ook verschillende boeken van liggen. Zo kleur ik samen met onze tweeling van 3 jaar, hun in hun eigen boekje en ik doe gezellig mee in mijn eigen boek. Het leren tekenen ziet er ook super uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.