Wanneer ben je succesvol?

Regelmatig schrijf ik een stukjes over succes en succesvol worden. Nu vroeg ik mezelf laatst af wat dat nou eigenlijk precies is, succesvol zijn? Wanneer ben je nu echt succesvol? Volgens mij is dat voor iedereen anders en daarom wil ik jullie graag vertellen waar ik aan dacht bij het begrip succesvol.


Via weheartit.com

Wanneer ben je succesvol?
Voor mij zou het volgende het toppunt van succes zijn. Hoewel hieraan vooraf natuurlijk een hele hoop hard werk en passie aan vooraf gaat, zou dit dan hetgeen zijn wat je bereikt hebt. Je kunt alle dingen doen die je wilt doen. Dus alle leuke dingen in de wereld zijn mogelijk. Maar tegelijkertijd zijn de minder leuke dingen minimaal, door bijvoorbeeld hier mensen voor in te huren. Zo heb ik net (tot half 2 ‘s nachts), aan de schoolkrant gewerkt. Ik heb op elke pagina het paginanummer gezet. Wat een rotklus, ik ben zeker een uur bezig geweest met een super simpel werkje.¬†Natuurlijk zou ik hier dan iemand voor inhuren.

Natuurlijk is het hebben van een geweldige baan waarvan je geniet ook wel een punt van succes. Steeds nieuwe uitdagingen zoeken en steeds hier weer een succes van te maken. Maar dan niet alleen met veel geluk, maar juist met tegenslagen. Als je een tegenslag krijgt weer opkrabbelen en dan beter terugkomen en je doel beter voltooien dan dat je had gedaan zonder die tegenslagen.

Oke, dat was nog best moeilijk uit te leggen, grappig dat ik tegenslagen associeer met succes. Wat verstaan jullie onder succes? Wanneer zou je nu echt succesvol zijn?

DELEN:

7 reacties

 1. Iris Anastasia 20 juni 2011 / 08:42

  Ik zou mijzelf succesvol vinden als ik een middelbare school-diploma had. Ik zal klein moeten beginnen om “het succes” daarna uit te breiden. Over succesvol zijn: ik wil in mijn persoonlijke leven graag succesvol zijn. Maar dat betekent voor mij niet die geweldige baan met dat mooie huis en die dure auto. Gewoon trots op mezelf kunnen zijn is voor mij succes genoeg (:

 2. Samira 20 juni 2011 / 10:19

  Ik denk wanneer je alles hebt bereikt (of grotendeels!) wat je altijd al wou doen! En je er een goed en gelukkig gevoel bij hebt!

 3. Lydia 20 juni 2011 / 11:10

  Ik denk dat succesvol zijn afhangt van wat je wilt in het leven. Wil je graag een leuke baan hebben? Dan ben je succesvol als je iedere dag met een plezierig gevoel naar je werk gaat. Wil je graag rijk worden? Dan voel je je succesvol als je in een mooie auto rijdt of iedere maand nieuwe kleding kan kopen.

  Zo zie ik het. Succesvol zijn is voor iedereen anders. ūüôā Ikzelf voel me niet succesvol, maar begin wel trots te worden op de dingen die ik tot nu toe bereikt heb.

 4. Michael 20 juni 2011 / 11:19

  Succes is dat je de keuze hebt om je leven zo te leven als dat je zou willen.

  Voor mij bekent het in feite wat ik nu doe. Ik help mensen met hun gezondheid en financi√ęle plaatje op te krikken. Dit doe ik vanuit huis dus ben lekker bij mijn kinderen. Ik verstuur E-mails als ze erbij zijn en ik pleeg telefoontjes als ze op bed liggen s’middags. Verder werk ik dan in de avonduren en vaak samen met mijn vrouw. Verder hebben wij gemiddeld elk jaar 3 “zaken” reisjes naar het buitenland waar mijn vrouw en kinderen ook lekker mee gaan. Super gezellig en leuk dus:)

 5. Renske 20 juni 2011 / 11:36

  Kleine successen voor een ander, zijn misschien wel grote voor mij. Voor mij horen ook de minder leuke kanten bij succes. Ik zal hierdoor alleen maar meer genieten van wat ik bereikt heb. Voor mijn gevoel heb ik nu veel succes: ik heb de liefste vrienden, een enorm lieve vriend, voel me prettig in mijn vel, kan leuke dingen doen, ik doe een studie waar ik erg veel plezier in heb, heb de stageplek gekregen die ik graag wilde, ik kan genieten… Als je zo bekijkt hoeveel successen dit voor mij zijn, terwijl dit voor een ander misschien vanzelfsprekend is, prijs ik mezelf gelukkig.

 6. vera 21 juni 2011 / 09:39

  ik denk dat je succes vol bent als je tevreden bent met wie je bent wat je doet en wat je allemaal gedaan hebt.

 7. ioon 21 juni 2011 / 14:57

  Ik denk dat jij bedoelt dat je succes hebt wanneer je veerkrachtig bent. Dus als je een tegenslag kan over winnen zonder dat je hier heel veel power mee kwijt raakt.
  Ik kan me niet helemaal vinden in je uitleg. Voor mij is succesvol zijn juist ook gelukkig zijn met wat je doet en bereikt hebt. Maar ik denk dat het punt van wanneer je zegt ‘ik ben succesvol’ moeilijk is om te pinpointen, dat je het vaak pas achteraf ziet dat je op dat moment op je succesvolste bent.

  Wat ik wil zeggen is eigenlijk dat het blij zijn met dat je succesvol bent misschien nog een grotere uitdaging is dan het succesvol worden, omdat doelen altijd groter en beter lijken te worden.
  (ik vind mezelf echt vaag bezig… sorry als je er niks van begrijpt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.