6 redenen waarom series zó veel beter zijn dan films

Hallo, hier spreekt een serie-liefhebber. Als er weinig is dat ik kan doen, kan ik vaak nog wel een serie kijken! Ik heb er dus al een boel gekeken, haha. Maar laatst keek ik weer eens een film en herinnerde me weer waarom ik bijna geen films kijk. En wel series. En het was eigenlijk heel logisch!

don't-trust-the-b

De serie die ik op dit moment kijk: Don’t trust the b— in apartment 23

Langer genieten

Over het algemeen duurt een serie een stuk langer dan een film. Dat is natuurlijk een groot voordeel als je het heel leuk vindt!

Vooral als de serie al (voor een deel) is uitgezonden, dan kun je een heleboel afleveringen na elkaar kijken. Vind ik leuk!

Elke week pret

Bij veel series kun je wanneer ze bezig zijn elke week een nieuwe aflevering verwachten. Dat is bij films natuurlijk niet zo, daar moet je minimaal een jaar wachten, als het niet langer is. En als er überhaupt een vervolg komt!

Minder concentratie

Waar ik veel moeite mee heb is het concentreren, bij een film moet je vaak anderhalf uur opletten. Veel te lang! Bij het einde ben ik het begin alweer vergeten (maar oké, ik ben misschien een beetje en apart geval).

Bij een serie zie je vaak in het begin nog even een flashback zodat je de aflevering begrijpt en/of is de aflevering een meer op zichzelf staand verhaaltje waarvoor je niet te veel hoeft na te denken.

Even een film kijken, brb

En ook niet onbelangrijk: als je maar eventjes tijd hebt, dan is een film van minimaal anderhalf uur opzetten natuurlijk niet zo handig. Voor je het weet zit je tot diep in de nacht je film te kijken. Dan beter een aflevering van je serie! Daar ben je jezelf de volgende dag dankbaar voor, haha.

Weten wat er hierna gebeurt

Als de aflevering van een serie is afgelopen, dan ben je natuurlijk nieuwsgierig wat hierna gebeurt. Gelukkig kom je dat bij series meestal ook gewoon te weten!

Een film is natuurlijk een verhaal dat aan het einde ‘af’ is, maar ik ben zo’n persoon die nog had willen weten hoe het ná de film afgelopen zou zijn. Tja, dat gaat dus niet.

Je hoeft niet zo vaak een nieuwe uit te zoeken

Ik vind een leuke serie uitzoeken al best een hele klus, maar als we beginnen met het uitzoeken van films word ik helemaal gek. Stel je voor dat ik geen series meer zou kijken, maar wel films… ik denk dat ik gek zou worden van al dat zoeken!

Doe mij maar een super lange serie waar ik een hele tijd zoet mee ben.

De promo van de serie die ik op dit moment kijk. Hij is leuk!

Natuurlijk zijn er ook wel wat nadelen aan series tegenover films (bijvoorbeeld het zwarte gat waar je in valt als je favo serie is afgelopen). Wat mijn persoonlijke voorkeur is mag duidelijk zijn, haha! Wat kijk jij liever, series of films?

DELEN:

43 reacties

 1. Sytse 16 juli 2015 / 06:50

  Helemaal mee eens! En de serie die jij volgt, ken ik helemaal niet. Oeps! Ik ga die eens opzoeken. Bedankt voor de tip, Lisanne!

 2. Frauke 16 juli 2015 / 07:32

  EENS EENS EENS! Haha. Mensen kijken me vaak raar aan als ik zeg dat ik bijna geen films kijk of ken, maar ik vind dat dat zóveel tijd kost haha. Je moet superlang focussen en inderdaad, je vergeet het begin al bijna. Nee, ik ben ook meer fan van series, daar zit vaak wat meer diepgang in (omdat het over langere tijd wordt gespreid) en het afwachten van de volgende aflevering is ook altijd zo leuk. Hoewel de series die ik volg toch ook al snel een uur per aflevering duren, is het alsnog korter inderdaad dan films. I’m on your team ;)! X

 3. Marion 16 juli 2015 / 07:40

  Yep! Ik kan me zelfs niet heugen wanneer ik voor het laatst een hele film gekeken heb. Doe mij maar series inderdaad. Of docu’s, die vind ik ook fijn om te kijken.

