Waarom vrijwilligerswerk de beste keuze EVAR is

In november had ik mijn eerste gesprek in Amersfoort voor de FES (Fibromyalgie en Samenleving). Destijds had ik nog geen plek om werkervaring op te doen, dus ik dacht dat dit iets leuks zou zijn om me mee bezig te houden. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en ik kan je nu al vertellen dat het een ontzettend goede keuze is geweest! Veel meer dan ‘iets leuks om me mee bezig te houden’, waarom? Dat zal ik je vertellen. (De titel is een klein beetje overdreven, maar het staat wel leuk, toch?)

Afbeelding via weheartit.com

Nieuwe mensen leren kennen
Iets waarvan ik helemaal niet wist dat ik het zo leuk vond. Ik ben nu al zo ontzettend veel leuke mensen tegen gekomen! Meestal houd ik mezelf een beetje op de achtergrond als het om nieuwe mensen ontmoeten gaat, maar als opeens iedereen “nieuw” is, is dat voor mij veel meer relaxed.

Lotgenoten ontmoeten
Ik ben helemaal niet het meisje van het “lotgenotencontact” zoals ze dat noemen. Mijn beeld van lotgenoten was niet heel positief, haha. Ze weten alles beter en ze hebben allemaal wat te zeuren, lekker bevooroordeeld dus.

Ik kan je vertellen dat veel mensen met fibromyalgie die ik tot nu toe heb ontmoet bij de FES ontzettend leuke en positieve mensen zijn. Dat werkt natuurlijk heel aanstekelijk! Maar ook de herkenning die ik af en toe zie is bijna bizar. Zijn er echt mensen die dat ook hebben? JA dus! Bedankt ladies!

Iets goeds doen
Hoewel  het niets voor mij is om iets met direct lotgenoten contact te doen, wil ik toch graag helpen. We hebben de Twitter, de jongerendag en het forum (niet direct onze afdeling, maar hij is er wel). En ik ben (nu nog, hint, hint) contactpersoon voor het magazine. Het magazine is natuurlijk ook een hulp/steun voor veel mensen. Daarnaast zijn we met nog veel meer dingen bezig om mensen te helpen op wat voor manier dan ook.

Het overwinnen van angsten
Ha, nu kun je me wel uitlachen (da’s ook wel toegestaan hoor). Maar als je me een jaar geleden had verteld dat ik nu zelf dagen naar Amersfoort zou reizen dan had ik je uitgelachen. No way, dat kan helemaal niet! (dacht ik dan he). Wel dus!

Ook het ontmoeten voor nieuwe mensen is iets wat ik ooit wel eng heb gevonden. Komt misschien door dat schooltje waar ik 7 jaar lang rondliep met te weinig verandering, haha. Als je zou zeggen dat ik iemand mij liet interviewen over de telefoon? Had ik een jaar geleden ook gelachen. Dat ik alles heb gezegd zoals ik dat zou willen is niet het geval door dat gebrekkige concentratievermogen van mij. Maar ik heb het wel even gedaan!

Waar het dus op neer komt, is dat ik heel blij en gelukkig ben dat ik me destijds heb opgegeven. En dat ik best een beetje trots ben op mezelf! Ik leefde al, maar op deze manier leef ik steeds weer een beetje meer. Hallo blogtitel! Hebben jullie ervaring met vrijwilligerswerk?

DELEN:

3 reacties

 1. Ayla 3 april 2012 / 11:32

  Ik kom hier voor het eerst op je blog (via, via) en ik kom hier zeker vaker terug. Ik vind het mooi om te lezen hoe sterk je bent, het is niet niets om zo jong fibromyalgie te hebben. Fijn dat je mensen hebt kunnen vinden waarmee je dat kan delen, zij weten wat je doormaakt en op sommige momenten kan herkenning en erkenning van anderen je echt helpen.
  Vrijwilligerswerk heb ik nog niet gedaan, maar ben er wel veel voor aan het kijken de laatste tijd. Lijkt me een heel mooie ervaring! 🙂

 2. Anouk 3 april 2012 / 12:46

  Mooi dat het zo goed bevalt. Ik doe vrijwilligerswerk ja, maar het is ook eigenlijk mijn stage. Ik ga wel door als stage af is gelopen als vrijwilliger, denk ik.

 3. Ise 4 april 2012 / 12:34

  Klinkt als een goede keuze, is misschien ook wel iets voor mij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.