Waarom ik houd van de Hollandse zomer

We lopen allemaal weleens ene potje te schelden op de zomer in Nederland. Niet helemaal onbegrijpelijk, als je het mij vraagt. Maar er zijn ook een heleboel voordelen aan de zomer die we in Nederland kennen!

zomer

bron

– Als het eens echt zomerweer is dan zijn we extra blij!

– In de zomer ben ik jarig

– Wanneer het echt zomerweer is merk je dat iedereen helemaal opleeft. Wanneer het enigszins mooi weer is gaat het in de groepswhatsapp van mijn vriengengroep over het strand. Maar ook als je kijkt naar het centrum, de terrasjes lopen vol en het lijkt of iedereen zijn huis uit komt!

– De zomer staat voor mij voor vrije tijd, Tim die vrij is en gewoon even lekker ontspannen

– ‘s Avonds op het strand of bij iemand in de tuin met een vuurtje…

– Doordat we geen mooi weer gewend zijn merk je echt aan de stemming van mensen

– Op vakantie gaan is als het om het weer gaat meer dan de moeite waard, nietwaar?

– Iedereen heeft meer zin en tijd om leuke dingen te doen… Gezelligheid!

– Omdat we er het hele jaar naar uitkijken (tenminste… ik wel een beetje, haha)

– Dat het zo heerlijk lang licht is. Perfect voor het klussen natuurlijk!

– Er is genoeg tijd om dingen binnen te doen, aangezien onze Hollandse zomers nooit overdrijven als het gaat om mooi weer. En dan vergeten jullie Lisanneleeft.nl niet te lezen!

Wat vinden jullie fijn aan de Hollandse zomer?

DELEN:

27 reacties

 1. Yara 24 juli 2013 / 07:33

  Ik kan zo uitkijken naar de zomer. Ik hou van onze zomer, maar ik heb het wel écht veel te benauwd… Heel vervelend! Ik ben wel gelukkig met de zon en mijn huid verbeterd echt duidelijk!

 2. Ilse 24 juli 2013 / 07:36

  Pff, ik vind de zomer eigenlijk vaak niet zo geweldig, de voorbije dagen vond ik het veel te warm, daar word ik dan veel te moe van, iedereen is zo uitgelaten plots, terwijl ik liever heb dat mensen gewoon hun eigen, rustige zelf blijven en zomer of niet, je moet toch gewoon elke dag weer gaan werken.
  Maar als kind en tiener vond ik de zomer natuurlijk wel leuker, met die lange vakantie!
  En natuurlijk is het wel leuk dat je zonder jas aan naar buiten kan, jurkjes aan kan, kan barbecueën, naar het strand kan, enz.

  • Lisanneleeft 24 juli 2013 / 20:10

   Dat zeggen ze altijd: je gaat die lange vakanties van school pas waarderen wanneer je aan het werk gaat…
   Maar ook dan pak je nog wel fijne dingen van de zomer mee, alleen heb je er (veel!) minder tijd voor :p

 3. Kimberly 24 juli 2013 / 08:16

  Ik hou wel van de zomer, en dan vooral omdat je topjes, jurkjes, shortjes en shirtjes aankan! Verder vind ik het ook lekker als het wat warmer is, alleen het benauwden vind ik niet zo lekker haha

 4. Lydia 24 juli 2013 / 08:42

  Ik heb een beetje pech deze zomer. We wonen in een appartement dat nu onaangenaam warm en benauwd is, lief krijgt pas vakantie wanneer ik naar school moet en we gaan opnieuw niet op vakantie. Maar dat het lang licht is en dat alle plantjes zo hard groeien, dat vind ik heerlijk om te zien. Geef mij maar zomer! 🙂

 5. Kimberley 24 juli 2013 / 09:02

  Ik vind de zomer heerlijk! Het mag van mij nog wel even strandweer blijven 🙂

 6. Hester 24 juli 2013 / 10:30

  Ik vind het een beetje vervelend dat het in Nederland echt gelijk kneiterheet is als het warm is, maar ik kan er ook wel van genieten. Heb gelukkig vakantie, dus dan is het allemaal niet zo’n probleem en hoef je niet per se iets te doen! Ik vind het wel echt heerlijk allemaal, de zomer.

 7. emma 24 juli 2013 / 10:47

  Ik word vooral erg blij dat ik dan weer op de trampoline kan springen met mijn broertje en zusje (never too old for that). Als het dan warm is dan zetten we de sproeier er op en dan heb je heerlijke verkoeling + een work-out + zon = winning!! hahaha.
  Oh en ik kijk uit naar alle toffe festivals 😀

 8. Resy 24 juli 2013 / 11:05

  Ik hou inderdaad ook van de zomer! Alleen de lente vind ik qua temperaturen toch eigenlijk iets fijner, dan is het niet zo warm zoals van de week waardoor je alleen maar loopt te zweten..

 9. xx_Patries_xx 24 juli 2013 / 11:32

  het enige wat ik van de zomer fijn vind is dat het lekker lang licht blijft en dat ik jarig ben 😀

 10. ellen 24 juli 2013 / 12:10

  Dat het lang licht is, je kan langer buiten dingen doen en vaak zijn de mensen op straat ook vrolijker, daar wordt je vanzelf vrolijk!

 11. F&F 24 juli 2013 / 13:47

  Eigenlijk alles vind ik ook leuk 😉
  x

  • Bertine 24 juli 2013 / 18:41

   Ik mag van mezelf niet klagen over dit warme weer. 2 weken terug was het nog half winter en toen zat iedereen te mopperen dat het maar geen zomer wil worden en nu is het zomer en zit iedereen te zeiken dat het zo warm is.
   Eindelijk zomer! En warm? Dan maar een stapje minder hard lopen, dan krijg je het ook niet zo warm. En voor de kindertjes die nu vakantie hebben vind ik het maar al te leuk dat ze lekker naar het zwembad kunnen, als ze niet op vakantie gaan.

   • Bertine 24 juli 2013 / 18:43

    Was als reactie op het artikel bedoeld, niet op Martina’s reactie, hah

   • Lisanneleeft 24 juli 2013 / 20:05

    Ben ik het helemaal mee eens hoor! 🙂 denk trouwens wel dat er heel veel mensen zijn die gewoon heel blij zijn met dit weer 😀

 12. Lianne 24 juli 2013 / 19:53

  Alles op jouw lijstje is leuk! Lijkt me ook zo heerlijk om dicht bij het strand te wonen net als jij ^^
  Straks in je eigen huisje, is dat ook nog dicht bij het strand? 🙂

 13. Vanessa 24 juli 2013 / 20:19

  Leuk lijstje! Ik ben het helemaal met je eens. De zomer is geweldig!

 14. Ilse 24 juli 2013 / 20:47

  Ik ben het volledig eens met je lijst, ik merk alleen dat ik aan het einde van een vakantie mijn studie en klasgenootjes ook weer geen probleem vind. 😉

 15. rosalie 24 juli 2013 / 22:39

  Ik geniet echt van het weer, voor je weet is het weer voorbij. Ik sta gewoon wat eerder op om nog van de koelte te genieten. En probeer mij gewoon minder druk te maken om dingen.

 16. Lindsey 26 juli 2013 / 18:08

  Alleen van de zon wordt ik al happy ook in de winter, maar ook ik verlang elk jaar weer naar de zomer. Mensen hebben meer vrije tijd en dus een mooie gelegenheid om leuke dingen te doen met vrienden 🙂 Het geeft ook wat meer rust voor mijn lichaam omdat het sportseizoen (zwemmen, waterpolo) even stil ligt. Goed moment om te herstellen en langzaam op te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.