Waarom ik blij word van audioboeken luisteren

Wist je dat er naast abonnementen voor films, series, tijdschriften, kranten, boeken en muziek, er tegenwoordig ook abonnementen bestaan voor audioboeken? Luisterboeken! Zo hoef je geen boek te lezen, maar kun je ernaar luisteren. Ik ben enthousiast, ik kan namelijk een maand lang gratis audioboeken luisteren via Storytel (en jij ook, lees verder voor meer info). Welke boeken ik graag wil luisteren deze maand? Ik zette ze op een rijtje!

Advertorial

mijn-boekenplank-storytel

Persoonlijk is het lezen van boeken voor mij vanwege mijn concentratie nog wat lastig. De vraag is: gaat dat met audioboeken makkelijker? Het antwoord is ja. Het is voor mij persoonlijk veel makkelijker om een boek te luisteren, dan om een boek te lezen. Zo kan ik gewoon in bed liggen en naar een boek luisteren. Of, zoals ik afgelopen weekend deed, in de auto naar een boek luisteren terwijl we onderweg waren. Maar eerlijk: ik heb ook boeken geluisterd terwijl ik mijn tanden poetste of bezig was met mijn make-up. Het is gewoon een perfecte bezigheid om te doen op alledaagse momenten waarop je normaal alleen stilte (of muziek) hebt, maar best zou kunnen luisteren naar een boek.

In Storytel vind je echt een enorme hoeveelheid aan boeken. Leuk: ik heb ook veel boeken uitgekozen voor op mijn boekenplank die ik normaal helemaal niet zou kiezen om te lezen. Puur omdat het boek er te dik uitzag of ik overweldigd werd door de hoeveelheid letters op een pagina (jep, dat heb ik, ik kijk áltijd naar de pagina’s om te zien hoe vol die zijn, haha). Maar ook koos ik boeken uit die ik al heel lang wilde lezen, of waar ik zelfs al in begonnen was, maar het me niet lukte om me erop te concentreren.

boeken-die-ik-altijd-al-heb-willen-lezen

Dit zijn die boeken die ik altijd al wilde lezen! The 4-hour work week is een boek waarin ik zelfs al eens ben begonnen. Een weeffout in de sterren is natuurlijk een mega populair boek, deze is te luisteren in het Nederlands, wat voor mij wel heel fijn is. Gewoon heel relaxed om naar te luisteren, lijkt mij! En Purple Cow, eentje die écht al lang op mijn lijstje stond om te lezen. Dat blijkt ook wel, volgens mij is het boek meer dan tien jaar oud. Maar ik heb hem inmiddels al helemaal af kunnen luisteren! Leuk dat dat eindelijk lukte.

Verder vind je ook korte boekjes met bijvoorbeeld meditatie- of mindfulnessoefeningen die je kunt luisteren. Met andere boeken ben je dan weer rustig tien uur zoet. Afhankelijk van wat je fijn vindt kun je het geluid versnellen om sneller te luisteren, of juist vertragen als het te snel voor je gaat.

boekenplank-in-app

Luisteren via je mobiel gaat heel makkelijk, er zijn apps beschikbaar voor iOS, Android en Windows. De app is fijn in gebruik, slaat automatisch op waar je bent gebleven met luisteren en heeft handige functies voor wanneer je bijvoorbeeld in bed ligt te luisteren en daarna wil gaan slapen (en bijvoorbeeld maar een kwartier wil luisteren, dan stopt hij na een kwartier automatisch).

Storytel is een Zweeds bedrijf, actief in Zweden, Noorwegen, Denemarken en Nederland en heeft als missie het alledaagse leven te verrijken met verhalen. Veel mensen hebben het te druk of nemen niet meer de tijd om rustig te gaan zitten om een boek te lezen. Met audioboeken kun je zo toch van de verhalen genieten, maar hoef je niet meer perse de tijd en de rust te vinden om een boek open te slaan. Normaal is de prijs van een Storytel abonnement €9,99 per maand, maar voor mijn lezers heb ik een code om het dertig dagen gratis te proberen! Via deze link kun je de code invoeren om dertig dagen gratis Storytel gebruiken! De code is Lisanneleeft. De de code is geldig vanaf nu tot en met 31 december. Het abonnement loopt automatisch door na deze dertig dagen gratis proberen, dus houd dat goed in de gaten mocht je het stop willen zetten. Op Storytel.nl kun je ook al zien welke titels er te beluisteren zijn.

Ik ga deze maand zeker nog even verder genieten van mijn abonnement. Zoals je ziet ben ik nu bezig in het boek ‘Het geheim van genot’, heel interessant! Ga jij het gratis een maandje proberen?

DELEN:

18 reacties

 1. Miranda 9 november 2015 / 18:04

  Ik gebruik ook storytel en ik vind het een goede app en ze hebben ook leuke boeken. Ik kan je het boek “De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween” van harte aanbevelen.

