Waarderen en zorgen – Doelen voor oktober

Weet je? Ik heb geen doelen opgesteld voor september! En in augustus deed ik het halverwege en had ik maar een doel: verhuizen! Of dat is gelukt (heel spannend, want dat weet je natuurlijk nog niet) en wat mijn doelen voor komende maand zijn lees je in deze blogpost!

welkom-in-de-herfst

bron foto

Doel van augustus/september: Verhuizen!

Jep, dat is gelukt! Ik voel me inmiddels wel weer een beetje thuis hier, ondanks dat ik mijn eigen huis nog wel heel erg mis af en toe. Maar ik ben hier natuurlijk nu zodat ik betere zorg kan krijgen.

Mijn kamer is super fijn en leuk geworden. Weer alles van jezelf in één kamer, hoewel ik ook wel een eigen badkamer heb. Dat is wel weer wennen, vooral het feit dat werken en slapen in dezelfde ruimte moet gebeuren. Als ik ziek in bed lig kan ik al het werk dat ik nog wil doen zien liggen, misschien dat ik daarvoor nog wat ga schuiven met meubels want dat geeft natuurlijk geen goed gevoel.

Maar het verhuizen is gelukt, gelukkig maar!

Doelen voor oktober

Genieten van de goede momenten

Op dit moment ben ik bezig met een behandeling met bijengif, en dat lijkt steeds iets te doen.

Laatst was ik teleurgesteld toen het niets deed, maar dat is zo zonde! Maar wat nog veel meer zonde is: wanneer het wel werkt en ik me energiek voel, me zorgen maken over morgen. Over de toekomst, of de injecties blijven werken en hoe alles gaat lopen. Gewoon niet doen, stop! Geniet.

Als het goed gaat wil ik daar vooral van genieten en niet te veel nadenken over de toekomst. Ik hoop dat ik nog veel goede momentjes mag krijgen in oktober!

De herfst waarderen

Je ziet ze overal op lifestyleblogs: de lijstjes met x redenen waarom de herfst zó geweldig is. Ik maakte die lijstjes zelf in het begin ook altijd, om mezelf ervan te overtuigen dat de herfst leuk was.

De herfst is alles behalve mijn favoriete seizoen. Maar dat betekent niet dat het verschrikkelijk is, de herfst heeft ook wel mooie kanten. Die moet ik alleen nog even goed bekijken.

Administratieve dingen

Nu Tim en ik uit elkaar zijn, zijn er een aantal administratieve dingen die geregeld moeten worden. Stom gedoe, maar het moet gebeuren. Gelukkig kan mijn vader me daar heel goed bij helpen, dus sta ik er absoluut niet alleen voor. Maar we moeten het wel even regelen, ik weet niet of dit in oktober al gaat lukken omdat het ook grote dingen zijn en Tim natuurlijk in het buitenland zit.

Goed voor mezelf zorgen

Goed slapen, goed eten, netjes mijn medicijnen op tijd nemen, misschien nog wat druppels opbouwen, en vooral: lief zijn voor mezelf. Het hoeft niet allemaal perfect in een keer, ik ben nu ruim een jaar bezig met behandelen en mijn geduld raakt op. Wat heel onnodig is, want er zijn nog heel veel mogelijkheden, mocht de huidige behandeling zijn werk niet doen. Helaas kun je maar een ding tegelijk, haha. Ik word dan nog weleens boos op mezelf, ook al kan ik er niks aan doen.

Vooral goed slapen, goed eten en blij blijven, dat is het belangrijkste.

Dus… dat zijn mijn doelen voor oktober! Ik ben wel benieuwd, heb jij ook een lijstje met dingen die je in oktober voor elkaar wil krijgen?

DELEN:

20 reacties

 1. Kelly 8 oktober 2015 / 07:00

  Wat een goede doelen! Dat gaat je vast wel lukken! Ik heb nog geen doelen voor oktober.

 2. Darina 8 oktober 2015 / 07:12

  Heel veel succes met deze doelen! Het komt vast goed! Ik heb als doel om meer tijd te gaan besteden aan het schrijven van mijn boek. Soms lastig naast een fulltime baan, maar ik ga ervoor!

 3. Tiffany 8 oktober 2015 / 08:00

  Die zorgen die je krijgt op een goede dag zijn erg herkenbaar. Inderdaad niet doen! Heel erg zonde van wat een fijne/goede dag had kunnen zijn. Maar soms is het heel moeilijk om niet te piekeren over de toekomst of over morgen zelfs, als je gezondheid zo onstabiel is. Mijn focus ligt deze maand op lichtpuntjes blijven zien en niet te veel piekeren over mijn studie.

 4. Elize 8 oktober 2015 / 08:10

  Ik kan me voorstellen dat niet piekeren over de toekomst en je gezondheid heel lastig is..
  Succes met alle doelen komende maand!
  Mijn enige doel is een heel eng en moeilijk statistiektentamen halen haha!