 4. Tiffany 16 juli 2015 / 07:51

  100% zeker Series boven Films. Iedere week dat momentje hebben om naar uit te kijken wanneer er een nieuwe aflevering beschikbaar komt. Of uren lang binge watchen, heerlijk!

 5. Evera 16 juli 2015 / 07:53

  Ik sluit me helemaal bij je lijstje aan! Ik ben ook helemaal verzot op series!

 6. Nans 16 juli 2015 / 07:57

  Ik wil niet kiezen, want ik hou van allebei! 🙂
  Gisteren had ik ook een offday en heb ik (voor de zoveelste keer!) naar Le fabuleux destin de Amélie Poulain gekeken. Misschien deze film toch eens op je lijstje zetten, Lisanne, hij is zo sprookjesachtig, die wereld van Amélie…

 7. Chantal 16 juli 2015 / 08:00

  Ik kijk vaker series dan films. Bij series vindt ik het voordeel dat je meer tijd hebt om het personage te leren kennen en dus meer mee gaat leven 🙂

 8. debby 16 juli 2015 / 08:12

  Ik kijk liever series, omdat ik vaak bij films in slaap val. Het nadeel van series vind ik dat er soms zo’n plot twist komt dat ik er soms zo verbolgen over ben

 9. Lisanne 16 juli 2015 / 09:07

  Iedereen verklaarde mij altijd voor gek… maar ik ben het hier helemaal mee eens!! Series zijn heerlijk!

  Ik kijk trouwens wel films hoor. Gelukkig gaat het met mn geheugen wat beter, dus soms hak ik een film in gewoon tweeën! Lijkt het net een mini serie. Of ik kijk een film met mijn ouders, maar meestal kijk ik dan maar half 😉

 10. Annelien 16 juli 2015 / 09:17

  Thank you! Altijd als ik zeg dat ik niet goed ben in films kijken en wél in series kijken verklaren mensen mij voor gek. Maar series zijn zo veel ‘makkelijker’ te kijken! Blij om te lezen dat ik niet de enige ben haha.

 11. Anne 16 juli 2015 / 09:18

  Haha, ik kijk juist veel liever films omdat ik daarbij de verhaallijnen vaak beter vind. Juist omdat het verhaal binnen anderhalf uur af ‘moet’. Bij sommige series heb ik wel eens het gevoel dat ze ‘tijdrekken’. Maar ik herken zeker dat een serie heel fijn is als j gewoon even iets makkelijks wil kijken.

 12. Tineke 16 juli 2015 / 09:29

  Zo herkenbaar! Ik ben vooral fan van Once upon a time!
  Liefs

 13. Anita | mindjoy 16 juli 2015 / 09:50

  Zo waar! Er zijn zoveel leuke series en films stellen mij vaak ook teleur. Ze proppen dan een hele verhaallijn in een paar uur, zit je er net helemaal in dan is het weer afgelopen. Nee geef mij idd maar veel leuke series. Alhoewel ze uit moet kijken dat er niet teveel seizoenen gemaakt worden want dan wordt het vaak teveel van hetzelfde. 10 seizoenen zijn vaak toch echt wel de max.

 14. Naomi 16 juli 2015 / 10:06

  Ik houd ook veel meer van series, alleen zijn er niet zo veel series die ik echt leuk vind. Ik heb nu 2 jaar lang ongeveer al dezelfde series die ik kijk en elke keer probeer ik een nieuwe, maar dan is dat het toch net niet. Ik moet er trouwens niet aan denken als PLL of TVD stopt…

 15. manon 16 juli 2015 / 10:20

  Haha leuk lijstje! Toch ben ik zelf meer van de films, ik moet er ook bij zeggen dat ik niet heel veel tv kijk dus als het voorkomt vind ik het leuker om samen met mijn vriend een film te kijken.

 16. Eefje 16 juli 2015 / 10:28

  Herkenbaar. Op dit moment ben ik orange is the new black aan het bekijken. Echt zo’n leuke serie! En Misfits is een Britse serie maar ook echt een dikke vette aanrader!

 17. Marieke 16 juli 2015 / 10:34

  Ik kijk heel erg graag films, juist omdat deze met anderhalf uur klaar zijn. Dan is het ”afgesloten” en kan ik de volgende keer weer een andere uitkiezen die me dan interessant lijkt. Maar zo heel af en toe vind ik series ook wel leuk haha

 18. Jolien 16 juli 2015 / 11:27

  Heel erg herkenbaar! En daarnaast vind ik het leuk dat je de karakters in een serie beter leert kennen dan wanneer je een film kijkt! Een nadeel vind ik dat series soms te lang doorgaan, ze kunnen naar mijn mening beter op het hoogtepunt stoppen!

