Wachten is gezond

Wachten is waarschijnlijk iets wat je behoorlijk vervelend vindt. Grote kans dat je wachten tijdverspilling vindt en je al je tijd zo nuttig mogelijk wil besteden. Doe maar niet, wachten is namelijk goed voor je.


Via weheartit.com

Alleen wachten, echt wachten, wie doet dat tegenwoordig nog? Wanneer je ergens in de rij staat te wachten zie je meerdere mensen in dezelfde rij met hun mobieltje staan. Zullen ze het zo druk hebben, dat ze perse op dat moment hun mail moeten beantwoorden? Vast niet.

Mobieltjes worden tegenwoordig gebruikt als opvulling voor wachttijd. Al leuke spelletjes worden speciaal niet te lang gemaakt, zodat mensen deze voor tussendoor kunnen gebruiken. Zodat ze hun wachttijd nuttig kunnen besteden.

Maar wist je dat wachten juist goed voor je is? Zo vertelde ik jullie eerder dat mijn briljante plannen in mijn hoofd opkomen wanneer ik op de wc zit, in mijn bed lig, of onder de douche sta. Eigenlijk op de momenten dat ik niets doe, op de momenten dat mijn hoofd nergens mee bezig is. Wachten is een moment waarin we tot rust komen, onze hersenen hoeven even niets ingewikkelds te doen.

Het is alleen wel erg jammer dat we wachten niet op deze manier ervaren, maar iets meer op een negatieve manier. Maarreh, denk even aan de positieve kant van wachten, de volgende keer dat je weer in de supermarkt of in de apotheek staat te wachten.

9 reacties

 1. Amber 30 maart 2011 / 09:42

  Wachten zie ik tegenwoordig als ‘ojeej ik moet wachten dus ik kan niet weg’ wat resulteert in een paniekaanval. 😛 Maar soms gaat het wel goed en dan voelt het ook wel fijn… even wegdromen als ik in de rij sta kan nooit kwaad en dat is het enige moment waarop je zoiets meestal nog doet, want we zijn tegenwoordig veel te druk bezig met van alles en nog wat. Wie gaat er nu nog gezellig in het park op een bankje zitten, starend naar de bomen of het water… niemand. Ja, inclusief mobieltje, lekker bellen of twitteren ondertussen. 😛

 2. Zora 30 maart 2011 / 10:54

  Leuk artikel. Ik vind het heerlijk om te wachten. In de trein, in een autorit. Verplicht even niets doen en lekker fantaseren over wat je gaat doen of ideeën bedenken.

 3. Liz 30 maart 2011 / 12:10

  Wachtend op iets, lopen personages mijn hoofd binnen.

 4. ioon 30 maart 2011 / 13:55

  Ik kan heel slecht tegen wachten. Ik heb geen geduld, kan niet stil zitten of stil staan. Voordat ik op internet kon met mijn mobieltje ging ik altijd iets lezen, maakt niet uit wat zelfs de bijsluiter van de pijnstillers heb ik gelezen toen ik ooit moest wachten. Of ik ga letters tellen, hoeveel e’s komen er voor op dat reclame bord…

  Lijkt me wel heerlijk als je het wel kunt. 🙂

 5. Marc 30 maart 2011 / 13:59

  Wachten is best fijn met een mp3-speler in de buurt! En inderdaad kom je tot rust én de beste ideeen! Leuk artikel!

 6. Sharp Ben 30 maart 2011 / 14:16

  Wachten… Vele mensen hebben er een hekel aan. Omdat ik vaak van anderen afhankelijk ben, is wachten een tweede natuur geworden. Een noodzakelijk kwaad, en tijd die je maar beter zo gelukkig mogelijk kan gebruiken. Dat probeer ik dan ook te doen!

 7. Aaf 31 maart 2011 / 09:55

  In de bus zitten vind ik écht geen probleem(: lekker om je heen kijken, naar de mensen die slapen met hun hoofd op hun knieën;p hahaha no problem!
  maar Wachten op de bus/trein is niet erg fijn;p
  x

 8. Linda 31 maart 2011 / 17:23

  Je hebt echt zó gelijk!
  Maar ik moet eerlijk toegeven dat ook ik af en toe een spelletje speel op mijn iphone om de tijd te doden.

 9. Iris Anastasia 1 april 2011 / 12:10

  Leuk stuk! (: Bij mij is wachten minder gezond: ik dood de tijd met het roken van een sigaretje… Foei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.