 2. Vivian 9 november 2015 / 18:24

  Superfijn dat dit voor jou zo goed werkt! Het is echt niets voor mij, vanwege mijn gehoor maar ook omdat ik veel liever zelf lees, maar ik vind het zeker een uitkomst voor mensen met concentratieproblemen of dyslexie 🙂

 3. Colorfullworld 9 november 2015 / 18:46

  Als lezen door een aandoening of beperking (ook bv dyslexie) niet meer goed lukt dan mag je ook lid worden van ‘aangepast lezen’. Ze hebben net hun website vernieuwd en het heet nu passend lezen, juist om niet de indruk te wekken dat enkel mensen die blind/slechtziend zijn er gebruik van mogen maken. Zie http://www.passendlezen.nl/home
  Het lidmaatschap per jaar is ongeveer gelijk aan een normale bibliotheek en je kunt de app genaamd daisyspeler dan laden (als je lid bent) en daarop boeken streamen. Ideaal. Dus vind je strooisel toch wat prijzig en ben je door een aandoening beperkt in je lezen dan kun je dit nog overwegen.

 4. Marjolein 9 november 2015 / 19:25

  Wat leuk dat het voor jou zo goed werkt! Ik raak dan altijd afgeleid, omdat ik het gevoel heb dat ik met alleen luisteren niets doe. Dus dan ga ik ondertussen op m’n telefoon kijken oid, en dan bedenk ik me na tien minuten dat ik ook de volledige tien minuten aan audio gemist heb….

 5. Lilian 9 november 2015 / 19:37

  Wat een leuk idee! Mijn oma luisterde heel veel audioboeken, want die was haar laatste paar jaren blind. Maar eigenlijk best relaxt om ook eens te gaan proberen. Tijdens het afwassen enzo 🙂

 6. Rianne 9 november 2015 / 19:51

  Dit klinkt wel leuk! Ik luister eigenlijk nooit boeken, omdat ik het zo langzaam vind gaan. Nu je aangeeft dat je zelf het tempo kunt bepalen, klinkt het best aantrekkelijk. Helemaal als je het gewoon eens kunt proberen…misschien doe ik dat wel! Bedankt!

 7. Hester 9 november 2015 / 21:33

  Vroeger stonden er bij ons wel vaak luisterboeken op van Dikkie Dik, maar sinds ik zelf kan lezen was dat wel een beetje voorbij. Betekent natuurlijk niet dat audioboeken achterhaald zijn; ik hoorde pas nog van iemand die blind is maar wel audioboeken luistert en ik denk dat het ook best ontspannend kan zijn als je gewoon even geen zin hebt om actief te lezen, of er problemen mee hebt zoals jij. Zeker als zo’n app dan gewoon soepel werkt!

 8. Rowan I My Pink Fairytale 9 november 2015 / 22:12

  Ik heb deze week voor het eerst een audioboek geluisterd, opgezocht via Youtube: The Great Gatsby. Ik moest deze lezen voor een bepaalde datum maar kon me niet concentreren op de letters, dus zette ik het audioboek maar op als ik inderdaad mijn make-up deed of mijn ontbijt klaarmaakte. Ik had het nog nooit gedaan, maar vond het eigenlijk ideaal!

 9. Ise 9 november 2015 / 22:34

  Klinkt heel erg handig! Vooral dat je ook in kunt stellen om maar een bepaalde tijd te luisteren 🙂

 10. Kelly 9 november 2015 / 23:56

  Klinkt erg leuk voor als ik weer meer tijd heb

 11. Margot 10 november 2015 / 07:43

  Ik ben toevallig laatste met luisterboeken begonnen, ideaal voor filerijden!

 12. Jose 10 november 2015 / 08:30

  Wat een onwijs leuke app! Ik ben al een tijdje benieuwd naar luisterboeken, maar weet niet of het iets voor mij is. Het lijkt me wel heel erg ontspannend, als ik bijvoorbeeld in de auto zit (aansluiten op de radio) of wanneer ik met het openbaar vervoer ga. Ik ga de code zeker gebruiken & hopelijk na 30 dagen ook nog gebruiken!

 13. Emmy 10 november 2015 / 08:36

  Ik heb ook een tijdje storytell gehad, maar ik heb er juist geen concentratie voor. Dat komt omdat ik veel sneller lees dan er wordt voorgelezen. Het duurt me veel te lang. Maar voor onderweg is het wel handig.

 14. els 10 november 2015 / 13:11

  Misschien een stomme vraag
  Kan je ook op de pc of tablet een luisterboek luisteren ?Of moet je daarvoor een smartphone of zo iets hebben hebben?
  Die heb ik namelijk nog niet

  • Lisanne 10 november 2015 / 15:45

   Ik denk dat de app ook werkt op een tablet. En via desktop en internet kun je ook luisteren! 🙂

 15. Suzanne 10 november 2015 / 19:33

  Hey
  Misschien een domme vraag, maar kun je de boeken wel houden als je heg abonnement stop zet, of verdwijnen die dan weer?

 16. Loranne 11 november 2015 / 23:52

  Kan het ook in belgië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.