Waarom ben jij begonnen met bloggen?

Onlangs zag ik op deze blog deze vraag langs komen: waarom blog jij? Ik vind het een leuke vraag om aan jullie te stellen, uiteraard zal ik ook mijn verhaal vertellen. Bloggen is zo veelzijdig dat ik me kan voorstellen dat iedereen een uniek verhaal heeft met redenen om te beginnen met bloggen. Zo ook mijn verhaal!

waarom-begonnen-met-bloggen

Waarom ben jij begonnen met bloggen, Lisanne?

Nou, eigenlijk is dat een heel leuk verhaal, vind ik zelf.

Sinds mijn dertiende heb ik problemen met mijn gezondheid, als je mijn blog volgt dan wist je dat waarschijnlijk al wel. Voor die tijd was ik een sportieve jongedame en ik wilde graag alles beleven en meemaken. Samen met vriendinnetjes bedachten we leuke projectjes die we konden uitvoeren, waarna we daar enthousiast mee aan de slag gingen. Hetzelfde geldt voor sporten: ik zat op atletiek, maar eigenlijk vond ik alle sporten geweldig. In het eerste jaar van de middelbare school heb ik ultiem genoten van de gymlessen, dat was absoluut mijn favoriete les!

Goed, een bezig bijtje, zo zou je mij wel kunnen omschrijven. Dat was natuurlijk een beetje gek toen ik ineens allemaal dingen niet meer kon door mijn gezondheid.

Uiteindelijk ging ik van dat sportieve meisje naar iemand die de dagen vooral in bed doorbracht, tijdschriften las, tvprogramma’s keek en blogs las. Op veel momenten ging mijn leven niet veel verder dan dat. Oja, ik was natuurlijk ook heel veel met school bezig, dat was eigenlijk waar mijn leven om draaide op dat moment.

Doordat ik zoveel tijd doorbracht in bed verveelde ik me nogal en had ik het idee dat ik mijn tijd aan het verdoen was, ik deed niets nuttigs en van tv kijken word je nou ook niet super blij als je het elke dag doet. Dus, tijd voor een nieuwe hobby!

Ik dacht: laat ik eens proberen om een blog te beginnen, wie weet is het wel de perfecte hobby. Waarom is bloggen de perfecte hobby voor mij?

 • Ik creëer dingen
 • Door te bloggen sta je in contact met ‘de buitenwereld’, ook als je dit vanuit bed doet
 • Niet de eerste reden om te beginnen met bloggen, maar uiteindelijk wel heel duidelijk: ik heb bijzonder veel geleerd, op onwijs veel verschillende vlakken
 • Maar vooral: ik wilde me nuttig voelen. Ik wilde iets doen wat ik vanuit bed kon doen, maar waarmee ik me wel nuttig voelde. Hoe meer mensen het lazen, hoe nuttiger ik me voelde, hoewel ik niet weet waarom dat zo was. Het voelde alsof ik weer een beetje meetelde, ik had iets te vertellen mensen wilden het lezen!

Uiteindelijk begon ik toen ik net achttien was, in het laatste schooljaar van de Hav0, met deze blog. En sindsdien ben ik niet meer gestopt, het was een geslaagd experiment, dit is mijn perfecte hobby!

En nu heb ik jullie verteld wat ik eigenlijk iedereen vertel die wil weten hoe ik ben begonnen met bloggen. Dit is mijn verhaal.

Ik denk dat jij nu, na het lezen van mijn verhaal, ook weet hoe dit bij jou gegaan is. Laat jouw verhaal, jouw antwoord op de vraag ‘waarom ben jij begonnen met bloggen?’ achter bij de reacties! Of schrijf er een blogpost over op je eigen blog, dat kan natuurlijk ook!

