5 manieren om je lades in te delen!

Al lange tijd ben ik bezig met het zo efficient mogelijk indelen van mijn spullen. Zo kost het zo min mogelijk energie: het werkt praktisch, sneller én het is makkelijker weer opgeruimd! Ik laat je mijn favoriete trucjes zien om lades in te delen. Voor de foto’s in deze blogpost heb ik mijn make-up lades gebruikt, daarop is het dus sowieso toe te passen. Maar natuurlijk kun je deze trucjes ook gebruiken voor het indelen van andere spulletjes!

manieren-om-make-up-lades-in-te-delen

Make-up lade 1 is ingedeeld met een theedoosje

Het plastic bakje met verschillende hokjes was eigenlijk een theedoosje dat ik ooit kocht bij Action! Ik heb de deksel eraf gesloopt en zo is het een perfecte ladeverdeler! Hij past er niet precies in, maar dat is logisch wanneer het er niet speciaal voor gemaakt is. Ik kan hierin perfect mijn lipsticks, oogpotloden en foundations opbergen zonder dat het een grote hoop met ‘make-up’ wordt waarin je niets meer terug vindt. Ik ben heel erg blij met dit systeem!

manieren-om-lades-in-te-delen

Ladeverdelers van de Hema

Dit is mijn lade die het best binnen bereik is wanneer ik mijn make-up doe! Hierin zitten dus ook de dingen die ik het meest gebruikt. Hij is ingedeeld met een verdeler van de Hema, en zoals je ziet past dat precies!

lades-verdelen-met-doosjes

Doosjes gebruiken om lades in te delen

De meest makkelijke en budgetvriendelijke manier om je lades mooi en goed in te delen: doosjes gebruiken! Ik heb hier een doosje gebruikt dat ik bij een geurtje kreeg. Zo zijn mijn geurtjes en nagellakjes gescheiden en staat het niet allemaal door elkaar. Op deze manier heb je ook minder kans dat alles omvalt! Ik gebruik mijn lade al jaren op deze manier en ik vind het nog steeds fijn werken.

ladeverdeelshotten-kruidvat

Speciale schotjes om je lades in te delen

Hierboven zie je het pakje dat ik kocht bij de Kruidvat, alweer een tijdje geleden (en onze kat). Dit zijn schotjes die je in je lades kunt zetten zoals jij dat graag wilt. Dat wilde ik best weleens proberen! Ik heb nog een lade over in het kastje waar mijn make-up in zit. Deze gebruik ik voor mijn haar-accessoires! Ik heb even getest hoe het werkte…

lades-indelen-als-een-baas

Dat was nog niet zo heel makkelijk, haha! Er is er eentje per ongeluk gebroken en het paste allemaal net niet in de lade, waardoor het stukjes vanaf geknipt/gevijld moesten worden. Nog best een gedoe voor een systeem dat zo simpel en praktisch lijkt, hehe. Maar hij zit erin! Ik vond hem niet zo heel erg mooi op deze manier…

lades-indelen

Dus ik heb mijne opgeleukt met het Hema ducttape! Zo ziet het er een stuk leuker uit. Ik heb hem inmiddels alweer een paar maanden in gebruik en het is erg goed bevallen! Fijn systeem, toch wel. Alleen niet zo makkelijk om het er perfect in te krijgen.

Schermafbeelding 2014-10-22 om 21.50.35

Speciale ladeverdelers van IKEA!

Ik heb sinds kort in mijn grotere kast ladeverdelers van IKEA, uit de SKUBB serie. Deze zijn ontzettend fijn en kan ik je ook echt aanraden als je een wat grotere lade hebt om in te delen. Voor een set betaal je op dit moment €4,99, hier op de webshop te koop.

Wat voor dingen gebruik jij om je lades in te delen? Heb je nog tips voor anderen?

DELEN:

36 reacties

 1. Daantje 27 oktober 2014 / 06:50

  Ik gebruik inderdaad ook die ladeverdelers van de Ikea. Ik vind ze ideaal! 🙂 Alleen gebruik ik het in de keuken en niet voor mijn make-up, want ik heb één toilettasje met make-up en that’s it 😀

 2. Tessa 27 oktober 2014 / 07:12

  Die ladeverdelers van ikea lijkt me best handig. Ik ben nog steeds opzoek naar iets wat voor mij werkt.

