Waarom blue monday grote onzin is

Vandaag is blue monday, heel leuk bedacht, maar laat het je alsjeblieft niet beïnvloeden. Ik vind blue monday stom, misschien wel zo stom dat vandaag voor mij een deprimerende dag wordt! Dat is natuurlijk een grapje. Maar ik heb een hekel aan het gepraat over blue monday of die serieuze ‘tips voor blue monday’.

niet-zo-blauw-eerder-groen

Flickr / Tc Morgan

Blue monday is bedacht door de psycholoog Cliff Amall, hij stelt dat de eerste maandag van de laatste volle week van januari de meest deprimerende dag van het jaar is. Gemiddeld genomen. Van ontelbaar veel mensen op ontelbaar veel verschillende plaatsen en in ontelbaar verschillende situaties! Er zijn overigens ook mensen die überhaupt aan het hele gebeuren twijfelen.

Jij bent een individu met een eigen leven. De kans is erg klein dat vandaag daadwerkelijk de meest deprimerende dag van het jaar wordt voor jou, mocht je dit nou nog niet zelf bedacht hebben.

Hoewel, als je iets maar vaak genoeg hoort dan ga je het vanzelf geloven. Misschien wordt blue monday ooit wel echt voor veel mensen de meest depri dag van het jaar… Hoe erger ze je het je aanpraten, hoe groter de kans is dat je erin gaat geloven. Dus, lekker overslaan vandaag; die serieuze blue monday stukken, en maak er iets leuks van.  En nu heb ik genoeg gepraat over blue monday. Ik wens je een fijne maandag! Happy monday!

DELEN:

60 reacties

 1. Laura 20 januari 2014 / 06:50

  Ik ben ooit op blue monday aangereden, toen ging ik er wel anders over denken 😉

  Maar voor de rest helemaal eens. Al snap ik wel dat het een dag in januari is. Kunnen we het niet beter Blue Month noemen? 😉

 2. Charlotte 20 januari 2014 / 07:15

  Goed gezegd Lisanne! Dag blue monday, voor ons is het gewoon happy monday! ^^

 3. Joyce 20 januari 2014 / 07:16

  Ik vind het zo overdreven haha! Maandag en zijn altijd vervelend ;p

 4. Rosebird 20 januari 2014 / 07:34

  Die psycholoog heeft het natuurlijk niet uit z’n duim gezogen en ik denk dat er wel een kern van waarheid in zit… Ook al is het nu een deel self-fulfilling provecy geworden. Maar inderdaad, je kan er ook juist tegenin gaan: happy monday!

  • Lisanneleeft 20 januari 2014 / 13:09

   Nouja, dat schijnt die psycholoog dus wel gedaan te hebben. Er gaan geruchten dat hij betaald heeft gekregen om zijn naam onder een persbericht te zetten… initiatief bij het persbureau vandaan dus.
   En er zijn niet genoeg gegevens van zijn onderzoek bekend om te bewijzen dat blue monday echt bestaat.

   Dat is wat ik tegen kwam na wat research… Dus ik zou er niet blind vanuit gaan dat hij het niet uit zijn duim gezogen heeft, haha.

   • Rosebird 20 januari 2014 / 19:19

    Hèhè, dankje, je hebt me op mijn plek gezet! 😉 Ik moet ook beter mijn research doen!

 5. Bibian 20 januari 2014 / 07:35

  Ik heb er ook helemaal niks mee! Gewoon een leuke maandag vandaag haha! Liefs

 6. Kimberly 20 januari 2014 / 07:47

  Ik heb er ook totaal niks mee! Als dat gepraat erover op tv en in blaadjes er niet zou zijn zou ik het eigenlijk niet eens weten! Voor mij is het vandaag een happy maandag! 😀

 7. Stephanie 20 januari 2014 / 07:59

  Ik ben het helemaal met je eens. Op Qmusic hebben ze het echt al weken over blue monday dus ze praten het je echt aan. Ik heb normaal gesproken een ochtend humeur is zijn mijn colleges op maandag vreselijk maar vandaag ben ik nu al ‘s ochtends super vrolijk en heb ik maar heel kort college. Geen blue monday voor mij dus:D

 8. Geertje 20 januari 2014 / 08:11

  Heb inderdaad ooit wel eens gelezen dat het een soort publiciteitsstunt was… Ach, kan me best voorstellen dat er iets van waarheid achter schuilt, maar ik geloof er niet zo in… Je voelt je zoals je je voelt. Alsof je je bewust meet “blue” gaat voelen door deze dag…. onzin! Jij ook een HAPPY MONDAY…

 9. Suzanne 20 januari 2014 / 08:43

  Ik werd zojuist wakker met het fijnste berichtje op de app, de muziek op 10 en ik heb me in tijden niet zo goed gevoeld! Happy Monday! I make her PINK! haha

 10. Kjoetness 20 januari 2014 / 08:45

  Achja ik trek er me ook niks van aan, al is maandag nu niet meteen mijn favoriete dag van de week..,

 11. Anouschka 20 januari 2014 / 09:12

  Helemaal mee eens 🙂 we maken er gewoon een happy moday van. Goed idee! Liefs anouschka

 12. Daisy 20 januari 2014 / 09:23

  Het mag dan wel grote onzin zijn, toch voel ik me vandaag nogal moe en lusteloos. Maar dat kan ook komen doordat ik gister tenniscompetitie heb gehad en vandaag nogal last heb van spierpijn!

