Vijf feel good factoren

Soms is een goed humeur veel dichterbij dan je denkt. Meestal word je blij van de meest kleine dingen, toch? Dan zou het ook simpel moeten zijn om jezelf op te vrolijken als dit nodig is.

When I do good, I feel good. When I do bad, I feel bad. That is my religion.
Abraham Lincoln

Wanneer hetgeen wat je doet, goed gaat, dan voel je je goed. Zo simpel is het. Maar hoe zorg je dat jij je voelt alsof het goed gaat? Ik zal het je vertellen!


Via weheartit.com

Goed in je vel
Om te beginnen moet je lekker in je vel zitten. En dit bedoel ik niet figuurlijk, maar letterlijk. Wat is een beter gevoel dan leven in een fit en getraind lichaam? Van (naar jouw mening) een pondje te veel word je niet blij. Doe er dan iets aan, zo moeilijk is dat niet! Weet wat je eet en sport. Fijne bijkomstigheid is dat je na het sporten een voldaan gevoel hebt. Een dag alleen maar gezond eten kan trouwens ook een erg voldaan gevoel geven.

Lees!
Ja, ook als je niet van lezen houdt. Sla gewoon eens een boek open, lees de krant, of koop een interessant tijdschrift. Het gevoel dat je iets geleerd hebt zal je onbewust ook een goed gevoel geven. En zo erg  is het niet toch, lezen? En als je het wel vervelend vindt, doe het eens gewoon, het zal je verbazen hoe interessant het kan zijn.

Een rommeltje in je huis is een rommeltje in je hoofd…
Persoonlijk vind ik het toch wel een beetje jammer. Maar het is nu eenmaal zo, als je omgeving fijn opgeruimd en georganiseerd is voel je je gewoon beter. Word jij blij als je je kamer binnenkomt en je nauwelijks een stap kunt zetten? Nee inderdaad, ik ook niet! Ruim gewoon af en toe eens iets op, ookal is het niet écht nodig. Ook dit zal je een voldaan gevoel geven, daarbij komt dat je hoofd ook een stuk rustiger zal worden.

Ontvang complimentjes
Nu denk je, huh? Hoe kun je nu zelf zorgen dat je complimentjes ontvangt? Hoeft niet hoor. De kans is groot dat je al veel complimentjes krijgt, maar er te weinig bij stil staat. Iemand zegt niet zomaar dat je ergens goed in bent, of dat je haar goed zit. Sta daar eens bij stil. Als iemand je een complimentje geeft, zeg dankjewel en onthoud het! Daarnaast is het ook fijn om complimentjes te geven, zo geef je de dag van een ander ook een positieve vibe.

Vergeet je vrienden niet
En dan bedoel ik niet perse je beste vriend waarmee je elke dag belt. Die ene leuke collega, of die ene vriendin die je maanden geleden voor het laatst zag. Geef ze eens een belletje, dat vinden ze leuk! Of spreek eens met iemand anders af dan iemand in je vaste vriendenkring. Nieuwe mensen ontmoeten en leren kennen is leuk!

Zoals je misschien wel hebt gemerkt maak ik zelf niet gebruik van alle vijf de factoren. Hoeft ook niet, maar het kan wel helpen! Eigenlijk kan ik met al deze punten nog wel aan de slag, shame on me! Als ik een rothumeur heb dan weet ik dus meteen hoe het komt. Eigen schuld, dikke bult, haha! Hoe zit het met jullie?

7 reacties

 1. Sanne 6 juni 2011 / 22:22

  Leuk artikel 😀

  Ik ga er zeker aan werken. 😉

 2. Manon 7 juni 2011 / 07:12

  Ooh vooral dat van dat rommeltje in huis. Ik wordt daar echt mega chaggo van en ga om half 1 ‘s nachts nog m’n halve huis opruimen als er troep ligt. Gelukkig is dat maar een klein beetje neurotisch.

  Dat laatste punt heb ik toevallig onlangs gedaan. Op mijn blog en die van mijn vriendinnen verschenen plotseling allemaal verhaaltjes over vroegâh. Naar aanleiding daarvan hebben we een date gepland. Het was super gezellig en na 3 uur waren we allesbehalve uitgekletst. Binnenkort dus weer!

 3. Laura 7 juni 2011 / 07:45

  Goeie tips!
  Misschien moet ik daar eens wat mee gaa doen, aangezien ik op dit moment een beetje in de knoop zit met mijzelf..

 4. Iris Anastasia 7 juni 2011 / 11:27

  Bedankt voor deze goede tips! Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend… Je hebt mij in ieder geval geïnspireerd vandaag de boel op te ruimen en een abonnement te nemen op het plaatselijke zwembad!

  Liefs,
  Iris Anastasia.

 5. Pokerface Billy 26 september 2011 / 20:29

  Geweldig artikel! Ik ben het reuze met deze beweringen eens. Als je echt lekker in je vel zit dan ben je sportief, beleefd en erg sociaal naar anderen toe. Als ik naar mezelf kijk mis ik nog weleens enkele van die eigenschappen. Dus ik denk dat ik mijzelf in die zin zeker kan verbeteren. Ik ga nu gericht doelen stellen om stap voor stap te komen waar ik moet zijn.

 6. Seneder Casin 29 oktober 2011 / 19:09

  Het lijkt allemaal zo makkelijk maar is dat in de werkelijkheid ook zo. Waar te beginnen met het verbeteren van jezelf en hoe dit vol te houden zodat het part of de lifestyle wordt. Lijkt me een hele klus als ik me dit zo voorstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.