 19. Puck 16 juli 2015 / 11:31

  Serie! Maar ik moet opletten dat ik niet teveel series volg. Dan zit ik veel te veel achter de tv. Daarom heb ik ook geen netflix oid.

 20. EliseDingen 16 juli 2015 / 11:51

  Vooral de argumenten ”minder concentratie nodig dan bij een film” en ”je hoeft minder snel iets nieuws uit te zoeken” kan ik mij helemaal in vinden! Haha. Die promo ziet er best wel leuk uit, volgens mij wel leuke humor in die serie!

 21. Godelieve 16 juli 2015 / 12:10

  Series kijken vind ik ook heel erg leuk. Zeker nu ik op Netflix kan kijken wat ik wil in plaats van mee te kijken met huisgenoten. Maar ik kijk eigenlijk ook wel heel graag een mooie film op zijn tijd.
  De serie waar jij het over hebt die ken ik nog niet.

 22. Jonne 16 juli 2015 / 12:40

  Helemaal mee eens! Ik weet nooit genoeg van alle leuke film percentages waardoor ik de film 2x moet kijken, en dan weet ik nog niets nieuws.
  liefs. Jonne

 23. Wendy 16 juli 2015 / 13:11

  Helemaal mee eens! Enige nadeel is inderdaad het zwarte gat waar je in valt als de serie is afgelopen :(. Of dat je erg lang moet wachten op het nieuwe seizoen!

 24. Inge 16 juli 2015 / 13:24

  Wat een onwijs leuke promo! Ik kijk op dit moment Devious Maids.

 25. Irina 16 juli 2015 / 14:17

  Vroeger keek ik heel veel films, maar sinds ik een abonnement heb op Netflix kijk ik vrijwel iedere dag minimaal 1 aflevering van een serie. Ik vind films nu inderdaad minder leuk om te kijken, maar vroeger vond ik dat wel heerlijk. Smaken veranderen, zullen we maar zeggen?

 26. Kimberley 16 juli 2015 / 16:52

  Ik kijk ook liever series. Op de een of andere manier kan ik me nooit goed genoeg concentreren om een hele film achter elkaar te kijken, maar 3 afleveringen kijk ik zonder probleem. Best raar eigenlijk, haha.

 27. Laura - Dagelijkse hap 16 juli 2015 / 17:25

  Ik hou echt van allebei 😀 Hoewel is het gat echt vreselijk vind bij series, geeft het ook weer een goed gevoel (je weet dat het echt geweldig was). Bij een film heb ik dat gevoel niet snel

 28. Interieur 16 juli 2015 / 17:50

  Beide zijn super leuk maar kijk liever series omdat ze langer duren en veel meer het verhaal vertellen 🙂 x

 29. Renate 16 juli 2015 / 17:53

  Ik ben er helemaal mee eens! Al kijk ik wel heel veel films en ik ben ook echt dol op films, maar ik kijk de laatste 2 jaar wel meer series dan vroeger. Ik vind vooral fijn dat ik met series maar een half uurtje +/- moet focussen en soms kan ik ook wel uren focussen, maar soms is een half uurtje gewoon de max en ik vind leuker aan series dat er niet snel een einde aan komt!

 30. Shaz 16 juli 2015 / 19:49

  Hier ben ik het ook mee eens. De makers kunnen veel meer doen met de verhaallijnen en de personages dan alles te proppen in 1 à 2 uurtjes.

  Het fijne van tv-shows is de pilot: je kijkt maar één aflevering en dan besluit je of je het wel of niet leuk vindt om verder te kijken. Met een film ben je meestal te laat (als deze je niet bevalt) en dan heb je paar uurtjes verspild.

 31. Tessa | 52druppels.nl 16 juli 2015 / 20:14

  Ik kijk ze eigenlijk beide vrijwel nooit, maar kan me voorstellen dat het in jouw situatie heerlijk is dat ze bestaan

 32. gerinda 16 juli 2015 / 21:36

  Voor mij ook series. Al kom ik er de laatste tijd niet veel aan toe. En deze serie kende ik ook nog niet. Lijkt me leuk! Bedankt voor de tip.