 3. Marion 27 oktober 2014 / 07:24

  Hihi, ik heb een andere oplossing zie ik. Ik heb simpelweg veel minder spullen. Een doosje voor mijn sieraden en een mandje voor mijn makeup. Ze staan naast elkaar ik de douche. Klaar. Al is zo’n heerlijke voorraad nagellak ook niet verkeerd! 🙂

 4. Kelly Caresse 27 oktober 2014 / 07:51

  Ik vond ladeverdelers wel heel handig maar de juiste maar vinden voor m’n eigen lades vind ik vaak lastig. In mijn make-uptafel lade gebruik ik kleine smalle mini mandjes. Verder heb ik geen lades ingedeeld al zou ik dat in de lade bij m’n bureau wel handig vinden voor kleine onderdeeltjes

 5. Elize 27 oktober 2014 / 08:22

  Ik gebruik doosjes die ik toevallig heb. Van een schoenendoos tot een mooi houten doosje die ik ooit bij een 2e hands winkel kocht. Die ladeverdelers van de Ikea en het kruitvat zien er wel erg mooi uit vind ik. Jammer dat die van het kruitvat zo lastig passend te maken zijn.

 6. Lauriëtte 27 oktober 2014 / 08:25

  Ik vind het altijd erg handig om lades in te delen, maar betrap mezelf er toch elke keer weer op dat ik er een zooitje van maak, zelfs als ik allemaal handige vakjes heb!

 7. Denise 27 oktober 2014 / 08:41

  Doosjes gebruiken in lades blijft voor mij nog steeds de beste oplossing!

 8. Miranda 27 oktober 2014 / 09:01

  Oh ja! Ladeverdelers in alle soorten en maten, handig artikel! Ik gebruik ook meestal van alles wat er eigenlijk niet voor bedoelt is, zoals doosjes, mandjes ed. Ik kan gewoon belachelijk blij worden wanneer ik bij toeval ontdek dat een bepaald doosje of mandje precíes in een la past bijv. Dan ben ik echt blij haha!

 9. Lisa 27 oktober 2014 / 09:09

  Handig nu het voor mij herfstvakantie is! Ik denk dat ik straks even ga opruimen…

 10. Manon 27 oktober 2014 / 09:46

  Ik ben ook fan van bakjes, doosjes en alles om lades netjes mee te maken! Bij Blokker en Marskramer, dat soort winkels, verkopen ze ook plastic bakjes maar dan voor een bestekla. Die kun je dan helemaal customizen. Echt heel handig, ik heb die voor in mijn make-uplade. En die SKUBB van IKEA heb ik ook overal in huis haha. Het past ook perfect in de lades van de commode in de babykamer dus dat is echt ideaal!

 11. Petra 27 oktober 2014 / 09:52

  oh wat handig is dit, in mijn freubelkastje heb ik In een lade een letterbak liggen, voor alle kleine onderdeeltjes, maar dit ziet er wel handig uit voor iets wat grotere spulletjes…

 12. Yvonne 27 oktober 2014 / 09:56

  Mijn kasten staan vol met dozen. Besef me opeens dat ik nauwelijks lades heb!

 13. Frauke 27 oktober 2014 / 10:12

  Wat onwijs handig! Ik deel de lades van m’n Expedit enerzijds in met een IKEA bestekbak (zo’n grijze, die past perféct!) en de andere met doosjes zoals jij ook doet. Heb onlangs een heleboel papieren doosjes gevouwen en die erin gedaan om juwelen te sorteren … ook heel praktisch! Die ladeverdelers van Kruidvat zien er ook wel handig uit, alleen jammer dat je ze nog zo moest bijwerken haha! X

 14. Manon 27 oktober 2014 / 11:17

  Ik gebruik momenteel van die broodtrommeltjes in 3 kleuren van de ikea. Ik ga vandaag mn kamer opruimen en vanavond misschien nog effe naar ikea voor nieuwe ideeen 🙂 goed om te zien, dit!

 15. Annemijn 27 oktober 2014 / 11:48

  Wat een super handig artikel! Ik heb alleen weinig lades, haha!

