Waarom blue monday grote onzin is

Vandaag is blue monday, heel leuk bedacht, maar laat het je alsjeblieft niet beïnvloeden. Ik vind blue monday stom, misschien wel zo stom dat vandaag voor mij een deprimerende dag wordt! Dat is natuurlijk een grapje. Maar ik heb een hekel aan het gepraat over blue monday of die serieuze ‘tips voor blue monday’.

niet-zo-blauw-eerder-groen

Flickr / Tc Morgan

Blue monday is bedacht door de psycholoog Cliff Amall, hij stelt dat de eerste maandag van de laatste volle week van januari de meest deprimerende dag van het jaar is. Gemiddeld genomen. Van ontelbaar veel mensen op ontelbaar veel verschillende plaatsen en in ontelbaar verschillende situaties! Er zijn overigens ook mensen die überhaupt aan het hele gebeuren twijfelen.

Jij bent een individu met een eigen leven. De kans is erg klein dat vandaag daadwerkelijk de meest deprimerende dag van het jaar wordt voor jou, mocht je dit nou nog niet zelf bedacht hebben.

Hoewel, als je iets maar vaak genoeg hoort dan ga je het vanzelf geloven. Misschien wordt blue monday ooit wel echt voor veel mensen de meest depri dag van het jaar… Hoe erger ze je het je aanpraten, hoe groter de kans is dat je erin gaat geloven. Dus, lekker overslaan vandaag; die serieuze blue monday stukken, en maak er iets leuks van.  En nu heb ik genoeg gepraat over blue monday. Ik wens je een fijne maandag! Happy monday!

DELEN:

60 reacties

 1. Laura 20 januari 2014 / 06:50

  Ik ben ooit op blue monday aangereden, toen ging ik er wel anders over denken 😉

  Maar voor de rest helemaal eens. Al snap ik wel dat het een dag in januari is. Kunnen we het niet beter Blue Month noemen? 😉
  Laura blogde laatst over… Geboekt!

 2. Charlotte 20 januari 2014 / 07:15

  Goed gezegd Lisanne! Dag blue monday, voor ons is het gewoon happy monday! ^^

 3. Rosebird 20 januari 2014 / 07:34

  Die psycholoog heeft het natuurlijk niet uit z’n duim gezogen en ik denk dat er wel een kern van waarheid in zit… Ook al is het nu een deel self-fulfilling provecy geworden. Maar inderdaad, je kan er ook juist tegenin gaan: happy monday!
  Rosebird blogde laatst over… Happychallenge 1 ~ Waarden

  • Lisanneleeft 20 januari 2014 / 13:09

   Nouja, dat schijnt die psycholoog dus wel gedaan te hebben. Er gaan geruchten dat hij betaald heeft gekregen om zijn naam onder een persbericht te zetten… initiatief bij het persbureau vandaan dus.
   En er zijn niet genoeg gegevens van zijn onderzoek bekend om te bewijzen dat blue monday echt bestaat.

   Dat is wat ik tegen kwam na wat research… Dus ik zou er niet blind vanuit gaan dat hij het niet uit zijn duim gezogen heeft, haha.

   • Rosebird 20 januari 2014 / 19:19

    Hèhè, dankje, je hebt me op mijn plek gezet! 😉 Ik moet ook beter mijn research doen!
    Rosebird blogde laatst over… Liebster Award!

 4. Kimberly 20 januari 2014 / 07:47

  Ik heb er ook totaal niks mee! Als dat gepraat erover op tv en in blaadjes er niet zou zijn zou ik het eigenlijk niet eens weten! Voor mij is het vandaag een happy maandag! 😀
  Kimberly blogde laatst over… Favoriete van de H&M

 5. Stephanie 20 januari 2014 / 07:59

  Ik ben het helemaal met je eens. Op Qmusic hebben ze het echt al weken over blue monday dus ze praten het je echt aan. Ik heb normaal gesproken een ochtend humeur is zijn mijn colleges op maandag vreselijk maar vandaag ben ik nu al ’s ochtends super vrolijk en heb ik maar heel kort college. Geen blue monday voor mij dus:D
  Stephanie blogde laatst over… Bloggersboekje

 6. Geertje 20 januari 2014 / 08:11

  Heb inderdaad ooit wel eens gelezen dat het een soort publiciteitsstunt was… Ach, kan me best voorstellen dat er iets van waarheid achter schuilt, maar ik geloof er niet zo in… Je voelt je zoals je je voelt. Alsof je je bewust meet “blue” gaat voelen door deze dag…. onzin! Jij ook een HAPPY MONDAY…
  Geertje blogde laatst over… Werkplek inspiratie…

