Voordelen van een taalreis naar Engeland

Advertorial

Net klaar met je examens, maar weet je nog niet wat je wilt doen? Of heb je gewoon zin in een gap year tussen je studie of werk door? Als ik de mogelijkheid had gekregen had ik super graag een taalreis naar Engeland willen maken. Waarom? Dat kan ik je vertellen…

londen

I love London! Dit zijn foto’s van ons tripje van vorig jaar

Wat is een taalreis?

Nog eventjes voor de duidelijkheid, voor het geval je niet weet wat een taalreis is. Een taalreis is een reis naar het buitenland, om de desbetreffende taal te leren of je vaardigheden te verbeteren. Mijn voorkeur zou dan uitgaan naar Engels (maar Spaans lijkt me ook heel tof), simpelweg omdat je daarvan waarschijnlijk het meest van zult profiteren de rest van je leven.

Voordelen van een taalreis:

 • Je dompelt je onder in de cultuur van het desbetreffende land
 • Je leert de taal in de praktijk, en dat is zoals je misschien wel weet veel effectiever dan uit een boekje
 • Misschien herken je dit wel: veel mensen hebben een soort drempel waar ze overheen moeten bij het spreken in een andere taal. Moeten ze opeens in een andere taal spreken, dan worden ze heel verlegen en gaat het super ongemakkelijk. Over die drempel ga je met een taalreis zeker weten heen komen
 • Zoals ik al zei, aan Engels ga je de rest van je leven iets hebben
 • Het zou mij bijvoorbeeld ontzettend tof lijken om bijvoorbeeld ook te kunnen schrijven in het Engels en beter te kunnen lezen in het Engels. Persoonlijk zijn dat niet mijn sterkste kanten (ook niet de zwakste, maar ik doe het niet graag)
 • Het staat natuurlijk geweldig op je cv
 • En, last but not least, het lijkt me een onvergetelijke ervaring

Neem een kijkje bij ESL Taalreizen voor meer informatie over alle locaties en mogelijkheden!
Zelf ben ik vorig jaar een weekendje naar Londen geweest, en ik vond het echt een heerlijke stad. Als ik het voor het kiezen had zou ik er totaal geen problemen mee hebben om daar een tijdje (een jaar?) door te brengen. Het zou voor mij ook helemaal geen kwaad kunnen om de taal beter te leren en er wat meer vertrouwd mee te raken, haha.  Is het iets voor jou, een taalreis Engels?

DELEN:

17 reacties

 1. Karlijn 9 juli 2013 / 17:44

  Mijn zusje heeft vorig jaar een half jaar in Londen gewoond. Ze ging daar naar een school waar ze echt heel goed Engels leerde. Met toetsen etc. Nu doet ze de Hotelschool en is ze de beste in Engels. Ze heeft het onwijs naar haar zin gehad daar. Ik zou het zelf ook wel willen doen. Leuk stukje 🙂

 2. Lianne 9 juli 2013 / 17:50

  Ik wilde zo’n taalreis gaan maken maar dan om Spaans te gaan leren maar ik durfde niet zo goed.. Fibro, you know.. haha, stomme drempel is dan nog hoger want als het niet gaat ben je alleen zonder je vertrouwde mensen om je heen en ver weg van huis enzo. En nu heb ik spijt nu ikverhalen hoor van vrienden die zoiets wel gedaan hebben, haha.
  Waarom ga jij niet alsnog zo’n reis doen? 🙂

  • Lisanneleeft 9 juli 2013 / 18:14

   Om dezelfde reden als jij, haha. Ik kan hier nog niet voor mezelf zorgen, laat staan als ik uit mijn vertrouwde omgeving ben.

   En ook als ik dat wel zou kunnen is er inderdaad die drempel/onzekerheid nog voor het geval dat er iets mis gaat! Maarja, wie weet ooit 😀

   • Lianne 9 juli 2013 / 19:46

    Kijk, jammer is dat dan he.. Op zich valt er met fibro te leven maar zodra je ‘grotere’ dingen gaat doen, dan kan het gaan belemmeren.
    Maar ik zag wel reizen dat je in een gastgezin komt en die zorgen dan voor maaltijden en de rest en dat kan je ook al voor een paar weekjes boeken ipv het hele jaar. Dus misschien is dat wat? ;D

 3. Hester 9 juli 2013 / 18:16

  Het lijkt me best leuk! Alleen ik weet niet of ik het zou zien zitten zo lang weg van huis te zijn, haha.

 4. Dionne 9 juli 2013 / 18:25

  Leuk artikel!

  Vorig jaar heb ik in de zomervakantie een taalreis gemaakt naar Spanje om Spaanse te leren 4 weken.
  Een absolute aanrader!
  Het is een hele mooie ervaring!!!

 5. Sylvia 9 juli 2013 / 18:42

  Lijkt me best tof, maar dan meer als zomervakantieproject, ik zou er geen heel studiejaar in willen steken.

 6. Keytothefuture 9 juli 2013 / 19:11

  Mij lijkt het echt super gaaf om zoiets te kunnen doen! Ik ben iemand die echt onwijs houd van reizen. Ik spaar liever voor zoiets van voor mijn rijbewijs haha.
  Jammer dat het allemaal altijd zo duur is 🙁

 7. Linda 9 juli 2013 / 19:28

  Oh zo leuk! Ik zou dan denk ik ook naar Engeland gaan.. Voor m’n studie lees ik al wel veel in het Engels, maar da’s bijna allemaal wetenschappelijk gedoe; heb je niet zoveel aan ‘in real life’… Wel tof om te doen, alleen geen geld…

 8. martina 9 juli 2013 / 19:55

  ontzettend leuk. maar heel erg druk met andere dingen 🙂

 9. Simone 9 juli 2013 / 20:21

  Zoiets heb ik altijd al willen doen en staat nog hoog op mijn lijst!

 10. Annemiek 9 juli 2013 / 21:11

  Ik wil het echt heel graag doen, maar het is jammer genoeg aardig prijzig… 🙁

 11. Lotte 10 juli 2013 / 12:44

  Zelf zit ik op een tweetalige school, waar de lessen grotendeel in het Engels worden gegeven. Voor mij zal een taalreis naar Frankrijk wel te pas komen denk ik, Parijs is tenslotte prachtig!

 12. Anne 17 juli 2013 / 17:21

  Ik heb vaak met het idee gespeeld in de jaren dat ik thuis zat. Maar het is zo duur en ik had geen inkomen. Nu zal het er niet meer van komen, financieel niet en qua tijd ook niet. Helaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.