Vragen: About the blog

Als je altijd al meer hebt willen weten over mijn blog en alles daaromheen, dan is dit een heel leuk artikel! Zelf vond ik deze tag op de blog van Yara. Het is een soort mini interview, hij was leuk om te lezen bij Yara, leuk om in te vullen en hopelijk is die van mijn ook leuk om te lezen! Kijk mee…

Hoe lang blog je al?

Bijna 2 jaar alweer! Ik begon om precies te zijn op 19 augustus 2010, dat klinkt alsof het super lang geleden is!

Hoeveel tijd per dag besteed je aan je blog?

Dat verschilt heel sterk. Soms besteed ik 8 uur per dag aan mijn blog en heb ik zo een aantal blogs klaarstaan en mijn hele mailbox afgehandeld. En soms dus helemaal niet, hoewel ik eerlijk moet zijn dat dat niet vaak voorkomt, ik lees eigenlijk elke dag wel de comments. Gemiddeld zou ik zeggen 2,5 uur per dag, maar ik vind het lastig in te schatten!

Weten mensen in je omgeving dat je blogt?

Ja, mijn familie weet het, mijn vrienden weten het, alleen niet al mijn collega’s weten het, denk ik. Van mij mag iedereen het weten, geen probleem. Alleen volgens mij weten de meeste mensen niet zo goed wat het is, haha. Niet alle mensen die ik het vertel nemen de tijd om mijn blog te lezen als ik erover vertel, maar dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet!

Hoeveel volgers heb je?

Tsja, wat zijn volgers? Op Bloglovin heb ik er op het moment 517, zo veel! Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik daar elke dag met trots naar kijk, ik vind het echt heel tof!

Hoe kwam je op het idee om te gaan bloggen?

Ik zag al die beautyblogs en dacht, dat wil ik ook… Mijn ideeën delen met de wereld, hoewel ik toen nog niet zo duidelijk wist wat mijn ideeën dan precies waren. Daar kom je achter door het gewoon te doen! Bijzonder dat mijn blognaam uiteindelijk perfect bij mijn blog is gaan passen! Uiteindelijk heb ik er veel te lang mee gewacht, maar op die ene dag heb ik het gewoon gedaan. Ik las eerst wat dingen over bloggen, daarna maakte ik mijn blog op WordPress en de rest is geschiedenis.

Wat vind je het leukste aan je blog?

Voor mij zijn dat zeker alle leuke en lieve comments en alle mooie mensen die ik ben tegengekomen door mijn blog. Daarnaast zijn de kansen die mijn blog mij geven geweldig en het allerleukste is dat ik ontzettend veel leer en op deze manier werkervaring opdoe.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Overal! Heel cliche, maar ik kijk de hele dag om me heen. Ik ben ook een social media verslaafde, ik houd altijd mijn ogen wijd open voor nieuwe ideeën. Daarnaast Google ik soms gewoon op leuke woorden in de hoop iets tegen te komen en ook uit mijn eigen statistieken haal ik ideeën (wat is veel gelezen, wat vinden mijn bezoekers leuk?).

Heb je wel eens dat je geen tijd of zin hebt om te bloggen? En hoe los je dit dan op?

Ik heb altijd zin om te bloggen, en als ik dat niet heb, dan maak ik het! Het is een gewoonte geworden, zoals je tanden poetsen 2 keer per dag. De ene keer doe je het beter dan de andere keer, maar het moet altijd goed genoeg gebeuren. En tijd heb ik niet altijd, maar zoals ik al zei, ik zorg dat ik tijd heb of maak.

Wanneer je de tag wilt overnemen, hier de vragen:

Hoe lang blog je al? Hoeveel tijd per dag besteed je aan je blog? Weten mensen in je omgeving dat je blogt? Hoeveel volgers heb je? Hoe kwam je op het idee om te gaan bloggen? Wat vind je het leukste aan je blog? Waar haal jij je inspiratie vandaan? Heb je wel eens dat je geen tijd of zin hebt om te bloggen? En hoe los je dit dan op?

Afbeeldingen via weheartit.com

Dat was de tag! Het zou kunnen dat het je totaal niet interesseert (kan ik heel goed begrijpen), maar dan heb je hier waarschijnlijk ook niet op geklikt… Eh, ja, ik hoop dus dat jullie het wel leuk vonden! Welke vraag (en antwoord) vond je het leukste?

17 reacties

 1. Karin 11 juli 2012 / 08:30

  En ik vind het leuk dat je blogt omdat je een speciaal meisje bent. Een meisje met fibro dat toch wat van het leven probeert te maken. De beautyschrijfsels zijn niet mijn ding. Wel de verhalen over je leven met fibro, maar dat wist je waarschijnlijk al ;-).

 2. Lydia 11 juli 2012 / 08:45

  Herkenbaar, soms zit je een hele dag aan je blog te werken en soms check je alleen even gauw de comments. 🙂 Ik vind trouwens ook dat je blognaam steeds beter bij je is gaan passen. Het is inmiddels een beetje je ‘merk’ geworden!

 3. Mandy 11 juli 2012 / 08:53

  Hoi Lisanne, door jou kwam ik op het idee om ook plaatjes van weheartit op mijn blog te zetten heb er wel netjes bij staan dat het idee van jou af komt en een link dat ze naar je toe kunnen linken, hoop niet dat je het erg vind dat ik het idee over heb genomen! vind je blog echt leuk! en een leuke vragenlijst trouwens! ik heb wel een vraag hoe lang heeft het geduurt dat je wat meer volgers kreeg?

  Groetjes Mandy

  • Lisanneleeft 11 juli 2012 / 13:57

   Leuk, ik ga eens kijken! 😀 Tuurlijk is het niet erg dat je dat hebt overgenomen 🙂

   Heb heeft wel lang geduurd ja, ik weet niet precies hoe lang het heeft geduurd. Maar uiteindelijk als af en toe eens iemand je noemt, bezoekers blijven hangen en je goed blogt dan komen ze vanzelf. 😀 Succes!

 4. Karin 11 juli 2012 / 08:57

  En ik vind je gewoon leuk omdat je een bijzonder meisje bent. Een meisje met fibro wat toch wat van haar leven probeert te maken.

 5. Chantal 11 juli 2012 / 09:13

  Wat leuk om zo wat meer over het bloggen te lezen! Lekker zo door blijven gaan hoor, je site is ontzettend leuk!

 6. Lizzy 11 juli 2012 / 09:32

  Erg leuke tag. Heb hem zelf al gedaan! 🙂 Ik vind de vraag: hoeveel tijd besteed je aan je blog het leukste!

 7. Anneke 11 juli 2012 / 09:40

  Bijna twee jaar alweer, dat gaat hard. Je hebt wel heel veel ‘volgers’ in die bijna twee jaar opgeduikeld, gaaf hoor. 😀

 8. Amy 11 juli 2012 / 09:41

  Leuk om te lezen! 🙂 Echt een leuke tag is dit.

 9. Fien 11 juli 2012 / 10:10

  Leuke tag, ik ga hem ook doen, op mijn blog!
  Liefs

 10. Anouk 11 juli 2012 / 10:58

  Leuk om te lezen, misschien dat ik hem ook ga posten op mijn blog 🙂

 11. Ise 11 juli 2012 / 13:12

  Leuk om te lezen, ik ga het misschien ook wel doen!

 12. Hester 11 juli 2012 / 14:09

  Vind dit echt een leuke tag, dus ‘bedankt’ voor het invullen haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.