 7. Suzanne 20 januari 2014 / 08:43

  Ik werd zojuist wakker met het fijnste berichtje op de app, de muziek op 10 en ik heb me in tijden niet zo goed gevoeld! Happy Monday! I make her PINK! haha
  Suzanne blogde laatst over… Picture Perfect | Instagram Diary

 8. Kjoetness 20 januari 2014 / 08:45

  Achja ik trek er me ook niks van aan, al is maandag nu niet meteen mijn favoriete dag van de week..,
  Kjoetness blogde laatst over… Make me Fit #2

 9. Anouschka 20 januari 2014 / 09:12

  Helemaal mee eens 🙂 we maken er gewoon een happy moday van. Goed idee! Liefs anouschka

 10. Daisy 20 januari 2014 / 09:23

  Het mag dan wel grote onzin zijn, toch voel ik me vandaag nogal moe en lusteloos. Maar dat kan ook komen doordat ik gister tenniscompetitie heb gehad en vandaag nogal last heb van spierpijn!
  Daisy blogde laatst over… Review Mario Badescu seaweed night cream

 11. Susanne 20 januari 2014 / 09:26

  Haha leuk om te lezen! Ik sta er eigenlijk nooit bij stil dat het blue monday is. Sterker nog, ik wist niet eens precies welke maandag het was haha. Nu dus wel 😉 Onzin vind ik het dus ook!
  Susanne blogde laatst over… TIP: Schepsnoep bij IKEA

  • Anne 20 januari 2014 / 09:53

   Zo’n onzin die Blue Monday! Zolang je er niet over nadenkt kan het misschien wel de mooiste dag van je week, maand of jaar worden. Elke dag is er weer een vol met kansen, zo ook vandaag 🙂
   Anne blogde laatst over… Lovely Sunday #3

 12. Nikita 20 januari 2014 / 10:43

  Blue monday merk ik niets van, vorige week vrijdag was eerder een baaldag.
  Toen kreeg ik een dure boete omdat ik ergens langsgereden was wat zogezegd niet mocht…. nu ben ik er al overheen achja betalen die handel niks aan te doen en op naar het volgende :p

 13. Jessie 20 januari 2014 / 10:47

  Mijn dag is alleszins niet zo leuk begonnen want ik was te laat op kantoor door uitzonderlijk lange files. Maar dat ga ik nu niet wijten aan blue monday en ik ga er ook niet de rest van de dag over lopen mokken. Positief blijven is de boodschap 😉 en dan maken we er een Monday Funday van toch?
  Jessie blogde laatst over… Review – Revlon ColorStay 16 Hour Eyeshadow Quad

 14. Miranda 20 januari 2014 / 10:50

  Haha vorig jaar schreef ik ook over Blue Monday, maar dit jaar niet hoor. Mensen maken zichzelf vaak depri op dit soort dagen, hoe meer je erover denkt hoe meer je dingen die niet goed gaan op zo dag erop betrekt.
  Miranda blogde laatst over… Recensie/wat heb ik gelezen/13: Suzanne Vermeer

 15. MijnNotitieboek 20 januari 2014 / 11:28

  Ik ben het helemaal met je eens!! Iedere dag en ieder persoon is weer anders, door te denken dat het een rotdag wordt, gebeurd dit waarschijnlijk ook. Daarom is het voor mij vandaag Green Monday! En ik maak er juist een positieve dag van 🙂 .
  MijnNotitieboek blogde laatst over… ‘Green’ Monday

 16. Tineke 20 januari 2014 / 11:30

  Ik had geen idee dat het alweer bijna Blue maandag zou zijn, tot ik vanochtend op stond. Het hele internet is er mee vol `gespamt`. Je hebt gelijk, als je het zo vaak leest en hoort beging je er zelf in te geloven. Ik kan me niet herinneren dat Blue monday ooit een vervelende dag is geweest.
  Liefs
  Tineke blogde laatst over… Outfit: Girls night

 17. Fleur 20 januari 2014 / 11:32

  Dit is precies zoals ik er over dacht. Van alle kanten hoor je: ‘blue monday, ohneee’, alsof je je die dag wel depressief MOET voelen. Echt pure onzin!

 18. Hester 20 januari 2014 / 11:35

  Ik geloof hier ook niet in, de statistieken zeggen niets over je eigen leven. Toch voel ik me wel bijna schuldig als ik wel een beetje een dipje heb door al die berichten over dat ik blijkbaar een leuke dag moet hebben vandaag.
  Hester blogde laatst over… 10 redenen om vandaag te gaan sporten

 19. Renate 20 januari 2014 / 13:15

  Ik ben het helemaal met je eens, ik vind het ook maar onzin!