56 reacties

 1. Angela 10 augustus 2014 / 07:30

  Leuk om te lezen waarom jij begonnen bent met bloggen! Ik ben een Bertje om dezelfde reden begonnen. Ik wilde me nuttig voelen en iets creëren. Mijn blog is ontstaan toen ik een tijdje zonder werk zat. Later kwam pas het contact met de buitenwereld, omdat ik in het begin nog niet zoveel bezoekers had.

 2. Omagazijn 10 augustus 2014 / 07:32

  Leuke vraag! Ik ben gaan bloggen omdat ik iets nieuws wilde leren, maar dan wel via zelfstudie en zelf ontdekken. Ik wilde mijn creativiteit meer inzetten, omdat dat binnen mijn werk niet voldoende lukt. En ik wilde iets doen waarbij ik bezig kan zijn met de wereld van kleine kinderen en hun ontwikkeling.

  Via html en wordpress kwam ik terecht in de blogwereld en bedacht een eigen niche om mijn creatieve ei kwijt te kunnen: een blog speciaal voor oma’s met jonge kleinkinderen: Omagazijn was geboren!

 3. Martina 10 augustus 2014 / 08:02

  Ik vind het leuk om jou blog verhaal te horen, bij mij is mijn blog begonnen als een plek waar ik dagelijks foto’s plaatste…uiteindelijk ben ik meer de echte Blog kant op gegaan

 4. Sophie 10 augustus 2014 / 08:02

  Grappig om te lezen! Vroeger schreef ik mijn dagboekjes online zodat mijn ouders het in ieder geval niet zouden vinden en ik vond het leuk om bepaalde dingen te delen en daar reacties op de krijgen. Het contact met bezoekers vond ik ook echt te gek en uiteindelijk werden de dagboekjes en fanwebsites mijn eigen blog omdat ik me wilde verdiepen in fotografie en beauty 🙂

 5. Frederique 10 augustus 2014 / 08:11

  Ik weet het echt niet meer, het is voor mij al zo lang geleden en ik ben ook al ontelbare keren weer gestopt en opnieuw begonnen 😉 NU al anderhalf jaar dagelijks aan het bloggen en als het aan mij ligt stopt dat ook niet meer 😉

 6. Hannah 10 augustus 2014 / 08:24

  Mijn ”verhaal” komt eigenlijk best wel overeen met dat van jou. Alleen ik begon toen het lichamelijk alweer ietsje beter ging. Ik ging halve dagen naar school, maar was daarna zo kapot dat ik verder niets meer kon. Een leven dat echt alleen maar om school draait werd echt te saai op een gegeven moment en dus ging ik op zoek naar ”iets” om er naast te doen. Bloggen is perfect! Je kan er zoveel tijd en moeite in steken als je zelf wil of aankan en je maakt toch contact met anderen! 🙂

 7. Iris 10 augustus 2014 / 09:10

  Wat leuk om jouw verhaal te lezen! Ik wilde mijn creativiteit delen met andere. Toen er voor mijn studie een tijd aanbrak waarin ik zelf een project moest beginnen vond ik dat een mooi moment om een blog op zetten waarin ik ‘mijn ding’ kon delen met de rest. Iets wat ik nog miste voor zover ik kon googlen in het Nederlands. Een blog met alleen maar DIY’s voor in huis. Lastig om te vinden met een Engelse term en ik heb er tegenwoordig al meerdere gevonden maar geen een gaat alleen maar over DIY. Daarom ben ik onwijs blij met wat ik heb opgezet en kan ik het goed combineren met mijn studie.

 8. Diy's for you and me 10 augustus 2014 / 09:13

  Wat leuk om te lezen hoe jij bent begonnen met bloggen! Op mijn eigen blog zal over een paar weken waarschijnlijk ook mijn verhaal worden verteld bij de Q&A! Nog even afwachten dus…

 9. Karin 10 augustus 2014 / 09:14

  Ruim vier jaar geleden ben ik begonnen met bloggen om mijn ellende van me af te schrijven. In eerste instantie had ik maar één verhaal geschreven en dit op een blog gezet zodat mijn familie en vrienden dit konden lezen. Vlak daarna besloot ik om regelmatig wat te schrijven om mijn hoofd leeg te maken van alles wat er op dat moment gebeurde (want dat was niet zo leuk). Het hielp me echt.