 5. Kim | Kimsbloglife 8 oktober 2015 / 08:18

  Mooi doel om te proberen meer te genieten van je goede dagen in plaats van dan te piekeren over de toekomst… Maar niet makkelijk denk ik. Mijn doel voor oktober is voor het eerst elke dag van de maand een artikel online krijgen op mijn blog! Gisteren is het door omstandigheden (en vooral slechte planning) al niet gelukt, maar nu ga ik er volledig voor!

 6. Mascha 8 oktober 2015 / 08:48

  Bij mij is het juist precies andersom, als ik een goede dag heb, zijn er minder zorgen, maar als ik me niet kan concentreren op school, dan voel ik me rot en juist DAN komen de zorgen… 🙁

  Fijn om te lezen dat jij er zo positief in staat, respect!
  Fijne dag en hopelijk is het een goede

 7. Margot 8 oktober 2015 / 09:58

  Lief zijn voor jezelf vind ik een heel mooi doel en die ik ga ik ook gebruiken deze maand. Bij mij thuis staan er op dit moment ook wat dingen op z’n kop, dus dat zorgt voor genoeg stress.

 8. sandra 8 oktober 2015 / 10:27

  Mooie doelen! Lief zijn voor mezelf dat is ook wel een doel die bij mij zou passen. Vorige week moest de rem erop, en heb ik op aan dringen van m’n vriend een afspraak gemaakt met de dokter. Het ging niet meer, ik ben op, de emmer is vol…. Dus lief zijn voor mezelf dat is een goed doel voor oktober!
  Succes!

 9. debby 9 oktober 2015 / 07:23

  Ik ga een lijstje maken met doelen. Ik ben een chronische pijnpatient en helaas volledig afgekeurd, ik wil graag doelen in mijn leven hebben, en helaas was ik die door hardnekkig pijn een beetje verloren.

 10. Chantal 9 oktober 2015 / 08:38

  Mooie doelen! Praktische zaken zoals administratie moeten nu eenmaal gebeuren. Ook niet mijn favoriet en ik kan me in jouw situatie voorstellen dat het nog minder fijn is.
  Succes met het behalen van de doelen!

 11. Dagmar 9 oktober 2015 / 12:12

  Wat een goede doelen heb je op een rij gezet, ik weet zeker dat het je gaat lukken. Denk goed aan jezelf, veel liefs!

 12. marion 9 oktober 2015 / 12:27

  Mooie doelen!! Mijn doelen deze maand zijn elke dag bloggen en me niet zoveel aantrekken van wat anderen vinden of kunnen denken. Succes met je doelen!

 13. Annelies 9 oktober 2015 / 13:46

  ‘De herfst waarderen’ vind ik een heel mooi doel! Daar heb ik niet eens bij stil gestaan. Ik ben een echt zomer mens en functioneer vooral op zonne-energie. De herfst is daarom ook niet mijn favoriete seizoen. Bah, al die regen. Het klopt inderdaad dat er veel lijstjes op blogs verschijnen met redenen waarom de herfst zo fijn is, Ik doe met je mee… ik maak dit ook 1 van mijn doelen voor oktober.

 14. Suzan 9 oktober 2015 / 14:14

  Hey

  Mooie doelen.

  En wat betreft je slaap-/werk-kamer, misschien is een kamerscherm een idee.
  Dan zie je je werk vanuit je bed niet zo liggen.
  En als je dat kamerscherm dan vol hangt met de kaartjes die je allemaal krijgt,
  vrolijkt het je misschien ook nog wel op.

  Groetjes

 15. Renate 9 oktober 2015 / 19:52

  Je hebt goede doelen voor oktober en ik hoop dat het je gaat lukken! Ik vind dat alle seizoenen zijn/haar schoonheden heeft, maar ik moet toegeven dat herfst ook niet mijn favoriete seizoen is. Ik verlang alweer een beetje naar de lente haha. Ik heb zelf geen doelen voor oktober, mijn enige doel de komende tijd is: het volhouden vanwege de pijn en vermoeidheid om een rijbewijs te halen!

 16. Marjolein 10 oktober 2015 / 01:30

  Wat een mooie doelen! En inderdaad, liever zijn voor jezelf! Je bent het zo waard meissie! ! <3

 17. Emily Lotus 10 oktober 2015 / 18:17

  Mooie doelen. <3 Vooral het blij blijven en genieten.
  Ik vind de herfst echt heerlijk, maar heb geen I love the herfst blogpost gemaakt haha.

 18. Anouk 10 oktober 2015 / 19:46

  Het komt vast goed! Wat betreft de herfst waarderen… weet je wat helpt? Foto’s maken van herstachtige dingen als je naar buiten kunt 🙂

 19. Hester 11 oktober 2015 / 11:29

  Ik las gisteren je tweet dat je je even ‘normaal’ voelde, dat bijengif doet in elk geval dus wel iets… Spannend! Het is nu écht koud aan het worden, ik hoop dat ik de herfst dan ook nog leuk blijf vinden 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.