 16. Milou 27 oktober 2014 / 12:02

  Super zijn die verdeeldoosjes he.
  Ik heb die van Ikea, maar toch merk ik dat ik nog niet echt een logische indeling heb.
  Ik vind dat opruimen en uitzoeken maar irritant. 😉 haha

 17. Jessica 27 oktober 2014 / 12:32

  Leuke tips!
  Zelf gebruik ik de SKUBB serie van IKEA en dat werkt perfect! In een bakje heb ik dan wel weer halve wc-rolletjes gedaan, zodat ik mijn lipsticks rechtop kan laten staan, zonder dat ze omvallen.

 18. angelique 27 oktober 2014 / 14:55

  Wat een handige manier! en vooral ook dat gekleurde randje

 19. Carlijn 27 oktober 2014 / 15:10

  Die ladeverdelers, die wil ik scoren! Wat een uitvinding

 20. Elke 27 oktober 2014 / 16:13

  Ik heb ze van de Ikea! Ze zijn ercht super fijn. Jouw laadjes zien er ook leuk uit haha 🙂

 21. Vivian 27 oktober 2014 / 16:44

  Ik heb net gisteren mijn nagellak – die ik eerst in een mandje in een la had liggen – allemaal op kleur in rijtjes neergezet in mijn la, met bijbehorende spullen (vijlen, remover) ernaast. Het staat op zich wel leuk, maar die ladeverdelers van de Hema lijken me veeeel fijner, dus dit vind ik wel een hele goeie tip!

 22. Claudia 27 oktober 2014 / 17:53

  Ik ben ook helemaal weg van de SKUBB ladeverdelers. Ze passen perfect in mijn ikea kasten en zien er mooi uit. Ik heb dus inmiddels al een hoop setjes van deze verdelers in huis, haha! En ondanks dat de schotjes van het Kruidvat lastig waren om te ‘installeren’, vind ik het er met de ducttape erbij wel erg leuk uit zien!

 23. Anouk 27 oktober 2014 / 22:03

  Wat handig die ladeverdelers! Bij mij is het echt een grote mess nu in mijn make-uplades. Ik denk dat ik die ladeverdelers van de week maar aan ga schaffen!

 24. Wendy 27 oktober 2014 / 23:50

  Ik heb die ladeverdelers van de IKEA en vind ze echt super handig.

 25. Nancy 28 oktober 2014 / 12:22

  Ik ben bezig mijn huis wat rustiger te maken, dus de zooi op te ruimen. Verdelers in lades zijn heel erg handig en ik zou inderdaad iets goeds voor mijn makeup moeten verzinnen. Mijn makeup zit nu in twee dozen voor craftingspullen. Dat is erg handig omdat daar ook weer verdelers in zitten, maar dan moet ik de dozen altijd los van elkaar zetten omdat ik anders niet goed overal bij kan. Onhandig dus. Ik zou nodig wat anders moeten verzinnen…! Ik zal eens verder kijken, want ik heb zo weer extra inspiratie gekregen om dit probleem bij mij thuis aan te pakken.

 26. Isabelle 28 oktober 2014 / 22:22

  Ik gebruik ook al een hele tijd de ladeverdelers van de Ikea voor mijn ondergoed enzo. Voor mijn make-up ben ik van plan om bestek bakjes ofzo te kopen 🙂

 27. Dick 8 januari 2017 / 07:15

  Beste Lisanne,
  Je ladesysteem zit er ondersteboven in….
  Daarom heb je ductape nodig om die gleuven af te plakken.

  Hartelijke groet,
  Dick

  • Lisanne 8 januari 2017 / 18:54

   Bij dit systeem schuif je het in elkaar, dus je hebt altijd stukjes met inkepingen bovenaan (én onderaan)

 28. Annelies 4 maart 2019 / 10:16

  Wat ben ik blij met blogs zoals dit. Thanks thanks thanks!! 🙂
  Ik ben een super twijfelkont en koop áltijd de verkeerde spullen (die dan weer eeuwen blijven staan omdat ik t zonde vind om ze weg te gooien).
  Was precies op zoek naar een review als dit! Heel slim idee ook van het theedoosje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.