 10. Manon 10 augustus 2014 / 09:14

  Leuk deze vraag! Ook om de comments te lezen 🙂
  Bibian en ik liepen al een tijdje rond met het idee om te bloggen. We “durfden” het alleen nooit want wat waarom zouden wij dat kunnen? Op een avond hadden we het met onze vriendjes erover en die zeiden van: gewoon doen! En toen hebben we de volgende dag samen met behulp van mijn vriend een blog gemaakt en the rest is history 😀

  • Leonie 10 augustus 2014 / 09:18

   Voor mij was het eigenlijk precies dezelfde reden!
   Daarnaast vond ik het zonde om mijn studie (communicatie) helemaal niet meer te gebruiken nu ik niet kon werken. En ik wilde graag mensen vertellen over hoe het is om ziek te zijn en een onbekende ziekte meer bekendheid geven

 11. Miranda 10 augustus 2014 / 09:32

  Wat een goede vraag, mooi antwoord ook.
  Ik blogde al heel erg lang op verschillende websites maar dat lag al een tijdje stil.
  Ik las veel blogs en dat werden er steeds meer. Elke dag kriebelde het bij het lezen van al die leuke blogs en op een dag dacht ik: ik ga het gewoon doen! En zo is deze blog ontstaan en die laat ik (hoop ik) nooit meer gaan:)

  Fijne zondag!

 12. Andrea 10 augustus 2014 / 10:05

  Leuk om alle redenen te lezen. Ik kwam jaren geleden in aanraking met de blog van Misslipgloss. Ik had nog geen idee en blijkbaar waren blogs al heel populair. Ik heb haar blog van voor naar achter gelezen in een paar weken tijd. Zo leuk vond ik het! Daarna ging ik meerdere blogs volgen en werd bloglovin’ mijn favoriete pagina. In 2012 was ik afgestudeerd en zou ik een half jaar thuis zijn totdat ik verder ging met een studie in New York. Die tussentijd wilde ik wel “nuttig” besteden en dus besloot ik een blog te beginnen. Inmiddels blog ik nu samen met mijn zusje en is het vooral een leuke hobby.

 13. Tineke 10 augustus 2014 / 10:25

  Ik ben eigenlijk begonnen met bloggen uit verveling, dat klinkt wel heel erg raar maar uiteindelijk is het uitgegroeid tot mijn grote hobby!
  Liefs

 14. Elize 10 augustus 2014 / 11:29

  Wat leuk om te lezen!
  Ik wilde eigenlijk al beginnen met bloggen vanaf dat ik de diagnose coeliakie kreeg. Ik wilde graag mijn ervaringen delen, de moeilijke dingen van het begin van het glutenvrije dieet, maar ook de leuke dingen. Maar ik durfde niet zo. Er waren ook al zoveel blogs dus ik vroeg me af wat ik kon toevoegen. Alleen het bleef maar kriebelen. Toen de glutenvrije blogweek (een week waarin een aantal bloggers over dezelfde onderwerpen hebben geblogd) bijna begon heb ik de knoop doorgehakt want dat leek me echt zo ontzettend leuk om aan mee te doen! En ik heb er nooit spijt van gehad. Bloggen geeft me nogsteeds zoveel plezier elke dag!

 15. Noortje 10 augustus 2014 / 12:06

  Leuk om te lezen, ook al die reacties trouwens. Zo uiteenlopend!
  Ik ben zelf 6 jaar geleden begonnen op, jawel, Hyves. Eigenlijk alleen maar omdat ik veel meer te vertellen had dan in die kleine berichtjes paste. Daar kwamen zulke enthousiaste reacties op dat ik maar een eigen site ben gestart. Verhalen schreef ik al, toen kwamen daar blogs bij. Ik ben gewoon een schrijvahoic 🙂

 16. MySimplySpecial 10 augustus 2014 / 13:10

  Wat leuk om te lezen! Ik blog om creatief bezig te kunnen zijn, om zelf iets neer te kunnen zetten en op te kunnen bouwen. En het contact met lezers geeft me heel veel voldoening.

