Waar ik dankbaar voor ben

Eerste kerstdag! Tijd voor heel veel eten, gezelligheid (geintje, ik ben alleen vandaag), én dankbaarheid. En vooral dat laatste vind ik fijn om deze dagen bij stil te staan. Het gaat allemaal misschien niet perfect in mijn leven (in jouwe vast ook niet), maar dat hoeft ook helemaal niet. Vandaag zet ik de dingen op een rij waar ik dankbaar voor ben!

dankbaarheid-met-kerst

Mijn familie

Familie! Buiten mijn ouders en broers zie ik ze niet vaak, maar ik weet altijd dat ze er zijn. Mijn oma woont samen met mijn opa op Texel en stuurt regelmatig kaartjes. Ik heb inmiddels een hele verzameling, hihi.

Verder is het gewoon fijn om te weten dat er mensen zijn waar je altijd op kan rekenen, ongeacht de omstandigheden. Dat vind ik iets heel moois!

Tim

Natuurlijk, Tim! Om alles waar hij mij bij helpt, maar ook de gezelligheid, de liefde, en nouja… gewoon alles! Zonder Tim zou het leven een heel stuk minder leuk zijn voor mij.

Mijn lyme diagnose

Afgelopen jaar ben ik erachter gekomen dat ik de ziekte van lyme heb. Binnenkort geef ik even een update in een blogpost met hoe het gaat enzo!

Middelen om medische hulp te kunnen krijgen

Rijk ben ik niet (tenzij we met oudjaar de loterij gaan winnen, je weet maar nooit), maar samen met mijn familie en Tim weet ik dat ik me hierover geen zorgen hoef te maken.

De realiteit is dat heel veel mensen die de ziekte van lyme hebben geen behandeling kunnen ondergaan omdat de reguliere zorg nog niet ver genoeg is qua kennis en alternatieve zorg duur is (want dat wordt niet of maar gedeeltelijk vergoed). Dat is enorm scheef in mijn ogen en ik wil daar niet te lang bij stil staan want ik word er verdrietig van.

Maar ik ben ontzettend blij dat ik wel de luxe heb om een behandeling te kunnen krijgen. Gekkenwerk eigenlijk, dat dat een luxe moet zijn? Ik ben in elk geval zeer bewust van het feit dat ik heel erg veel geluk heb op dit gebied.

Ons huis

Ik kan me geen fijner huis dan het huis waar we nu wonen voorstellen! Het is niet enorm, maar ook zeker niet klein. En het zit vol met fijne plekjes! Het staat nog steeds op de planning om ons huis wat uitgebreider te laten zien op mijn blog, maar die houden jullie nog tegoed!

Mijn bedrijf

En natuurlijk met mijn bedrijf, ik vind het zo fijn om ondanks de niet altijd fijne omstandigheden toch bezig te kunnen zijn met fijne dingen!

Wat zijn de dingen waar jij dankbaar voor bent? Zet ze eens (voor jezelf) op een rij!

DELEN:

31 reacties

 1. Nicole 25 december 2014 / 06:40

  Een mooi lijstje. Ik kan ook zoveel dingen opnoemen waar ik dankbaar voor ben. Goed om er bij stil te staan!

 2. ilovemyinterior 25 december 2014 / 07:45

  Super mooi lijstje met alle dingen waar je dankbaar voor bent 🙂 Heel goed voor iedereen om dit weer eens op een rijtje te zetten !

 3. Marion 25 december 2014 / 08:14

  Heel mooi lijstje. Ik wil aan het einde van het jaar een lijstje maken. Het was echt een ontzettend heftig jaar, maar ik had het nooit willen missen. Fijne dag vandaag!

 4. Kelly Caresse 25 december 2014 / 08:25

  Wat een prachtig lijstje om trots op te zijn! Hel fijne feestdagen gewenst Lisanne! Ik ben dankbaar voor mijn lieve verloofde, dochtertje, ouders en dierbaren om me heen, gezondheid, m’n eigen bedrijf en het geluk in m’n leven 🙂

 5. Karin 25 december 2014 / 09:10

  Wat ben je ondanks al je ellende toch een heerlijk positief meisje Lisanne! Gelukkig heb je veel fijne lieve mensen om je heen en heb je geen geldzorgen dat maakt het zoals je schrijft een stuk minder moeilijk om ziek te zijn. Dat zijn voor mij ook precies de dingen waar ik dankbaar voor ben.

 6. Darina 25 december 2014 / 09:27

  Lisanne, wat een prachtige lijst. Ik lees je blog al heel lang en bewonder je dapperheid en je positiviteit ondanks je ziekte. Ik hoop dat 2015 een heel mooi jaar voor jou en je naasten gaat worden.
  Veel liefs van Darina

 7. Wendy 25 december 2014 / 09:31

  Prachtig lijstje! Goed om af en toe eens stil te staan bij kleine geluksmomenten en dingen die je misschien vanzelfsprekend vind maar dat bij nader inzien niet zijn.

