Waar ik voor leefde toen ik heel ziek was

Er zijn momenten geweest dat ik me ongelooflijk ziek voelde. Ik lag weken lang in bed door de vermoeidheid en de pijn, ik kon bijna niets meer. Ik werd wakker, probeerde de dag door te komen in bed, elke dag opnieuw. Natuurlijk had ik weleens een bui waarin ik vond dat ik wel dood kon. Maar meestal gelukkig niet! Ik wil jullie graag vertellen waar ik me toen aan kon vasthouden, waar ik toen voor leefde.

Mijn bed was perfect, hoewel ik dat ding eigenlijk gewoon haat. Een medisch matras en een elektrisch verstelbare bedbodem. En een fijne laptop. Als je er dan toch de hele dag zult zijn, dan moeten we er maar een zo prettig mogelijk verblijf van maken.

Ik kon genieten van het zonnetje dat naar binnen scheen, dat deed me echt goed. Lekker veel licht in mijn kamer! Fluitende vogeltjes buiten (als ze maar niet te hard floten). Jep, die simpele dingetjes.

Maar ook het geluk van andere mensen maakte me vrolijk. Nog niet van mijn klasgenoten, ik vond dat ik hetzelfde verdiende als zij en niet op bed hoorde te liggen. Dus voor hen kon ik moeilijker blij zijn. Vooral van de mensen die ik via verschillende fora kende kon ik oprecht blij zijn.

Hoop voor de toekomst. Best vreemd, een meisje van 13, 14, 15, die hoopt op een betere toekomst, terwijl ze er dan al zo aan toe is. Maar het hopen is niet voor niets geweest, kijk mij nu eens!

En als laatste, mijn guilty pleasure, eten. Elke dag, 2 bakjes chips, 2 bakjes ijs, snoepjes, koekjes, tosti’s. Heel-veel-eten. Het is een wonder dat ik geen obesitas had, haha. Nee dat is ook overdreven, maar ik at heel veel en heel ongezond. Maar van al dat eten was ik gewoon weer voor heel even blij.

Ik kan me deze nare dagen nog zo goed herinneren. In mijn slechtere tijden zou ik een moord gepleegd hebben voor een rondje fietsen. Maar eigenlijk ben ik er wel een beetje trots op, ik heb het wel allemaal doorstaan en ik heb er veel van geleerd.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je niet moet opgeven. Hoe slecht het ook gaat! Er zal een tijd komen dat het beter gaat. Nu heb ik gelukkig honderd keer zo veel dingen waar ik voor kan leven (kunnen fietsen bijvoorbeeld is opeens zo veel waard!), en ik hoop dat jullie die ook hebben!

22 reacties

 1. emma 27 februari 2012 / 08:04

  Wat mooi mooi om te lezen! In mijn sombere momenten kan een zonnetje mij ook enorm opvrolijken! En eten is ook een happy place, maar dan als ik het zelf ga maken (het deeg is vaak nog lekkerder…)
  Ik keek vorige week de Glee aflevering die toen in Amerika werd uitgezonden en dat was zo ontroerend. Daar werd ook gepraat over zelfmoord en de leraar vertelde ook dat je niet moest opgeven en kon denken aan een beter toekomst en de mooie dingen die je nog mee hoopt te maken. Ik kan het niet zo goed verwoorden, maar de boodschap was zo mooi!!

 2. Elisa 27 februari 2012 / 08:41

  Heel mooi neer gezet, en zo waar. Het is erg herkenbaar.

 3. Yara 27 februari 2012 / 09:11

  Mooi geschreven meid! Ik vind het zonnetje altijd zo fijn als ik me minder prettig voel. Die heerlijke warmte die je huid dan raakt, lovely!

 4. Karin 27 februari 2012 / 11:14

  Mooi geschreven Lisanne. Ik hou van dit soort schrijfsels. En wat heerlijk dat het nu beter gaat.

 5. Mariska 27 februari 2012 / 14:56

  Vind het mooi om dit stukje zo te lezen! Hoe je er doorheen bent gekomen, nouja, hoe je je er doorheen hebt geslagen eigenlijk. Zelf kan ik me er niets bij voorstellen. Behalve de paar dagen in het jaar dat ik ziek ben.
  Hoe lullig het ook klinkt, het maakt je wel sterker!

 6. Milou 27 februari 2012 / 14:56

  Fijn dat het beter met je gaat 🙂 En ook heel mooi dat je dit zo hebt opgeschreven, dat straalt uit hoe sterk je bent!

 7. laura 27 februari 2012 / 15:11

  wauw! heel mooi geschreven. je bent erg sterk en laat zien dat er altijd wel iets is waar je je geluk uit kan putten

 8. Sharon 27 februari 2012 / 15:11

  Supergoed geschreven! Ik kan ook zo blij worden van de zon 🙂

 9. Jenny 27 februari 2012 / 16:36

  Hoop houden is goed. Gelukkig had je dat.

 10. Daniëlle 27 februari 2012 / 16:51

  Mooi om te lezen dat je zo positief in het leven staat.

 11. Nicole 27 februari 2012 / 16:55

  Wat heb je dit mooi geschreven en ik vind dat je gelijk hebt. Ga zo door!

 12. Ise 27 februari 2012 / 20:21

  Dit stukje komt voor mij precies op tijd! Ik heb dit nu ook heel erg. Slapen, de dag door komen, slapen. En heel veel ongezond eten naar binnen proppen. Herkenbaar!

 13. Savine 27 februari 2012 / 20:25

  Wauw, dankjewel. Vooral aan je laatste zinnen heb ik nu even heel veel.
  Want ik voel me nu heel erg ziek en niet oke. Maar ik geef niet op. Na regen komt zonneschijn.
  Dankjewel Lisanne!!

 14. Cynthiiaa 28 februari 2012 / 03:15

  Ik ben het met je eens, ondanks de negatieve dingen die je mee maakt, je leert daar zoveel van. 🙂 Er komt altijd wel weer iets wat je vrolijkt maakt.

 15. xx_Patries_xx 28 februari 2012 / 13:35

  heel mooi stukje hoor.. ik heb heel veel respect voor je hoe je hier allemaal mee omgaat… menig meisje op jouw leeftijd had het al opgegeven

 16. Vivian 28 februari 2012 / 13:56

  Heel mooi! Ik herken het ook, voor mij zijn dit soort dingen ook belangrijk op momenten dat ik me echt niet goed voel. Vooral eten en hoop op de toekomst was dan gewoon erg belangrijk. Heel mooi om te lezen!

 17. emily 2 maart 2012 / 12:26

  Je bent een heel sterke jongedame weet je dat! Echt super dat het steeds beter gaat!

 18. Priscilla Torok 4 maart 2012 / 17:19

  Super mooi geschreven meid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.