 13. Susanne 20 januari 2014 / 09:26

  Haha leuk om te lezen! Ik sta er eigenlijk nooit bij stil dat het blue monday is. Sterker nog, ik wist niet eens precies welke maandag het was haha. Nu dus wel 😉 Onzin vind ik het dus ook!

 14. Hannah 20 januari 2014 / 09:39

  Je hebt helemaal gelijk! Ik word echt gek van dat gezeur over blue monday! Kom op mensen, het is gewoon een maandag, maak er het beste van!!!

  • Anne 20 januari 2014 / 09:53

   Zo’n onzin die Blue Monday! Zolang je er niet over nadenkt kan het misschien wel de mooiste dag van je week, maand of jaar worden. Elke dag is er weer een vol met kansen, zo ook vandaag 🙂

 15. Manon 20 januari 2014 / 09:59

  Ik heb er ook geen last van! Het is maar wat je er zelf van maakt toch. Mijn kat heet Balou, dus we hebben vandaag omgedoopt tot BalouMonday haha.

 16. Lenneke 20 januari 2014 / 10:02

  Hmpf, ik geloof daar totaal niet in. Ik voel er nooit iets van. Maar goed, ik ben dan ook een blij ei.

 17. Nikita 20 januari 2014 / 10:43

  Blue monday merk ik niets van, vorige week vrijdag was eerder een baaldag.
  Toen kreeg ik een dure boete omdat ik ergens langsgereden was wat zogezegd niet mocht…. nu ben ik er al overheen achja betalen die handel niks aan te doen en op naar het volgende :p

 18. Jessie 20 januari 2014 / 10:47

  Mijn dag is alleszins niet zo leuk begonnen want ik was te laat op kantoor door uitzonderlijk lange files. Maar dat ga ik nu niet wijten aan blue monday en ik ga er ook niet de rest van de dag over lopen mokken. Positief blijven is de boodschap 😉 en dan maken we er een Monday Funday van toch?

 19. Miranda 20 januari 2014 / 10:50

  Haha vorig jaar schreef ik ook over Blue Monday, maar dit jaar niet hoor. Mensen maken zichzelf vaak depri op dit soort dagen, hoe meer je erover denkt hoe meer je dingen die niet goed gaan op zo dag erop betrekt.

 20. MijnNotitieboek 20 januari 2014 / 11:28

  Ik ben het helemaal met je eens!! Iedere dag en ieder persoon is weer anders, door te denken dat het een rotdag wordt, gebeurd dit waarschijnlijk ook. Daarom is het voor mij vandaag Green Monday! En ik maak er juist een positieve dag van 🙂 .

 21. Tineke 20 januari 2014 / 11:30

  Ik had geen idee dat het alweer bijna Blue maandag zou zijn, tot ik vanochtend op stond. Het hele internet is er mee vol `gespamt`. Je hebt gelijk, als je het zo vaak leest en hoort beging je er zelf in te geloven. Ik kan me niet herinneren dat Blue monday ooit een vervelende dag is geweest.
  Liefs

 22. Fleur 20 januari 2014 / 11:32

  Dit is precies zoals ik er over dacht. Van alle kanten hoor je: ‘blue monday, ohneee’, alsof je je die dag wel depressief MOET voelen. Echt pure onzin!

 23. Hester 20 januari 2014 / 11:35

  Ik geloof hier ook niet in, de statistieken zeggen niets over je eigen leven. Toch voel ik me wel bijna schuldig als ik wel een beetje een dipje heb door al die berichten over dat ik blijkbaar een leuke dag moet hebben vandaag.

 24. Mariska 20 januari 2014 / 11:42

  Ik vind deze maandag niet erger dan alle andere maandagen haha..

 25. Soesja 20 januari 2014 / 12:32

  Ik denk ook dat het vooral iets is wat in je hoofd zit! Ik heb nog vakantie dus blue monday is het voor mij zeker niet, haha. Die komt waarschijnlijk over twee weken, als m’n studie weer gaat beginnen! Nee hoor, grapje. Heb ik ook best zin in 🙂

 26. Linda 20 januari 2014 / 12:44

  Helemaal mee eens! Het is gewoon aangeprate flauwekul!

