Waarom Gilmore Girls mijn ultieme comfortserie is

Ik ben dol op series zoals The Big Bang Theory en Modern Family, die ik ook zeker vaker dan één keer gekeken heb. Maar een speciaal plekje in mijn hart heeft de serie Gilmore Girls. Op dit moment kijk ik deze serie voor de negende keer en ik vind het nog steeds heerlijk om ernaar te kijken. Waarom? Dat vertel ik je in deze blogpost.

Het is een fijn verhaal

Mocht je Gilmore Girls niet kennen, het verhaal is gewoon heel fijn. Het gaat over Lorelai en Rory, single moeder en dochter die samen een leven leiden in Stars Hollow, een kneuterig dorpje. Ze hebben een heel bijzondere moeder-dochter band. Rory wil graag naar Harvard en doet er alles aan om daar te komen, zelfs als dat betekent dat ze geld moeten lenen van de rijke ouders van Lorelai om naar een privéschool te kunnen. Uiteraard willen de ouders daar iets voor terug. In de zes seizoenen volg je Rory in haar schoolcarrière en Lorelai blijft altijd de moeder waar Rory op kan rekenen in Stars Hollow.

Ik vind de karakters in de serie geweldig, vooral de Gilmore girls: Lorelai, Rory en Emily.

Ze leven in een langzame wereld

Gilmore Girls is opgenomen in de tijd dat nog niet iedereen een mobieltje had en je al je kennis uit boeken haalde en niet van het internet. Dat vind ik echt een fijne tijd, dat is natuurlijk hoe je als 90’s kid je jeugd herinnert! Als Gilmore Girls zich tegenwoordig had afgespeeld was de serie zó anders geweest en veel minder rustig, denk ik. In de serie zie je het langzaam veranderen, dat vind ik wel leuk om te zien (aan het eind heeft iedereen wél een mobieltje, maar in Luke’s diner mag je nog steeds niet bellen met een mobieltje binnen).

Verder lijkt in Gilmore Girls alles op loopafstand en is dagelijks eten buiten de deur doodnormaal. Iedereen kent iedereen op een gezellige manier.

Geen reclames (alsof ze er nooit zijn geweest)

De show is gemaakt in de jaren negentig (en begin 2000) en destijds uitgezonden op tv. In andere shows op Netflix uit die tijd zie je precies waar er een onderbreking was voor reclame. In Gilmore Girls niet. Het is alsof elke aflevering wordt afgespeeld als een film, compleet zonder onderbrekingen. Het loopt gewoon heerlijk door alsof er nooit een reclame is geweest. Als je daar niet bij nadenkt valt het je niet op, maar eigenlijk is het best bijzonder. En heel erg fijn!

40 Minuten per aflevering langzame tv zonder onderbrekingen, heerlijk. Wist je dat Gilmore Girls een van de langste series is op Netflix?

De lalalalallallala’s

Hier kan ik echt mee in slaap vallen, de muziekjes van Gilmore Girls. Hierboven kun je er tien minuten naar luisteren, haha. Zo veel verschillende manieren van ‘lalalala’ zingen.

Heb jij ook zo’n serie die je oneindig vaak kan kijken zonder dat je het zat wordt?

DELEN:

3 reacties

  1. Alicia 31 januari 2024 / 12:11

    Dit is ook mijn favoriete serie <3

  2. Renate 31 januari 2024 / 19:59

    Ik ben ook fan! Ben het met alle redenen eens. Er zit zoveel goede muziek in ook. Ik luister die ook vaak in de auto. En de dialogen, vooral van Lorelai zijn echt fantastisch.
    De serie zelf kijk ik op dvd om de experience compleet te maken haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.