 17. Chantal 10 augustus 2014 / 13:41

  Mooie redenen om te bloggen! Zelf had ik al blogs toen ik 14 was en maakte ik zelf sites voor mijn favoriete bands. Ik vind het gewoon leuk om bezig te zijn met schrijven over mijn favoriete dingen, ergens je creativiteit in kwijt te kunnen en contact te hebben met mensen die je anders nooit zou spreken. Ik denk dat het je op een bepaalde manier ook ontwikkelt, doordat je meer stilstaat bij waar je mee bezig wilt zijn 😉

 18. Isabel Cristina 10 augustus 2014 / 13:48

  Wat leuk om te lezen! Ik ben mijn blog begonnen om mijn biologische familie te laten zien wat mij dagelijks bezig houdt. Als baby ben ik geadopteerd uit Colombia en een aantal jaar geleden heb ik mijn familie voor de eerste keer ontmoet. Sinds die ontmoeting hebben we regelmatig contact, het enige lastige is het tijdverschil, in Colombia is het 7 uur eerder. Door mijn blog kan ik toch laten zien wat ik dagelijks doe en wat mijn hobby’s zijn. That’s my story! 🙂

 19. ceuazulnl 10 augustus 2014 / 14:02

  Hele leuke vraag en uitleg. Ik zelf ben nog niet zo lang (actief) bezig met bloggen, voor mij begon het als studieproject waar ik uren voor moest maken. Toch vond ik het te leuk om bij een studie project te laten, daarom ben ik door gegaan met bloggen!

 20. Amélie 10 augustus 2014 / 14:11

  Mooie vraag! Mijn bijdrage op een forum leverde mij een volle mailbox op. Dit is waarom in mijn blog startte. Ik voelde de behoefte om lotgenoten in de vraag naar kennis/ervaring te voorzien.

 21. Manon 10 augustus 2014 / 14:15

  Super leuke vraag, Ik ben begonnen met bloggen sinds 3 maand geleden nog niet heel lang dus. Eerst hield ik altijd een dagboek bij, vooral toen mijn ouders gingen scheiden. Hierbij kon ik mijn hart luchten en mijn verstand op nul zetten. Dit heb ik gedaan tot 3 maand geleden, toen ben ik op het idee gekomen ik kan mijn verhaal ook op een andere manier tonen, En ja wel een blog. Voor mij valt er nog veel te leren op e blog wereld. No problem, ik vind het super leuk

  X Liefs

 22. Kim 10 augustus 2014 / 14:43

  Leuk om jouw verhaal eens te lezen! Ik ben gewoon gek op schrijven in al zijn vormen en kan er alleen maar van dromen om dat heelder dagen te kunnen doen. Neem daarbij een make-upverslaving, een passie voor koken en genoeg creativiteit om een kleuterklas een jaar lang bezig te houden en mijn lifestyleblog was geboren.

 23. Joyce 10 augustus 2014 / 14:57

  Leuk om je waarom verhaal te lezen! Ik heb pas ook verschillende artikelen geschreven over het waarom van bloggen en eigenlijk ook waarom je dingen überhaupt doet! Zo leuk om hieraan aandacht te besteden!

