Waardoor The Secret mijn leven heeft veranderd

Kunnen jullie je nog die hype over The Secret herinneren? Ik wel. Door al die filmpjes en blogs die ik las heb ik het boek voor jongeren gekocht. En ze zeggen allemaal dat dat je leven verandert, samen met de rest van die verkooppraatjes. Mijn leven heeft het op een andere manier veranderd, ook een positieve manier. Benieuwd?

The what?!
Voor als je niet weet wat The Secret precies inhoudt zal ik het kort uitleggen. Het boek gaat uit van de wet van aantrekking. Alles waar je aan denkt, dat komt uit. Bang voor spinnen? Wedden dat jij er meer ziet dan iemand die er niet bang voor is! Of ben je steeds heel bang om te laat te komen? Grote kans dat je ook daadwerkelijk te laat komt. Dat heb je dan zelf aangetrokken met je eigen gedachten.

Zo werkt het volgend The Secret ook met ziekten. Je snapt dat het voor mij een beetje vreemd is om te geloven dat ik mezelf ziek gemaakt heb. Geloof ik ook niet in, ik betrek dat deel van het boek gewoon even niet op mezelf.

Maar ook de positieve dingen kun je aantrekken, en daar draait het natuurlijk om! Hoe meer je je focust op positieve dingen, hoe meer ze naar je toe zullen komen. Wil je bijvoorbeeld heel graag je diploma halen en denk je hier steeds aan? Dan ga je vanzelf harder leren waardoor je dit makkelijker haalt. Logisch, nietwaar?

Een korte samenvatting van wat The Secret inhoudt. Er is trouwens ook een film!

Waarom werkt het voor mij
Het boek is op een andere manier uitgelegd dan hoe ik het nu uitleg, maar dit is voor mij de kern. Focus je je op nare dingen? Dan voel je je vanzelf ook vaker rot. Daarbij komt dan nog dat wanneer je je focust op het verkeerd gaan van dingen, dat je er zo gefocust op bent, dat je de kansen alleen maar vergroot. Simpelweg doordat je erop ingesteld bent!

Verder beweert het boek misschien ook gekke dingen die helemaal niet kunnen kloppen voor je gevoel. Maar bijzonder aan dit boek is dat je precies weet wat ze proberen uit te leggen. Daarnaast, wanneer je het ergens niet mee eens bent ga je daar dan niet op focussen. Focus je op het positieve aan het boek, aan dat gene wat wel bruikbaar was. Dat is ook wat ze je proberen te leren!

Dit boek heeft mij echt de kracht van positief denken in laten zien. Ik weet niet meer of ik eerst dit boek kocht, of eerst mijn blog begon, maar het zou heel goed kunnen dat dit met elkaar te maken had. Ik ga binnenkort ook het originele boek lezen in het Engels (e-book gevonden op internet, sssshht), benieuwd of ik daar nog iets uit kan halen. Ken jij The Secret, en wat vind je ervan?

21 reacties

 1. Shanti 15 juni 2012 / 09:01

  ik heb ook the secret voor jongeren hier in de kast staan en het heeft mij ook vooral de kracht van positief denken laten inzien, eigenlijk ook heel logisch als je je steeds op het negatieve richt voel je je ook veel slechter omdat je steeds met negatieve dingen in je hoofd zit. En als je je beter voelt ben je ook in staat veel meer te doen 🙂

 2. Self Help Hipster 15 juni 2012 / 09:07

  Beste verklaring voor de wet van de aantrekkingskracht is deze: “Energy flows where your attention goes.”

  En The Secret is niet het beste boek als je meer wilt weten over de Law of Attraction en hoe je er mee werkt. ‘Law of Attraction’ van Michael Losier is heel goed en eenvoudig geschreven (Review hier: http://theselfhelphipster.com/?p=1501 ), 21 Techniques for Cosmic Ordering is daarna mijn favoriet: ook een makkelijk en kort boekje.

  • Jwan 11 oktober 2016 / 18:20

   Helaas is mijn Engels niet super goed. Is er hier ook een Nederlandse versie van en heeft het bij jou wel gewerkt? Ik ben namelijk benieuwd of het werkt. Zelf heb ik ook The Secret magic gelezen en ik weet niet zeker of het wel echt werkt.

 3. emily 15 juni 2012 / 09:55

  Dit vind ik dus erg interessant, ik geloof wel dat bijv. mijn tante zichzelf ziek heeft gemaakt (ze had kanker). Ze had ALTIJD stress en ging toch van alles doen wat ze eigenlijk niet aan kon. In die periode dat ze ziek werd ging ze ook scheiden..
  Ze deed positief maar diep van binnen was ze het totaal niet. Toen ze ziek werd besloot ze dingen te veranderen en bleef ze ondanks alles ECHT positief. Nu is de kanker er uit en hopen we nu allemaal dat ze niet weer dezelfde fout in gaat.