 20. Tine 20 januari 2014 / 15:10

  Deze maandag is juist geweldig. Het regent dat het giet, maar ik ben vroliijjjk 😀

 21. Nieke 20 januari 2014 / 17:22

  Hier ben ik het compleet mee eens! Vind het maar onzin, het is alleen al het idee van Blue Monday wat mensen alweer meer ‘depressief’ maakt. Goed gezegd!
  Nieke blogde laatst over… New in: Back to working out

 22. Tiffany 20 januari 2014 / 17:47

  Ongelofelijk wat mensen andere mensen kunnen aanpraten en doen geloven. Best naïef als mensen echt gaan geloven dat ze deze maandag de meest deprimerende dag van het jaar gingen tegemoetkomen. Ik vind het echt erg onzinnig, ieder heeft andere gevoelens, dus ieder ervaart deze dag anders. Ik heb erg veel gelachen vandaag, ik had een leuke dag! Geen Blue Monday for me 😀
  Tiffany blogde laatst over… EOTD: Glam’Eyes HD Rimmel London

 23. Joni 20 januari 2014 / 18:07

  Ik moet wel zeggen dat ik me vandaag niet bepaald vrolijk voel, al heeft dat meer te maken met mijn situatie en het afschuwelijke weer, dan met dat het ‘blue monday’ zou zijn :p
  Joni blogde laatst over… Mean Girls jewelry

 24. Tiff 20 januari 2014 / 18:55

  Ik heb de tips idd ook voorbij zien komen, wat een onzin allemaal! Je hebt er alleen last van als je erin gelooft of als je toevallig al in een vervelende situatie zit
  Tiff blogde laatst over… Film Review // Last Vegas

 25. Lianne 20 januari 2014 / 18:58

  Grootse onzin, dat hele blue monday gedoe! Je moet alles zelf maken hoor 🙂

 26. Cindy 20 januari 2014 / 19:08

  Ik sluit deze “blue monday” (want zo blue was ie niet, hij was erg fijn eigenlijk) af met een lekker dansje op de Zumba dansvloer!! Want dansen kan altijd, ook als het dus “blue monday” is!
  Cindy blogde laatst over… Trind Nail Repair

 27. Nicole 20 januari 2014 / 21:17

  Alhoewel onze blogjes beide verschillen komt het vrijwel overeen…
  Heel dat blue monday is onzin!
  Nicole blogde laatst over… Not so Blue Monday!

 28. Petra 20 januari 2014 / 22:52

  Ik merk in mijn netwerk vooral dat er veel webshops op inspelen met een aanbod vol ‘blauwe producten’ of ‘kom vast in lente-stemming’-producten. Denk overigens dat het niet waar is dat mensen vandaag écht het meest depri waren. Ook voor die psycholoog ging het vroeger ‘all about the money’ terwijl hij het verzon en de wereld inbracht.
  Petra blogde laatst over… Dag skinny, hallo baggy broek

 29. Karin 21 januari 2014 / 08:35

  Ik vind het ook onzin. Vorig jaar viel Blue Monday nog wel op mijn verjaardag, hoe kan dat dan een deprimerende dag zijn :-).
  Karin blogde laatst over… Hiep hiep hoera!

 30. Anne 22 januari 2014 / 17:01

  Pff, ik werd er ook gek van. Er was zelfs een jongen die een grapje maakte dat hij depressief was en toen zei “haha, blue monday!”. Nou, leuk hoor…
  Anne blogde laatst over… Fotojournalistiek: The Big Picture

 31. Martje 23 januari 2014 / 02:33

  Op zich ook wel een fijn idee dat de meest deprimerende dag van het jaar voorbij is! Echter maandag was voor mij zeker geen deprimerende dag want ik heb – eindelijk – mijn rijbewijs gehaald!

 32. Anouk 23 januari 2014 / 07:32

  Nou, voor mij was het echt een blue monday. Maar niet omdat het nu eenmaal zo benoemd is, maar het was echt niet mijn dag… wat gevolgen voor de hele week heeft (gehad). Jij wel een fijne maandag gehad?
  Anouk blogde laatst over… Winnen: producten uit 2013

  • Annelies 23 januari 2014 / 16:22

   Ik had een sollicitatie en tijdens mijn sollicitatie begon die vrouw over blue monday. Hoop dat blue monday niet voor mij is weggelegd haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.