5 Inspirerende quotes die je vandaag nog kunt gebruiken!

Ik vind het heerlijk om lekker rond te struinen op Pinterest. Je komt er de meest vrolijke afbeeldingen tegen met de leukste (en meestal vrij simpele) quotes. Ik heb er een aantal die je vandaag je dag mee in kan nemen. Enjoy!

If a train doesn’t stop at your station, then it’s not your train

Ik denk dat we allemaal weleens balen van iets dat we gemist hebben. Iets waarvoor we de kans niet kregen of simpelweg iets dat buiten ons bereik lag. Allemaal.

Zo heb ik het persoonlijk best even moeilijk gevonden dat mijn vrienden wel konden studeren en een gewoon leven leven, en ik niet. Maar de trein stopte niet op mijn station, dus het was mijn trein niet. Het studeren en het gezonde leven is (op dit moment) niet voor mij weggelegd, dus er komt wel iets anders op mijn pad. Vaak is het missen van zo’n trein minder leuk, maar daaraan is juist leuk dat je ooit wel weer een andere trein (anders dan iedereen!) kunt nemen.

Good things come to those who work their asses of and never give up

Bij deze quote heb ik een klein beetje gemengde gevoelens. Je hebt namelijk mensen die niet zo veel uitvoeren en dus ook niets terugkrijgen. Je hebt mensen ‘who work their asses of’ die groot succes en een geweldig leven hebben hebben. Maar je hebt ook een groep ontzettend hard werkende mensen waarbij de goede dingen maar niet lijken te komen.

Maar feit is, als je je handen niet uit de mouwen steekt, dan hoef je die goede dingen ook niet te verwachten. Wil je iets ontzettend graag? Blijf niet afwachten en steek je handen uit de mouwen! Zelfs als het om de meest onmogelijke dingen gaat, probeer het gewoon!

En ik blijf geloven dat alle mensen die hard werken ooit daar iets voor terug krijgen. Ooit komt het geluk ook hun kant op, wacht maar af!

Start each day like it’s your BIRTHDAY!

Nieuwe dag, nieuwe kansen! Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen. En wanneer doe je dat nu wel altijd? Welke dag probeer je er altijd een topdag van te maken? Juist ja, op je verjaardag!

Ongeacht of het regent, je geen zin hebt of je fiets gestolen is. Van je verjaardag probeer je altijd een mooie dag te maken, no matter what.

Maak van elke dag een dag die je verjaardag zou kunnen zijn zo feestelijk en vrolijk. Vandaag is een mooie dag om te beginnen!

The happiest people do not have the best of everything. They make the best of everything they have.

Helemaal waar! Ik kwam ook de quote tegen ‘someone else is happy with less than what you have’, die vond ik niet zo heel vrolijk. Daarnaast, natuurlijk zijn die mensen er, maar als die aan de andere kant van de wereld wonen, dan kun je vaak niet bij dat gevoel komen. Dat is te ver van je bed.

Maar deze quote gaat vrijwel altijd op voor ons hier in Nederland, denk ik. Van je buurman, tot je collega of een vriendin. Ik denk dat we allemaal wel iemand kunnen bedenken die je altijd hoort klagen, maar eigenlijk alles heeft wat je je maar zou kunnen wensen. Daarentegen kennen we ook allemaal wel iemand die eigenlijk niet zo heel veel heeft, maar wel heel vaak blij, vrolijk en gelukkig is.

Als je je dat bedenkt, dan weet je ook dat je helemaal niet zo veel nodig hebt om gelukkig te kunnen zijn.

Be so happy that when others look at you, they become happy too.

Misschien denk je dat dit een raar idee is. Maar iemand lachend door de regen zien fietsen, glimlachend door de stad zien lopen of iemand die lekker aan het zingen en aan het fluiten is alsof er niemand kijkt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar doorgaans ga ik dan met een grote glimlach weer verder met wat ik aan het doen was.

Jep, dat kunnen wij ook, zo aanstekelijk vrolijk zijn!

Natuurlijk vind ik ze allemaal wel iets hebben, anders had ik deze quotes niet uitgekozen. Maar vooral de laatste is wel een hele goede om mee de dag in te nemen! Ik denk dat je van zo’n instelling vanzelf vrolijker wordt 😀 En ja, van mensen vrolijk maken word je zelf ook weer vrolijker. Welke van deze quotes is jouw favoriet? En welke ga je vandaag gebruiken?

28 reacties

 1. Hester 27 november 2012 / 07:52

  Heerlijke quotes weer! Vooral die laatste inderdaad. Gisteren fietste ik langs een hele ‘stoet’ oude mensen in rolstoelen, dus ik lief glimlachen, want ik vind het altijd zo leuk als ze daar blij van worden, maar volgens mij zagen ze me niet eens haha.