  En ik ook, ik heb zoveel aan mijn hoofd, maak mezelf continue onzeker, weet niet wat ik wil en heb het een tijd lastig gehad met mijn vriend, waardoor ik al 2 jaar allerlei rare klachten heb en heel moe ben en zelfs een beetje depri. Dit komt puur door mezelf, omdat ik zelf negatief denk en dingen deed waarvan ik wist ‘dit moet ik nu niet doen’.

  Maar ik geloof niet dat het met iedereen zo is, bij jou bijvoorbeeld niet. Jij bent juist hardstikke positief in het leven en daarom kom ik zo graag op jouw blog! 🙂

 4. Bodine 15 juni 2012 / 10:06

  Ik heb het boek niet gelezen maar als ik deze blogpost lees ben ik het er zeker mee eens! Ik heb altijd geleefd zoals het boek (blijkbaar) aanraad en prijs mezelf elke dag gelukkig dat ik dat kan en doe. Er zijn natuurlijk zat mensen die moeite hebben om positief te denken.

  Ik geloof oprecht dat negatieve gedachtes een grote uitwerking hebben op je leven, gezondheid en omgeving. Zo ook positieve gedachtes. Ik merk dat, doordat ik zo positief denk, ik veel minder stress ervaar en tegenslagen veel beter opvang dan anderen. Daar kan ik alleen maar blij om zijn.

 5. Ise 15 juni 2012 / 13:50

  Nog nooit van gehoord maar lijkt me wel interessant om eens te lezen!

 6. claudia 15 juni 2012 / 14:05

  Het is eigenlijk gewoon een soort van cognitieve gedragstherapie haha. dit heb ik gehad voor mijn ME

 7. Nathalie 15 juni 2012 / 15:38

  Hmm wat Claudia al zei wat jij beschrijft interessant te vinden aan dit boek heeft te maken met cognitieve gedragstherapie. Je gedachtengang onderzoeken, kijken waardoor het wordt beinvloedt en hoe je het kan ombuigen naar iets positiefs. Dat vind ik ook interessant, maar het hele concept van “The Secret” geloof ik totaal niet in. Grappig, dat jij ook maar één punt uit het gehele boek weet te halen waar je achter staat. Ik vind het zweverige universum praat wat bovenal niet logisch klinkt in mijn oren. Vooral het punt over het ziek zijn.. ‘energieen’, en de universum als bron van kracht. Hmm nee geef mij maar Jezus 🙂

  • Lisanneleeft 15 juni 2012 / 17:19

   Misschien moet ik me dan toch maar wat meer gaan verdiepen in cognitieve gedragstherapie! Thanks 🙂

   Voor de rest vind ik het boek ook goed hoor niet alleen dat punt, maar zoals je al zegt, niet alles 😛 Maar dit is wel puur het punt waar ik veel van heb geleerd en zoals de titel zegt, mijn leven heeft veranderd!

 8. Tirsa 15 juni 2012 / 16:44

  Ik heb hem al een héle poos in de kast staan, maar nog steeds niet gelezen. Door je post ga ik er vanavond mee beginnen, dankje (:

 9. Mirte 15 juni 2012 / 17:40

  Ik vond the secret afschuwelijk. De manier van schrijven en het geheimzinnig doen over ‘het geheim’. Gruwelijk. Ik heb wel (wat lianne ook al zegt) de wet van de aantrekkingskracht gelezen. TOP boek, echt. Zou ik je zeker ook aanraden.

 10. Mirthe 15 juni 2012 / 18:01

  Ik wilde net zeggen dat je op http://theselfhelphipster.com moest kijken omdat dat zo’n goede website is met heel veel informatie over positief denken en the Law of Attraction en zo – maar ik zie dat de schrijfster van die website hier al heeft gereageerd 🙂 In ieder geval een aanrader, ik knapte best wel af op The Secret omdat ik het zo expres-mysterieus-en-geheimzinnig vond en vanwege dat gedeelte over ziektes, dat komt gewoon niet zo fijn aan als je meerdere familieleden hebt verloren aan kanker – maar door onder andere Self Help Hipster blog is mijn mening heel erg veranderd 🙂

  • Lin 18 juni 2012 / 14:21

   Ja! Zij legt het hele concept echt heel helder & duidelijk uit! En geeft ook voorbeelden & tips hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan.