 24. Fleur 10 augustus 2014 / 15:03

  Leuk, dit artikel! Ik ben voornamelijk begonnen omdat ik mijn creativiteit ergens in wilde uiten en zelf al jaren lang heel veel blogs volgde. Ik vond het op het begin heel eng om mezelf zo op het wereldwijde web te zetten, maar heb het simpelweg gewoon gewoon. Nu is het mijn grootste passie en hobby en ben ik blij dat ik mijn blog vorig jaar ben gestart 🙂

 25. Priscilla 10 augustus 2014 / 15:30

  Leuk om te lezen! Ik ben gaan bloggen omdat.. nou ja eigenlijk heb ik er niet bewust voor gekozen, ik had al een persoonlijke website en dat evalueerde langzaam in een blog 🙂

 26. Zo simpel is dan geluk 10 augustus 2014 / 16:21

  Leuk om te lezen!
  Ik ben in eerste instantie begonnen om op een makkelijke manier iedereen te kunnen updaten over mijn revalidatie. Al snel schreef ik echter over heel veel andere dingen. Ik vind het gewoon fijn om te schrijven. Als kind al. 🙂

 27. femketje 10 augustus 2014 / 16:32

  leuk om te lezen 😀 ik ben vooral begonnen omdat ik iets zocht waar ik mijn (creatieve) ei in kwijt kon, ik studeerde nog fulltime en in 2010 had ik eindelijk de moed verzameld om te beginnen. ik was eerst erg bang voor alle reacties, of iemand überhaupt wel mijn blog wilde lezen maar moet zeggen dat ik blij ben er mee te zijn begonnen 🙂 heb zo veel leuke nieuwe mensen leren kennen!

  mijn blog is een weerspiegeling van mezelf: een blog over beauty, make-up, een berg nagellak, mijn kitties en modellenwerk :3

 28. Loes 10 augustus 2014 / 16:46

  Ik vind jou verhaal achter het bloggen echt mooi, en je blog (en positiviteit) erg inspirerend!
  Zelf ben ik ooit begonnen met bloggen omdat ik dacht dat ik het leuk zou vinden, maar ik had toen niet echt een onderwerp, wat het heel moeilijk maakte. Daarna ben ik gaan bloggen om mijn familie op de hoogte te houden van mijn leven als student in London, en dat is nu uitgegroeid naar een blog over studeren (in het buitenland), reizen en een beetje lifestyle. Hiermee wil ik mensen inspireren om ook de stap te maken om in het buitenland te gaan studeren, maar ook gewoon wat reis inspiratie bieden.

 29. Nienke 10 augustus 2014 / 17:17

  Wat leuk om te lezen waarom jij bent begonnen met bloggen. Ik denk dat voor veel mensen bloggen uiteindelijk zoveel voldoening geeft is, omdat het je inderdaad in contact brengt met de buitenwereld. Voor mij begon bloggen omdat ik behoefte had aan een nieuwe creatieve hobby. Iets dat goed te combineren was met mijn fulltime baan, iets dat ik helemaal zelf kan inplannen.
  Nu ik de blog community een beetje leer kennen, denk ik dat dit eigenlijk het allerfijnste aan bloggen is, al die leuke bloggers!

 30. Ilse 10 augustus 2014 / 17:19

  Leuk om al die reacties te lezen!
  Ik ben begonnen met bloggen omdat ik weer creatief bezig wilde zijn alleen nu op een andere manier. Namelijk door schrijven, webdisign en meer met mode. Ook vind ik het erg leuk om af en toe wat te delen over hoe ik tegen de wereld aankijk en dat doe ik ook op mijn blog. Ik wil er ook graag mensen mee helpen.

  Xx Ilse

 31. Lisa 10 augustus 2014 / 17:30

  Ik ben begonnen met bloggen omdat ik uit mijn comfortzone wou komen en mijn schrijven oefenen.

 32. Cindy 10 augustus 2014 / 21:04

  Leuk om het allemaal te lezen! Ik ben een jaar geleden begonnen met bloggen, omdat ik thuis zat na een operatie en dus in de ziektewet. Om de verveling tegen te gaan eigenlijk. Maar ik had als opzet dat mijn blog mij meer moest wijzen op de positieve dingen in het leven. En dat is, een jaar later, zeker gelukt! Ik denk dat mijn blog zeker heeft meegedaan aan de geluksmomentjes die ik beleef, ik denk dat ik er juist meer waakzaam voor ben dat ik ze ook echt bewust mee maak, door er over te schrijven of foto’s er van te maken. Verder raak ik enorm geïnspireerd door andere bloggers door bijv. sporten en gezondheid en dat deel ik dan ook op mijn blog, in de hoop dat ik ook andere mensen kan inspireren.