 2. Karlijn 27 november 2012 / 08:45

  Mooie quotes! Had die eerste nog nooit ergens gehoord. Klopt indd wel, je kunt in 1 leven nou eenmaal niet alles krijgen en meemaken.

 3. Xaviera 27 november 2012 / 09:08

  Mooie en inspirerende quotes, vooral de eerste vind ik heel goed om te onthouden!

 4. Milou 27 november 2012 / 09:59

  Good things come to those who work their asses of and never give up. Zo waar!

 5. Jesdiny 27 november 2012 / 10:40

  Like! Vooral de eerste. Ik ben nu druk bezig met het zoeken naar een baan en daardoor krijg ik ook regelmatig afwijzingen. Er is altijd wel iemand met meer ervaring (niet zo moeilijk ik ben net afgestudeerd). Deze eerste quote moet ik dus even goed onthouden!

 6. Marije 27 november 2012 / 11:05

  Ik schrijf hier ook voor het eerst mijn comment. Normaal doe ik dat nooit, maar jij hebt mij echt geïnspireerd! Ik vond je blog een maand geleden toen ik zocht naar tips voor beginnende bloggers en ik ben blijven hangen. Deze quotes komen ook heel goed van pas vandaag 😀 Ik heb bergen werk te doen voor mijn studie, vanwege langdurige ziekte. Ik kan gaan zitten balen en denken dat het niet lukt, maar dat doe ik niet. I work my ass off!! En dit inspireert mij nog meer om dat te doen! Het onmogelijke mogelijk maken. Het kan =) Ik blijf hopen. Je hebt er een trouwe lezer bij.

  • Lisanneleeft 27 november 2012 / 21:32

   Ahhh, dat is fijn om te horen! Bedankt voor je lieve berichtje 😀

   En zo te horen ben je goed bezig, you go girl!!! 🙂

 7. Roxanne 27 november 2012 / 11:27

  Nummer 1 en 4 vind ik het mooist.

  Bij de eerste denk ik wel eens: er is kennelijk een weg door je opleiding heen die de meeste mensen bewandelen. Ik ben er daar niet een van. Ik doe het op mijn tempo, op mijn manier en dan kom ik er ook. Het is niet de beste of de snelste manier, maar gezien de omstandigheden wel de enige manier. En dat geeft niet. Ik kan me er wel wat van aan gaan trekken wat anderen denken, dat heeft geen zin. Ieder volgt zijn eigen weg!

 8. Mariska 27 november 2012 / 11:28

  Deze posts vind ik altijd heel erg leuk om te lezen!

 9. Zina 27 november 2012 / 11:29

  Je positiviteit is aanstekelijk, heerlijk!

 10. Lenneke 27 november 2012 / 12:11

  Prachtige quotes! Ik vind vooral ‘The happiest people do not have the best of everything. They make the best of everything they have’ heel mooi.

 11. Jamie 27 november 2012 / 14:57

  Geweldige inspirerende quotes! <3 leuk artikel!

 12. Josephine 27 november 2012 / 15:57

  Wauw, ze zijn allemaal prachtig. De tweede, daar heb ik precies dezelfde gemengde gevoelens bij als jij! De laatste is so true, ik word ook zo vrolijk van vrolijke mensen 😀

 13. Rosalie 27 november 2012 / 17:26

  Die laatste is zo waar! Ik kan zo blij worden van andere mensen die blij zijn. Waarom zou ik het dan zelf niet doen, lachen. En dat andere mensen blij worden! 🙂

 14. Rachel 27 november 2012 / 17:49

  Doet me goed deze post 😀 maar dat doet je blog eigenlijk ook al!

 15. Charlot 27 november 2012 / 18:01

  Stuk voor stuk inspirerende quotes!! Echt prachtig en ze zetten mij aan het denken…
  “The happiest people do not have the best of everything. They make the best of everything they have.”
  In 1 woord: prach-tig en so true!!

  Heel leuke post Lisanne 🙂

  X Charlot

 16. Natasja 27 november 2012 / 20:20

  Ik vind die laatste quote echt prachtig. Ik kan echt vrolijk worden wanneer anderen dit ook zijn. 🙂

 17. Silvy 27 november 2012 / 21:29

  Prachtige quotes. Heel inspirerend ook. Vooral de eerste spreekt mij heel erg aan.. eigenlijk zit daar zó veel waarheid in. Maar daar staan we eigenlijk nooit echt bij stil. Leuke artikel, hou van dit soort artikelen! 🙂

 18. Ilse 28 november 2012 / 19:51

  De bovenste en de onderste 2 vind ik wel wat hebben, ik zou de bovenste wel wat vaker willen doen!

 19. Sena 28 november 2012 / 22:31

  Yes I like, die met het work your ass of doet me denken aan een latijnse zin van Cicero: ‘Iucundi acti labores’. Dit betekent ook hard werken zal lonen. Altijd al mijn motto geweest, vooral omdat ik vaak gedemotiveerd ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.