 8. Jessica 25 december 2014 / 09:43

  Ik ben dankbaar dat ik dit soort blogs voorbij zien komen! Fijne feestdagen Lisanne!

 9. Lifesabout 25 december 2014 / 09:58

  Mooi geschreven Lisanne. Ik ben dankbaar dat er mensen zoals jij zoveel positiviteit uitstralen naar anderen! Ook ben ik dankbaar dat ik deze kerst mag meemaken en het nieuwe jaar in mag gaan, want bijna was ik er niet meer (om het maar even bot te zeggen). Ik ga extra genieten van deze kerst. Maar zoiezo geniet ik extra van elke dag. Dankbaar ben ik voor alle lichtpuntjes, hoe klein ze ook zijn. Fijne dagen Lisanne!

 10. angelique 25 december 2014 / 10:03

  Voor m’n zoontje, m’n vriend, m’n schoonfamilie, m’n zus en haar gezin, dat we gezond zijn, voor m’n huisje, dat ik afgelopen jaar zo sterk ben geworden eigenlijk is mijn lijstje echt mega lang

 11. Anita 25 december 2014 / 10:21

  Goed om bij stil te zijn en je hebt een mooi dankbaarheidslijstje gemaakt! Pas ook op een rijtje gezet

 12. Yvonne 25 december 2014 / 10:28

  Mooi lijstje! Hele fijne feestdagen toegewenst!

 13. Hazar Chaouni 25 december 2014 / 10:33

  Mooie dingen om dankbaar voor te zijn! Ik ben dankbaar voor mijn vriendje (inmiddels verloofde, hihi), zijn moeder, mijn beste vriendin. Voor de positiviteit die mensen om mij heen bezitten, voor mijn motivatie om door te gaan en voor de kleine dingetjes in het leven. Bedankt voor het delen, is weer een stukje positiviteit. Fijne kerst! X

 14. Lauriëtte 25 december 2014 / 11:08

  Mooie lijst om dankbaar voor te zijn! Waarom ben je vandaag alleen? Vind je dat niet vervelend? 🙁 Hoop dat je twee hele fijne feestdagen hebt Lisanne! x

  • Lisanneleeft 25 december 2014 / 14:16

   Omdat Tim met zijn familie kerst viert vandaag en ik geen twee dagen achter elkaar kan! Maar gelukkig gaat hij pas vanavond heen en kan ik bij mijn ouders eten. Dat valt allemaal nog wel mee dus! 🙂

 15. Dionne 25 december 2014 / 12:38

  Hele mooie dingen om dankbaar voor te zien!

 16. MySimplySpecial 25 december 2014 / 13:01

  Wat een mooi lijstje! Bij mij staat mijn lieve vriend bovenaan sen met mijn gezondheid die eindelijk weer beter lijkt te zijn.

 17. Naomi 25 december 2014 / 14:01

  Ik ben vooral heel erg dankbaar voor mijn familie. Ik zou niet zonder mijn ouders, broer, schoonzus en onze hond Bono kunnen!

  xx

 18. Laleh 25 december 2014 / 16:22

  Wat een mooie dingen.
  Mensen lijken vaak niet te zien wat voor rijkdom ze hebben met een
  fijne famile en huis.
  Ik wens jullie fijne dagen toe!

  X

 19. Josephine 25 december 2014 / 16:33

  Mooi artikel…
  Ik heb net hetzelfde idee gehad, met het einde van het jaar dat nu echt wel heel dichtbij komt.. Om een blogpost te schrijven over “dankbaarheid” om zo het jaar wat te overlopen…
  Ook al gaat een jaar met ups & downs; wanneer je er bewust even bij stilstaat kijk je er toch ook weer van op hoe “negatieve” dingen vaak ook een “positieve” turn-out gebleken zijn.. Dat vond ik heel fijn om te beseffen toen ik er bij stil stond. Maar ik heb hem ingepland voor de laatste dag van het jaar 🙂
  Fijne Kerst toegewenst!!

 20. Eline 25 december 2014 / 16:55

  Wat fijn dat je zo positief bent en zo veel hebt om dankbaar voor te zijn!

 21. Berdien 25 december 2014 / 17:36

  Knap hoor dat je zo positief met je huidige situatie weet om te gaan! Ik hoop dat je iets her en der kan genieten van de feestdagen & ben benieuwd naar je #mijnmoment!! Liefs

 22. Iris 25 december 2014 / 18:54

  Ik ben dankbaar voor het feit dat bijna al mijn dierbaren er nu zijn in goede gezondheid.

 23. Anneleen 26 december 2014 / 16:08

  Wat een mooi lijstje! Hier mag je inderdaad erg blij en gelukkig mee zijn! Wat voor eigen bedrijfje heb je? Of bedoel je hier mee je blog?

  • Lisanneleeft 26 december 2014 / 16:14

   Ik heb geen bedrijfje, ik heb gewoon een volwaardig bedrijf, haha! Maar dat is inderdaad mijn blog 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.