 33. Ninja moeder 10 augustus 2014 / 22:30

  Wat leuk om te lezen 🙂 Ik ben er een beetje ingerolt! Ik vertelde over mijn avonturen en mijn vriendin zei: schrijf dat eens op. Ik zette een verhaaltje op fb en kreeg veel leuke reacties. Na dat een aantal keer gedaan te hebben besloot ik een blog te beginnen. Leuk voor de jongens om later terug te lezen (hoop ik)!

  • Ninja moeder 10 augustus 2014 / 22:42

   Staat daar nu ingerold met een ‘t’ ?! Das maar weer een bewijs dat taalgevoeligheid en spelling twee verschillende dingen zijn 😉

 34. Laura 10 augustus 2014 / 22:34

  Schrijven heb ik altijd wel gedaan, heel ouderwets met pen en papier. 😉 Afgelopen jaar is mijn zoontje lichamelijk gezien hard achteruit gegaan en ik werd een beetje moe van alle familieleden steeds weer opnieuw bellen na een ziekenhuisbezoek. Ik had al een site en besloot toen daar te gaan bloggen over hem. Zo kon iedereen die dat wilde op de hoogte blijven van alles. De site was ook zo gevonden door ‘vreemden’ en ergens vind ik het ook wel prettig om alles van me af te schrijven. Momenteel ook druk bezig om de site een frissere uitstraling te geven, want vind het nu een beetje ouderwets uitzien allemaal. 😉

 35. Olga 10 augustus 2014 / 23:59

  Leuk om te lezen! Toch heel fijn dat er uit een vervelende situatie iets moois kan komen 🙂

  Ik ben begonnen met bloggen omdat ik als grafisch ontwerper een plek wilde waar ik zelf de baas was en waar ik precies mocht maken waar ik zin in had. Het leek me fijn als er dan mensen zouden komen kijken en het zouden kunnen waarderen voor wat het was en het niet zouden willen veranderen, zoals bij veel creatieve opdrachten die ik doe wel het geval is.
  Ik had nooit verwacht dat ik er zoveel mensen door zou leren kennen en het nu al zoveel meer is geworden dan dat ik ooit voor mogelijk hield. Ik heb er dingen van geleerd die ik op een andere plek nooit zou hebben geleerd. Het is iets waar ik nooit meer zonder zou kunnen 🙂

 36. Kimberley 11 augustus 2014 / 00:44

  Oh, wat leuk dat je dit ook hebt overgenomen!
  De Zuinige Student had het van mij.
  Echt leuk om je verhaal te lezen 🙂

 37. Paul 11 augustus 2014 / 07:45

  Ik ben lang geleden (2002 of 2003) met bloggen begonnen als creatieve uitlaadklep. Een meningenmachine als ik ben, heeft een plek nodig om dat allemaal te ventileren. Eerst onder een url met mijn eigen naam, maar na enkele vervelende ervaringen heb ik een break genomen. Tegenwoordig blog ik weer maar onder een url waar alleen mijn voornaam in zit.

 38. Angela 11 augustus 2014 / 09:57

  Super leuk om te lezen, en ook erg inspirerend 🙂

 39. Nicky 11 augustus 2014 / 11:15

  Ik blog vooral om mijn ‘ei’ kwijt te kunnen. Om recepten uit te wisselen (vroeger meer dan nu), om ervaringen te delen, om familieleden op de hoogte te houden van bvb. mijn moestuin.