  • Anja 15 november 2013 / 07:44

   Ik had kanker de ernstigste gradatie.
   Juist in die periode ontving ik dit boek van een bijzonder persoon mijn leven zat in een erg moeilijke fase.
   Pas na de behandeling ben ik begonnen aan dit boek en alhoewel het zeer deed te lezen dat je ziektes zelf kunt
   Oproepen ben ik het er wel mee eens.
   Als ik diep in mijn hart kijk, maar ……het is niet bewust gebeurd en dat is naar en moeilijk.
   Natuurlijk kunnen we dat niet zo maar begrijpen en worden we boos en woedend, maar we weten niet wat
   Ooms, tantes enz werkelijk dachten we kunnen niemands gedachten lezen.
   Kleine kinderen …..ja heel moeilijk te begrijpen voor mij ook.
   Maar het boek bracht wel heel veel , natuurlijk waren en zijn er dingen die me onecht lijken.
   Die zijn dan niet voor mij op dit moment dus vergeet ze weer.
   Maar bijzondere dingen ( wonderen vinden plaats vrijwel elke dag) zelfs geld als je er echt naar leeft.
   Ik weet het omdat als ik stop met te leven na de secret, dingen onmiddellijk keren.
   Het is dus echt de moeite waard om het te proberen.
   Wat hebben we te verliezen?
   Alleen onze denk wijzen eens om te gooien.
   Heel bijzonder om te ontdekken.

 11. Vivian 16 juni 2012 / 13:08

  Ik zou deze ook graag willen lezen, gewoon omdat ieder mens af en toe wel eens een oppepper kan gebruiken, om je te herinneren aan de schoonheid van het leven!

 12. Hilde 16 juni 2012 / 18:56

  Heb wel eens van het boek gehoord, maar ben er nu wel nieuwsgierig naar geworden.

 13. Sanne 17 juni 2012 / 01:37

  Klinkt als een erg goed boek, ik ga ook eens kijken of ik hem als e-book kan downloaden 🙂

 14. Naomi 14 juli 2013 / 15:08

  Wat een kut site, elke keer als je weer een zin leestverspringt hij weer. Bagger!!

 15. Aisa 20 november 2014 / 03:28

  Ik heb veel meegemaakt in me leven, wie niet?
  Maar ik heb in de laatste vier dingen meegemaakt die de meeste in nog geen 25 jr meemaken.
  Op een dag verschijnt er een boek, en dit kan niet anders dan een best sneller worden want het zal shockeren! Niet dat ik er trots op ben maar puur om mijn eigen hachje tot schoon schip te krijgen. Ik ben vreselijk in de zeik genomen wat gepaard gaat met heel veel schande, en ik ben boos en verdrietig en teleurgesteld.
  En juist dit laatste…… Dit laatste heeft mij de genade klap gegeven, daar waar ik niet dacht t erger kon, kreeg ik ook nog diagnose kanker……….
  Pure verbijstering hoe dit nou OOK nog kon????

  Vier jaar heb ik me opgevreten vier jaar kapot gaan aan ongehoorde boosheid….
  Beginnend met hartkloppingen, toen steken bij mijn hart… Chronische nekpijn 2 jr lang, dus echt 24/7…. Uiteindelijk kanker….
  Ik die nooit wat heb, niet eens griep… Heb t ene piepje na t andere piepje….

  Echt wel dat ik mezelf ziek heb gemaakt. Ik weet t zeker… Verdorie 29 en kanker!!!!

  Stress is moordfactor nr 1

  En of ik nou een negatief mens ben: NEE
  helemaal niet… Ik kan enorm goed t kleine waarderen zelfs door al die zwarte wolken door…. Altijd
  Ook is mijn levens motto wie goed doet, wie goed ontmoet. Daar leef ik naar…. Geen stuiver te makken maar steun zo veel mogelijk ik kan…. En ondanks mijn pijn en verdriet geloof ik nog steeds dat op een dag t tij keert voor mij….

  Maar hebben al die tegenslagen dan te maken met mijn manier van denken:
  Ja echt wel…. Zoals t boek vertelt, is alles waar “niet” of andere vormen van dit woord in voort komt “niet” goed en roep je daarmee af t misgaat…. Het vast houden aan wat er niet mag gebeuren…..

  Echt wel dat t klopt…
  Mijn beide kids niet lekker… Ik verhuur een huis waar de ketel weigert,…
  Van de week voor het slapen gaan, focuste ik mij op dat de ketel NIET kapot mag gaan en dat mijn zoontjes NIET zieker mogen worden…..
  En jahoor… Beide kids hartstikke ziek, sluipen van een buikgriep beide over in kroep… En wat denk je, de ketel in zowel mijn huis wat ik verhuur als de ketel waar ik zelf woon moeten vervangen worden….
  En ow wat had ik hard gesmeekt om t NIET ZIEKER. Worden en NIET KAPOT GAAN…..

  Fout vet fout…..

  Ik had t om moeten draaien en niet de focus moeten leggen op kapot en ziek.

  Maar op BETER en BLIJVEN WERKEN……………..

  ik ga me hier nu serieus mee bezig houden…..
  Ik weet als kind mijn dromen waren groot, maar mijn dromen kwamen ook uit…. Het volwassen leven leidt ons teveel af, als kind kon je je blind focussen…. En ik kreeg daardoor alles wat ik begeerde….

  Ik geloof er absoluut in maar ik denk ook t een hele moeilijke weg is dit toe te passen…
  Dan kan ik nog zo positief zijn, ik moet t anders brengen….

  Dus dit is mijn mening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.