Volg je bliss!

Steeds vaker zie ik het voorbij komen; het woord bliss. Ik zat me al eventjes af te vragen wat het nu eigenlijk was, totdat ik een goede en mooie video tegen kwam van Lieke. Je kan hem hier bekijken, samen met haar uitleg. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vind het wel iets moois hebben.

follow-your-bliss

bron

Bliss staat voor gelukzaligheid. Het is dus een gevoel dat je kunt creëren door bepaalde dingen te doen!

En eigenlijk draait het vooral om de dingen waarvan jij gelukkig wordt. Lieke geeft de tip al: schrijf de dingen eens op waarvan jij gelukkig wordt, waarvan jij een goed gevoel krijgt!

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik bedacht over mezelf: soms ben ik bezig met dingen die leuk horen te zijn, maar vind ik ze helemaal niet leuk. Goed om na denken over wat jijzelf nou echt leuk vindt! Om dat eens op een rij te zetten.

En omdat die dingen gewoon te gaan doen!

bliss

bron

Dus… follow your bliss! (en de blog van Lieke!)

34 reacties

 1. Rosebird 7 januari 2014 / 07:45

  Dat is wel een hele goede! Als je je bliss weet, dan wordt je waarschijnlijk gelukkiger omdat je die bliss steeds weer creëert en doet wat jij wil doen. Zoveel mensen houden zich bezig met andere mensen en wat zij leuk vinden, i.p.v. te doen wat je zelf wil.
  Goede blog 🙂

 2. Maai 7 januari 2014 / 08:18

  Hmm herkenbaar. Doen wat hoort leuk te zijn…. Niet meer doen dus. Doe wat echt leuk is 🙂

 3. Manon 7 januari 2014 / 08:28

  Ik probeer nou ook meer bezig te houden met mijzelf, want je moet zelf toch gelukkig zijn om een ander gelukkig te kunnen maken

 4. Tiff 7 januari 2014 / 08:41

  Zo’n bliss boekje zou een hele goeie aanvulling op mijn happy journal zijn! Ik heb namelijk wel zo’n lijst gemaakt ooit met dingen waar ik vrolijk van wordt, alleen vergeet ik die dingen soms te doen door de sleur van het dagelijks leven.

 5. Manon 7 januari 2014 / 09:00

  Ik volg nu sinds een tijdje ook al mijn “bliss”, kies voor mijn eigen keuzes ongeacht wat anderen er van vinden/denken. Het is eng, maar als je ‘s avonds in bed ligt ben je blij dat je je eigen geluk achterna gaat. Niemand kan jou gelukkig maken zoals je dat zelf kunt… Denk ik. Mooie post 🙂

 6. Ashleey 7 januari 2014 / 09:10

  Een heel mooie quote! ik zag het ook vaker voorbij komen, maar had geen idee wat het was.

 7. Susanne 7 januari 2014 / 09:21

  Ik had er echt nog nooooit van gehoord. Vind het meer zo’n woord in een rap ofzo haha. Wel goed om erbij stil te staan. Zijn van die kleine veranderingen die het leven zoveel mooier kunnen maken!

 8. Daisy 7 januari 2014 / 10:02

  Dat zou ik echt eens vaker moeten doen. Ik plan vaak 100 dingen op 1 dag en daar zitten dan vaak dingen bij die ik puur doe om andere mensen te pleazen en niet voor mezelf. Tijd om daarmee te stoppeN!

 9. Danielle 7 januari 2014 / 10:25

  Ik moet dat ook vaker doen, stilstaan bij de dingen waar ik gelukkig van wordt, of wat mij gelukkig maakt. En dan natuurlijk delen op onze blogs, yes!

 10. Tiffany 7 januari 2014 / 10:47

  Wat mooi seg! Ik moet misschien ook eens bij alles stilstaan, of het me wel echt blij maakt. Want wie wil er nu dingen tegen z’n zin doen? Echt iets erg goed om over te denken, vind ik 🙂 Leuk dat je het deelt met ons!

 11. Hannah 7 januari 2014 / 11:19

  Goed om eens over na te denken. Doen wat je echt leuk vindt! Ik had trouwens nog nooit van het woord gehoord, haha

 12. Suzanne 7 januari 2014 / 11:22

  Dat is zeker iets waar ik de laatste tijd veel mee bezig ben. Daarom ook de drastische veranderingen in mijn leventje. Hihi

 13. WeHeartFit 7 januari 2014 / 11:24

  Wat leuk, ik had hier nog nooit van gehoord. Blissful leven vind ik toch een beetje omschreven worden als mindful leven. Die laatste houd ik mij al steeds meer mee bezig!

 14. Geertje 7 januari 2014 / 11:27

  Ik denk dat veel mensen dat doen… Dingen doen, waar je gelukkig van zou moeten zijn/worden, maar wat uiteindelijk niet gelukkig maakt! Zeker iets om even wat vaker bij stil te moeten staan!

 15. Rosalie 7 januari 2014 / 11:30

  Lekker lopen buiten, het is nu helemaal niet zo koud voor de tijd dus heerlijk om buiten te lopen 🙂

 16. Hester 7 januari 2014 / 11:46

  Ik zag bliss altijd meer als een soort algemene gelukzaligheid die je in jezelf probeert te vinden. Het blij zijn en geluk overal om je heen zien maar ik weet niet echt over een hele vaste definitie voor dit woord bestaat.

 17. Soesja 7 januari 2014 / 12:02

  Leuk om te lezen! Zo’n lijstje is misschien wel een goed idee. Als de mensen met wie ik ben zich vermaken, vermaak ik me snel automatisch ook. Maar misschien moet ik eens opschrijven wat ikzelf nou écht leuk vind!

 18. Stephanie 7 januari 2014 / 12:18

  Ik had er eerlijk gezegd ook nog nooit van gehoord maar het klinkt erg goed om de dingen op te schrijven die je gelukkig maken

 19. Ise 7 januari 2014 / 14:51

  Goed om eens bij stil te staan. Nu ik in mijn hoofd een lijstje maak besef ik dat er ook een hoop dingen zijn waar ik me druk om maak die er eigenlijk niet echt toe doen.

 20. Linda 7 januari 2014 / 15:24

  Heel erg mooi! Ik wist ook niet dat hiervoor een naam was.
  Ik ben zelf ook het roer wat dat betreft aan het omgooien, en het werkt!
  Afscheid nemen van oude dingen is soms wel erg moeilijk, maar je krijg er veel voor terug 🙂

 21. Kimberley 7 januari 2014 / 17:51

  Ik kreeg voor kerst een armbandje van de webshop ‘follow your bliss’ en toen dacht ik al ‘huh bliss, wat is dat?!’ maar nu snap ik het, haha 😀

 22. Hester 7 januari 2014 / 20:11

  Doet me gelijk denken aan Alettes blog, Beautybliss 🙂 Alleen het woord bliss vind ik al vrolijk, haha!

 23. Anouk 7 januari 2014 / 21:29

  I love the word and the feeling. ‘Bliss’.

 24. Nathalie 9 januari 2014 / 23:44

  Nice! Is onzettend belangrijk. Soms verdoen we onze tijd en energie aan dingen die helemaal geen blijdschap, voldoening geven of je helpen groeien als mens. Weg met zulke geestdodende verplichtingen! Ja, follow your bliss past wel bij me.

  • Nathalie 9 januari 2014 / 23:47

   Ik moet trouwens wel zeggen dat ik jou uitleg stukken mooier vind dan het orgineel. Ik bekijk net haar site, en dat past toch niet helemaal bij me 😉 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.