 40. Jantine 11 augustus 2014 / 11:21

  Ik was altijd compleet gek op schrijven, had altijd een dagboek en verzon verhalen etc. Toen ik in 2003 of zo hoorde over bloggen, ben ik al snel begonnen, maar omdat ik geen idee had waar ik over wilde schrijven werd dat al snel niets. Na nog wat probeersels probeerde ik het vier jaar geleden nog eens met een persoonlijk blog, en dat lukte ineens wel. Na wat veranderingen in mijn leven, waardoor dat ene blog eigenlijk niet meer paste, en het starten van een boekenblog (superleuk om bij te houden hoe ik boeken vond en om over lezen te schrijven!) heb ik de boel omgegooid en ben ik op mijn eigen domijn begonnen. Dat is nu een paar maanden geleden.

 41. Manon 11 augustus 2014 / 18:18

  Ik ben altijd zo wat internet verslaafd geweest ik las graag over de nieuwste trends mijn favoriete eerste blogger was audrey kitching en ik vond wat ze deed tof dus besloot ik het ook te doen. Ik deed het op mijn 13 via myspace en buzznet . Myspace is wat vervaagd en buzznet doe ik nog steeds enkel is buzznet tamelijk klein. en ik twijfelde al een tijdje van “wat als ik echt mijn eigen blog maak” ik had hier lang over getwijfeld de naam en of mensen het wel zouden lezen en wat ze zouden denken en ik bleef uitstellen tot deze maand. deze maand heb ik eindelijk besloten om er aan te beginnen en ik ben super blij dat ik het gedaan heb ^^

 42. ENOY! The Good Life 11 augustus 2014 / 21:51

  Leuke vraag en reacties. Ik wilde eigenlijk al heel lang een blog maar had daar nooit tijd voor. Toen ik een halfjaar geleden mijn baan kwijt raakte heb ik gelijk de knoop doorgehakt en ben gaan bloggen. Ik was meteen verkocht. Ik vind het schrijven geweldig en fotograferen is een grote hobby geworden. Wat ik wel lastig vind is om te schrijven over mijn ‘inner me’ en mijn ziek zijn. Ik wil het graag heel positief houden. Dat lukt jou heel goed vind ik:) En sinds kort blog ik vanaf mijn eigen domein. Even wennen en weer helemaal opnieuw opbouwen.

 43. Kelly Caresse 11 augustus 2014 / 22:19

  Wat een leuke vraag om te beantwoorden en ook heel leuk om jouw verhaal en de verhalen van andere bloggers te lezen!
  Ik ben begonnen met bloggen omdat ik heel veel verhalen en informatie in mijn hoofd had die ik wilde delen. Ik wilde recepten kunnen delen, dagboeken, foto’s, verhalen over mijn leven en visie op sport etc. Later werd ik zwanger en ook dit wilde ik vastleggen, beschrijven en delen. Toen ik moeder werd wilde ik mijn visie op het jonge moederschap laten zien. Online op mijn eigen plekje deel ik die dingen die ik anderen wil laten zien. Anderen inspireren, en inspiratie opdoen door anderen. Het is zo fijn om een eigen online werkplekje te hebben! 🙂

 44. Esmée 11 augustus 2014 / 22:34

  Wat een mooi verhaal en je eigen blog is echt goed gelukt. Er staat wel een typefoutje in de tekst, er staat: “in het laatste schooljaar van de Have” en ik neem aan dat dit moet zijn: “in het laatste schooljaar van de Havo”. Misschien ga ik er zelf ook nog een blogpost aan wijden, echt een leuk idee. x

 45. Simone 12 augustus 2014 / 10:43

  Dit noem ik nog eens een inspirerend bericht. Ik vind het een erg goed initiatief van je om te gaan bloggen en je schrijft goed. Erg mooi om te lezen allemaal. Ik ben nog niet zo lang ook begonnen met bloggen. Eerst had ik niet echt een doel en deed ik, omdat ik het leuk vond, maar ik denk dat ik nu mijn doel gevonden heb. Ik vind het namelijk belangrijk dat ik mensen kan inspireren en mensen een positieve kijk op het leven kan geven. Je ziet namelijk zoveel negativiteit overal en als ik kan bijdragen aan een positieve kijk op de wereld zou ik die kans zeker aangrijpen.

