Waar ik in geloof

Waar geloof jij in? De een gelooft in zichzelf, de ander in karma,  in goedheid van de mens, of nog iets anders (sinterklaas?). Waar ik in geloof? Volgens mij is dat best wel iets waar mijn blog om draait. Ik kan het niet makkelijk samenvatten, maar ik ga het proberen aan jullie uit te leggen.


Foto door vramak op Flickr

Ten eerste ben ik iemand die heel erg diep gelooft in de kracht van positief denken. Is het glas half vol of is het half leeg? Kijk eens naar wat je wel hebt, en niet naar wat je niet hebt.

De ene persoon is  kerngezond en is doodongelukkig in een prachtig huis. De andere persoon heeft een slechte gezondheid en een bescheiden huisje en is veel gelukkiger. Hoe dit komt? De kracht van positief denken.

Wat mij is opgevallen dat het vaak zo is dat mensen die minder hebben gelukkiger zijn. Zelf denk ik dat dat komt omdat wanneer je minder hebt, dat je weet wat je hebt, en daar gelukkig mee kunt zijn. Stel dat je onwijs veel bezit en een rijk leven (en dan bedoel ik niet alleen geld). Dan heb je zo veel dat je niet meer weet wat je allemaal hebt, zo veel is het. En daarom kijken juist deze mensen naar wat ze niet hebben, want dat is veel minder. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen op de regel.

Met het positief denken kun je zo enorm ver komen. Je kunt jezelf vanaf niets helemaal geweldig denken. En daarnaast kun je door positief te denken jezelf ook verbeteren en kansen pakken. Uiteindelijk word je hier gewoon alleen maar beter van. Ik denk dat ik hier later nog iets over ga schrijven.

Daarnaast geloof ik ook in hard werken. En dan bedoel ik niet straten maken tot je erbij neervalt elke dag (hoewel dat ook je passie kan zijn). Nee, je moet doen wat je leuk vindt. Als jij ergens voor wil gaan moet je ervoor werken.

Je kunt elke dag doelloos naar je saaie werk gaan waar je eigenlijk niets aan vindt, wat tv kijken, een beetje rondsurfen op het net, wat biertjes drinken en weer gaan slapen. Maar wat is het doel van je leven? Er is toch iets wat je echt graag wil, je passie? Dat is hetgene waar voor moet gaan, ga er keihard voor werken! Ook hier wil ik meer over schrijven.

Dat was kort samengevat waar ik in geloof. De kracht van positief denken en hard werken. Ik hoop dat ik het goed heb kunnen uitleggen en dat jullie het snappen. Hier wil ik na de examens trouwens ook graag meer boeken over lezen. Waar geloof jij in?

15 reacties

  • Lisa 10 januari 2011 / 07:56

   Oh ja, ik geloof in “carpe diem” en karma aka what comes around, comes around 🙂 En behandel de mensen zoals je zelf behandeld zou willen worden 🙂

 1. Lieke 10 januari 2011 / 07:54

  Weet je ik geloof met je mee, ik weet zelfs dat je met positief denken veel verder kunt komen, ook al is het niet altijd makkelijk.
  Waar ik in geloof weet ik niet, maar ik ben het dus wel eens met jou. Ik heb er nog nooit echt over nagedacht, maar je zet me nu wel aan het denken, want ik denk namelijk wel dat het waar is…

 2. Stéphanie 10 januari 2011 / 10:47

  Maar waar leef je dan echt voor? Om zoveel mogelijk succes te behalen? En wat dan?

  Ik ben zelf Christen, dus ik geloof dat ik leef om God te aanbidden en om aan de wereld te laten zien wie God is en wat Jezus voor de wereld heeft gedaan. Natuurlijk betekend dat niet dat mijn leven altijd fantastisch is, maar als ik me rot voel, of hulp nodig heb, dan kan ik door te bidden naar God toe gaan. En ik heb ook echt het gevoel dat Hij me helpt!

  • Lisanneleeft 10 januari 2011 / 11:33

   Nee het draait niet perse om succes, maar je moet toch iets maken van je leven? Als je doet wat je leuk vindt, dan heb je toch een leuk leven waarvan je kunt houden?

   Dat is inderdaad ook iets waarin je kunt geloven, ik heb hier veel steun aan, jij hebt veel steun aan jouw geloof. Daar zit wel een vergelijking in hoor 🙂

   • Illilise 10 januari 2011 / 12:40

    Ik ben ook een christen. Ik zie overeenkomsten maar soms moet je dingen doen die je niet leuk vind of waar je niet van kunt genieten met een doel! Op dat moment lijkt het nutteloos en verschrikkelijk maar later zal je zien dat je daar juist een grote groei in je geloof hebt doorgemaakt of dat er op dat moment een aanbod binnenkwam of een mogelijkheid om wel weer je passie te gaan leven.