 33. Anouk 16 juli 2015 / 22:51

  Tja, wat kan ik daar nog aan toevoegen? Je hebt helemaal gelijk! En er zijn ook series van een half uurtje (:

 34. Iris 17 juli 2015 / 14:39

  Noooo, ik blijf een echt filmmeisje. Al moet ik wel zeggen dat nu ik door Netflix meer gewend ben om series te kijken, ik ook steeds minder concentratie overhoud voor films. Terwijl ik daar eerst nooit zoveel last van had. Dus op het moment probeer ik weer veel films te kijken zodat ik daar weer aan gewend raak haha. Ik ben er nog steeds niet helemaal uit wáarom ik films leuker vind om te kijken.. Hm.. Misschien omdat ik ze meer als kunstwerkjes zie, er is vaak veel meer moeite in gestoken qua diepgang. (Ligt er ook aan welke films je kijkt natuurlijk.) Series zijn voor mij meer makkelijk entertainment, denk ik. Waar ook niets mis mee is. Een beetje zoals het lezen van een boek vs een tijdschrift.

 35. Simovic-Vuceljic Natasa 17 juli 2015 / 17:34

  Geweldig artikel! Ik ben ook meer fan van series, het is gewoon gemakkelijker omdat ik soms gewoon geen tijd heb om anderhalf uur stil te zitten en een film te kijken. Een serie is gewoon praktischer voor mij 🙂 En “Don’t trust the b*tch in apartment 23” is zo’n leuke serie! Ik heb de eerste 3 aflevering gekeken op Fox Life voor ik naar België kwam, maar ga de rest gewoon via Popcorn time kijken 😀 Liefs! x

 36. Anneleen 17 juli 2015 / 20:48

  Jaaa ik kan me hier helemaal in vinden! 🙂 ik ben ook helemaal van de series de laatste tijd : breaking bad, orange is the new black, …

 37. Kim 18 juli 2015 / 20:27

  Ik weet vaak ook niet meer hoe een film begon hoor, ligt aan mijn concentratie. Dan kijk ik een film voor de tweede keer – gebeurt ook niet vaak want dat vind ik helemaal tijdverspilling – en dan zie ik ineens dingen die ik me niet meer herinnerde.

 38. Anne | remadewithlove.nl 21 juli 2015 / 10:31

  Ik ben ook echt verslaafd aan series 🙂 Kan niet wachten tot er weer nieuwe afleveringen van Pretty Little Liars opstaan!

 39. Vivian 21 juli 2015 / 18:48

  Heeeeelemaal mee eens! Ik vind vooral de tijd echt een pro: films duren vaak zo lang en daar heb ik niet altijd zin in, terwijl het verhaal bij een serie veel compacter en makkelijker is!

 40. Nancy 22 juli 2015 / 15:29

  Ik vind films toch wel heel erg leuk hoor, dus ik denk dat als ik zou moeten kiezen – ik het nog moeilijk zou vinden ook. Alleen wát heb ik een liefde voor series zeg! Ik ben dol op mijn series, die zou ik voor geen goud willen opgeven.

  Zo ben ik een enorme Supernatural fan (lichtelijk verslaafd zou je me zelfs wel kunnen noemen). Zo erg dat ik er zelfs een artikel op mijn blog over schreef: http://www.mrsstilletto.nl/lifestyle/supernatural-fan/
  Ik ben blij dat Supernatural inmiddels naar zijn 11e seizoen gaat, ik zou niet weten wat ik zonder mijn serie zou moeten… Zo was ik ook bijna ontroostbaar toen het einde van SATC in zicht kwam. Dat vond ik écht niet leuk! En ik kijk ook Once Upon A Time, gelukkig loopt die serie ook gewoon nog 🙂

  Verder kijk ik niet enorm veel andere series, ik heb nu eenmaal zo mijn voorkeuren, maar als ik eenmaal om ben dan ben ik ook fan!

 41. Rowan I My Pink Fairytale 28 juli 2015 / 20:17

  Haha, als ik een serie kijk, kijk ik nooit één aflevering maar meerdere gelijk. En dan vaak ook nog ‘s nachts. Dus ik zit juist vaak tot midden in de nacht te kijken!
  Maar verder vind ik het hele leuke, herkenbare punten en ben ik het ook echt met je eens, hoewel een fimpje op zn tijd ook wel eens lekker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.