Waarom je toon zo ontzettend belangrijk is

De manier waarop je overkomt kan op sommige momenten een enorm verschil maken. Bij bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek of een eerste date. Alleen de toon van praten in combinatie met je lichaamstaal maakt al een enorm verschil! Het filmpje hieronder laat dit duidelijk zien.

Het filmpje kan in het begin een beetje cheesy en fout overkomen, maar de boodschap is heel duidelijk!

Hoe denk jij dat jij overkomt? Zoals de blije versie, of de minder blije versie? En vind je het überhaupt wel belangrijk om vrolijk en positief over te komen?

7 reacties

 1. Nena 18 juli 2012 / 13:45

  Wow.. Ik heb hier zo nog nooit over nagedacht! Wat fijn dat je deze video deelt! Ik denk zelf dat ik best wel over kom als de minder blije versie. Krijg ook vaak te horen dat ik niet enthousiast over kom, wat bij bijvoorbeeld dates en sollicitatie gesprekken behoorlijk vervelend is. Ik ga er echt meer op letten hoe ik over kom op mensen, het is blijbaar nog stukken belangrijker dan ik in eerste instantie dacht.

 2. Liliane 18 juli 2012 / 15:52

  Interessant!
  Ik kom als de blije versie over geloof ik, krijg vaak te horen dat ik enthousiast bent 😛
  En ik vind het ook wel belangrijk om positief over te komen al denk ik daar verder niet over na, ik ben al positief ingesteld van mezelf 🙂

 3. Nikita 18 juli 2012 / 16:51

  ik kom vaak blij over omdat ik vaak blij en enthousiast ben, maar als ik slechtgezind ben kom ik ook negatief over. Dat ga ik niet verbergen want dan fake ik maar mijn optimisme, hoe ik overkom is hoe ik mij ook voel op dat moment. Ik denk dat dat ook goed is, dan zien de mensen met wie ze te maken hebben en als ik slechtgezind ben en ik kom zo ook over kunnen ze erop anticiperen. Ik zou helemaal niet graag doen alsof ik blij was als ik dat niet ben dat is zo fake vind ik

 4. Karen 18 juli 2012 / 17:13

  Op sollicitaties, bij gesprekken die belangrijk zijn voor mijn toekomst, ben ik zo onzeker, dat ik vermoed dat ik niet echt als een enthousiast iemand overkom. Of te enthousiast, maar zo zenuwachtig, dat ik me ga gedragen alsof ik op een examen ben. Gewoon onder collega’s of vrienden, ben ik (naast een off-day) altijd heel positief. Omdat ik weet, als ik positief ben, dan gaan zij zich ook iets positiever voelen en/of zullen ze sneller iets voor me doen dan dat ik het met een zuur gezicht zeg (of al zagend vraag). Onbewust wist ik dat je toon belangrijk was, alleen .. ik stond er niet bij stil 😉

 5. Jamie 18 juli 2012 / 21:43

  Wow, wat interessant! Zo had ik er inderdaad nog nooit over nagedacht! Ik denk dat ik wel overkom als de ‘blije versie’, ik ben altijd enthousiast als ik iemand ontmoet, haha. Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om positief over te komen, mensen zoeken in andere mensen ook vaak dingen die hun weer beter maken. Als jij iemand kan opvrolijken met jouw positiviteit, dan zullen die mensen een goede indruk van jou krijgen denk ik. Ook al voel je je nog zo slecht, als je positief bent dan steek je andere mensen daarmee aan en daardoor voel jij je ook weer beter. 🙂 Ik weet zeker dat ik vanaf nu veel meer ga letten op dit ‘Halo effect’ bij mensen! Leuk dat je dit deelt!

 6. Vera 18 juli 2012 / 21:46

  Wauw! Bijzonder!
  Dit is iets om over na te denken.

 7. Lily J. 18 juli 2012 / 21:51

  Goed onderwerp! En het is niet alleen van toepassing als je met anderen in gesprek bent, maar ook schriftelijk is het belangrijk om je bewust te zijn van de ‘toon’ van je bericht. Caps lock en uitroeptekens geven misschien een heel verkeerde indruk van je daadwerkelijke tekst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.