 27. Simone 20 januari 2014 / 12:52

  Helemaal mee eens! Je moet er hoe dan ook zelf wat van maken, wat voor dag het ook is.

 28. Fabiënne 20 januari 2014 / 12:58

  Het is maar net hoe je je voelt! Ik geloof er niet zo in haha

 29. Maaike 20 januari 2014 / 13:09

  Ja, that’s the spirit! Na mijn slechte nacht en slechte toetsen ben ik gelukkig ook helemaal happy. 😀

 30. Renate 20 januari 2014 / 13:15

  Ik ben het helemaal met je eens, ik vind het ook maar onzin!

 31. Mamoesjka 20 januari 2014 / 14:19

  hellemaal mee eens… wat een onzin! Maak er een vrolijke dag van allemaal.. 🙂

 32. Tine 20 januari 2014 / 15:10

  Deze maandag is juist geweldig. Het regent dat het giet, maar ik ben vroliijjjk 😀

 33. Nieke 20 januari 2014 / 17:22

  Hier ben ik het compleet mee eens! Vind het maar onzin, het is alleen al het idee van Blue Monday wat mensen alweer meer ‘depressief’ maakt. Goed gezegd!

 34. Tiffany 20 januari 2014 / 17:47

  Ongelofelijk wat mensen andere mensen kunnen aanpraten en doen geloven. Best naïef als mensen echt gaan geloven dat ze deze maandag de meest deprimerende dag van het jaar gingen tegemoetkomen. Ik vind het echt erg onzinnig, ieder heeft andere gevoelens, dus ieder ervaart deze dag anders. Ik heb erg veel gelachen vandaag, ik had een leuke dag! Geen Blue Monday for me 😀

 35. Joni 20 januari 2014 / 18:07

  Ik moet wel zeggen dat ik me vandaag niet bepaald vrolijk voel, al heeft dat meer te maken met mijn situatie en het afschuwelijke weer, dan met dat het ‘blue monday’ zou zijn :p

 36. Tiff 20 januari 2014 / 18:55

  Ik heb de tips idd ook voorbij zien komen, wat een onzin allemaal! Je hebt er alleen last van als je erin gelooft of als je toevallig al in een vervelende situatie zit

 37. Lianne 20 januari 2014 / 18:58

  Grootse onzin, dat hele blue monday gedoe! Je moet alles zelf maken hoor 🙂

 38. Cindy 20 januari 2014 / 19:08

  Ik sluit deze “blue monday” (want zo blue was ie niet, hij was erg fijn eigenlijk) af met een lekker dansje op de Zumba dansvloer!! Want dansen kan altijd, ook als het dus “blue monday” is!

 39. Isabel 20 januari 2014 / 20:29

  Mee eens, voor mij was het gewoon een leuke dag 🙂

 40. Nicole 20 januari 2014 / 21:17

  Alhoewel onze blogjes beide verschillen komt het vrijwel overeen…
  Heel dat blue monday is onzin!

 41. Petra 20 januari 2014 / 22:52

  Ik merk in mijn netwerk vooral dat er veel webshops op inspelen met een aanbod vol ‘blauwe producten’ of ‘kom vast in lente-stemming’-producten. Denk overigens dat het niet waar is dat mensen vandaag écht het meest depri waren. Ook voor die psycholoog ging het vroeger ‘all about the money’ terwijl hij het verzon en de wereld inbracht.

 42. Karin 21 januari 2014 / 08:35

  Ik vind het ook onzin. Vorig jaar viel Blue Monday nog wel op mijn verjaardag, hoe kan dat dan een deprimerende dag zijn :-).

 43. Anne 22 januari 2014 / 17:01

  Pff, ik werd er ook gek van. Er was zelfs een jongen die een grapje maakte dat hij depressief was en toen zei “haha, blue monday!”. Nou, leuk hoor…

 44. Martje 23 januari 2014 / 02:33

  Op zich ook wel een fijn idee dat de meest deprimerende dag van het jaar voorbij is! Echter maandag was voor mij zeker geen deprimerende dag want ik heb – eindelijk – mijn rijbewijs gehaald!

 45. Anouk 23 januari 2014 / 07:32

  Nou, voor mij was het echt een blue monday. Maar niet omdat het nu eenmaal zo benoemd is, maar het was echt niet mijn dag… wat gevolgen voor de hele week heeft (gehad). Jij wel een fijne maandag gehad?

  • Annelies 23 januari 2014 / 16:22

   Ik had een sollicitatie en tijdens mijn sollicitatie begon die vrouw over blue monday. Hoop dat blue monday niet voor mij is weggelegd haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.