 46. Eilish 12 augustus 2014 / 10:53

  Wat leuk om te lezen! Ik ben begonnen, omdat ik dit al jaren wilde. Maar nooit durfde. Nu studeer ik communicatie en vond ik het echt tijd worden. Ik wil gewoon mijn verhaal kwijt kunnen, over mijn chronische handicap, maar ook over beauty, fashion, gewoon alles wat ik leuk vind! En een blog maakt dat allemaal mogelijk! Ik doe het nog niet lang, maar ik doe het nu al met veel plezier!

 47. Laura 12 augustus 2014 / 15:10

  Leuk om te lezen waarom jij bent begonnen met bloggen! Ik ben vooral begonnen omdat ik niet echt mensen had om mee te praten over boeken dus toen zocht ik het internet maar op. 🙂

 48. Manwai 12 augustus 2014 / 18:42

  Ik begon in 2007 met bloggen. Waarom zou je in een dagboek schrijven als je online snel kan typen? Dus ik schreef mijn dagboek online wanneer ik verdrietig was maar ook veel leuke dingen wat ik allemaal meegemaakt heb. 1 van de reden was ook omdat ik mijn engels wou leren. Ik was benieuwd of mijn lezers (Geen nederlands publiek) mijn verhaal snappen etc.

 49. Simone 14 augustus 2014 / 17:53

  Leuk om te lezen! Ik ben begonnen met bloggen toen ik net mijn diagnose fibromyalgie kreeg. Ik wilde er meer informatie over vinden en delen. En ik wilde ook vertellen hoe mijn leven is met fibro. Inmiddels heeft mijn blog wel een iets andere wending gekregen. Maar fibromyalgie zal altijd een rode draad blijven.

 50. Vanessa 16 augustus 2014 / 09:18

  Leuk om te lezen! Ik ben een blog begonnen omdat ik op dat moment geen hobby had en allerlei dingen wou delen met de buitenwereld, eerst vooral beauty gericht, nu ook lifestyle. Ondertussen blog ik meer dan een jaar en ik zou het niet meer kunnen missen. Ik vind het geweldig om artikels te schrijven en anderen te inspireren.

 51. Floor Daasvand 16 augustus 2014 / 11:28

  Ik las de Girlz! heel vaak en daar werden af en toe blogs in uitgelicht, meestal blogs die via de site van Girlz! aangemaakt waren. Uiteindelijk werd ik er in 2009 toch wel eens nieuwsgierig naar en begon het op te zoeken. Ik vond het zo leuk dat ik het zelf ook wilde proberen. Ik werd in die periode heel erg gepest en een dagboek houden ben ik niet zo goed in. Op deze manier kon ik toch een beetje mijn ei kwijt. Na meer dan een jaar daarop geblogd te hebben besloot ik serieuzer aan de slag te gaan en maakte een account op Blogger waar ik uiteindelijk ook mijn eerste eigen domein had, totdat mijn toenmalige host besloot de stekker eruit te trekken en ik weer opgescheept zat met de url zonder domeinnaam en iedereen dus dacht dat ik was gestopt… In oktober vorig jaar heb ik stap gezet om helemaal opnieuw te beginnen, dit keer via WordPress met een domeinnaam bij een bekendere host en ik blog nog steeds met plezier!

 52. Ise 21 augustus 2014 / 22:18

  Super fijn dat je zo je passie gevonden hebt! Ik ben begonnen met bloggen om mijn verhaal kwijt te kunnen en dat is langzaam overgegaan in het helpen van anderen. Ik hoop nu zo veel mogelijk mensen met fibromyalgie of een andere chronische ziekte zich weer een klein beetje beter te laten voelen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.