Wanneer het in het echt niet lukt…

Even ontsnappen aan de realiteit? Het is af en toe wel verleidelijk. Wanneer het even in het echt niet lukt, waarom proberen we dan niet gewoon een game? In de sims worden we gewoon allemaal succesvolle mensen. Ehhh, ik bedoel sims natuurlijk.


Foto door nicolala op flickr

Ik had het er gister al over. Ik moest het gewoon toegeven, ik heb The Sims gespeeld. Want ja, in mijn super moeie daagjes kon ik dat wel. Niet meer bloggen, wel lekker simpel gamen.

Maar wanneer je je dag niet hebt, je hebt de tijd, en een Sims spelletje, why not? Als je in het echte leven even niet slaagt, dan probeer je het toch gewoon even digitaal?

Het makkelijke is dat je niet kunt falen. Je maakt je sim perfect, je laat je sim alles doen wat jij maar wil. Het uiterlijk, de hobby’s, een topbaan, een leuk vriendje, een mooi huis. Alles bepaal je zelf. Je hebt enkel een beetje tijd nodig.

Nu is het niet de bedoeling dat je elke dag gaat gamen alsof je leven ervan afhangt. Ik dacht eerst aan het woord tijdverspilling. Maar dat is het niet altijd. Wanneer je moe bent is het een perfecte manier om de tijd te doden. Want morgen gaat het misschien weer beter.

Wanneer was de laatste keer dat jij een game speelde? Ik vind gamen zelf nutteloos, ik kan me best ergeren aan mensen die hun hele leven besteden aan het gamen. Maar voor een keertje moet het kunnen, vind ik. Vooral wanneer je moe bent.

5 reacties

 1. Allungaa 23 november 2010 / 15:42

  Poeh laatste keer.. IK geloof maandje terug! En ik krijg hem morgen binnen voor op mn wii.. hihi
  Vind het heerlijk spel.

 2. Kimberley 23 november 2010 / 17:42

  Een spel? Pfoe. Héél lang geleden. Ik geloof een jaar terug ofzo.

 3. Olga 23 november 2010 / 17:58

  Ik vind dit wel een leuk spelletje voor af en toe, mijn grote probleem is alleen een beetje dat mijn computer dit niet goed aankon en steeds flipte 😛 Dus ik denk dat ik op die manier ook nooit verslaafd heb kunnen raken (misschien maar goed ook, haha) xx.

 4. Lisa 23 november 2010 / 21:30

  Sims spelen kan inderdaad leuk zijn als jeje verveelt maar zou het niet elke dag willen spelen want anders wordt het spel weer saai na een tijdje dan (als je het elke dag zou spelen) 🙂 Nee, ben zelf ook niet echt een gamer eigenlijk maar af en toe kan het wel ja 🙂

 5. Sanne 17 december 2010 / 21:50

  Herkenbaar! Als ik m’n dag niet heb of gewoon nergens zin in heb ga ik ook simsen, mijn zusje koopt al die uitbreidingen nog, en daar geniet ik lekker van mee 😉 Maar ik kan het ook niet de hele dag doen, na een uurtje heb ik het wel weer voor gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.