    En tjah, eigen verlangens en behoeften zijn aards en menselijk.. Niet gemakkelijk te vermijden, maar ik denk dat we moeten proberen daar niet altijd op te vertrouwen want alleen Hij weet wat daadwerkelijk goed voor ons is!

 3. Jessica 10 januari 2011 / 12:41

  Ik reageer hier nu voor het eerst, maar lees al een tijdje mee.
  Ik vind je blog echt heel inspirerend en ik neem er echt voorbeeld aan. Zelf ben ik heel erg bezig op het moment om mezelf te verbeteren, positiever in het leven te staan, meer te genieten en op een positieve manier mijn doelen behalen. Jouw blog is echt een inspiratie (nog een keer) en ik zeg het niet om te slijmen ofzo hoor haha 😉
  Ik ben erachter gekomen dat je met positiviteit veel meer kan bereiken en je maakt het voor jezelf ook alleen maar leuker!

  Ik kom trouwens ook uit Den Helder! 🙂

 4. DalaLuz 10 januari 2011 / 15:22

  Ik ben het met je eens, met de kanttekening dat je wel moet oppassen dat ‘positief denken’ geen dwang wordt zoals bij sommige posi-guru’s. Soms moet je gewoon ook onderkennen dat dingen even wat minder zijn en dan is het alleen maar gezond om daar verdrietig over te mogen zijn. Soms gebruiken mensen ‘positief denken’ nl als een manier om de werkelijke situatie te negeren door maar zo hard mogelijk positief te denken, en daardoor missen ze de openheid om te kunnen zien wat er echt aan de hand en nodig is.

  Voor mij zijn de sleutelwoorden ook ‘tevredenheid’, ‘liefde’, ‘geduld’ en ‘begrip’. En ik doe mijn best om het Boeddhistische pad te volgen 🙂

 5. Patricia 10 januari 2011 / 17:27

  Mooi stukje, zelf vindt ik dat positief in het leven staan al de helft scheelt. Blij zijn met wat je doet en elke dag iets doen wat je leuk vindt maakt je ook een gelukkig persoon.

 6. Olga 10 januari 2011 / 17:52

  Ik snap je helemaal 🙂 je kunt wel bij de pakken neer gaan zitten, maar uiteindelijk heb je alleen jezelf daar mee. Je kunt ook genieten (of proberen te genieten) van wat je hebt en wat je wel gegund is. Natuurlijk (tuurlijk) is dat voor iedereen weer anders en kunnen we daar ook niet met het volle recht iets over zeggen, maar de strekking is wel duidelijk 🙂 xx.

 7. Marloes 10 januari 2011 / 19:25

  Mooi stukje, ik ben het met je eens. Ik wil echt iets van mijn leven maken. Ik weet niet waar ik in moet geloven, dus geloof ik in mezelf. Het is niet zeker dat er een hemel is, of dat reïncarnatie bestaat. Maar het is wel zeker dat we dit leven hebben wat we nu leven, dus wil ik daar het beste uithalen. En dat doe ik doormiddel van positief denken en wanneer iets me niet bevalt, dan ga ik kijken of ik daar verandering in kan brengen.

  😀

 8. Anna 10 januari 2011 / 22:34

  Ik geloof in Jezus. Hij geeft mij zoveel liefde dat ik eigenlijk overbubbel van zijn liefde en daarom elke dag die liefde wil ‘uitdelen’ aan iedereen die ik tegenkom (:

  • Illilise 11 januari 2011 / 16:11

   Amen!! God bestaat!

 9. Laura 11 januari 2011 / 18:40

  Ik geloof een boel.. Ik geloof in God, en in positief denken. En ik geloof ook dat ieder mens in zijn hart een goed mens is, en als ieder mens van het diepst uit zijn hart leeft, iedereen van iedereen zou kunnen houden. Ik geloof dat al het slechte wat er is een uiting is van het niet dicht bij je hart zijn, dat helpt me mensen te vergeven mezelf te vergeven.
  Verder geloof ik dat het doel van iedereens leven is zijn eigen hart te vinden en zo veel mogelijk volgens zijn eigen hart te leven 😉

  Goed stukje.

 10. Sharr2403 12 januari 2011 / 10:37

  Inderdaad goed geschreven!

  Al denk ik dat hard werken nog best wat doelloze momenten op kan leveren. Ook al ben ik overdag kei hard aan de studie bezig om over een aantal jaar een baan te hebben die ik écht leuk vind, ben ik ‘s avonds nog steeds een beetje doelloos tv aan het kijken etc 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.